Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.254
|
čitano: 3.056.099
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
neaktivan
Re: Intel i7 Club
Sims kaže...

Evo mala usporedba i5 vs i7 kad je gaming u pitanju, dakle kupnja i7 je za gaming potpuno neisplativa i nepotrebna

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1061

dobro jutro kolumbo,Bgm da planiras SLI ili CF i7 ima logike i za gaming ;)

16 godina
Intel i7 Club

Nije isplativ jer nema te igre koja može iskoristiti kompletan procesor, bar ne još. Čak je i 4670k za dobar dio igara overkill ako ćemo realno. Međutim ja osobno bih prije išao na 4770k (ako bih bio u financijskog mogucnosti naravno). čisto zbog prostora koje dobijem u budućnosti. S obzirom da najvjerojatnije nebih dirao proc najmanje 5 godina a vjerojatno i više. Ali za nekog kome trebaju dobre ingame performanse i overal performanse pc-a Danas i narednih nekoliko godina 4670k je savršen, rekao bih zlatna sredina , s obzirom na dosta nižu cijenu.

Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rav3n kaže...

Nije isplativ jer nema te igre koja može iskoristiti kompletan procesor, bar ne još. Čak je i 4670k za dobar dio igara overkill ako ćemo realno. Međutim ja osobno bih prije išao na 4770k (ako bih bio u financijskog mogucnosti naravno). čisto zbog prostora koje dobijem u budućnosti. S obzirom da najvjerojatnije nebih dirao proc najmanje 5 godina a vjerojatno i više. Ali za nekog kome trebaju dobre ingame performanse i overal performanse pc-a Danas i narednih nekoliko godina 4670k je savršen, rekao bih zlatna sredina , s obzirom na dosta nižu cijenu.

da ali ti ovdje ciljaš na gaming isključivo i stoji što si naveo međutim neuzima se pc samo za igre, ja svoj koristim za rendere i 3d, gdje još uvijek dobar dio svih efekata ovisi o cpu snazi, a tu pogađaš i7 dolazi do izražaja nasprem i5, osim gejminga ajme drugih stvari cjedi cpu do krajnjih granica

a ako ćemo o isplativosti i nekoj "mirnoći narednih par godina, pet ili više kao što si naveo" tada i to nema smisla, jer će te vrijeme pregazit, kako brzo su počeli izbacivat i što nam tek vrlo brzo dolazi od intela ivy-e, pa broadwell, pa novi chipseti, pa ddr4...mislim da ćeš najviše izgubit ako zadržiš sve to 5 godina pa mjenjaš uz prodaju starih komponenti, rađe vozi jedno 2 godine max, i prodavaj, te nadoplati za nešto novo (dok još ima kupaca za tvoje "stare" dijelove) i kojima je puno dati za nešto najnovije na tržištu...

13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

evo tko ima 7870 grafu i neki novi i7 mozemo odvrtit par testova da se vidi kolika je razlika fps u igrama. prva generacija i7 i zadnja. ako zelite

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 13:52 (=xfact=).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
=xfact= kaže...

evo tko ima 7870 grafu i neki novi i7 mozemo odvrtit par testova da se vidi kolika je razlika fps u igrama. prva generacija i7 i zadnja. ako zelite

Razlika ce biti vidljiva stock vs stock. Tvoj cpu overclockiran na nekih 4ghz i 4770 na stocku ce biti opet solidna razlika u korist haswell-a. A protiv overclockiranog haswella nemas sanse.

Sve najbolje

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7+860+%40+2.80GHz

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 13:41 (Chico12).
16 godina
oly570 kaže...
Rav3n kaže...

da ali ti ovdje ciljaš na gaming isključivo i stoji što si naveo međutim neuzima se pc samo za igre, ja svoj koristim za rendere i 3d, gdje još uvijek dobar dio svih efekata ovisi o cpu snazi, a tu pogađaš i7 dolazi do izražaja nasprem i5, osim gejminga ajme drugih stvari cjedi cpu do krajnjih granica

a ako ćemo o isplativosti i nekoj "mirnoći narednih par godina, pet ili više kao što si naveo" tada i to nema smisla, jer će te vrijeme pregazit, kako brzo su počeli izbacivat i što nam tek vrlo brzo dolazi od intela ivy-e, pa broadwell, pa novi chipseti, pa ddr4...mislim da ćeš najviše izgubit ako zadržiš sve to 5 godina pa mjenjaš uz prodaju starih komponenti, rađe vozi jedno 2 godine max, i prodavaj, te nadoplati za nešto novo (dok još ima kupaca za tvoje "stare" dijelove) i kojima je puno dati za nešto najnovije na tržištu...

Ovo što sam ja pisao je isključivo vezano za gaming, jer je to tema većine prethodnih postova. Također Gaming je jedini ajmo reći power hungry task koji velika većina i koristi. Ne bavi se veliki postotak ljudi s rendanjem i sl., dok više manje svatko voli zaigrati tu i tamo neku igru (netko više netko manje). I ne, ne vidim zašto bih mjenjao stvari svakih godinu ili dvije. 4770k je procesor koji će bez muke izgurati sve (normalne) taskove kroz sljedećih 5 godina koje ću mu ja zadati. Moj stari pc ima E4600 u sebi, star 7 godina, za ono  rendanje ili malo photoshopa koliko ja često nešto takvog radim čak je i on dobar. Naravno da će biti dosta sporiji nego neki noviji procesor, ali onda i nema smisla držati se najnovijeg ako nećeš u potpunosti na dnevnoj bazi koristiti proc. S obzirom da ja pa ni većina ne rendamo svaki dan, 4770k moze izdurat godinama...

17 godina

evo da se pohvalim i ovdje..

složio sam jeftinu 1366 kombinaciju. doduše, radi se o 1366 xeonu (L5520, 60W TDP) ali riječ je o downclockanom i7 (2.26ghz) koji bez imalo muke, uz par klikova u biosu ili na matičnoj ide na 3.8/3.9ghz a ne grije se nimalo.. za "evridej" za držim na 3.0, bez aktivnog hlađenja (bez ventilatora), samo twin tower iznad proca..

gtx460 1gb je u potpunosti iskorištena, ima lufta i za 20-30% jaču grafu no moje potrebe su sa ovom i više nego zadovoljene..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
protjeran
nixass kaže...

evo da se pohvalim i ovdje..

složio sam jeftinu 1366 kombinaciju. doduše, radi se o 1366 xeonu (L5520, 60W TDP) ali riječ je o downclockanom i7 (2.26ghz) koji bez imalo muke, uz par klikova u biosu ili na matičnoj ide na 3.8/3.9ghz a ne grije se nimalo.. za "evridej" za držim na 3.0, bez aktivnog hlađenja (bez ventilatora), samo twin tower iznad proca..

gtx460 1gb je u potpunosti iskorištena, ima lufta i za 20-30% jaču grafu no moje potrebe su sa ovom i više nego zadovoljene..

svaka cast, jos da puknes koju sliku...{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

mislim da na 1366/1156 moze bilo koja hi end grafa danas bez bojazni o frame dropovima. da sam pri novcima uzeo bih 290tku bez razmisljana na ovu konfu. 

xfact
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

ja sebi gledam nešto sa 1x6pin napajanjem ili čak bez dodatnog napajanja.. Fermi dosta cucla, volio bih to malo smanjiti.. 750ti mi se sviđa

@stjepanj

imam zasad samo slike bencheva i validaciju

http://valid.canardpc.com/uik1as

http://www.pohrani.com/f/3E/ph/3VWDVvxH/cin115.png

http://www.pohrani.com/f/d/VS/2XECdOWr/pi32m.png

http://www.pohrani.com/f/m/h7/2an8v0Fw/wprime.png

trebao bih se poigrati sa memorijom, vjerojatno bi mogao i do 4ghz i boljeg scora al trenutno neam baš vremena eksperimentirati.. možda će i cijeli setup u prodaju kroz mjesec-dva..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 17:20 (nixass).
15 godina
Intel i7 Club

Ja također planiram složiti dual Xeon six core konfiguraciju. Cijena dual Xeon matičnih ploča je prihvatljiva na e-Bay a cijena six core Xeon procesora je isto tako prihvatljiva (120$).

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

ja si gledam L5640/39/38 ili X5650.. relativno su povoljni samo ne znam dal mi to treba.. tj ne treba mi čim se pitam "treba li mi" :D al volio bih imat..

15 godina
Intel i7 Club

Ja radim BOINC pa već znam gdje ću potrošiti svu snagu!{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

Da li je normalno da cpu poslije dizanja windowsa radi na 6ghz otprilike jednu minutu, ili je ovo neka greska:

http://zaslike.com/files/kvy57fkdmubt0jmxd2g.jpg

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Chico12 kaže...

Da li je normalno da cpu poslije dizanja windowsa radi na 6ghz otprilike jednu minutu, ili je ovo neka greska:

ocigledno greska, na tri strane ti pisu tri razlicite frekvencije, win8...{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 21:47 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Chico12 kaže...

update na W8.1 pa vidi hocel se popravit

ubagovana je ta osmica

jaran u metro nije mogao uc dok nije update sve

BiH__Snowflake BF4
12 godina
Chico12 kaže...

?

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Chico12 kaže...

?

kaj nicki? mi bi to odma navukli na 6ghz a?{#} koji validan cheat:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 21:53 (Stjepanj).
11 godina
mersimh kaže...
Chico12 kaže...

ubagovana je ta osmica

Nisam nikad koristio 8.1. Da li se mora ponovo instalirat win ili?

Hejjjjj
13 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
mersimh kaže...
Chico12 kaže...

ubagovana je ta osmica

Nisam nikad koristio 8.1. Da li se mora ponovo instalirat win ili?

otidji u windows update i skidaj sve od reda,i kad odradi update ponovo provjeri ima li update i opet skidaj i sve tak dok ne bude niti jednog vise :D

BiH__Snowflake BF4
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Kaj reci na to kad prckas po kompu i ne skuzis da nisi spojio pumpu za vodeno hladenje??{#}{#}

udes u windowse i pitas se koji je K{#} s temperaturama!!!??

nema led indikatora na pumpi:-) nema led indikatora na pumpi:-)
Haswell i7 od 65w ubija i bez hladenja{#}

Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

ev konacno dobio normalnu maticnu,prvu uzeo Z77 a na njoj bios od H77 i nisam mogao voltagu dirat koji fail

ali sad zbavio novu maticnu i ev postavio 1.250 core voltage,ostalo nisam dirao jer nemam pojma o overclocku

http://pokit.org/get/?bea88da51fd2c88c6d7ac93fe8708d08.jpg

usput digao i memoriju na 1600Mhz umesto 1333

ovo tokom konvertovanja u full loadu procesor

jel ta voltaga ok ili mogu ici nize od ovoga?

temperature su odlicne kako sam kompresorom ispuhao kuciste cijelo i kuler TX3,nisam ni znao koliko prasine je bilo u njemu {#}

BiH__Snowflake BF4
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mersimh kaže...

ev konacno dobio normalnu maticnu,prvu uzeo Z77 a na njoj bios od H77 i nisam mogao voltagu dirat koji fail

ali sad zbavio novu maticnu i ev postavio 1.250 core voltage,ostalo nisam dirao jer nemam pojma o overclocku

http://pokit.org/get/?bea88da51fd2c88c6d7ac93fe8708d08.jpg

usput digao i memoriju na 1600Mhz umesto 1333

ovo tokom konvertovanja u full loadu procesor

jel ta voltaga ok ili mogu ici nize od ovoga?

temperature su odlicne kako sam kompresorom ispuhao kuciste cijelo i kuler TX3,nisam ni znao koliko prasine je bilo u njemu {#}

Znam da se BIOS može modificirati i da ploča radi ali da se u matičnu ploču stavi BIOS drugog čipseta i da radi, nikad čuo!

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

I ja to prvi put cujem.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

eh eto vjerujte jedini sam na balkanu kojem se takvo nesto desilo,i covjek od kojeg sam kupio nije mogao da vjeruje,al kad vidis na maticnoj pise Z77 a u sviiiiimm vragovima softwerskim i cak u biosu H77 eto to je cudo Božije

cak sam se javio gigabytu i kazu kako im je zao i da je to nazalost moguce et :/

al aj zamjeno i sad sve super imam pravu Z77 wow xD

BiH__Snowflake BF4
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

Našao sam kupca za svoju i7-icu. E sad trenutno bih se služio nekim pentiumom(g840, g860) ili nekim celeronom dok si ne kupim novu i7-icu. Hoće li moći celeron ili pentium pogurati išta od igrica? Za pentium vidim na benchovima da to ide dosta solidno ali za celeron ne znam. Grazia

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Moći će pourat,ali to će biti "nešto simbolično".

Ne kažem da će bit katastofa,ali ćuj ako bi gledali odnos najjaceg Pentiuma ili Cerona(koji je opcenito slabasan u odnosu na Pentaca) bit ce lose,ali prolazit ce.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
11 godina
Intel i7 Club

Pozdrav ekipa. Jbg malo sam dosadan ali samo da vidim vaše mišljenje. Prodao sam i7 2600 i sad sam već u dilemi! Da li da samo kupim i7 3770k i ubacim ga na ovu postojeću sabertooth p67 ploču ili da uzmem i7 4770k koji je cjenovno isti samo što bih morao kupiti novu z87 ili z97 ploču za nekih 150-ak eura. Koje je vaše mišljenje? Je li Haswell vrijedan tih para? Hvala

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Chico12 kaže...

Pozdrav ekipa. Jbg malo sam dosadan ali samo da vidim vaše mišljenje. Prodao sam i7 2600 i sad sam već u dilemi! Da li da samo kupim i7 3770k i ubacim ga na ovu postojeću sabertooth p67 ploču ili da uzmem i7 4770k koji je cjenovno isti samo što bih morao kupiti novu z87 ili z97 ploču za nekih 150-ak eura. Koje je vaše mišljenje? Je li Haswell vrijedan tih para? Hvala

Pričekaj i7 4790k i kupi novu Z97 ploču isplativije nego i7 4770k + ploča.

A ako ćeš ubost na postojeću i7 3770k onda nisi ni triba prodavat i7 2600

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
11 godina
nicky.sl kaže...
Chico12 kaže...

Pričekaj i7 4790k i kupi novu Z97 ploču isplativije nego i7 4770k + ploča.

A ako ćeš ubost na postojeću i7 3770k onda nisi ni triba prodavat i7 2600

Što? Hoće li biti loše?

Hejjjjj
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice