4.8 GHz i 1.25v hmhm,mozda ako je vrh primjerak!!
Intel Kaby Lake
- poruka: 638
- |
- čitano: 108.283
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa koliko sam vidio po netu za 4.8Ghz sa Kaby Lake procesorima i nije neko čudo s 1.25V. Bolje se taman malo clockaju nego Skylake.
Zapravo, po SL, najbolji primjerci idu na 5ghz sa tom naponom, no mislim da nije upitno može li proc do 5ghz nego koja će temp biti bez delida već na 1.25v. Guma (ne može se zvati pasta) koji intel stavlja na kaby je kriminalno loša i proc se topi na 1.45v bez obzira jel pod vodom.
To su price za malu djecu, vecina 7700K ne ide na 5ghz sa naponom prihvatljivim za 24/7...
mali broj "ekipe" s ocn-a ima stabilan skylake na 5ghz s 1.5v sad da odjednom nekim cudom kaby radi na 5ghz kao od sale s 1.25 daj molim vas...moj se u windowsima bez problema vrti na 1v no to ne znaci da kad upalim nesto zahtjevnije da ce raditi...ljudi tamo pisu gluposti kao i na svakom forumu!lp
Makar su nagadjanja,al neka. Mozda ce se nadolazeci inteli moci jos bolje clockat.
Pa nije rečeno 5ghz ko od šale, nego da najbolji primjerci rade na tom naponu na 5ghz. Najlakše je povećat napon ali moj savjet je bio da počne sa 4.8ghz@1.25v pa vidi jel stabilno i kakve su temp jer, opet ponavljam, bez delida kaby radi na jako visokim temp čak i na manjim naponima. Ako mu je nestabilno na 4.8 sa 1.25v a temp su u redu, jednostavno podigne napon još malo i testira opet.
Pa razni youtuberi dizu sedmu generaciju onda lazno u nebesa jer svi kaze da stignu na 5ghz bez puno muke

Totalne bedastoce, cak i skylake uglavnom dobro radi na 4.8. To pruza izniman nivo preformansi. Tih 200 mhz vise je totalno nebitno. Kao da kupujes terenca kojem u gepek stane 2 kubika sljunka bez problema ali netko se sjetio da bi valjalo jos i mistriju ugurati a nikako ne stane pa smo sad u problemu.
kako samo mistrija a kud s fanglom?umro sam...
lp
slika se vidi text nikako, stavi rezoluciju na 320x240 pa okini ss ako si frajer!lp
slika se vidi text nikako, stavi rezoluciju na 320x240 pa okini ss ako si frajer!lp
evo uradio SS od SS hahaha, pa se sad malo bolje vidi :D
ugl odvratio sam jedno cca 1 sat stress test
Pa razni youtuberi dizu sedmu generaciju onda lazno u nebesa jer svi kaze da stignu na 5ghz bez puno muke
Da, više od 50% se kloka preko 5ghz, ali pričali smo o 4.8/5ghz@1.25v.
96°c, krasno da ti to majka vidi odrekla bi te se
, 2.7V?
96°c, krasno da ti to majka vidi odrekla bi te se
, 2.7V?
ajd nemoj me sad zezat, bitno da mi radi kako radi, sta je ti 2.7 ? :D
uspijesno clockan na 5Ghz
valjda se vidi slika :D
uff sorry zbog slike hahaha nista se ne vidi
Ti taman to da delidaš bio bi dobar s tim postavkama za pošten stress test i zicer full stabilan 24/7 makar malo još digao takt. Ovako kad si blizu 100C ne znam baš .
uspijesno clockan na 5Ghz
valjda se vidi slika :D
uff sorry zbog slike hahaha nista se ne vidi
Ti taman to da delidaš bio bi dobar s tim postavkama za pošten stress test i zicer full stabilan 24/7 makar malo još digao takt. Ovako kad si blizu 100C ne znam baš .
pa sto sad zelis reci da ovo nije bas najbolje? ljudi ne kontam se ja ovo gledao sam tutorijal i napravio. sorry!
Zlatno pravilo cackanja po hardveru:
Ako ne znas 100% sta radis, nemoj
Previsoke temperature druze, previsoke!!!
pa sto sad zelis reci da ovo nije bas najbolje? ljudi ne kontam se ja ovo gledao sam tutorijal i napravio. sorry!
sve je ok! osim temperatura, ako ti je napon 1.280V(a nije, jer je to vid napon/stock) neznam na koju foru onda imas 96°c s d15-ticom?
ja vidim da ti za napon pise 2.7V
sve je ok! osim temperatura, ako ti je napon 1.280V(a nije, jer je to vid napon/stock) neznam na koju foru onda imas 96°c s d15-ticom?
ja vidim da ti za napon pise 2.7V
ne znam stvarno, i u idlu imam 41'C
sad sam odigrao malo GTA 5, temp ne prelazi 70'C
Nema sanse da je 2.7, to nebi ni pokrenulo komp, koliko vidim pise min 1.376 ali temp su previse, tako da nikako ne valja taj oc. Koje su ti postavke u biosu za vcore? Jesi iskljucio sve power saving opcije prije overclocka? Jer ako nisi neces ni znati jer stabilan i na kojem taktu. Tek dok se nadje max stabilan takt sa prihvatljivim temp onda ukljucis power saving opcije. Probaj prije overclocka poigrati se sa undervoltanjem procesora da vidis koliko mu minimalno treba za stock stable, pa dok nadjes default stock stable onda pocni polagano dizati takt i napon da vidis do koliko ide, najlakse je puknuti veliki napon i multiplier i tko ga hebe. Mozes normalno i obrnutim redoslijedom puknes recimo 1.35v za 4.8ghz i polagano smanjujes napon da vidim koliko mu min treba za stabilan rad, uglavnom nakon 4.8ghz kaby dosta naplacuje sa dizanjem napona.
Nema sanse da je 2.7, to nebi ni pokrenulo komp, koliko vidim pise min 1.376 ali temp su previse, tako da nikako ne valja taj oc. Koje su ti postavke u biosu za vcore? Jesi iskljucio sve power saving opcije prije overclocka? Jer ako nisi neces ni znati jer stabilan i na kojem taktu. Tek dok se nadje max stabilan takt sa prihvatljivim temp onda ukljucis power saving opcije. Probaj prije overclocka poigrati se sa undervoltanjem procesora da vidis koliko mu minimalno treba za stock stable, pa dok nadjes default stock stable onda pocni polagano dizati takt i napon da vidis do koliko ide, najlakse je puknuti veliki napon i multiplier i tko ga hebe. Mozes normalno i obrnutim redoslijedom puknes recimo 1.35v za 4.8ghz i polagano smanjujes napon da vidim koliko mu min treba za stabilan rad, uglavnom nakon 4.8ghz kaby dosta naplacuje sa dizanjem napona.
evo kako mi je podesen bios
Jel ti hladnjak dobro montiran ?
Da li si stavio termalnu pastu ?
Da li si maknuo zaštitnu foliju s baze hladnjaka ?
Nemoj mislit da te zezam ali ove greške se ljudima često događaju.
Hitno provjeri ovo što sam naveo jer temperature su kritično visoke.

Temp su visoke, a onaj 2 i kusur volti na vcore-u je valjda greška. CPU bi umro da je na toj voltaži.
Monitoring software na nekim pločama očitava duplo veći napon nego što zapravo jest i treba ga updateat - po slici to znači da mu proc radi na približno 1.4v. Trebao bi testirat ako može spustit napon i vidit jel stabilno jer ovo su previsoke temp. Osjećam se kao papiga kad stalno ponavljam da kaby treba delidat, ali nažalost to je istina.
Odličan za ispeč jaja na oko.
Temp su visoke, a onaj 2 i kusur volti na vcore-u je valjda greška. CPU bi umro da je na toj voltaži.
96°c na skoro 1.4V nebi trebao imati s Nh d15, jer ih ja nemam prek 77°c s skylakeom na cak 1.45V u primeu 95!
jedino kaj s ovom avx frekvencijom, jel to uopce mora biti na 4.7ghz, igre ne koriste avx instrukcije dok prime95 da, mozda da to smanji na 4ghz pa nek onda vidi temperature!
Monitoring software na nekim pločama očitava duplo veći napon nego što zapravo jest i treba ga updateat - po slici to znači da mu proc radi na približno 1.4v. Trebao bi testirat ako može spustit napon i vidit jel stabilno jer ovo su previsoke temp. Osjećam se kao papiga kad stalno ponavljam da kaby treba delidat, ali nažalost to je istina.
Na stocku je odličan (i7 7700K) sa iole prosječnim hladnjakom, problemi krenu iznad 1.35V i kad ekipa počne bijesno ganjati 5ghz+ rekorde. Konkretno kod mene na Zalman Performi+AC MX4 procesor je ispod 30c u idleu a load je debelo ispod 60 (najčešće oko 55), s tim da imam Silent (832rpm) profil venta, da stavim Turbo ili Full speed išlo bi i niže naravno..
Po meni bi trebao svakako zamijeniti pastu, nanovo instalirati CPU na ploču, mrvica paste u X na sredinu i pravilno montirati hladnjak. Test temperatura na stock brzini bi bio dobra podloga onda za OC..