MSI P55-GD65 vs ASROCK P55 EXTREME4

poruka: 7
|
čitano: 1.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Po Vašem cijenjenom mišljenju, koja je od ovih ploča bolja?

Imao sam i jednu a sada imam i drugu ali pošto se ja nisam dosad bavio overclockom, a iz razloga što bih se malo ipak poigrao s tim, koja je od ovih ploča bolja za OC?

Nadalje, Asrock je u zadnje vrijeme izbacio par dobrih ploča kako za 1156 tako i za AM3, pa me zanima da li se ASROCK stvarno popravio ili je to samo nakićeno robustnim hladnjacima i zamaskirano SATA3/USB3/eSATA3 da nas privuče da kupimo?

Što biste Vi stavili u svoj stroj?

Ima netko iskustva?

Ultimate Intelligence Project
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ASUS P7P55D.

Cemetary gates
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan

dakle, nitko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: MSI P55-GD65 vs ASROCK P55 EXTREME4

Pogledaj review-e...

Po ničemu ne zaostaje za skupljom konkurencijom, dapače, u nekim stvarima im opali šamar i kaže "ćao đaci"...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

Mislim da pošto se do sad nisi bavio overclockom - da je tebi posve svejedno koju ploču uzmeš. ASUS sam ti samo preporučio jer preko TurboV programa imaš već predinstalirane profile, kao i u BIOS-u, pa se ne moraš mučiti bezveze, već preko njih možeš učiti što i kako podesiti.( Express Gate, MemOK! switch, itd..)

Kako to izvodi ASRock i MSi ne znam, sigurno ima isto OC profila, bilo u BIOS-u ili u sklopu kakvog utilitya vlastitog. OC Genie čini mi se kod MSi-ja, za ASRock ne znam. EDIT > OCDna našao..

Kažem,bio sam u sličnoj dilemi, uzeo sam ASUS, godinu dana ju imam, redovito dižem zadnji BIOS na nju i nemam nikakvih problema, svaku komponentu, čitaj CPU i RAM prvenstveno, mogu undervoltati stabilno i overclockirati, tako da je svaki prigovor beznačajan.

Također P7P55D koju sam ti stavio kako preporuku ima odlično pasivno hlađenje i solidnu VIA HD novu zvučnu na sebi, ali ipak najvažnije - bolju (12+2)regulaciju napona nego ASRock i MSi. To je osobno mišljenje, i na temelju usporedbe s ljudima koji imaju i5 750 na tim pločama kao ja na svojoj.

Na tvoje pitanje koju uzeti od tih dvije - praktički ti je svejedno, ponajviše zato što nemaš nikakvog OC iskustva, a ne zato što je ASUS Bog,naravno da nije, nit su ove dvije loše.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 12:34 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a nije da nemam nikakvog iskustva. Klokao sam ja strojeve i prije, dizao napone, sve. ali me samo zanima pošto sebe ipak smatram OC laikom, da li je MSI "stabilniji", da se tako izrazim, od ASRocka ili nema nikakve veze.

Kvragu, da pojednostavim: da li je bolja prva ili druga ploča?

Koju biste si vi kupili da imate samo taj izbor

Hvala ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: MSI P55-GD65 vs ASROCK P55 EXTREME4
Erasmus kaže...

a nije da nemam nikakvog iskustva. Klokao sam ja strojeve i prije, dizao napone, sve. ali me samo zanima pošto sebe ipak smatram OC laikom, da li je MSI "stabilniji", da se tako izrazim, od ASRocka ili nema nikakve veze.

Kvragu, da pojednostavim: da li je bolja prva ili druga ploča?

Koju biste si vi kupili da imate samo taj izbor

Hvala ;)

Pročitaj dva tri reviewa kako ti je Kiho predložio pa vidi sam, mislim da nema bitnije razlike između te dvije ploče. Osim šta je eventualno MSi,bar meni - oku ugodnija. Ali ne gledaš kvragu ploču, zatvoriš stranicu i ćao. {#} Bar se nadam da ne blejiš u ploču.

Da sebi kupujem jednu od te dvije zaista ne znam koju bi odabrao. Baš mi je ono - svejedno,ali ajd nije da odovoljim Donu, ali zbog novijih 3.0 standarda u startu, ovih switcheva i solidnije zvučne Realtek HD892, moj glas za ASRock Ekstrim Turbodizel 4. {#}

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P55%20Extreme4

Svojedobno Best-buy na kvadrat 1156 ploča, po mnogima. Tako je vjerujem i danas.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 12:33 (thedream).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice