Blue screen, jak rad ventilatora, visoke temp.

poruka: 15
|
čitano: 3.118
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Surfao sam netom i odjednom mi se ugasi preglednik, upali blue screen, neki brojevi se napune i komp se ugasi. Ja ga upalim i ventilatori počnu raditi više nego kad se igra bilo koja igra, upali se do kraja i idem upaliti wi fi i opet se ugasi. Prilikom oba paljenja je pitao kako ga zelim upaliti. Gledao sam temperaturu prije 1 sat i bilo je sve super i odjednom mi sada pokazuje vrijednosti koje su na slici. 

Konfiguracija na profilu pod broj 1.

http://i1311.photobucket.com/albums/s679/kpavl/Untitled-1.jpg

Jeli se netko susretao s ovim problemom ili zna rješenje? Sve je do sada bilo ok.

Hvala.

EDIT: temperature se jos drze istima nakon par sati korištenja (identične). Blue Screen View daje ovo http://i1311.photobucket.com/albums/s679/kpavl/dssdsd.jpg.

Napravio sam stability test na AIDA 64 i temperature matične i CPU ostaju iste cijelo vrijeme (kao i na prvoj slici identične temp.) iako je cpu na 100 posto opterećen, jezgra 1 porasla s 32 na 56, a jezgra 2 porasla s 29 na 54. Fan radio otprilike istom brzinom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 15:36 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Blue screen, jak rad ventilatora, visoke temp.
ugasio se i ne moze se upaliti bez da se ugasi nakon 5 min. Hladnjak i napajanje vruce.
14 godina

Koje napajanje?

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
opis na profilu, dalje ne znam vidio bih na kompu da radi.
14 godina
neaktivan

Ne piše koje napajanje imaš. Ali možeš vidjeti tako da otvoriš stranicu kućišta i pogledaš šta piše na napajanju.

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
14 godina

Moguće da je problem sa driverom nekim (ntkrnlpa.exe ), a i napajanje je loše.

Reinstall windowsa, ako problem bude i dalje onda je hardwerski kvar.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
napajanje je radilo odlicno do danas. nikad temp visoka nije bila. kad se pali odma se cuje ventilator da radi ko avion i onda kad se upali do kraja i onda se gasi s blue screenom. mislite da cu moci staviti windows?
14 godina

Probaj uć u safe mode. Kad se pali komp F8 tipkaj i odaberi safe mode i ako onda radi bez bsoda problem je vjerovatno sa nekim driverom.

0 0 hvala 1
15 godina

Probaj s drugim napajanjem !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Imam samo ono sto sam ti slao jucer sliku al na drugom kompu. upaljen u safe modu i radi komp. no mislim da bi tako i radio da ga upalim u windows normalno jer je tako bilo i prije pa nakon sat ili tako nesto koristenja pocne zezati
13 godina
neaktivan

Stavio sam nove windowse i nema više blue screen.

Temperature su: matična 45 (penje se i do 55), cpu 35 a jezgre jedna 37 druga 38 (sve se penje nekad i do 45), mcp 53 prilikom surfanja sa par tabova ukljucenih, upaljenim esetom, comodom i skypeom.

Znam da je napajanje sranje te da je računalo staro pa me zanima što bi se moglo napraviti u smislu ugrađivanja ventilatora ili napajanja itd. da bi mu se produžio život? Imam 2 ventilatora jedan je tvornički amd-ov, a drugi je na grafičkoj (ne znam radi li uopće jer AIDA 64 pokazuje 0%).

Sutra ću kupiti pastu novu i promijeniti na oba računala no zanimaju me ostale mogućnosti.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 23:14 (kpavl).
15 godina

Prvo promijeni pastu , to bi trebalo dosta pomoci , onda cemo vidjeti dalje !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Promjenjena pasta, temperature pale sve za najmanje 10 celzija. Chrome 3 taba otvoreno, pjesma, serija i fejs i temp su: Matična 44, CPU 33, CPU 1. jezgra 40, CPU 2. jezgra 37,  MCP 52. Ventilator se vrti na 1700 rpm i tiše je nego inače.

Na drugom računalu sam isto promijenio pastu i sve je isto u vidu pada temperatura samo što mislim da mi se previše zagrijava matična jer ide do 50 ak stupnjeva ponekad, a i jezgre imaju dosta veću temp. nego CPU. Razlika je oko 10-15 stupnjeva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

To su sad OK temp.

Kaj se tice drugog racunala probaj s jos nekim  programom izmjerit za svaki slucaj , no ako se komp ne gasi i stabilan je , nemas frke !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice