Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.254
|
čitano: 3.055.585
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Intel i7 Club

Pozdrav. Kad već postoji klub onda da i ja pridonesem.

već 3-4 godine- i7 920+giga x58a-ud3r (prvo x58-ud3r)

4mj. 2013.     -i7 3770k+asus p8z77-v

3770k se osjeti da je nešto moderniji i brži ali moram reći da mi je stari sistem bio puno stabilniji i imao sam manje problema. većinom se problemi javljaju zbog integrirane grafe a i mbo sam već novu mijenjao jer nikako nisam mogao update-ati bios. Tako da, sljedeći sistem će biti vjerojatnije iz i7 E serije

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Re: Intel i7 Club
dax-lax kaže...

Pozdrav. Kad već postoji klub onda da i ja pridonesem.

već 3-4 godine- i7 920+giga x58a-ud3r (prvo x58-ud3r)

4mj. 2013.     -i7 3770k+asus p8z77-v

3770k se osjeti da je nešto moderniji i brži ali moram reći da mi je stari sistem bio puno stabilniji i imao sam manje problema. većinom se problemi javljaju zbog integrirane grafe a i mbo sam već novu mijenjao jer nikako nisam mogao update-ati bios. Tako da, sljedeći sistem će biti vjerojatnije iz i7 E serije

p67 je dobar zbog tih stvari.

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 12:05 (Chico12).
13 godina
protjeran
Chico12 kaže...

zbog kojih stvari? integrirane?

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
Stjepanj kaže...
Chico12 kaže...

Ne vec zbog toga sto nema integriranu.

Hejjjjj
12 godina
Chico12 kaže...
Stjepanj kaže...
Chico12 kaže...

Ne vec zbog toga sto nema integriranu.

Kako nema ?!?

nicky.sl
14 godina
Intel i7 Club

Ma naravno da ima. Hd3000 kaže u intel speckama. Samo prva serija na 1156 nije imala integušu. Btw, te grafe jako dobro dođu u slučaju da se čeka na pci-ex grafu ili trenutno nisi u mogućnosti uzeti drugu. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
dax-lax kaže...

Ma naravno da ima. Hd3000 kaže u intel speckama. Samo prva serija na 1156 nije imala integušu. Btw, te grafe jako dobro dođu u slučaju da se čeka na pci-ex grafu ili trenutno nisi u mogućnosti uzeti drugu. 

Upravo tako ja sam dva miseca bija na integruši ( HD3000 ) dok san čeka da izađe R9 serija a da san uzeja p67 ploču bilo bi problema zato što na njoj nema video izlaza.

nicky.sl
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

ljudi isplati li se dat i5 3350p i 80 eura za i7 2600K??

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mersimh kaže...

Isplati. 

Ja bi to minja bez razmisljanja

nicky.sl
14 godina
neaktivan
mersimh kaže...

Ne isplati se ako nemaš adekvatnu ploču za K CPU, a pod Moj PC vidim H61 chipset based ploču; u suprotnom bi bio OK deal. 

13 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
mersimh kaže...

Ne isplati se ako nemaš adekvatnu ploču za K CPU, a pod Moj PC vidim H61 chipset based ploču; u suprotnom bi bio OK deal. 

ma ploca nije problem,moze se uvijek uzet polovna neka za otkljucavanje poslije uz fin kuler

pitam cisto ovak da li se isplati,najvjerovatnije cu zamjenut u ponedjeljak

12 godina
mersimh kaže...
Caesar et Brutus kaže...
mersimh kaže...

ma ploca nije problem,moze se uvijek uzet polovna neka za otkljucavanje poslije uz fin kuler

pitam cisto ovak da li se isplati,najvjerovatnije cu zamjenut u ponedjeljak

ja bi zamijenio na tvom mjestu

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Dobro meni pak nije jasno kako se to vama isplati mijenjati taj i5 koji kosta cca 1200kn+80€(600kn)=1800kn za staru ragu! ja za to iste sekunde uzmem novi netaknuti i7 4770K! ili jos bolje nek proda tu plocu i uzme novu h81 + neki Haswell i7(bez K) ili cak i5 4670K! najrealniji je bio kolega Caesar et Brutus s OK{#} neznam cemu se vracati na staro, losije i slabije kad moze bolje za iste novce!

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 18:05 (Stjepanj).
Moj PC  
0 4 hvala 1
11 godina
Stjepanj kaže...

Dobro meni pak nije jasno kako se to vama isplati mijenjati taj i5 koji kosta cca 1200kn+80€(600kn)=1800kn za staru ragu! ja za to iste sekunde uzmem novi netaknuti i7 4770K! ili jos bolje nek proda tu plocu i uzme novu h81 + neki Haswell i7(bez K) ili cak i5 4670K! najrealniji je bio kolega Caesar et Brutus s OK{#} neznam cemu se vracati na staro, losije i slabije kad moze bolje za iste novce!

Stara raga! Mozda je kalendarski, ali procesivno nije nikako za baciti. Ta stara raga ce raditi na preko 5 ghz, a 4770k sumnjam da ce. Okreni, obrni, na kraju isti cpu!

Hejjjjj
11 godina
Chico12 kaže...
Stjepanj kaže...

Stara raga! Mozda je kalendarski, ali procesivno nije nikako za baciti. Ta stara raga ce raditi na preko 5 ghz, a 4770k sumnjam da ce. Okreni, obrni, na kraju isti cpu!

The Sandy Bridge is the finest piece of architecture Intel has ever made.

Hejjjjj
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Taj i5 košta 1.190Kn novi u dućanu, dobro govoriš ako si mislio na ganz novi proc. Samim time, isti CPU s jamstvom ne vrijedi više od 900Kn nikako. Kako 2600K s jamstvom vrijedi 1.500Kn maksimum svakog maksimuma (osobno mislim da u ovom trenutku definitivno vrijedi manje, dalo bi se diskutirati o tome svakako; objektivno, najrealnije 1.400Kn), nadoplata od 600Kn bi bila točno ono što sam napisao, OK, ništa više od toga, čak bih morao vrlo dobro razmisliti prije nego li se odlučim na takvu zamjenu sada i trenutno.

Nadalje, vodeći se logičnim slijedom generacija, odokativno promatrano, u 95% slučajeva valjana pretpostavka je da taj i5 Ivy dolazi s više jamstva od tog i7 Sandyja. Neću reći da je suprotno nemoguće jer iznimka je moguća, jasno, ali to je tih nezavidnih 5% šansi (moguće je da je netko uzeo ganz novi 2600K u vrijeme početnih više mjeseci otkako je 3350P stigao u trgovine pa odatle ta moja odokativna i malo grublja procjena).

Drago mi je da se razumijemo u ovome, kolega, jedino si se krajnje pogrješno izrazio u dvije riječi (označene žutim markerom), budući da se 2600K definitivno još godinu i pol do dvije neće moći ni pod točkom razno smatrati starom ragom. Istina je da je procesor starija generacija, sad već stara generacija, ali super se drži još uvijek i ne zavrjeđuje navedenu etiketu.

Slažem se da sigurno može bolje za iste novce, ali nisu svi i uvijek u mogućnosti piknuti što bi željeli pa se ''krpaju'' starijim proizvodima, a ne nužno mnogo lošijima. Pogotovo ne u odnosu na njihove potrebe jer razlika između, evo u konkretnom primjeru i slučaju, 2600K i 4770K u gamingu (očito je to prvenstvena namjena računala, neka me kolega ispravi ako sam u krivu) nije velika (naravno da razlike ima, a i logično je nekako da je dvije generacije noviji proizvod jači). Ono što ti želim reći je da valja razumjeti i te korisnike.

Govorim općenito, overall situacija.

Definitivno valja imati strpljenja kad se kupuju ovakve komponente, a ne trčati pred rudo, da ne kažem srljati kao guska/gusak (NHF) u maglu i kasnije žaliti ma i zbog bilo čega. To je poanta svega.

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

eto sve si rekao{#}, naravno da 2600k nije raga a drugi dio znas kako to ide s hw...

Moj PC  
0 1 hvala 1
12 godina
Intel i7 Club

Nemojte mi pljucat po procu još on vaše nove prociće odere boljim OC mogučnostima.

Al ruku na srce polako ga vrime gazi.

Taj i5 se pomom mišljenju isplati zaminit za generaciju stariji i barem 30% jači i7 2600k.

Još uvik nema grafe koju on ne može hranit (ako cemo o gamingu)

Priznacu da je moj i7 2600k stra raga kad izdaju nasljednika koji je stock per stock jači barem 50%.

nicky.sl
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Dajte ljudi moj rodjak ima i7 950 opalit gore otprilike 1ghz i melje a mi diskutiramo da je 2600k stara ljaga. {#}

Hejjjjj
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

nije bas lagano se rijesit ove i5ice ljudi,barem kod mene u BiH.

a ovak mi idealna prilika da se rijesim kroz tu zamjenu.

ne znam jos cu razmislit sutra cijeli dan,para mi zao jeste ali i ova moja i5ica je onaj donjii segment i5ica a ovaj 2600K na svakom forumu ljudi samo hvale

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
mersimh kaže...

nije bas lagano se rijesit ove i5ice ljudi,barem kod mene u BiH.

a ovak mi idealna prilika da se rijesim kroz tu zamjenu.

ne znam jos cu razmislit sutra cijeli dan,para mi zao jeste ali i ova moja i5ica je onaj donjii segment i5ica a ovaj 2600K na svakom forumu ljudi samo hvale

ma nemaš kaj mislit. ako je takva ponuda, onda slobodno uzmi, ali znaj da nećeš imat neki veliki pomak u casual korištenju. većini nas koji već imamo i7, nikad nam to nije trebalo, ali opet je dobar osjećaj kad je tu ako zatreba. 

17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

gdje moram potpisati :D

4820k, papa video ko pacman

http://www.kriptokracija.biz - Prvi hrvatski podcast o kriptovalutama
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 8:51 (bistri).
Moj PC  
7 0 hvala 2
17 godina
Intel i7 Club

Vrhunski procesor (i7 2600k), u odnosu na Phenoma II x6 je velik upgrade. Nisam htio uzimat ove i7/i5 procesore iz 3000 i 4000 serije zbog paste između IHS-a i jezgre procesora i manjeg OC potencijala, a razlika u performansama je mala. Priznat ću im osjetno manju potrošnju jer rade na dosta manjem naponu i rađeni su na manjem proizvodnom procesu.

Polovnih i7 2600k ima već za 1500-1600kn.

Fortune favours the brave
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Nema nikakve razlike u gejmingu izmedju i7 2600k i i7 4770k,a negdje je i7 2600k cak i brzi. Zato sam i ostao na i7 2600k ,a imam Ivy Bridge ploču jer je procesor nevjerovatno bolji od Ivy Bridge generacije sto se tice overkloka i performansi.

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1123&page=11

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 14:40 (Romano).
Moj PC  
4 4 hvala 0
13 godina
protjeran
Romano kaže...

Nema nikakve razlike u gejmingu izmedju i7 2600k i i7 4770k,a negdje je i7 2600k cak i brzi. Zato sam i ostao na i7 2600k ,a imam Ivy Bridge ploču jer je procesor nevjerovatno bolji od Ivy Bridge generacije sto se tice overkloka i performansi.

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1123&page=11

pa skoro nema u gpu bound testovima, to vec i vrapci znaju na granama, stvar se mijenja stavljanjem jacih grafickih koje taj 2600k danas nemre pratiti pogotovo u igrama koje intezivno koriste sve njegove thredove!

evo i u tom tvom linku sto si stavio na low detaljima se to vidi da 2600k negdje gubi za 9%-14% od 4770k na istom taktu!

stvar je jos gora stavljanjem jos jace graficke u jos intezivnijem testu za cpu bf4

kao sto vidis poprilican skok s 780ti(koja je za skoro 50% brza kartica od 7970) i u cfx sistemu s 4770k naspram 2600k!{#} no svakako da je doticni odlican cpu na kraju krajeva ipak je to i7{#}!

12 godina
Intel i7 Club

Suvišna rasprava, logično je da i7 4770k tuče u svemu (osim u OC-u) i7 2600k ipak je dvi generacije mlađi.

Nebi se ja bunija da mi u sistemu umisto 2600k kuca 4770k, samo to mi se za sad ne isplati ( premalen napredak a prevelika cijena za taj mali napredak).

nicky.sl
Moj PC  
5 2 hvala 1
17 godina
Stjepanj kaže...

evo i u tom tvom linku sto si stavio na low detaljima se to vidi da 2600k negdje gubi za 9%-14% od 4770k na istom taktu!

stvar je jos gora stavljanjem jos jace graficke u jos intezivnijem testu za cpu bf4

kao sto vidis poprilican skok s 780ti(koja je za skoro 50% brza kartica od 7970) i u cfx sistemu s 4770k naspram 2600k!{#} no svakako da je doticni odlican cpu na kraju krajeva ipak je to i7{#}!

Nisu na istom taktu, 4770k je na 100MHz većem taktu.

Na toliko fps-a se razlika ni ne primjeti, uostalom kada clockaš 2600k na 4,4GHz razliku definitivno nećeš primjetit.

Evo jednog bencha(više igara): 2600k vs 3770k vs 4770k

Kad pogledaš onda ćeš shvatit. Ako nešto i7 2600k ne može vrtit to onda definitvno neće ni i7 4770k.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 17:18 (Hyperion).
17 godina
Intel i7 Club

Ma nije on to mislio,nego on misli da 4770k ima vise snage da gura grafiku,što je meni u najmanju ruku smiješno jer se radi o istim procesorima osim smanjenog proizvodnog procesa i tri gate tranzistorima koje koristi 4770K. Uostalom,ima toliko članaka da mi se ne da više ni naklapati o nečemu što je davnih dana demistificirano. http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4770k_review,1.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 17:55 (Romano).
Moj PC  
2 2 hvala 0
11 godina
Romano kaže...

Ma nije on to mislio,nego on misli da 4770k ima vise snage da gura grafiku,što je meni u najmanju ruku smiješno jer se radi o istim procesorima osim smanjenog proizvodnog procesa i tri gate tranzistorima koje koristi 4770K. Uostalom,ima toliko članaka da mi se ne da više ni naklapati o nečemu što je davnih dana demistificirano. http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4770k_review,1.html

Ma ima ona stara "svako svog konja hvali." 

Vec je davno opisano da klijentela koja je kupila sandy arhitekturu prije 2-3 godine, ne baca pare na nesto sto je gotovo identicno, jedino u slucaju da tek prave novu konfiguraciju i uzmu novije tj. Haswell.

U sustini Haswell je od Ivy-a brzi 5-10%, a od Sandy-a 15-18%, sto je za nas smrtnike bukvalno neprimjetno.

Uostalom ove danasnje igrice ce isto raditi na bilo kojoj od ove tri arhitekture i7-ica i i5-ica zato sto su 95% gpu dependent. 

Hejjjjj
17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Evo mala usporedba i5 vs i7 kad je gaming u pitanju, dakle kupnja i7 je za gaming potpuno neisplativa i nepotrebna

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1061

PC/PS3/Android gamer

1 8 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice