Pozz. Ovako imam maticnu asus p5pl2 koja podrzava max 2 gige rama, pa sam danas kupio jos 1 gb rama tako da sad imam 2 gb (G.Skill i Kinston 800mhz). Stavim ja rame u 1 i 3 slot i upalim komp, odem u control panel i vidim da mi pise installed ram 2.00, a usable 1.50 gb (damn). Do cega bi mogo bit problem, OS mi je windows 7 ultimate 32 bit :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
tako kaže na asusovoj stranici :
Due to general PC architecture, a small amount of memory is reserved for system usage and thus the actual memory size is less than the stated amount.
tako kaže na asusovoj stranici :
Due to general PC architecture, a small amount of memory is reserved for system usage and thus the actual memory size is less than the stated amount.
E, ali prije ovih 2 gb imao sam 1.5 gb rama (1 gb i 512 mb), pa mi je pisalo installed 1.50 gb ram
bios postavke, a možda je i nekompatibilnost memorije sa tvojom pločom, da se razumijemo ona prepoznaje ram, ali na tim starijim komponentama, one su bile specifično da rade u dual-u ili što je najgore u točno određenom ram slotu, probaj prešaltat stickove, iz slota u slot...
Jesli ti to stavio dva različita moela ram-a ?
bios postavke, a možda je i nekompatibilnost memorije sa tvojom pločom, da se razumijemo ona prepoznaje ram, ali na tim starijim komponentama, one su bile specifično da rade u dual-u ili što je najgore u točno određenom ram slotu, probaj prešaltat stickove, iz slota u slot...
A meni kao prepoznaje jedan cijeli ram i pola drugog HAHAHA, aj sad idem probat prešaltat :D

Kako to mislis?
Pa jesam, prije sam imao Kinston i Apacer, sad imam G.Skill i Kingston :)
U principu bolje je ne mjšat različite modele.
Znam ja to, ali posto je ovo stari komp (who cares), ali mi nije jasno zasto ne prepoznaje 2 gb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??
Znam ja to, ali posto je ovo stari komp (who cares), ali mi nije jasno zasto ne prepoznaje 2 gb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??
Možda novoja verzija biosa pomogne.
Možda novoja verzija biosa pomogne.
Jel mi mos pomoc oko novog biosa, nisam nikad to radio :)
Pogledaj na stranici od asusa,vjerovatno ima neki program za nadogradu biosa iz windowsa,tako bi bilo naj lakše,ako nemaš iskustva sa tim.
U polje Run/Search upiši naredbu msconfig. Kad se otvori prozor klik na Boot pa na Advanced options. Odznači polje Maximum memory i restart računara. To je to!
Mozda zvuci smijesno ali da li ste pokusali ubaciti memoriju u zute umjesto crnih slotova na ploci?
U polje Run/Search upiši naredbu msconfig. Kad se otvori prozor klik na Boot pa na Advanced options. Odznači polje Maximum memory i restart računara. To je to!
HVALA TI KRALJU!!!!!!!!!
HVALA TI KRALJU!!!!!!!!!
I drugi put!