Intel Kaby Lake

poruka: 638
|
čitano: 108.339
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Intel Kaby Lake
Stjepanj kaže...
thedream kaže...

Žešća j*bačina sa ovim XMP-om, sa i5 6400 mi je sve radilo cakum pakum, sad sa i7 ne bi vrag natjerao da proradi isprve kako spada.

Lupio sam defaulte u BIOS-u, pa ću mic po mic ići ručno, ponadao sam se u par klikova to riješiti ali RAM dobiti na 3000 nema Boga..

kako nemre, stavis manual, i izaberes takt recimo 3000mhz...ostalo je sve automatika ne?!

Zeza me nešto očito, neće mi bootati sa RAM-om na 3000. Namjestiti ću, ne brinem. Evo bar iz OS-a slika da ne mislite da Vas zajebavam sve hehe.. stvarno je proc tu i sve ostalo..

https://s28.postimg.org/gp8if58nh/image.jpg

In the name of tragedy...
15 godina
protjeran
thedream kaže...

Žešća j*bačina sa ovim XMP-om, sa i5 6400 mi je sve radilo cakum pakum, sad sa i7 ne bi vrag natjerao da proradi isprve kako spada.

Lupio sam defaulte u BIOS-u, pa ću mic po mic ići ručno, ponadao sam se u par klikova to riješiti ali RAM dobiti na 3000 nema Boga..

Jel imas zadnji bios?

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
thedream kaže...

Jel imas zadnji bios?

Imam, 3016, ako se situacija ne popravi prodati ću ploču i idem na Z270, možda je u njoj problem. Neshvatljivo mi je da je povukla XMP 3000mhz sa i5 6400 iz prvog pokušaja, a tu me ne pušta evo RAM preko 2400.

Možda sam zanemario neki ratio podesiti, malo ću se poigrati idućih dana, do tad mi je i ovako ok, samo mrvicu razočaravajuće.

Kaby lake i očito Z270 ploče za rad bez problema..

EDIT: Malo sam istraživao i kopao po Redditu i ostalim portalima, forumima itd., čini se da je problem u BIOS-u, iako je nativno zadnji, očito je problem tu i nije riješen, CPU se može instalirati, ploča ga prepoznaje bez greške, međutim XMP RAM profili su onemogućeni iznad 2400mhz koliko Kaby lake službeno podržava.

Tip ima isti problem i na Maximus VIII Hero ploči, isto zadnji BIOS, i ne može RAM preko 2400 zavrtiti a ima GSkill 3200. Ja imam 3000.

Rješenje je zaboraviti na to trenutno i pričekati novi BIOS za z170 ploču u nadi da će popraviti, dok bi drugo bilo druga ploča i z270 čipset. Malo jadno od Intela ali kako sam cijeli upgrade radio prilično zbrda zdola zbog love naravno, dobro je još sve ispalo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2017 20:40 (thedream).
12 godina
neaktivan

Korisna informacija jer sam mislio kupiti 7700k nakon što zen izađe, očekujem bar mali pad cijene (i kroz zadnjih 10dana je cijena pala za ~120kn vani, samo tako nek nastavi), a htio sam ostati na z170 ploči, također asus.

14 godina
_mark0_69 kaže...

Korisna informacija jer sam mislio kupiti 7700k nakon što zen izađe, očekujem bar mali pad cijene

LOL, pa bolje uzeti Zen.

ps. nemoj se nadati padu cijena Intela.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2017 17:19 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

Da mijenjam čitavu platformu, vrlo vjerovatno bih uzeo u obzir zen no pošto ovako samo nadoplatim za proc, više mi se isplati uzet kaby. Ovo je naravno specifično za moju situaciju i ne treba biti shvaćeno kao preporuka bilo kom drugom, zapravo se toplo nadam da će zen rasturit intel.

Što se cijena tiče, za sada stvari idu u dobrom smjeru - vidjet ćemo.

12 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Vidim opet su dostupni pentiumi: klik

Tko razmišlja o budžet konfi, ovo je super kupovina. I3 je mrtav pored ovog.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

steta sto je zakljucan, tak da je to dvosjekli mac dali je i3 mrtav! veci takt uvjek kosta vise...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kakav dvosjekli mac ti vidis u procu koji je prakticki i3 za 500 kuna
jebate, pa ovo je totalno rasturanje bilo kakve konkurencije u nizem segmentu
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
_mark0_69 kaže...

Hvala za info, upravo narucujem jendnog G4560, moze neka preporuka za jeftinu a relativno dobru MBO za njega. Razmisljam o ASRock B250M Pro4.

edit:

pa zar treba brze ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2017 20:19 (FrostyDog).
12 godina
FrostyDog kaže...
_mark0_69 kaže...

Hvala za info, upravo narucujem jendnog G4560, moze neka preporuka za jeftinu a relativno dobru MBO za njega.

Ovisi šta smatraš jeftinim al ova MSI mi se čini odlična za taj Pentiumić https://www.links.hr/hr/maticna-ploca-msi-b250m-pro-vdh-intel-b250-ddr4-zvuk-g-lan-sata-m-2-pci-e-3-0-hdmi-dvi-d-d-sub-usb-3-1-c-matx-s-1151-050300191

neda mi se
13 godina
neaktivan
FrostyDog kaže...

Hvala za info, upravo narucujem jendnog G4560, moze neka preporuka za jeftinu a relativno dobru MBO za njega. Razmisljam o ASRock B250M Pro4.

edit:

pa zar treba brze ?

Najjeftinije sto nadjes uzmi sa 3 godine gare.
Pretpostavljam da neces stavljati nekog snagatora od grafe na nju, tako da opusteno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
Intel Kaby Lake

Meni sa ovom mojom za 400kn radi savršeno, samo sam updateao BIOS. Sumnjam da će AMD nešto parirajuće ovom izbaciti za 500kn, ako da, svaka im čast! 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Vidim da moja matična podržava ovaj processor G4560. Može li neko to potvrditi?

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
14 godina
x18x05x kaže...

Stavi najnoviji BIOS i to je sve.

15 godina
Valentin17 kaže...
x18x05x kaže...

Stavi najnoviji BIOS i to je sve.

Odrađeno, zadnji je 29.12.2016, i piše da podržava nove cpu-e.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
13 godina
Intel Kaby Lake

planiram kupiti g4560...koja bi bila najbolja matična za njega pošto bi gradio platformu ispočetka?...dal moram samo b250 gledat ili mogu i ove h110?

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 21:00 (Mahjongg).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mahjongg kaže...

planiram kupiti g4560...koja bi bila najbolja matična za njega pošto bi gradio platformu ispočetka?...dal moram samo b250 gledat ili mogu i ove h110?

Ja sam danas naručio isti proc i h110 ploču. Tražio sam trgovinu da nadograde BIOS, nadam se da će raditi sve u redu..

13 godina
MacTheBig kaže...
Mahjongg kaže...

Ja sam danas naručio isti proc i h110 ploču. Tražio sam trgovinu da nadograde BIOS, nadam se da će raditi sve u redu..

ajd molim te ako nije problem na pp koja trgovina?

15 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Preporuka za Asrock Z270 Gaming K4 (Fatal1ty), uzeo danas u ADM-u umjesto Z170 ASUS-ice, odlična kvaliteta izrade, dobra zvučna (Realtek 1220) sa odličnim softverom (Creative Cinema3), vrlo dobra regulacija napona, za tu cijenu više nego dobra kupnja, možda i BB Z270 ploča kod nas. Sve spojeno na ploču je iz prve prepoznato kako spada, čak i XMP profil memorije.

RAM eto napokon radi na 3ghz

http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z270%20Gaming%20K4/index.asp#Overview

Nikad nisam imao Asrock ploču, dapače, bio sam veliki nevjernik i skeptik oko njih, ali izgleda totalno neopravdano.

Dvoumio sam se između ASUS Primea, Gigabyte Gaminga K3 mislim da je bila, i igrala mi je još MSI Tomahawk, ali za 1150kn koliko me već izašla, odlična ploča.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
thedream kaže...

Preporuka za Asrock Z270 Gaming K4 (Fatal1ty), uzeo danas u ADM-u umjesto Z170 ASUS-ice, odlična kvaliteta izrade, dobra zvučna (Realtek 1220) sa odličnim softverom (Creative Cinema3), vrlo dobra regulacija napona, za tu cijenu više nego dobra kupnja, možda i BB Z270 ploča kod nas. Sve spojeno na ploču je iz prve prepoznato kako spada, čak i XMP profil memorije.

RAM eto napokon radi na 3ghz

http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z270%20Gaming%20K4/index.asp#Overview

Nikad nisam imao Asrock ploču, dapače, bio sam veliki nevjernik i skeptik oko njih, ali izgleda totalno neopravdano.

Dvoumio sam se između ASUS Primea, Gigabyte Gaminga K3 mislim da je bila, i igrala mi je još MSI Tomahawk, ali za 1150kn koliko me već izašla, odlična ploča.

Asus križari triggered.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
11 godina
odjavljen
Intel Kaby Lake

pozdrav. 

gledam po netu tj na youtube dosta njih je uspijelo podici 7700K na 5GHz i to na stable. 

zanima me da li je netko od vas uspio ? i da li bi Noctua NH-D15 dobro mogla hladiti taj proc? 

4790K je uredno hladila na 4,5GHz ... 

svaki video koji vidin na netu, je sa AIO ili custom vodeno. 

thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nebi trebalo biti nikakvih problema, jos ako imas plocu sa dobrom faznom regulacijom mozda neces ni trebati veliki napon.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
Patrick_cro kaže...
Nebi trebalo biti nikakvih problema, jos ako imas plocu sa dobrom faznom regulacijom mozda neces ni trebati veliki napon.

Ajme strašno, pogledaj mu pod Moj PC, ima valjda najbolju ploču koju novci mogu kupiti. 

11 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
Patrick_cro kaže...

Ajme strašno, pogledaj mu pod Moj PC, ima valjda najbolju ploču koju novci mogu kupiti. 

ah hvala kolega, lijepo mi je ovo bilo za procitati :D jebiga najgore od svega tako kupim najbolje stvari a ne razumijem se u obican overclock :D

12 godina
siick_bubble_gumm kaže...
Valentin17 kaže...
Patrick_cro kaže...

ah hvala kolega, lijepo mi je ovo bilo za procitati :D jebiga najgore od svega tako kupim najbolje stvari a ne razumijem se u obican overclock :D

Svi smo učili u hodu a sad si ti na redu da naučiš klokati

neda mi se
11 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
siick_bubble_gumm kaže...
Valentin17 kaže...
Patrick_cro kaže...

heh, a znam ja da se mora podizati voltaza valjda, tako nesto :D ma joj, bolje da mi neko napise to je to :D haha

12 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Pa to je jednostavno za početnike... Sve slidere max na desno i max na "+" što ide..mslm koliko možeš pogriješiti

Mislim da moj Celeron D315 na kojem sam se učio klokati po prvi put ikad, da može hebao sve po spisku 

SkorvY
13 godina
Intel Kaby Lake

Pa nije baš tako,oprezno s dizanjem napona,ima tutorijala ne netu pa malo pogledaj!Mislim da do 1.4v mozes slobodno dizat!

Staviš zeljeni clock i 1.4v i postepeno testiraš stabilnost i smanjuješ!!

Safe Voltages (Always TENTATIVE):
Vcore: 1.45v/1.37v
VCCIO: 1.25v/1.2v
System Agent (SA): 1.3v/1.25v
Vdimm: 1.4v/1.35v

http://www.overclock.net/t/1621347/kaby-lake-overclocking-guide-with-statistics

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2017 23:03 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Staviš multiplier na 48, napon na manual: 1.25v pa testiraš jel stabilno, pratiš temp i vidiš kakva je situacija i imaš li mogućnost ići više. Ako su temp previsoke, trebat će delidat cpu ako ga želiš držat na visokim taktovima.

Kad smo već kod delidanja, jel možemo sastavit listu ljudi koji bi bili zainteresirani za delidanje pa da skupa uzmemo delid-reseal tool, CLU i silikon sa casekinga?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice