3 3.5mm Jacka na jedan

poruka: 6
|
čitano: 1.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
3 3.5mm Jacka na jedan

Znaci imam 5.1 sistem koji ima 3 izlaza i ja bi ih spojio na jedan radi puštanja glazbe sa mobitela. Jel se mogu samo žice spojit od sva tri ili? Ne bi bas rezao kablove tako da ih mogu opet na kompu koristit... Inače se spajaju 2 cinch kabla u konektor za 3.5 pa mi je nezgodno rezat cinch kablove.

Markinho19
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: 3 3.5mm Jacka na jedan

Vjerojatno misliš 3 ulaza?

Nisam vidio da ima gotovih razdjelnika 1 cinch na 3 ili 1 TRS (3,5 mm utikač) na 3, tako da ćeš morati smisliti neko priručno rješenje za spajanje 3 u 1. A najjednostavnija varijanta ti je da koristiš samo jedan kabel (naravno, u tom slučaju radit će ti samo 2 zvučnika, npr. prednji lijevi i desni)

KaeR
13 godina
neaktivan
3 3.5mm Jacka na jedan

Malo da si prevrtio naletio bi na moju temu isti problem imao i uspijesno rijesio homade.Ne nadaj se 5.1 sistemu, ali dobit ces 2.1 zvuk, ali ce radit svi zvucnici, pribor : lemilica, klijesta za skidanje izolira, izolir traka, i to je to.Ocvikaris sva 3 prikljucka, iz svakog prikljucka dobit ces 3 zice, 2 crnu i crvenu i trecu koja obmotava ove 2 je. polemis crnu na crnu, crvenu na crvenu, i trecu na trecu.Jedan od ocvikarenih prikljucaka iskoristis kao 1 prikljucak i polemis po istom principu, to sve fino izoliras, i radit ce svi zvucnici.To je hommade varijanta.Drugo rijesenje ti je da obletis prodavnice elektrosnke opreme, i nadjes adapter pa ga spojis sa chincom.Ili gotova rijesenja 3 u 1 3.5 mm.Ja u svom gradu nisam uspio naci, pa sam se odlucio za dobro staro lemljenje.Ja sam to radio na Trustovim zvucnicima 5.1.

EDIT : budem ti kasnije poslikao kako je kod mene ispalo :) 

3 u 1 3.5 mm 3 u 1 3.5 mm
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 23:32 (blue_tander).

0 0 hvala 0
16 godina

Ma to mi je bitno da rade svi, znam da nece bit 5.1 al ocu da svi rade da koristim do fulla. Al ja nemam 3 direktna 3.5 jacka nego imam ta 3 adaptera pa njih ne mogu rezat... al probat cu nes na taj nacin smislit isto :)
EDIT:
Naso sam splitter sa 2 izlaza, razmisljam da na jednu stranu ubacim jos jedan zenski jack tako da imam sva tri...

Markinho19
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 21:16 (markinho19).
13 godina
neaktivan

Pogledaj po elektronskim prodavnicama, bila je jos jedna solucija, da kupim 3 RCA prikljucka zenska, i da ih uz pomoc kablova i 1 muskog prikljucka napravim klasicni adapter i onda da na njih nakacim ova 3 ulaza.Ali nisam bio siguran kako bi ja to izveo, pa sam uradio na ovaj nacin. :) ima i neki Logitec game adapter kupit preko ebay-a, pa pogledaj i to :)

17 godina
odjavljen
markinho19 kaže...

Ma to mi je bitno da rade svi, znam da nece bit 5.1 al ocu da svi rade da koristim do fulla. Al ja nemam 3 direktna 3.5 jacka nego imam ta 3 adaptera pa njih ne mogu rezat... al probat cu nes na taj nacin smislit isto :)
EDIT:
Naso sam splitter sa 2 izlaza, razmisljam da na jednu stranu ubacim jos jedan zenski jack tako da imam sva tri...

Nije ti to splitter, već adaptor sa 3,5 na lijevi i desni chinch. Postoje takvi adaptori, slično izgledaju i teško ćeš naći 1 na 3, već moraš koristiti kombinaciju 2 komada 1 na 2. Ako si sklon lemljenju, možeš kupiti konektore i složiti razdjeljnik ili kupiti kablove s odgovarajućim krajevima, pa polemit i izolirat.

Međutim, ne znam kako će se zvučnici ponašati kad im dođe puni signal na ulaz za sub. A i stereo će ti biti narušen jer će sub biti npr lijevi kanal, a centralni zvučnik desni.

Postoje i box-evi za konverziju:  http://www.amazon.com/Logitech-Console-Adapter-Convert-Single-Pc/dp/B0006U3ACY/

Oni dijele lijevi kanal na prednji i zadnji lijevi, desni na prednji i zadnji desni, radi miks oba za centralni kanal, te filtriraju sub područje za sub. Obično imaju i malo pojačalo koje normalizira razine signala i odjeljuje svoju odradu signala od izvora.

Neki zvučnici imaju takav sklop ugrađen u sebi i tipku s kojom prebacuješ da li će koristiti sva tri kabela ili samo stereo.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice