Čudno kliktanje nakon paljenja

poruka: 10
|
čitano: 4.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav,

imam jedan čudan problem - kada tek upalim računar čuje se neko kliktanje i najčešće nakon toga dođe prozor (slika) i odbroji do 99 i sve stane. kada ponovo restartujem računar učita se WinXp, upisem sifru za account i - RESTART. Tek od trećeg ili četvrtog puta uspijem upaliti računar. Nekad mi se zna desiti i u radu da počne kliktanje i onda slijedi restart ili nastavak normalnog rada. Hard disc sam pregledao sa HDTune Pro i sa TuneUp i nisu našli nikakvu grešku. 

Edit: Vidim još se nije riješio problem oko ubacivanja slika u post...

The blue screen of death is the best game I've ever played.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 16:18 (kemal_r).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Čudno kliktanje nakon paljenja
Ako se cije klik kao metal o metalu onda HDD ide u vecna lovista. Sa strane proizvodaca HDD-a skini diag. alat i provjeri opet
Eventualno disejblaj mreznu u biosu (privremeno) i javi,isto tako ukljuci i SMART u bios
A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
17 godina

Povlačim ono što sam rekao vezano za HDTune . evo slika

Znači li to da je disk gotov?

The blue screen of death is the best game I've ever played.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 18:18 (kemal_r).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moguce je cak da su virusi . Smijeh

16 godina
neaktivan

Nemaju veze virusi sa ovim. Od kada ti se to počelo događati?

Ajde uzmi HDD do frenda pa ga spoji i vidi. Ako je i tamo isto(iako mislim da OĆE biti isto) , HDD ide u vječna lovišta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nemoj vise palit taj disk uopce...

odi i kupi drugi na koji instaliras windows a taj pokvareni stavis u spare

molis boga da ces stic spasit podatke dok ne "preskoci"

IZ ISKUSTVA iako za mene nije bilo boga pa nije imao tko pomoc

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da. Disk je gotov na zalost. Iz trece slike se vidi da imas bad sectore. Menjaj sto je brze moguce. Prvo uradi backup svega pa zameni disk novim
Zatim kada instaliras Winse na novi,iskljuci PC spoji stari HDD pa ponovo za svaki slucaj iskopiraj sadrzaj na neku od particija koju si stvorio (ovo je samo moja preporuka)

Imas srece da te ovaj HDD predupredio pre nego sto skonca. Neki nemaju niti toliko srece,jednog dana ugase PC a drugi dan kada ga upale doceka gi kliktanje i ne bas lepa poruka iz BIOS-a da nema HDD-a

Backup sto je brze moguce i nabavljanje drugog HDD-a
16 godina
odjavljen

Uvijek moze pokusati pokrenuti chkdsk da pokusa napraviti 'repair'. Nekada su ti bad sectori sve samo ne to.

Ili neki format. No, ako klinka, to ne zvuci na dobro. Znam diskove koji klinkaju godinama i da nema problema, ali debelo nakon paljenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Povremeno klikanje i bad sektori mogu značiti i klimav molex od napajanja. Disk dobija isprekidano napajanje, pa se stalno gasi pali. Od tu dolazi klikanje. Ako se to dogodi u trenutku upisivanja podatka, zna se dogoditi da zbog nedovoljne struje magnetizacija ostane između 0 i 1 što se odmah označava kao bad sector. Low level format može riješiti takve bad sectore, samo je prije toga potrebno backupirati podatke i provjeriti da li je problem s napajanjem/konektorom i otkloniti taj problem.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjeti su dani,scenariji su isto tako tu. Napokon kupovina novog HDD-a nije ili ne bi trebala biti problem posto sada su diskovi i vise nego jeftini

Zasto cekati da se vidi dali su bad sectori ili "bad sectori" (nastalu putem necega,napona recimo)? Kliketanje je jedan od znakova da nesto ne valja. Disk se oglasio da nije zdrav sada je na redu korisnik

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice