Gigabyte GeForce GTX 460 problem

poruka: 35
|
čitano: 4.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Neki od vas, koji su mi puno pomogli, sjetit će se mog nedavnog problema s napajanjem, grafičkom/matičnom vjerojatno, al za one koji su "novi", ponovno bum sve ispričao.

Dakle, nedavno mi je riknulo napajanje "na mrtvo" i kad sam kupio novo, komp je normalno radio, ali do ulaska u windowse :) znači, diže se sistem, prolazi post i sve, "starting windows", pokaže se plavi welcome ekran i u trenutku kad treba uć u desktop, monitor ode na standby, ventovi na grafičkoj se zavrte do maksimuma i niš se ne događa. ne reagira komp na restart gumb, nego ga moram ugasti i ponovno upalit. prebacio sam drugu grafičku od frenda u svoj komp i sve je ok radilo, ali je i moja grafička normalno radila u njegovom kompu. onda sam jedanput uspio preko safe moda uć u windowse (nakon što ni u safe mode nisam mogao zbog istog problema) i iz očaja sam išao reinstalirat drivere i problem se riješio. sve je bilo potpuno u redu.

do prekjučer. 

igrao battlefield, i kad je išao učitavat novu mapu, monitor opet na standby, ventovi se zavrte i sve crno. probao restartat komp, ista stvar. ugasio ga i otišao spavat.

jučer došao doma, normalno ga upalio, radio je cijelu večer bez problema. i onda iz čistog mira opet ista stvar. restart - isto. restart - isto. otvorio sam kućište i probao prebacit grafičku u drugi PCI slot, reinstalirat drivere al opet isto.

i jutros ga najnormalnije upalim.

ne kužim u čemu je stvar...to se prvi put dogodilo nakon što mi je napajanje riknulo. kad sam spojio novo, komp je radio al se ovo počelo javljat. jel riknula matična? ili grafička? i zašto se događa periodički a ne stalno, stvarno mi nije jasno

Asrock 890gx extreme 3

AMD Phenom II x6 1055t

Gigabyte GeForce GTX 460

8 GB DDR3 RAM

LC Power silent green giant 560 W

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 12:55 (stef_zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

vrlo lako da je nešto sa matičnom jer loše napajanje može povuč i nju sa sobom,jesi proba clear cmos izvadit bateriju od mbo

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Re: Gigabyte GeForce GTX 460 problem
dery kaže...

vrlo lako da je nešto sa matičnom jer loše napajanje može povuč i nju sa sobom,jesi proba clear cmos izvadit bateriju od mbo

e nisam...dakle, izvadim bateriju i onda?

17 godina

ugasi komp,isključi napajanje,izvadi bateriju jedan minut,vrati,pali komp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dery kaže...

ugasi komp,isključi napajanje,izvadi bateriju jedan minut,vrati,pali komp

probat ću kad dođem doma...ma da je bar matična krepala to mi je manji trošak od grafičke. iako mi se ova moja matična dost dobra činilia... :/

17 godina

ima li tvoja ploča integriranu garfiku

vidim da ima,probaj izvadit gtx460 i ajde preko integrirane neko vrijeme,tako češ vidit jeli do toga

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 15:23 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dery kaže...

ima li tvoja ploča integriranu garfiku

ima, radeon 4290....i na njoj je dva dana, koliko sam koristio, bez greške radilo

17 godina

zanči radi sve ok,onda bi moglo bit do gpu-a

jesi li u biosu sve poštelija na koju da ti grafiku radi u advanced bios features stavka -init display first-pci 16 ili integrated,kod tebe je možda drugačije pogledaj malo u upute od mbo-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dery kaže...

zanči radi sve ok,onda bi moglo bit do gpu-a

jesi li u biosu sve poštelija na koju da ti grafiku radi u advanced bios features stavka -init display first-pci 16 ili integrated,kod tebe je možda drugačije pogledaj malo u upute od mbo-a

ok, pogledat ću kad javim...jel može bit da je kad je riknulo napajanje se nekaj promijenilo u biosu pa da je init display prebačen na integrated? nisam sad doma, vidit ću kad dođem

17 godina

moguče,vidi kako je pa javi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

radio komp danas normalno i sad se prije 20 minuta opet ponovio isti problem. probao ga restartat, opet prije ulaska u windowse ista stvar. pa sam ga ugasio, izvadio bateriju na par min i sad ga uspio upalit...e sad, dal to ima veze s tim il je sad "odlučio" radit normalno neko vrijeme...vidit ćemo. idem radit popodne, ostavit ću ga da skida nekaj s neta ili radi nešto pa vidjet kad se vratim doma oko 23 sata dal će radit i dalje...ne znam stvarno više o čemu se radi. i da, uštekao sam monitor na drugi DVI izlaz pa možda i to ima veze...pojma nemam

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 14:51 (stef_zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stef_zg kaže...

jesi li vidija šta je u biosu postavljeno,problem se ponovio na koji gpu  ...?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 17:10 (dery).
14 godina
neaktivan

nema to veze s BIOS-om.

Možeš li reproducirat rušenje svojevoljno, tipa ulaskom u igru kakvu? ako možeš, prati temperature i reci kada se ruši. također pogledaj kakvo je stanje u minidump-u i ima li kakvih zapisa od bsod-ova

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Immartu kaže...

nema to veze s BIOS-om.

Možeš li reproducirat rušenje svojevoljno, tipa ulaskom u igru kakvu? ako možeš, prati temperature i reci kada se ruši. također pogledaj kakvo je stanje u minidump-u i ima li kakvih zapisa od bsod-ova

ne mogu, u tome i je problem. kad bi se bar uvijek rušio u jednom momentu onda bi nešto i mogao skužiti, al to se događa iz čistog mira. evo, do prekjučer tjedan dana nisam nikakvih problema imao i onda se srušio nakon sat vremena igranja battlefielda u momentu kad se loadala nova mapa...pa sam danas isto išao igrat BF i isto dok mi se učitavala mapa je otišao u standby. a par dana ranije sam ga igrao u komadu, recimo, četiri sata bez ikakvih problema...a dan prije sam ušao u windowse i nakon par minuta se zbrejkao a niš nisam pokretao...driveri od grafičke su najnoviji

evo sad skidam neki program za praćenje temperature pa kad se sruši drugi put ću vidjet na kojoj temp je bio gpu

@immartu kaj je minidump i bsod? :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 20:59 (stef_zg).
15 godina

ovo su temperature kad niš ne radim, tj. evo google chrome mi je otvoren

i da, neću znat koja je temperatura u trenutku rušenja jer mi monitor ode na standby i niš ne mogu s kompom osim restartat ga na gumb :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 21:03 (stef_zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ako je teib LC Power 560W Gp3 loš onda neznam šta je dobor

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Bulldozer kaže...

kome je loš?

14 godina
protjeran
stef_zg kaže...
Bulldozer kaže...

kome je loš?

Dery

14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

LC je poznat po tome da ima dobre i užasne serije.

Zato nije nužno loš, ali meni osobno ne bi bio niti pri vrhu liste izbora napajanja.

on topic, rekao sam ti da pratiš temperature ako možeš reproducirat kvar. U ovom slučaju ti monitor ne ode u stand by nego ti se potpuno izgasi grafička, simptomi su svima dobro poznati. Doduše zašto u tvom slučaju je zbunjujuće. Preporučio bi da promijeniš privremeno grafičku da vidiš hoće li se to događati sa drugom.

a za minidump provjerit trebaš program, ako nemaš instaliran win debugger, onda si skini bluescreenview i postaj screenshot ovdje.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
15 godina
sad dosao doma, pokrenuo battlefield i nakon 15 mib opet isto...restartao ga, uspio uc u windowse, pokrenuo battlefield i opet nakon 5 min isto...dakle, cinjenica je da se problem najcesce javlja pod vecim opterecenjem graficke...nakok prvog restarta sam pogledao temperaturu gpu-a i bila je 39

izgleda da se osim graficke zblesira cijeli komp jer mi frendovi kazu da im teamspeak samo javi da sam se diaconnectao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ako imas garanciju nosi je na servis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bulldozer kaže...
stef_zg kaže...
Bulldozer kaže...

kome je loš?

Dery

šta mene spominješ,gdje sam reka da je taj napoj loš,jesi li čita prvi post,odnosi se na prijašnje napajanje šta mu je puklo

ja mu stalno govorim da se par dana prebaci na integriranu grafu pa da vidi 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 10:21 (dery).
15 godina

Silent giant green power serije su jedni od najboljih napajanja. Jako stabilni napon pri svim opterecenjima. E sad, mogucnost ti je i RAM da je otisao. Probaj se malo igrati sa plocicama, mozda koja leaka. Obicno kada se meni radnom rusi komp nevezano uz sto radim to je u 99% bio ram. Kod loadanja battlefield mapa, koje su ujedno oooognromne, ram radi 200 na sat pa je i veca mogucnost bsoda ako je plocica losa. Moli Boga da je ram, to ti je najmanja investicija.

2 0 hvala 0
15 godina
Leryan kaže...

Silent giant green power serije su jedni od najboljih napajanja. Jako stabilni napon pri svim opterecenjima. E sad, mogucnost ti je i RAM da je otisao. Probaj se malo igrati sa plocicama, mozda koja leaka. Obicno kada se meni radnom rusi komp nevezano uz sto radim to je u 99% bio ram. Kod loadanja battlefield mapa, koje su ujedno oooognromne, ram radi 200 na sat pa je i veca mogucnost bsoda ako je plocica losa. Moli Boga da je ram, to ti je najmanja investicija.

hmm...moguće je i to. kupio sam nedavno još jednu pločicu od 4 gige rama pa ću izvadit ove stare dvije i vidit kaj se događa...iako, problem se dešavao i prije nego sam dodao RAM novi, al probat ću to...kamo sreće da je s tim napajanjem otišao "samo" RAM a ne ovo krupnije...

edit: a ako su RAM-i zakaj se onda zavrte ventovi na grafičkoj? :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 11:43 (stef_zg).
14 godina
neaktivan

ma grafička je, ziher sam.

testiraj ram memtestom da vidiš ima li errora, ali preporučam ti da ga ostaviš u furmarku par min i da vidiš kada se ruši kartica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Immartu kaže...

testiraj ram memtestom da vidiš ima li errora, ali preporučam ti da ga ostaviš u furmarku par min i da vidiš kada se ruši kartica.

furmark? ajd pojasni malo, please ;)

14 godina
neaktivan
stef_zg kaže...
Immartu kaže...

http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

skineš, pokreneš stress test i ako se sruši za vrijeme testa, kartica je u pitanju vrlo vjerojatno.

ili googlaj everest, s njim isto možeš stress test radit.

također, http://download.cnet.com/BlueScreenView/3000-2094_4-10965136.html

skini ovo, pokreni i ako nađe išta napravi screenshot i postaj ovdje. ako ne nađe ništa javi isto.

15 godina
Immartu kaže...
stef_zg kaže...
Immartu kaže...

http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

skineš, pokreneš stress test i ako se sruši za vrijeme testa, kartica je u pitanju vrlo vjerojatno.

ili googlaj everest, s njim isto možeš stress test radit.

također, http://download.cnet.com/BlueScreenView/3000-2094_4-10965136.html

skini ovo, pokreni i ako nađe išta napravi screenshot i postaj ovdje. ako ne nađe ništa javi isto.

ahaaa, e super, thanks.

na poslu sam pa kad dođem doma bum to izvrtio sve pa javim

15 godina

btw, veli mi frend sad da je on pak gotovo siguran da su ram-i budući da se cijeli komp smrzne...kao, da je grafička čuo bi i dalje u slušalicama ton iz igre i radili bi još pokrenuti programi...? :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

furmark je radio ravno jedno 25 sekundi i onda se dogodila "stvar"...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice