Temp. Athlona 2 X4 650

poruka: 27
|
čitano: 3.323
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Temp. Athlona 2 X4 650

Danas sam otključao X3 450 u Phenoma B50 odnosno to je X4 650. Napravio sam IBT od 10 runova, kaze da je stabilan, occt linpack 1h stabilan i prime 40 min stabilan.

No temperature su čudne, ovak neznam koje bi trebale bit, al meni je u full loadu bilo 63°c. Idle je bio 37. A fan rpm je bio čak 4000. Isključio sam cool n quiet. Jos jedna stvar, jel normalno da mi je voltaža 1.41? Šta da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temp. Athlona 2 X4 650

Ajme katastrofe, pa to su sasvim normalne temperature i voltaza.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Temp. Athlona 2 X4 650
ACCS_DUDO kaže...

Danas sam otključao X3 450 u Phenoma B50 odnosno to je X4 650. Napravio sam IBT od 10 runova, kaze da je stabilan, occt linpack 1h stabilan i prime 40 min stabilan.

No temperature su čudne, ovak neznam koje bi trebale bit, al meni je u full loadu bilo 63°c. Idle je bio 37. A fan rpm je bio čak 4000. Isključio sam cool n quiet. Jos jedna stvar, jel normalno da mi je voltaža 1.41? Šta da radim?

To su skroz normalne temperature, kao i voltaža. Nemaš nikakva beda, sve je u najboljem redu.  {#}

Sapienti sat.
15 godina
neaktivan

Dobro jebiga nisam znao. Zato jer sam negdje čitao da je 61°c maximum recommended. Jel možeš Cezar objasnit to, jer to za idle maximum recommended il' kak se to gleda. Mislio sam da je 63°c puno previše, baš sam budaletina :D

14 godina
neaktivan
ACCS_DUDO kaže...

Dobro jebiga nisam znao. Zato jer sam negdje čitao da je 61°c maximum recommended. Jel možeš Cezar objasnit to, jer to za idle maximum recommended il' kak se to gleda. Mislio sam da je 63°c puno previše, baš sam budaletina :D

Za IDLE su temperature iznad 60C itekako previsoke i vrlo nepoželjne.

Međutim, za Full Load one su normalna pojava.

63C je puno previše za IDLE, ali za Full Load je to normalna temp.

Sapienti sat.
15 godina
neaktivan

Fala care, još jednom :)

14 godina

Upali Everest ili HW Monitor i opali Prime ili OCCT pa nakon  10 minuta gledaj koliko se popne temperatura ali CPU-a, a ne jezgara ( jel ti je to potpuno nevažan podatak zato što nije točan ). Znači gledaj temperaturu CPU-a. Maximum za Athlone x4 je 71C, tako da ako nedođe do toga, procesor radi po PS-u {#}. Naravno da je bolje što niže temperature, ali ako se nepregrijava odnosno temperatura nedoseže 71C onda po definiciji radi potpuno ispravno i nemaš beda. Napon od 1.41V je stock napon od tih procesora tako da je i to sve 5 kao i vrtnja onog nekog bučnog predmeta oko 4000 okretaja što AMD zove " hladnjak procesora" {#}.

15 godina
neaktivan

Jel bi radio on na 1.3 vcore? Mislio sam ga downvoltati da se smanji temp.

14 godina
Temp. Athlona 2 X4 650

Nemoj ništa smanjivat temperature su dobre, nemaš brige.

xf: recod8600
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Trebao bi raditi i na 1.3V, ovisi od ploče koliko ona overvolta. Stavi ga u  BIOS-u na 1.3V pa vrti Prime ili OCCT da vidiš.

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Upali Everest ili HW Monitor i opali Prime ili OCCT pa nakon  10 minuta gledaj koliko se popne temperatura ali CPU-a, a ne jezgara ( jel ti je to potpuno nevažan podatak zato što nije točan ). Znači gledaj temperaturu CPU-a. Maximum za Athlone x4 je 71C, tako da ako nedođe do toga, procesor radi po PS-u {#}. Naravno da je bolje što niže temperature, ali ako se nepregrijava odnosno temperatura nedoseže 71C onda po definiciji radi potpuno ispravno i nemaš beda. Napon od 1.41V je stock napon od tih procesora tako da je i to sve 5 kao i vrtnja onog nekog bučnog predmeta oko 4000 okretaja što AMD zove " hladnjak procesora" {#}.

Sorry jesi siguran da everest ili aida sada, ne mjeri dobro jezgre?? nemam athlon imam turion u lapu, ali od kupnje su jezgre uvijek recimo 10 posto iznad samog cpu, dakle netočan podatak??

bug caruje, um klade valja
14 godina

Neznam sad točno kod prijenosnih verzija procesora ali kod desktopa modela gotovo uvjek ti prikazuje netočne odatke po pitanju jezgara. Kod AMD čipova ti nema uopće senzora koji mjeri temperaturu jezgara, nego se onda generira izračunom po nekoj forumli. Temperatura samog CPU se očitava iz senzora i zato se treba paziti na nju jel je to realna temperatura dok od jezgara uglavnom nije. Intelovi procesori imaju senzore  za jezgre i zato se kod njih može osloniti na očitanja temperature jezgara.

14 godina
neaktivan
ACCS_DUDO kaže...

Ispričavam se svima za Off Topic, ali upitao si me može li XFX 450 držati onu konfu...

Naravno da može, bez ikakvih problema i nemaš apsolutno nikakvih razloga za brigu.

Sapienti sat.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 9:21 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan

Ok danas mi se desila full čudna stvar. Znači dodjem u stan bootam komp normalno 4 jezgre sve normalno. Instaliram GTA IV sve ok, rebootam komp i od tada mi piše X3 450 Athlon 2. Ne kužim šta se dešava? Odem u BIOS ASRock UCC je uključen sve je ok? Nadam se da nije 4. jezgra otišla? Neznam ni kak bi, bilo je normalno instaliram GTA IV i rebootam i ode na 3 jezgre wtf?

15 godina
neaktivan

Bump.. itko?

16 godina
neaktivan
ACCS_DUDO kaže...

Bump.. itko?

Pogledaj u CPU-Z koliko jezgra imaš.

14 godina

Jesi provjerio šta piše u CPU-Z programu ?

15 godina
neaktivan
ok ovo je full cudno. sad dodjem u stan upalim ga kad ono cpuz veli 4 jezgre..stalno se mjenja wtf?
14 godina

Neznam šta se dešava ali pretpostavljam da to nije ništa neobično kod otključavanja jezgara kod proceosra.

15 godina
neaktivan

Igrao sam AC2 nekih 3 sata i kad sam izašao vidio sam da je CPU FAN radio na 5500 RPM, temp je bila ok 51°C. Kako smanjiti RPM? Uzas jedan

14 godina

E to ti je smeće od stock hladnjaka kod AMD-a. Nemožeš smanjit okretaje, jel ako i smanjiš, BIOS će sam podić kad ti opet pređe određenu temperaturu. Jedino ti je riješenje da kupiš normalan hladnjak.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 23:20 (itomic009).
15 godina
neaktivan

Cek al fan RPM ne utjece nikak na perfomanse jelda? Nece se nis sjebat radio on na 5500 RPM il 2100. Kupit cu ja after market cooler (katanu 3) za 2-3 tjedna.

14 godina

Neće se sejbat kad mu je to brzina vrtnje koja je u okvirima njegovim. Spasit ćeš se zujanja i buke kad uzmeš bilo šta, Katana nije loša.

14 godina

Neće se sjebat kad mu je to brzina vrtnje koja je u okvirima njegovim. Spasit ćeš se zujanja i buke kad uzmeš bilo šta, Katana nije loša.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 23:19 (itomic009).
15 godina
neaktivan

Haha koja glupost od AMD-a napravit ovakav los cooler. Uzas :D Ma nije ni buka tolko jaka ono XD

14 godina
neaktivan
Temp. Athlona 2 X4 650

Ma nisu to velike temperature ja imam amd na laptopu i temperature si mi do 90°c pa mi se zna ugasiti

Nikola
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Temp. Athlona 2 X4 650

Moja preporuka ti je Arctic nesto tisi i bolji nego Katana imao sam ih oboje

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: