Problemi s AMD Phenom x4 965

poruka: 43
|
čitano: 6.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Problemi s AMD Phenom x4 965
r3pka kaže...

Znaci da izvadin graficku i test obavin s integriranom*????Overclockat necu  a volija bi dati 150kn za hladnjak a plafon bi mi bilo 300kn...Kad mi je lik stavlja proc na maticnu pita san ga u vezi paste a on je reka da je to tvornicki vec naneseno i da ne triba nista dodatno...U vezi termalne paste ona ide izmedu utora i procesora a ne izmedu proca i hladnjaka?? Ako buden stavlja novi hladnjak ne triba novu termalnu stavljati ili???

za 180kn OVAJ ja sam na x2 550 kojem sam otključao druge dvije jezgre i kloknuo ga na 3,8Ghz bio prezadovoljan, u biti ja sam imao onu stariju lošiju verziju, tako da ti s ovom verzijom na tom procu nema teorije da ti temp bude visoka a kamo li da čuješ neku buku ;)

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
15 godina
protjeran
McNEKONTROLIK kaže...

za 180kn OVAJ ja sam na x2 550 kojem sam otključao druge dvije jezgre i kloknuo ga na 3,8Ghz bio prezadovoljan, u biti ja sam imao onu stariju lošiju verziju, tako da ti s ovom verzijom na tom procu nema teorije da ti temp bude visoka a kamo li da čuješ neku buku ;)

dobar cooler. katana je 30kn jeftinija i jednako dobar ako ne i bolji:

http://sobitza.com/portal/content/view/720/32/1/5/

14 godina
neaktivan
Commodore kaže...
r3pka kaže...

Znaci da izvadin graficku i test obavin s integriranom*????Overclockat necu  a volija bi dati 150kn za hladnjak a plafon bi mi bilo 300kn...Kad mi je lik stavlja proc na maticnu pita san ga u vezi paste a on je reka da je to tvornicki vec naneseno i da ne triba nista dodatno...U vezi termalne paste ona ide izmedu utora i procesora a ne izmedu proca i hladnjaka?? Ako buden stavlja novi hladnjak ne triba novu termalnu stavljati ili???

da, sa integriranom tako da mozes biti siguran da je buka koju cujes od hladnjaka procesora a ne od graficke. sumnjam da ti novo napajanje stvara veliku buku.

Şigurno je proc dosta mi je otvoreno kuciste pa se cuje odakle dolazi, testirat cu s grafickon jer iman fibru pa mi je muka i vrti mi se pa da nebi jos dodatno nesto sheba skidanjem...Sve san uninstala programe osim AMD Overdrive koji nikako da uninstalam:()

14 godina
neaktivan
Commodore kaže...
McNEKONTROLIK kaže...

dobar cooler. katana je 30kn jeftinija i jednako dobar ako ne i bolji:

http://sobitza.com/portal/content/view/720/32/1/5/

onda cu uzet katanu u budzetu mi je a dosta je ljudi hvali..termalnu pastu da ne mijenjam?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 18:42 (r3pka).
15 godina
protjeran
r3pka kaže...

onda cu uzet katanu u budzetu mi je a dosta je ljudi hvali..termalnu pastu da ne mijenjam?

jebote, jel ti sidis na usima? na novi cooler moras stavit novu pastu. kad skines stock cooler pola paste ce ti ostati na njemu a pola na procesoru. procesor moras dobro ocistit i stavit tanki sloj paste ili istisnut malo na sredinu (velicina zrna rize) i onda hladnjakom pritisnut da se rasiri po kontaktnoj povrsini. pastu uzmi revoltec diamond ili artic ceramiqe (silver je malo bolja ali je elektrovodljiva pa moras bit oprezan da ne shebes i maticnu i procesor a posto ti neces clockat stupanj-dva nije razlog za rizik). u biti sve paste od preko 30kn su dobre, samo bizi od one Spire Blue.

14 godina
neaktivan
Commodore kaže...
r3pka kaže...

jebote, jel ti sidis na usima? na novi cooler moras stavit novu pastu. kad skines stock cooler pola paste ce ti ostati na njemu a pola na procesoru. procesor moras dobro ocistit i stavit tanki sloj paste ili istisnut malo na sredinu (velicina zrna rize) i onda hladnjakom pritisnut da se rasiri po kontaktnoj povrsini. pastu uzmi revoltec diamond ili artic ceramiqe (silver je malo bolja ali je elektrovodljiva pa moras bit oprezan da ne shebes i maticnu i procesor a posto ti neces clockat stupanj-dva nije razlog za rizik). u biti sve paste od preko 30kn su dobre, samo bizi od one Spire Blue.

sry commodorac nisan vidija one prije postove, iman 39 temperaturu pa mi se muti malo pred ocima..aj odoh testirat pa javin kako proslo..

14 godina
neaktivan

Evo test obavljen... Temperatura u idle je kojih 44 do 47 stupnjeva a s programom za regulaciju napona od 38 do 42....Nakon pola sata testa prosjecna temperatura je bila 66,5C a popelo se max i to na par sekundi samo na 69C...  Sad san igrao BF2 da vidin graficka mi je sa pocetnih idle 38 dosla do 70 C..graficka ne buci toliko no vibrira strasno i to u kombinaciji s jako bucnim ventom od procesora ubija mozak:(

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 20:05 (r3pka).
15 godina
protjeran
r3pka kaže...

Evo test obavljen... Temperatura u idle je kojih 44 do 47 stupnjeva a s programom za regulaciju napona od 38 do 42....Nakon pola sata testa prosjecna temperatura je bila 66,5C a popelo se max i to na par sekundi samo na 69C...  Sad san igrao BF2 da vidin graficka mi je sa pocetnih idle 38 dosla do 70 C..graficka ne buci toliko no vibrira strasno i to u kombinaciji s jako bucnim ventom od procesora ubija mozak:(

ako ti buka smeta kupi jedan od prije predlozenih coolera. neces falit kojeg god da kupis. temperature ti nisu kriticne

14 godina
neaktivan
Commodore kaže...
r3pka kaže...

ako ti buka smeta kupi jedan od prije predlozenih coolera. neces falit kojeg god da kupis. temperature ti nisu kriticne

E hvala puno,budem u ponediljak napravija to pa javin kako proslo:)

14 godina
neaktivan

Jos samo nesto,neman iskustva s vise jezgrasima no procesor mi je non stop opterecen,za pokretanje jednog cs 1.6 radi na 25 posto...sta za igre to nebi opce tribalo prelazit kojih 15 posto?

14 godina
neaktivan

Evo da javin temp s katanom3. U idle s iskljucenom volt regulacijom je oko 42,43 stupnja kojih 6,7 manje nego prije.S ukljucenim Volt naponom tem se spustaju cak i do 30,31..U pola satnom full loadu je cak 2 stupnja topliji,no u igrama je 4 do 5 stupnjeva hladniji...Za mene je jako tih cak i na ovih 2600RPMa...Spustit na 1600 jos nisam skuzija..Ima vjerojatno u biosu no neda mi se sad gledat...Jos cu ovih dana stavit 2 venta na kuciste za upuh i ispuh zraka...valjda ce to spustit jos kojih 1,2,3 stupnja...Eh da mislim da san nanija nedovoljno paste,tu vjerojatno dosta gubin,no neda mi se ponovno rastavljat jer san skoro umra sastavljajuci:)))

15 godina
protjeran
Problemi s AMD Phenom x4 965

u 99% slucajeva ako su pogresno stavili pastu,  ljudi stave previse paste.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Commodore kaže...

u 99% slucajeva ako su pogresno stavili pastu,  ljudi stave previse paste.

Sta mislis jesu dobre temperature????Buka je predivno tiha,kao moj prvi komp:=)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice