Zanima me koji čipset, odnosno matičnu, uzeti uz i5 2500K. Tražim nekakvu vrstu best buya, htio bih izbjeći kupovinu matičnih iznad 1200 kn ako je moguće.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
svejedno ti je ako ne planiraš Ivy Bridge..
ps - kupuješ 2500K i ploču za manje od 1200kn? pih...
onda si kupi bilo koji i5 1155 i H67 i miran si...
bolje nego OC CPU + nonOC MBO
Don, post ti ima samo napol smisla :D

Ma intel je đubre žešće, jel meni može netko objasniti zašto postoji p67 i h čudo i sad na kraju z68 s kojim valjda sve radi za isti socket? Nije da taj socket postoji neznam kolko dugo.
Na kraju ću vjerojatno kupiti asusovku iz one druge teme. Sva isplativost koju sam uspio izvuć iz drugih komponenti otići će na skuplju matičnu -.-.
done, post ti uopće nema smisla. hoćeš reći da matična za 1200 kn, pazi 1200 kn nije za OC? to je notorna gluposti jer ti se za te pare nudi ploča s 12 faznom regulacijom s kojom ćeš postići benchabilnih 5ghz+ bez hebemti ako je procesor x50, x51...
done, post ti uopće nema smisla. hoćeš reći da matična za 1200 kn, pazi 1200 kn nije za OC? to je notorna gluposti jer ti se za te pare nudi ploča s 12 faznom regulacijom s kojom ćeš postići benchabilnih 5ghz+ bez hebemti ako je procesor x50, x51...
Za 1200 se cak kupi i nova gen3 ploca
Ma intel je đubre žešće, jel meni može netko objasniti zašto postoji p67 i h čudo i sad na kraju z68 s kojim valjda sve radi za isti socket? Nije da taj socket postoji neznam kolko dugo.
Na kraju ću vjerojatno kupiti asusovku iz one druge teme. Sva isplativost koju sam uspio izvuć iz drugih komponenti otići će na skuplju matičnu -.-.
Jel te tko tjera da kupujes Intel? Mislim da citava Sandy platforma u potpunosti opravdava svoju cijenu.
Asrock P67 PERFORMANCE (Fatal1ty)
http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-p67-performance-fatal1ty/45419
Solidna ploča na nepuno para.