Poz,
Ekipa lijep pozdrav.. Znam da sam novi tu i istina je dosao sam po pomoc kao i 60 % korisnika.. Nisam noob i idiot i imam mnogo znanja o pc-ima .. Naravno svako naide na nesto sto nikad nije cuo vidio itd.. Tako se to i meni danas dogodilo, isao sam dijelove povadit iz kompa i spojit u stol .. duga prica.. nisam vise htio kuciste ( :D ) I sto mi se dogodilo?
Spojio sam sve i komp se ucitava i ne dode ni do windos ucitavanja ( logo od winsa) i restarta se , odem na drugi komp stavim hard od pokidanog i on savrseno radi , preselim hd sa kompa koji radi tam i odjednom isti problem , probam i sata kabal i naravno isti problem..
Frend i ja sumnjamo da sam maticnu zahebao , al mislim da je to tesko moguce ( nisam valjda takve srece ) , Ugasio sam restart pri problemu i sad mi izbaci bsod , nemam sliku.. kasnije ju stavim.
Maticna: Asrock m3n78d
grafa: Ati radeon hd6670
Grafa nije 100 % jer sam ju probao selit , tj stavljat staru i isti je problem, rami nisu , isprobano.
Napajanja 2 druga isprobana..
I naravno ako se stvarno utvrdi kupio bi opet istu maticnu pa mozda netko i ovdje ima za prodat hh.
Nadam se da ce netko pomoci.
lp,
derix
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imas na ovom linku kako testirat maticnu jel radi
Dakle samo si komponente izvadio iz kučišta i spojene su van njega.
Kao prvo pogledaj da ploča van kučišta ne leži na nekom metalnom predmetu (vodiću)?, nadalje povadi sve PCI-kartice i RAM-ove, utore istih lagano počisti kistom (prašina), vrati komponente, no svakako još jednom provjeri jesu sve komponente vraćene i spojene identično kao ranije u kučištu. Svakako prije svake radnje obavezno isključi napajanje iz električne mreže.
a to sam mu i ja rekao za lezanje na podu maticne.
ma dobro je to sve. sam sta on to nes sve slabo spaja naopak sve.
Dakle samo si komponente izvadio iz kučišta i spojene su van njega.
Kao prvo pogledaj da ploča van kučišta ne leži na nekom metalnom predmetu (vodiću)?, nadalje povadi sve kartice i RAM-ove i utore za RAM i PCI kartice lagano počisti kistom (prašina), vrati komponente, no svakako još jednom provjeri jesu sve komponente vraćene i spojene identično kao ranije u kučištu. Svakako prije svake radnje obavezno isključi napajanje iz električne mreže.
Sve je spojeno kako i treba bit i kako je bilo,, vec sam probao i vadio i cistio.. Gledao sam kondenzatore na maticnoj i oni su svi okej.nisu na nikakvom metalnom predmetu , samo drvetu . probao sam ih stavit i na deku te tamo testirat al rezultat je isti. Drugim rijecima problem isti.
Ako ima jos neko nekakvih ideja sto bi moglo bit neka kaze , zahvalan sam na svakoj ideji te savjetu.
Daj skini neku live linux distru i probaj to bootati...
Daj skini neku live linux distru i probaj to bootati...
rusweaver ,
Probao sam stavit windows xp , tj reinstalirati , ali naravno prikazalo je da nema hard diska, a sve je odlicno prikljuceno , sto nas vraca na temu zasto ne ocitava hard disk , sto se kolje itd..
Spojio sam sve i komp se ucitava i ne dode ni do windos ucitavanja ( logo od winsa) i restarta se , odem na drugi komp stavim hard od pokidanog i on savrseno radi , preselim hd sa kompa koji radi tam i odjednom isti problem , probam i sata kabal i naravno isti problem..
Ovaj boldani dio probaj malo deteljanije objasniti!
prije neg se izbaci logo mu se restarta komp
edit: ups nisam pažljivo čitao...
Ne ocitava mi se windows logo , prije nego ce li windows logo doci on se ugasi , tj restarta ( sad izbaci bsod jer sam namjestio da se ne gasi kad naide na problem )
Sto znaci da komp ne ocitava hdd vjerovatno.
Skinio sam i hiren's boot cd pa cu sutra i s njim skenirati malo..
Ne ocitava mi se windows logo , prije nego ce li windows logo doci on se ugasi , tj restarta ( sad izbaci bsod jer sam namjestio da se ne gasi kad naide na problem )
A što POST kaže, ima li diska ili nema?
BSOD? BSOD dolazi iz kernela a ne BIOS-a, što će reći da se ipak nešto očitava...
Ako si mjenjao postavke u BIOS, resetirao ga, učitao defaultne, vadio bateriju..., treba IDE i/ili SATA kontrolere vratiti u modove u kojima su bili ranije (IDE, AHCI).