Potrebna mi je pomoc. Naime radim projektni zadatak iz Jave...trebam uraditi klijentsku i serversku stranu tako da klijent vrsi serijalizaciju odredjenog objekta i .ser fajl prosledjuje serveru. Server vrsi skladistenje .ser fajlova u folder imenovan po trenutnom datumu izvrsavanja same simulacije...znam otprilike koje metode koristim da povezem klijent i server i te neke osnovne stvari... nije mi jasno kako da fajl proslijedim serveru. Trebam kreirati ulazni i izlazni tok na jednoj i drugoj strani...jasni su mi tokovi za slanje primitivnih podataka, Stringova i sl. sereveru, ali ne znam kako da proslijedim odredjeni fajl???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Datoteku možeš proslijediti kao skupinu bajtova. Obično za takvo što postoje streamovi (memorystream, filestream i sl.).
Da postoji FileInputStream i FileOutputStream za citanje sadrzaja, tj bajtova iz datoteka...interesuje me da li se datoteka moze ocitati kao sama datoteka a da se ne ocitava njen sadrzaj? 
Ono sto cini datoteku je njen sadrzaj, procitaj datoteku i njen sadrzaj posalji serveru kao byte array, a na serveru zaprimljeni byte array spremi u datoteku.
Ako su datoteke proizvoljnog naziva i potrebno je da sacuvas i naziv iste kao i ekstenziju, napravi transportnu klasu koja ce imat String polje za naziv i byte array kao sadrzaj i preko Socket-a posaljes objekt serveru i tamo spremis.
Rijec je o online gledanju filmova!
Gdije god da probam takvo nesta pogledati dobijam poruku Java(TM) Platform SE 7 U25 has crashed
Googlao sam i svi upucuju na instalaciju nove Jave,sto sam i ucinio,ali bez uspjeha!
Verifikacija Jave na njihovoj stranici,ne moze niti poceti jer dobijam istu poruku.
Win 7 64 bit-Google chrome.
Unapred zahvalan!
Ovo je podforum programiranje, nema baš veze sa tvojim problemom. Idi u podforum Windows gdje ima garant dosta takvih tema.
Ovo je podforum programiranje, nema baš veze sa tvojim problemom. Idi u podforum Windows gdje ima garant dosta takvih tema.
U trazilici foruma nasao sam 2 teme Java problem,ova i jedna lockana,nastavio sam samo ovaj toppic jednostavnim klikom na nova poruka,ne citajujci prethodne!
Mogao bih se zakleti da ouopce nije bilo ikakvoga naslova vezano za java+klijent+server+datoteka nego samo java problem!
Ispricavam se!