Java - klijent-server, .ser datoteka

poruka: 7
|
čitano: 2.725
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Java problem

Potrebna mi je pomoc. Naime radim projektni zadatak iz Jave...trebam uraditi klijentsku i serversku stranu tako da klijent vrsi serijalizaciju odredjenog objekta i .ser fajl prosledjuje serveru. Server vrsi skladistenje .ser fajlova u folder imenovan po trenutnom datumu izvrsavanja same simulacije...znam otprilike koje metode koristim da povezem klijent i server i te neke osnovne stvari... nije mi jasno kako da fajl proslijedim serveru. Trebam kreirati ulazni i izlazni tok na jednoj i drugoj strani...jasni su mi tokovi za slanje primitivnih podataka, Stringova i sl. sereveru, ali ne znam kako da proslijedim odredjeni fajl???

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Java problem

Datoteku možeš proslijediti kao skupinu bajtova. Obično za takvo što postoje streamovi (memorystream, filestream i sl.).

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
12 godina
neaktivan

Da postoji FileInputStream i FileOutputStream za citanje sadrzaja, tj bajtova iz datoteka...interesuje me da li se datoteka moze ocitati kao sama datoteka a da se ne ocitava njen sadrzaj? {#}

12 godina
neaktivan

Ono sto cini datoteku je njen sadrzaj, procitaj datoteku i njen sadrzaj posalji serveru kao byte array, a na serveru zaprimljeni byte array spremi u datoteku.
Ako su datoteke proizvoljnog naziva i potrebno je da sacuvas i naziv iste kao i ekstenziju, napravi transportnu klasu koja ce imat String polje za naziv i byte array kao sadrzaj i preko Socket-a posaljes objekt serveru i tamo spremis. 

14 godina
Java problem

Rijec je o online gledanju filmova!

Gdije god da probam takvo nesta pogledati dobijam poruku Java(TM) Platform SE 7 U25 has crashed

Googlao sam i svi upucuju na instalaciju nove Jave,sto sam i ucinio,ali bez uspjeha!

Verifikacija Jave na njihovoj stranici,ne moze niti poceti jer dobijam istu poruku.

Win 7 64 bit-Google chrome.

Unapred zahvalan!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovo je podforum programiranje, nema baš veze sa tvojim problemom. Idi u podforum Windows gdje ima garant dosta takvih tema.

If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
14 godina
royalhero kaže...

Ovo je podforum programiranje, nema baš veze sa tvojim problemom. Idi u podforum Windows gdje ima garant dosta takvih tema.

U trazilici foruma nasao sam 2 teme Java problem,ova i jedna lockana,nastavio sam samo ovaj toppic jednostavnim klikom na nova poruka,ne citajujci prethodne!

Mogao bih se zakleti da ouopce nije bilo ikakvoga naslova vezano za java+klijent+server+datoteka nego samo java problem!

Ispricavam se!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice