Cannot read from the source file or disk

poruka: 4
|
čitano: 940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav. HDD u PC-u mi je Device\Harddisk0. Dakle, Device\Harddisk1 bi trebala biti memorija ili nešto slično što ubacim u PC.

Išao sam kopirati jedan .mp4 file sa HDD-a na microSD karticu preko USB čitača. I pojavilo mi se Cannot read from the source file or disk. Ja sam kliknuo retry i kopiranje je uspjelo.

E, sad, u Event Viewer-u se tada zapisao error: Device\Harddisk1 has a bad block.

Dakle, kako može biti greška Cannot read from the source file or disk, ako je problem bio u kartici, a kopiranje se vršilo sa HDD-a na karticu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 12:37 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Cannot read from the source file or disk

Za svaki slučaj preporučam da pogledaš S.M.A.R.T. status diska sa HDtune-om... da ne bi bilo nismo znali ;)

15 godina
neaktivan
Re: Cannot read from the source file or disk
Sabbathian kaže...

Za svaki slučaj preporučam da pogledaš S.M.A.R.T. status diska sa HDtune-om... da ne bi bilo nismo znali ;)

To je bilo prvo što sam pogledao. S.M.A.R.T. status OK i nema niti jedan realocirani sektor. Inače, HDD je star oko pola godine i zdrav (barem se ponaša tako!)

Mislim, taj USB čitač microSD kartica mi je jako spor i treba čekati 8 minuta da se na microSD kopira fajl od cca. 1GB.

Možda je zato izbacio taj error (zbog sporosti), ali me svejedno začudilo zašto "cannot read from the source file or disk" kad je ustvari ta SD kartica bila jedini problem... ili spori USB čitač...

15 godina

Mislim da se svi fajlovi keširaju pa tek onda kopiraju. Biće da je greška bila u samom kešu koji se automatski briše nakon što se određeni fajl kopira pa tako sada disk i ne prijavljuje grešku.

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice