Neki od vas, koji su mi puno pomogli, sjetit će se mog nedavnog problema s napajanjem, grafičkom/matičnom vjerojatno, al za one koji su "novi", ponovno bum sve ispričao.
Dakle, nedavno mi je riknulo napajanje "na mrtvo" i kad sam kupio novo, komp je normalno radio, ali do ulaska u windowse :) znači, diže se sistem, prolazi post i sve, "starting windows", pokaže se plavi welcome ekran i u trenutku kad treba uć u desktop, monitor ode na standby, ventovi na grafičkoj se zavrte do maksimuma i niš se ne događa. ne reagira komp na restart gumb, nego ga moram ugasti i ponovno upalit. prebacio sam drugu grafičku od frenda u svoj komp i sve je ok radilo, ali je i moja grafička normalno radila u njegovom kompu. onda sam jedanput uspio preko safe moda uć u windowse (nakon što ni u safe mode nisam mogao zbog istog problema) i iz očaja sam išao reinstalirat drivere i problem se riješio. sve je bilo potpuno u redu.
do prekjučer.
igrao battlefield, i kad je išao učitavat novu mapu, monitor opet na standby, ventovi se zavrte i sve crno. probao restartat komp, ista stvar. ugasio ga i otišao spavat.
jučer došao doma, normalno ga upalio, radio je cijelu večer bez problema. i onda iz čistog mira opet ista stvar. restart - isto. restart - isto. otvorio sam kućište i probao prebacit grafičku u drugi PCI slot, reinstalirat drivere al opet isto.
i jutros ga najnormalnije upalim.
ne kužim u čemu je stvar...to se prvi put dogodilo nakon što mi je napajanje riknulo. kad sam spojio novo, komp je radio al se ovo počelo javljat. jel riknula matična? ili grafička? i zašto se događa periodički a ne stalno, stvarno mi nije jasno
Asrock 890gx extreme 3
AMD Phenom II x6 1055t
Gigabyte GeForce GTX 460
8 GB DDR3 RAM
LC Power silent green giant 560 W