Jel zna tko kakav CPU zahtijeva navedeni program ? Jel treba što više jezgara, ili je bitniji takt ? Nisam upoznat sa zahtjevima tog programa, a sad mi baš treba informacija koji procesor uzet da je dobar u Photoshopu i naglasak je na što povoljnijoj cijeni .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa zar nitko nezna ništa o ovome ?
za photoshop skoro bilo koji, nije zahtjevan program
Uzmi CS3 radije. CS4 lagira dosta kad radim s vecim fajlovima. I nije tocno da photoshop radi dobro na slabim procesorima. RAM mu je bitan da ucita fajl a procesor da izracuna i najjednostavniji proces kao sto je promjena velicine, pogoto kad rad i resampling.
Ja imam 2.7 Ghz dual core i CS4 lagira dosta na njemu, dok s druge strane CS3 leti.
Uzmi CS3 radije. CS4 lagira dosta kad radim s vecim fajlovima. I nije tocno da photoshop radi dobro na slabim procesorima. RAM mu je bitan da ucita fajl a procesor da izracuna i najjednostavniji proces kao sto je promjena velicine, pogoto kad rad i resampling.
Ja imam 2.7 Ghz dual core i CS4 lagira dosta na njemu, dok s druge strane CS3 leti.
Ja sam na starom kompu AMD Athlon 64 2500+ 2.2 GHz nezz jel sam tocno napiso al znam da je bio 2.2ghz i na 1gb rama radio u cs5 bez problema sve je letilo
ne kužim zašto preporučujete cs3..
ja na ovoj krntiji vrtim cs5 bez problema. idi na cs5 i uživaj!
da kad si radio s kojom velicinom slike 640x480 ha
Šta je sa grafičkom, jel potrebna uopće grafička jel trebam složit komp za Photoshop za što manje novaca. Koliko sam ja skužio tu grafa nije potrebna neka, pa sam mislio složit AMD APU A6 3650 sustav ! Recite mi jel treba normalna grafa ili netreba što se tiče Photoshopa ?
pa trebo bi neku pristojnu grafu.
@C.M.M.Rayne zasto mislis to? na takvoj konfi se normalno rade slike na rezi od 1280x1024
Slozi si normalan dual core sa 2 GB rama i nekom srednjom grafom tu ti ona ne igra neku veliku ulogu.
Osim ako ti ne treba photoshop za teksturiranje 3D modela ne vidim niti jedan razlog zasto bi gubio vrijeme na CS4 ili CS5, CS3 ce ti radit savrseno za tvoje potrebe.
A ovi sto padaju na to da je sto novija verzija nemaju pojma ni sto je to novo dodano u novoj verziji, osim nove ikone. Ajd pozz.
imam osjećaj da ti ne znaš previše. glupo je uzeti cs3 ako ima priliku uzeti cs5. štekanja nema ni u cs4, cs5..
moj komp vrti sve u redu, a pogle ga pod moj pc.
autoru, ne trebaš ništa posebno od kompa, letit će na svakom.
adje onda kad ti ocito znas vise, daj molim te objasni autoru koja je tocno razlika izmedju CS3, CS4 i CS5. I nemoj samo napisat "pa noviji je"
adje onda kad ti ocito znas vise, daj molim te objasni autoru koja je tocno razlika izmedju CS3, CS4 i CS5. I nemoj samo napisat "pa noviji je"
sve mu piše na adobeovim stranicama, enjoy!
Odnosno, "nemam blage koja je razlika pa cu te uputit na sluzbenu stranicu i nadat se da sam ispao pametan".
Mega LOL
Photoshop se nešto bolje izvodi na Intel procesorima.
Imam athlona 2800+ @1.6ghz, 512 rama, i neku jadnu grafu. CS2 ide super, CS3 vec laga dosta.
Jel onda dosta integrirana grafa ili treba "normalnu" grafu ?
Mislim da ce ti integrirana geforce grafa biti sasvim dovoljno. Izbjegavaj intel, probao sam davno CS3 na laptopu sa intelovom grafom i radio je ok ali svejedno uzmi nesto od boljeg proizvodjaca. Kao sto sam rekao grafa ti ne igra veliku ulogu osim ako planiras lijepiti teksture na 3D modele u CS5.
Odnosno, "nemam blage koja je razlika pa cu te uputit na sluzbenu stranicu i nadat se da sam ispao pametan".
Mega LOL
odnosno "ne da mi se pisat pa ću te fino uputiti na stranicu koja će ti pokazati mnogo bolje nego što ću ja"
očito znaš da nova verzija znači napredak. cs4 je npr. pojednostavio rad. uveo je ono sa strane gdje imaš razne opcije(curves...), bar to gledam kao lijep dodatak. cs5 je donijeo odličnu korekciju slika(ako je slika "u redu" i znaš se služit s tom opcijom.
a ti preporučaš cs3..zašto? ne želiš da ljudima bude jednostavno? zašto ne bi preporučio nešto još starije? cs možda?
to mi se sviđa. preporuči što starije.
Mozda zto sto njemu niti jedna od tih opcija uopce nije potrebna?
Ajmo mu preporuciti CS 5.5 koji ce otvoritit 5 sekundi brze nego CS3, i onda blejati jer nece imati pojma sto koja ikona znaci. A svi koji smo radili u CS 5 znamo da ih je adobe nabacao posvuda.
I jos mu onda preporuci neka uzme stari intel na 1.8 i nek se cudi kak to sve fino sporo radi.
Ako je tebi CS3 pretezak za shvatiti onda definitivno ne bi trebao prilaziti photoshopu. Laksi od CS3 ne postoji a CS5 mu nece trebati jos najmanje 6 do 8 mjeseci dok ne savlada sve osnove i nauci baratati svim alatima kako treba.
Tvoja izjava je isto kao da si rekao. "Pa zasto bi ucio voziti kamion na necemu malom s samo 3.5 tone nosivosti, daj ga na actros i lupi mu 40 tona tereta nek se covjek uci. Pa noviji je mora da ga je lakse voziti"
Covjek kad uci krece od starijeg i jednostavnijeg a ne od najnovijeg i definitivno najkompliciranijeg za pocetnika. Ako tebi to ne sjeda u glavu onda ti ja vise nemam sta objasnjavati.
Za tvoju informaciju ja radim u PS-u vise od 5 godina i u srcu sam drzao predavanja 7 i 8 razredu. Tako da znam jako dobro sto pocetnici brze savladavaju.
U CS3 svi najosnovniji i najbitnji alati su jasno vidljivi, ono naprednije je "sakriveno" i po meni to je puno bolji sistem nego nabacati sve pred korisnika i ocekivati da se on snadje medju svim tabovima i ikonama.
Ja sam s ovim razgovorom zavrsio i smatram da nema nista vise reci o temi.
Autoru teme porucujem da ako ima ikakvo pitanje neka mi slobodno posalje PM, drage volje cu mu odgovoriti na bilo koje pitanje.
ja ne vidim kako je cs5 kompliciraniji od cs3?
pogledaj cs3, pogledaj cs5. vidiš li razliku? sitne su(po pitanju interfacea) i bez problema se možeš u cs5 snalaziti ko u cs3.
ja sam počeo na cs3, učio malo po malo i kasnije se prebacio na cs4. interface u neke detalje promijenjen. cs5 također.
di je problem?
ne znam tko može teško radit u cs5, a bez problema u cs3.
gledaj, on će to skinuti s torrenta, jednakom će brzinom naučiti i raditi što god hoće.
da nema promjena u novijim verzijama, zašto bi ih uopće izdavali?
Ja sam na starom kompu AMD Athlon 64 2500+ 2.2 GHz nezz jel sam tocno napiso al znam da je bio 2.2ghz i na 1gb rama radio u cs5 bez problema sve je letilo
@C.M.M.Rayne zasto mislis to? na takvoj konfi se normalno rade slike na rezi od 1280x1024
Da, da, ovisi što u PS-u radiš.Što misliš zašto večina dizajnera koji rade U PS-u i Illustratoru uzimaju Apple računala?Sliku 1280x1024 možeš raditi i u Paintu.Sad se stavi u situaciju da hendlašfile od 50x70 cm, u 300 DPI rezoluciji pa da te vidim kako leti, ide preko 2 Gb file, pa ti vidi.Autor teme se nije baš izjasnio, ali čim je pitanje postavio na taj način, vjerojatno neće raditi s velikim fajlovima., tako da mu je neka mid-level konfiguracija dosta za po doma.
Da, da, ovisi što u PS-u radiš.Što misliš zašto večina dizajnera koji rade U PS-u i Illustratoru uzimaju Apple računala?Sliku 1280x1024 možeš raditi i u Paintu.Sad se stavi u situaciju da hendlašfile od 50x70 cm, u 300 DPI rezoluciji pa da te vidim kako leti, ide preko 2 Gb file, pa ti vidi.Autor teme se nije baš izjasnio, ali čim je pitanje postavio na taj način, vjerojatno neće raditi s velikim fajlovima., tako da mu je neka mid-level konfiguracija dosta za po doma.
Bavim se izradom web stranica, loga i sigova za forume tu i tamo
Bavim se izradom web stranica, loga i sigova za forume tu i tamo
Što bi se reklo nezahtjevnim stvarima, ili ti ga takva obrada ne zahtjeva veliku snagu.Čim ti PSD-ovi idu u nekakav InDesign ili Illustrator pa ti veličina dokumenta ide preko par metara i imaš ogormne rastere u 300DPI za background, vjeruj mi, svako računalo baca na koljena.Što je najsmješnije, PC sa 4Gb DDR3 i i MacPro sa 12 Gb duuuugo spremaju .PDF.
e imas trial na adobe stranici skini i probaj jel to toliki problem,ak ne steka super ak steka idi na cs4 ili cs3
preporucio bih ti neki obicni dual core procesor, idi na verziju CS5.5, jer je to standard sada. Nema smisla ici na CS3. Dalje treba ti najmanje 2 GB RAMA(moze i 1GB ali ce ti biti sporije kad dodajes efekte i filtere razne). Bilo koja graficka ce posluziti