Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.254
|
čitano: 3.054.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
neaktivan
Re: Intel i7 Club
logi510 kaže...

promjenio sam pastu i opet isto..jel ima ko neki savjet?

Pozz, ja bi u tvom slucaju pogledao ove nosace na koje se stavlja kuler dali su dobro sjeli, znaci dali su isto visine sa obje strane. Ja sam svoje mjerio sa pomicnom mjerkom i tocno su iste visine. Mozda ako nisu nastaje prazan prostor izmedju hladjnaka i kuler pa zbog toga ne hladi kako spada. Ovaj lapping ponistava garanciju tako da se to ima na umu. Nista drugo mi ne pada napamet sta bi moglo predstavljati problem ako sve radi. Nadam se da ces to srediti ;)

15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Evo, neki dan stigao.

Maticna je Asus Maximus VI Hero, a hladi ga Hyper evo 212

Jel su ovo normalne voltaze na 3.9ghz ?

U biosu kada idem sam voltazu dirat pise da je na 1.072v i nemogu stavit kao u haswell overclocking guideu 1.2v

U tom videu proc radi na manje v od mojeg...ispod 1.0

3.9 ghz 3.9 ghz
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 19:00 (tin2168).

0 0 hvala 0
12 godina
Sentry kaže...
logi510 kaže...

promjenio sam pastu i opet isto..jel ima ko neki savjet?

Pozz, ja bi u tvom slucaju pogledao ove nosace na koje se stavlja kuler dali su dobro sjeli, znaci dali su isto visine sa obje strane. Ja sam svoje mjerio sa pomicnom mjerkom i tocno su iste visine. Mozda ako nisu nastaje prazan prostor izmedju hladjnaka i kuler pa zbog toga ne hladi kako spada. Ovaj lapping ponistava garanciju tako da se to ima na umu. Nista drugo mi ne pada napamet sta bi moglo predstavljati problem ako sve radi. Nadam se da ces to srediti ;)

otkrio sam problem..default napon koj je maticna davala je 1.23 V..a gledam po internetu da ljudi s tim naponom idu do 4.5 ghz s tim naponom. Sad sam stavio na 1.1 V i sada su temp poslje 15-20 min prime-a oko 65 stupnjeva. Kasnije cu probat s jos manjim naponom. Citao sam na OCN forumu da dosta ljudi ima taj problem

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 20:19 (logi510).
12 godina

Jos ide to dole!

Zapamti da se ne vrte sve jezgre na 3.9GHz,tak da....

Evo moj se vrti na 1.195V max,mislim da je i mom previse,al iskreno ne brinem se.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
15 godina
neaktivan

Ali u biosu nemogu pomaknut onu voltazu na 1200 kao na onim guide filmicima...

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 22:11 (tin2168).
12 godina
Paradox1 kaže...

Jos ide to dole!

Zapamti da se ne vrte sve jezgre na 3.9GHz,tak da....

Evo moj se vrti na 1.195V max,mislim da je i mom previse,al iskreno ne brinem se.

Kakve su ti temp? Jesi probao oc-ati?

14 godina

i7 4770 bi trebao raditi na 1.1V ili čak i manje normalno ako Ivy radi na 1.1V.

12 godina

Hladne.

u full loadu najvise 50(bf3).

Jesam,los je primjerak,tako da se ne zamaram.

17 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

Hladne.

BF3 računaš kao full load? {#}

11 godina

Imam ponudu za dva i7 procesora. Radi se o i7-4770T za 1600 kn i i7-4771 za 1700kn.

Imam vec neko svoje misljenje o njima, ali molim preporuku.

14 godina

Za šta ti treba CPU ?

13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Imam ponudu za dva i7 procesora. Radi se o i7-4770T za 1600 kn i i7-4771 za 1700kn.

Imam vec neko svoje misljenje o njima, ali molim preporuku.

nemas kaj razmisljati, ok cijena za 4771, ak nemislis klokati s njim si miran sljedecih 5godina! 4770T svakako zaobidi base clock mu je stravicno pre mali! ja imam 4770S i pre zadovoljan za sada!{#}

Intel Core™ i7-4770S inside
11 godina

@Itomic Za sad mi treba za igranje, Solidworks/Autocad, gledanje filmova, mozda pravljenje videja sa Sony Vegasom u buducnosti itd.

Inace sam mislio ici preko FX-a na i5-4570S jer mi se izbor ploca za 1150 chipset puno vise svidio pogotovo jeftinije msi gaming ploce i asrock killer ploce.

Originalna ponuda covjeka je bila i7-4770s za 1600kn, ali to je rasprodano jucer pa su mu ostali jos gore navedeni modeli. Reko posto je cijena vrlo blizu i5-4570s ovo se nebi smjelo propustiti.. Inace naso sam ponudu i7-4770k za 2000kn, ali mislim da je to overkill za moje zapravo skromne potrebe, a i svidjaju mi se zastitne znacajke 4771 procesora koje 4770 proc nema iako to ne igra neku ulogu.

@Stjepanj Tnx na savjetu

14 godina

Kupi ovaj i7 4770i jer je to isti kao i K samo bez  clockanja. Već na stocku je to fantastčan CPU i ako nisi za clockanje onda nemaš šta birati {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:08 (itomic009).
11 godina

Komp cu zapravo cijeli slozit tek pocetkom ljeta, ali mislim da ovakvih ponuda nece puno bit i ako ih bude trebat ce ih dobro trazit..

Jos jedna sitnica. Covjek prodaje procesor u tray izvedbi neizvadjen. Ako uspim kupiti da negdje dobro zastitim procesor ili je on vec dobro zasticen unutar te plastike?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:15 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Komp cu zapravo cijeli slozit tek pocetkom ljeta, ali mislim da ovakvih ponuda nece puno bit i ako ih bude trebat ce ih dobro trazit..

Jos jedna sitnica. Covjek prodaje procesor u tray izvedbi neizvadjen. Ako uspim kupiti da negdje dobro zastitim procesor ili je on vec dobro zasticen unutar te plastike?

ovako ces dobiti proc, pa neces skakati po njemu{#};

tray tray
jel to valens s njuske?:)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:19 (Stjepanj).
11 godina

Puno je to para pa me strah :D

14 godina
The_Fichek kaže...

Pa zamoli lika ako ste u istom gradu nek dođe kod tebe i da instalirate CPU i isorobaš dok je kod tebe da se vidi da je sve ok.

11 godina
itomic009 kaže...
The_Fichek kaže...

Pa zamoli lika ako ste u istom gradu nek dođe kod tebe i da instalirate CPU i isorobaš dok je kod tebe da se vidi da je sve ok.

Zvao sam ga i pito jel mogu probat kod njega i da li on vec ima 1150 maticnu. Lik se cini ok i kaze da mogu probat kod njega, ali da bi onda sigurno trebao kupiti proc. posto ce biti izvadjen iz te plasticne zastite (da ga drugi kupac nebi pitao a zasto je proc izvadjen iz plastike..) tak da mi je svejedno isprobao ili ne. Nije da cu overclockat pa da mi je bitno kakav je tocno chip, a da li ce radit valjda oce... :/ ipak je to intel.. xd

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:33 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ja svog nosim u pon u instar...valjda ce ga zamijenit jer mi voltaza ide do 1.280v kada je turbo ukljucen a to nije normalno...

zbog tih visokih voltaza mi se i pregrijavao na stock cooleru.

0 1 hvala 0
13 godina
The_Fichek kaže...
itomic009 kaže...
The_Fichek kaže...

Zvao sam ga i pito jel mogu probat kod njega i da li on vec ima 1150 maticnu. Lik se cini ok i kaze da mogu probat kod njega, ali da bi onda sigurno trebao kupiti proc. posto ce biti izvadjen iz te plasticne zastite (da ga drugi kupac nebi pitao a zasto je proc izvadjen iz plastike..) tak da mi je svejedno isprobao ili ne. Nije da cu overclockat pa da mi je bitno kakav je tocno chip, a da li ce radit valjda oce... :/ ipak je to intel.. xd

Kupio sam i7 3770k isto u tray izvedbi u ZG,misli kod istog lika kod kojeg si i ti kupio,ne vidim razloga zašto ga ne možeš isprobat, stoji u plastici koja nije nešto poseobno  zaštićena plombom ili nešto slično!!

Uglavnom meni radi sve 5!!

Daj pošalji link od toga lika koji prodaje??

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 15:23 (volegradele).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

vec smo utvrdili da je to isti lik, covijek ima servis i u redu je, kolega moj poslovno suraduje s njim a i ja sam uzeo ovaj i7 kod njega ali po nizoj cijeni nego sad{#}! a i vec sam par forumasima preporucio da uzmu od njega!lp

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Penryn kaže...
Paradox1 kaže...

Hladne.

BF3 računaš kao full load? {#}

Za mene osobno da,jer to mu je najveci opceniti load koji dozivljava.

Neko malo renadenje kad prebacujem iz mp4 u mp3 je par puta mjesecno,pa zanemarujem.{#} 

15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Jos sam i smece od cipa dobio..nemogu ga ni do 4.4 naguran da neide preko 1.3v {#}

Samo se nadam da mi ovi u instaru ne kazu da je sve ok snjim i da 150kn platim servis taj njihov...

Objasnit cu da mi je sa stock coolerom isao i do 100c u primeu, a 90 u cinebenchu, jos sam i kupio cooler posebno samo da mogu normalno koristit pa sam skuzio da su voltaze previsoke....nadam se da ce ga zamijenit

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 16:02 (tin2168).

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam mislio uzet onaj protection plan i zamijenit stime proc...kazu da se moze iz bilo kojeg razloga zamijenit za novi bez razloga....platis 25% i uzmes novi

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 17:33 (tin2168).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

nek mi netko objasni ovo jer ja sam trenutno zbunjen{#} pokrenuo sam single core test;

a on niti jednu jezgru ne vrti na 100% nego i dalje dijeli na 4 threda...{#}  WTF i hebeni haswell{#} mislim da mu je odzvonilo kod mene....

evo i skor od 150

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

nek mi netko objasni ovo jer ja sam trenutno zbunjen{#} pokrenuo sam single core test;

a on niti jednu jezgru ne vrti na 100% nego i dalje dijeli na 4 threda...{#}  WTF i hebeni haswell{#} mislim da mu je odzvonilo kod mene....

Ne paničari to je tako normalno, sve je uredu s Haswellom. 

13 godina
protjeran
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

Ne paničari to je tako normalno, sve je uredu s Haswellom. 

zasto rade 4 threda kak mislis normalno pa jel pise single core tst? u ss pise 2.4! lol{#}

17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

zasto rade 4 threda kak mislis normalno pa jel pise single core tst? u ss pise 2.4! lol{#}

Ne znam točno zašto je tako, ali znam da je tako na svakom procesoru koji sam imao. {#}

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

kakav bulshit od socketa i procesora to je strasno, istina rastura sto se tice snage ali sve ostalo je banana za prosijecne korisnike uredskih racunala...{#}

no evo za kaznu sam ga undervolto do 0,880v@3,5ghz inace radi u full loadu na 0,990v!{#}na 0,804 mi se desava bdos..no probat cu to jos skinuti...zahebava me msi-jev program za klokanje kad se srusi nemrem vratiti postavke jer ne radi u safe modu{#} itd...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 15:49 (Stjepanj).
Moj PC  
1 2 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice