Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.254
|
čitano: 3.055.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
Intel i7 Club

Nikad mi nije bilo ni na kraj pameti da cu pisat u ovoj temi, ali eto nakon 6 amd procesora u zadnjih godinu dana  prelazim na Intel  :).

Kupio sam i7 3770   za 1150 kn pa me zanima koju maticnu da uzmem za njega, cim jeftinija da bude al da služi svrsi, poželjno da je iz iste trgovine ko i procesor.

Razmišljam o ovoj , i  ovoj MSI treba mi neka tako oko 500 kn ako je moguce.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Re: Intel i7 Club
Bubabug kaže...

Nikad mi nije bilo ni na kraj pameti da cu pisat u ovoj temi, ali eto nakon 6 amd procesora u zadnjih godinu dana  prelazim na Intel  :).

Kupio sam i7 3770   za 1150 kn pa me zanima koju maticnu da uzmem za njega, cim jeftinija da bude al da služi svrsi, poželjno da je iz iste trgovine ko i procesor.

Razmišljam o ovoj , i  ovoj MSI treba mi neka tako oko 500 kn ako je moguce.

to "kupio sam" molim te objasni, jesi ga već dobio ili si tek naručio u ed kao i ja, pa čekaš da vidimo jel to neka greška ili ćemo stvarno kupiti i7 po cijeni malo boljeg i3 (jer ako si ga već dobio onda ćemo valjda i mi ostali)....a što se tiče matičnih i mene to sad zanima kad sam već naručio, no mene svrbi ova matična ECS Z77H2-A3 obzirom da je to ipak z77 za iznimno malo novaca - 350 kunića (pa makar crkla za dvije godine)

http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-ecs-z77h2-a3-iz77-ddr3-zvuk-s-ata-raid-g-lan-pci-e-dvi-d-sub-usb-3-0-atx-s-1155&option=artikl&id_artikl=050.306.891

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 21:16 (picajzla0707).
16 godina
picajzla0707 kaže...

Ma isto narucio i cekam još isporuku. 

12 godina
Bubabug kaže...
picajzla0707 kaže...

Jel su vam potvrdili narudžbu?

12 godina
hrčak kaže...
Bubabug kaže...
picajzla0707 kaže...

jesu, poslali su mail sa potvrđenom narudžbom i cijenom od 1.149 kuna, to bi valjda trebalo biti to, no ništa nije sigurno dok ja to u pošti ne platim i ne raščerupam paket da se uvjerim (ne bi bilo prvi put da pošalju mail - "oprostite, ali dogodila se greška u sustavu...")

EDIT:

da još jednom ponovim pitanje za matičnu ECS Z77H2-A3, jel ima tko kakvo mišljenje o njoj obzirom da mi se ipak čini boljom opcijom od nekih b75 ili h77 opcija koje su i skoro dvostruko skuplje

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 22:02 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

nakon sto ti prvi put rikne bios i nebudes u mogucnosti automatski sve restartat nego cupao/gasio napajanje ili premjestao jumpere da si vratis default postavke da ti komp ponovno proradi zbog jadne ploce koja nije to sama u stanju napraviti, zazalit ces isti tren....te dvostruko skuplje ploce nisu bezveze skuplje! no slobodno probaj ako nisi nikada!{#}

e i sad sam se sjetio jedan tjedan u i5 klubu si kenjao samo meni da je i7 nepotrebno njesra, bla bla, itd?! a? necu te dalje citirati jer bi bi se spustio na tvoju razinu a pogotovo ne tuljenje sta radis u i7 klubu poput tvojih izreka sta ja radim u i5 klubu ( a imao 10-tak i5)...ili ga naracujes (i7 3770) rodaku u ameriku za iskljucivo profesionalne svrhe....{#} a picajzlo?! vise nitkome ne ostajem duzan pogotovo ne na tvoje...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 23:27 (Stjepanj).
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...

nakon sto ti prvi put rikne bios i nebudes u mogucnosti automatski sve restartat nego cupao napajanje ili premjestao jumpere da si vratis deault postavke da ti komp ponovno proradi zbog jadne ploce koja nije to sama u stanju napraviti, zazalit ces isti tren....te dvostruko skuplje ploce nisu bezveze skuplje! no slobodno probaj ako nisi nikada!{#}LP

ej pa ti imas MSI plocu, to znaci da bi ova trebala bit solidan izbor za i7 ? 

I zanima me dal je hyper EVO 212 dovoljno dobar i mogu li razmišljat o  OC-anju na recimo 4 GHz .

12 godina
Bubabug kaže...

I zanima me dal je hyper EVO 212 dovoljno dobar i mogu li razmišljat o  OC-anju na recimo 4 GHz .

i7 3770 nije namjenjen ocanju i7 3770k je za ocanje

nicky.sl
13 godina
protjeran
Bubabug kaže...

ok ak mislis ako ja imam msi plocu da je to onda u redu{#}! no nastranu to sad, ta ploca nije za overklok zbog b75 cipseta, no taj 3770 ce s ovom plocom lako preci 4ghz dizanjem base clocka (drugacije neide na ovoj ploci)..

taj evo 212 ce biti i vise nego dovoljan za ovu kombinaciju! lp

16 godina
picajzla0707 kaže...
hrčak kaže...
Bubabug kaže...
picajzla0707 kaže...

jesu, poslali su mail sa potvrđenom narudžbom i cijenom od 1.149 kuna, to bi valjda trebalo biti to, no ništa nije sigurno dok ja to u pošti ne platim i ne raščerupam paket da se uvjerim (ne bi bilo prvi put da pošalju mail - "oprostite, ali dogodila se greška u sustavu...")

EDIT:

da još jednom ponovim pitanje za matičnu ECS Z77H2-A3, jel ima tko kakvo mišljenje o njoj obzirom da mi se ipak čini boljom opcijom od nekih b75 ili h77 opcija koje su i skoro dvostruko skuplje

Misljenje je da bjezis od jeftinih ploca pogotovo Ecs i Biostara.

16 godina
Intel i7 Club

Zakljucan množitelj nikad nije ni bio problem ,još tamo od Phenom II x3 710 s kojim sam poceo eru kupovine komponenti na gotovo tjednoj bazi   {#}.

Tih 3.9- 4 GHz ce bit više nego dovoljno :) Samo ja sam mislio da cu morat dat oko  soma kuna za plocu za stock i7 :D

Ništa nadopunit cu naruđbu s tom MSI plocom pa cemo vidjet.   

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bubabug kaže...

Zakljucan množitelj nikad nije ni bio problem ,još tamo od Phenom II x3 710 s kojim sam poceo eru kupovine komponenti na gotovo tjednoj bazi   {#}.

Tih 3.9- 4 GHz ce bit više nego dovoljno :) Samo ja sam mislio da cu morat dat oko  soma kuna za plocu za stock i7 :D

Ništa nadopunit cu naruđbu s tom MSI plocom pa cemo vidjet.   

ide i7 3770 i do 4,3ghz ak uspijes s tom plocom dogurati do 111mhz, samo nikako stavljati auto postavke za toliki base clock! morat ces malo "proguglati" sta nesmije raditi na tolikom bclk...{#}lp

12 godina
Stjepanj kaže...

nakon sto ti prvi put rikne bios i nebudes u mogucnosti automatski sve restartat nego cupao/gasio napajanje ili premjestao jumpere da si vratis default postavke da ti komp ponovno proradi zbog jadne ploce koja nije to sama u stanju napraviti, zazalit ces isti tren....te dvostruko skuplje ploce nisu bezveze skuplje! no slobodno probaj ako nisi nikada!{#}

pa ploča ima garanciju, ako crkne dobijem drugu ili nadoplatim za bolju....makar mi je preko glave nepouzdanih ploča i muke s ispitivanjem što ne valja, doduše to je sve bilo sa starijim pločama kojima je istekla garancija

u svakom slučaju još ćemo vidjeti hoće li uopće doći taj proc iz ed-a

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...

pa ploča ima garanciju, ako crkne dobijem drugu ili nadoplatim za bolju....makar mi je preko glave nepouzdanih ploča i muke s ispitivanjem što ne valja, doduše to je sve bilo sa starijim pločama kojima je istekla garancija

u svakom slučaju još ćemo vidjeti hoće li uopće doći taj proc iz ed-a

ne govorim o crkavanju ploce neko o smrzavanju biosa, mislim da sam cisto ok obrazlozio zasto ne uzimati tu plocu...

12 godina
Stjepanj kaže...

ne govorim o crkavanju ploce neko o smrzavanju biosa, mislim da sam cisto ok obrazlozio zasto ne uzimati tu plocu...

jutros su iz ed-a odbili nekim kolegama s bug foruma narudžbu jer im taj i7 više nije raspoloživ, a obzirom da sam ga naručio u nedjelju kasno navečer lako je moguće da će i meni poslati mail sa isprikom i da od svega neće biti ništa (makar je potvrđena narudžba), dakle, kad i ako dođe proc, možemo nastaviti raspravu o matičnoj da nepotrebno ne gušimo temu

11 godina
neaktivan
Intel i7 Club

poštovani seven useri

brat planira uzeti 4770k pa ga zanima koju ploču da uzme,gledali smo sljedeće:

1.Gigabyte GA-Z87X-OC

2.Asus ROG series ( maximus VI Hero ili Gene )

3.Asus Sabertooth Z87

koja bi bila najbolja i po mogućnosti zašto,namjena je gaming uz oc.

I još jedno pitanje... a odnosi se na najavu novih proceva i socketa (intel) te nadolazeći DDR4 da li je onda bolje sačekati (nije mu hića jer ima 2 laptopa a igrat će moći tek na zimu).

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
lega72 kaže...

poštovani seven useri

brat planira uzeti 4770k pa ga zanima koju ploču da uzme,gledali smo sljedeće:

1.Gigabyte GA-Z87X-OC

2.Asus ROG series ( maximus VI Hero ili Gene )

3.Asus Sabertooth Z87

koja bi bila najbolja i po mogućnosti zašto,namjena je gaming uz oc.

I još jedno pitanje... a odnosi se na najavu novih proceva i socketa (intel) te nadolazeći DDR4 da li je onda bolje sačekati (nije mu hića jer ima 2 laptopa a igrat će moći tek na zimu).

Hvala

onda cekaj bolje i7 4790K novi brodwell ce tek 2015 mislim i ddr4

12 godina
Intel i7 Club

Slažem se s kolegom čekaj novi.

nicky.sl
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Čekaju se Haswelli E za ljeto, a koliko znam i Broadwell na 14nm bi trebao u isto vrijeme ili na jesen?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ej ekipa?! daj mi recite za koliko ste uspjeli najvise undervoltati svoj cpu na stock taktovima i da  vam doticni naravno prolazi prime95? molim da vas se javi sto vise???{#}

znaci napisite formu ovak nekako i7 920@1.200V: - 0,250V

{#}tx!

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 17:00 (Stjepanj).
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

kaj nigdje nikoga? sta ste se stisli!{#}

Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

cemu td jbte{#}slazem se , ne slazem se ! s cim se to ne slazete!' lol{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 19:42 (Stjepanj).
Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

mozda se ohrabrite nakon ovoga{#}! jer ja sam svog 4770s undervolto za 0,100mV (trenutno) i temperature su pale za ravno 7°c, mjereno sve s primeom95!(štopano 30min:)

pod vodenim hladenjem s minimalnim okretajima od 650rpm-a!

evo slike prije i poslje!

stock;

35°c 35°c
stock voltaza;

57°c 57°c
nakon undervoltanja;

50° 50°
LP!

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Intel i7 Club

.... ali kupiti i7 da ga undervoltaš poslje? Nespojivo!

Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

.... ali kupiti i7 da ga undervoltaš poslje? Nespojivo!

zasto ne ak je djabe i napravi se za sekundu? 7°c manje nije za baciti ne??!lp

15 godina
Intel i7 Club

Ma znam osjećaj...igračka i tako to. Ja sam svoj kloko, lapo, natovario, raspeo..... i na kraju će umrijeti za moje grijehe. Amen!

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Da se učlanim u klub, od danas vlasnik i7 3770k {#}

12 godina
BoobZ kaže...

Da se učlanim u klub, od danas vlasnik i7 3770k {#}

Dobro nam došao {#}

nicky.sl
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

cemu td jbte{#}slazem se , ne slazem se ! s cim se to ne slazete!' lol{#}

Ni meni to nije jasno. TD za pitanje (?!) kad stiže koji CPU...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
Intel i7 Club

Ponosni vlasnik i7 4770k vec mjesec dana, prezadovoljan:-)

8 0 hvala 2
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice