Ako mi možete pomoći oko ovog problema.
Simptom:
Računalo se jučer usred rada "smrznulo" te nakon par sekundi se pojavio BSoD. Nakon toga restart računala, BIOS ne vidi hard disk, nemogu bootati s njega ništa. Gasim računalo i nosim ga kod frenda (ima diskova i windoze pa da kod njega to riješim). Spajam računalo kod njega, windowsi se bootaju sporo ali se bootaju i PC radi ko vurica nakon toga. Uzimam hard disk i windoze, nosim natrag kod sebe (za svaki slučaj ali nadam se da mi neće trebati, problem se riješio "sam od sebe") Kod mene doma, opet isti scenarij: BIOS ne vidi disk, nemogu bootati ništa. Nakon 4-5 restarta, dr*anja po BIOS-u uspjevam bootat windowse i PC radi ko vurica nekih 4-5 sati. Bez greške. Danas ga opet palim bez problema, PC radi već nekih 2 sata.
Kad sam otvorio PC disk se čuje kako radi, čak i onda kad ga BIOS nije vidio.
Moja dijagnoza:
Neispravna elektronika na disku. Disk se čuje, "vrti" ali BIOS ga u određenom trenutku ne vidi. Poslje je proradilo, to nemogu objasniti.
Da li je itko imao sličan problem? Šta bi moglo biti? Možete li mi preporučiti neki alat za dijagnostiku?
Sve mi je to malo čudno, jer jedno sat vremena sam se je*ao oko toga i onda je proradio sam od sebe.