Hardware Cudan problem

poruka: 16
|
čitano: 1.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Hardware Cudan problem

Poz,

Ekipa lijep pozdrav.. Znam da sam novi tu i istina je dosao sam po pomoc kao i 60 % korisnika.. Nisam noob i idiot i imam mnogo znanja o pc-ima .. Naravno svako naide na nesto sto nikad nije cuo vidio itd.. Tako se to i meni danas dogodilo, isao sam dijelove povadit iz kompa i spojit u stol .. duga prica.. nisam vise htio kuciste ( :D ) I sto mi se dogodilo?

Spojio sam sve i komp se ucitava i ne dode ni do windos ucitavanja ( logo od winsa) i restarta se , odem na drugi komp stavim hard od pokidanog i on savrseno radi , preselim hd sa kompa koji radi tam i odjednom isti problem , probam i sata kabal i naravno isti problem..

Frend i ja sumnjamo da sam maticnu zahebao , al mislim da je to tesko moguce ( nisam valjda takve srece ) , Ugasio sam restart pri problemu i sad mi izbaci bsod , nemam sliku.. kasnije ju stavim.

Maticna: Asrock m3n78d

grafa: Ati radeon hd6670

Grafa nije 100 % jer sam ju probao selit , tj stavljat staru i isti je problem, rami nisu , isprobano.

Napajanja 2 druga isprobana..

I naravno ako se stvarno utvrdi kupio bi opet istu maticnu pa mozda netko i ovdje ima za prodat hh.

Nadam se da ce netko pomoci.

lp,

derix

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Hardware Cudan problem

Imas na ovom linku kako testirat maticnu jel radi 

0 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hardware Cudan problem

Dakle samo si komponente izvadio iz kučišta i spojene su van njega.

Kao prvo pogledaj da ploča van kučišta ne leži na nekom metalnom predmetu (vodiću)?, nadalje povadi sve PCI-kartice i RAM-ove, utore istih lagano počisti kistom (prašina), vrati komponente, no svakako još jednom provjeri jesu sve komponente vraćene i spojene identično kao ranije u kučištu. Svakako prije svake radnje obavezno isključi napajanje iz električne mreže.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 3:11 (Hardwhelper!!!).
12 godina
protjeran

a to sam mu i ja rekao za lezanje na podu maticne.

ma dobro je to sve. sam sta on to nes sve slabo spaja naopak sve.

12 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

Dakle samo si komponente izvadio iz kučišta i spojene su van njega.

Kao prvo pogledaj da ploča van kučišta ne leži na nekom metalnom predmetu (vodiću)?, nadalje povadi sve kartice i RAM-ove i utore za RAM i PCI kartice lagano počisti kistom (prašina), vrati komponente, no svakako još jednom provjeri jesu sve komponente vraćene i spojene identično kao ranije u kučištu. Svakako prije svake radnje obavezno isključi napajanje iz električne mreže.

Sve je spojeno kako i treba bit i kako je bilo,, vec sam probao i vadio i cistio.. Gledao sam kondenzatore na maticnoj i oni su svi okej.nisu na nikakvom metalnom predmetu , samo drvetu . probao sam ih stavit i na deku te tamo testirat al rezultat je isti. Drugim rijecima problem isti.

Ako ima jos neko nekakvih ideja sto bi moglo bit neka kaze , zahvalan sam na svakoj ideji te savjetu.

12 godina
protjeran
Hardware Cudan problem

pozdrav moderatorima
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long 

0 4 hvala 1
15 godina
neaktivan
derix kaže...
Ako ima jos neko nekakvih ideja sto bi moglo bit neka kaze , zahvalan sam na svakoj ideji te savjetu.

Daj skini neku live linux distru i probaj to bootati...

0xBADC0DE
12 godina
protjeran

rustweaver kaže...
derix kaže...

Daj skini neku live linux distru i probaj to bootati...

jebes linux to smece od microsofta. bolji je vindowz

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 3:24 (Russa is back).
12 godina
neaktivan

rusweaver ,

Probao sam stavit windows xp , tj reinstalirati , ali naravno prikazalo je da nema hard diska, a sve je odlicno prikljuceno , sto nas vraca na temu zasto ne ocitava hard disk , sto se kolje itd..

15 godina
neaktivan
derix kaže...

Spojio sam sve i komp se ucitava i ne dode ni do windos ucitavanja ( logo od winsa) i restarta se , odem na drugi komp stavim hard od pokidanog i on savrseno radi , preselim hd sa kompa koji radi tam i odjednom isti problem , probam i sata kabal i naravno isti problem..

Ovaj boldani dio probaj malo deteljanije objasniti!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
12 godina
protjeran

prije neg se izbaci logo mu se restarta komp

15 godina
neaktivan

edit: ups nisam pažljivo čitao...

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 3:33 (rustweaver).
12 godina
neaktivan

Ne ocitava mi se windows logo , prije nego ce li windows logo doci on se ugasi , tj restarta ( sad izbaci bsod jer sam namjestio da se ne gasi kad naide na problem )

Sto znaci da komp ne ocitava hdd vjerovatno.

Skinio sam i hiren's boot cd pa cu sutra i s njim skenirati malo..

15 godina
neaktivan
derix kaže...

Ne ocitava mi se windows logo , prije nego ce li windows logo doci on se ugasi , tj restarta ( sad izbaci bsod jer sam namjestio da se ne gasi kad naide na problem )

A što POST kaže, ima li diska ili nema?

BSOD? BSOD dolazi iz kernela a ne BIOS-a, što će reći da se ipak nešto očitava...

0xBADC0DE
13 godina
neaktivan

Ako si mjenjao postavke u BIOS, resetirao ga, učitao defaultne, vadio bateriju..., treba IDE i/ili SATA kontrolere vratiti u modove u kojima su bili ranije (IDE, AHCI).

12 godina
neaktivan

Evo i slika kak je spojeno.

http://imgur.com/j9X1rFN

http://i.imgur.com/rnPycVz.jpg

sto dokazuje da je sve uredu, nadam se.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice