Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.254
|
čitano: 3.053.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
5 tjedana
protjeran
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Boris grozni kaže...

Dobro frajeru daj neki 1%low? cod, pubg, cs? 1440p low...samo kreni nemoj pricati u prazno

https://tech4gamers.com/ryzen-7-9800x3d-vs-i9-14900k-our-recommendation/

https://www.xda-developers.com/upgraded-to-ryzen-7-9800x3d-from-intel-14900k/

Evo još jednom, fokusirano na 1% low i pubg: "

• Starting with PUBG, the Ryzen 7 9800X3D impressed me with an average of 500 FPS, outshining the Core i9-14900K, which averaged 339 FPS. That’s about a 38% difference in favor of Ryzen, making the gameplay feel a lot smoother.
  • The Ryzen handled the 1% lows better too, staying at 366 FPS compared to Core i9’s 241 FPS. This 41% gap meant fewer frame drops, which made a noticeable difference in those intense firefights."

"
    • While testing League of Legends, I saw Ryzen pulling off a strong 396 FPS, whereas the Core i9 lagged behind slightly at 321 FPS. The 20.9% difference was noticeable, especially in high-action moments.
    • In terms of 1% lows, Ryzen held steady at 285 FPS, compared to Core i9’s 229 FPS. This 21.7% difference meant Ryzen felt more consistent during team fights, where every frame counts."

"
      • While testing Cyberpunk 2077, Ryzen reached 227 FPS on average, which was a decent step up from the Core i9’s 167 FPS. This 30.4% difference added a noticeable improvement to the overall experience.
      • In terms of 1% lows, Ryzen performed well at 185 FPS, while Core i9 fell to 147 FPS. That extra 22.8% on Ryzen helped it feel more stable in busy city scenes and high-action moments."

"Counter-Strike 2 and Valorant are competitive FPS tactical shooters, and a consistent FPS is incredibly important, especially at a high level. I would experience frequent frame drops and microstutters when using the Intel Core i9-14900K, but those have vanished with the 9800X3D. It's an incredible CPU, and other games work just as well, too. Titles like Ratchet & Clank: Rift Apart and Cyberpunk 2077 run perfectly, and it's genuinely incredible how much the CPU can make a difference, especially when it would be easy to say on paper that this was a sidegrade rather than an upgrade."

Pricamo o 1% lows i kako je 7700k najbolji Intelov procesor, kako razvaljuje 14900k.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 15:35 (SilomPrilika).
16 godina
SilomPrilika kaže...
Boris grozni kaže...

Dobro frajeru daj neki 1%low? cod, pubg, cs? 1440p low...samo kreni nemoj pricati u prazno

https://tech4gamers.com/ryzen-7-9800x3d-vs-i9-14900k-our-recommendation/

https://www.xda-developers.com/upgraded-to-ryzen-7-9800x3d-from-intel-14900k/

Evo još jednom, fokusirano na 1% low i pubg: "

• Starting with PUBG, the Ryzen 7 9800X3D impressed me with an average of 500 FPS, outshining the Core i9-14900K, which averaged 339 FPS. That’s about a 38% difference in favor of Ryzen, making the gameplay feel a lot smoother.
  • The Ryzen handled the 1% lows better too, staying at 366 FPS compared to Core i9’s 241 FPS. This 41% gap meant fewer frame drops, which made a noticeable difference in those intense firefights."

"
    • While testing League of Legends, I saw Ryzen pulling off a strong 396 FPS, whereas the Core i9 lagged behind slightly at 321 FPS. The 20.9% difference was noticeable, especially in high-action moments.
    • In terms of 1% lows, Ryzen held steady at 285 FPS, compared to Core i9’s 229 FPS. This 21.7% difference meant Ryzen felt more consistent during team fights, where every frame counts."

"
      • While testing Cyberpunk 2077, Ryzen reached 227 FPS on average, which was a decent step up from the Core i9’s 167 FPS. This 30.4% difference added a noticeable improvement to the overall experience.
      • In terms of 1% lows, Ryzen performed well at 185 FPS, while Core i9 fell to 147 FPS. That extra 22.8% on Ryzen helped it feel more stable in busy city scenes and high-action moments."

"Counter-Strike 2 and Valorant are competitive FPS tactical shooters, and a consistent FPS is incredibly important, especially at a high level. I would experience frequent frame drops and microstutters when using the Intel Core i9-14900K, but those have vanished with the 9800X3D. It's an incredible CPU, and other games work just as well, too. Titles like Ratchet & Clank: Rift Apart and Cyberpunk 2077 run perfectly, and it's genuinely incredible how much the CPU can make a difference, especially when it would be easy to say on paper that this was a sidegrade rather than an upgrade."

Pricamo o 1% lows i kako je 7700k najbolji Intelov procesor, kako razvaljuje 14900k.

Eto, kad mu se sve podastre crno na bijelom i potkrijepi linkovima, opet ne valja pa ti stisne palac dole 

Tigar Krezumica
4 godine
suspendiran
Intel Club (opća tema o procesorima)

Na Intelu jako varira fps? nesto gluplje nisam cuo ima 20 godina Crveni ajte spati dok ne vidim neke brojke ili ss

Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina

Nemojte reskirati sa AMD robom...postoji sveto trojstvo; Golf, Intel i Nvidija. Sve ostalo je za bezbožnike.

Moj PC  
0 0 hvala 1
5 godina
Boris grozni kaže...
fromcelltohell kaže...
Boris grozni kaže...
fromcelltohell kaže...
Boris grozni kaže...

AMD je opcenito los u 1%low 

https://www.techspot.com/review/2931-amd-ryzen-9800x3d-vs-intel-core-14900k/

Pogledaj 1% low r7 9800x3d i r9 14900k na ovom linku i onda mi objasni

kako je AMD općenito loš u 1% low kad ima 1% low značajno jači od Intela.

Trolaš na naj jače 

Ja s INTEL setupom trolam u Intel temi? a ti zivis ispod kamena

Tako sam i mislio, naporan si.

Tko igra na 2K low postavke?!?! Ti si obični troll i smarač, tražiš po netu takve tupave i nevažne grafove, uspoređuješ 7700k sa 9800x3d na 2K low da bi nasao jednu stvar od milijun drugih gdje je ryzen bolji od svih intela samo da mozes kenjati i koga boli k**** sto ti nećeš priznati tko je kralj 

4 godine
suspendiran

Ne testovi se mozda rade na 16k, ultra,8xaa😂😂😂😂🤦🤦🤦
https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx
Odi si gore u odgovarajucu temu pa tamo nazivaj kraljem koga hoces, ovdje to sigurno nijeslobodno šibni 1%low u pub/cod kaj god s 1440p/low da ti potrgam taj poluproizvod na sastave djelove

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 22:27 (Boris grozni).
5 tjedana
protjeran
Boris grozni kaže...

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx
Odi si gore u odgovarajucu temu pa tamo nazivaj kraljem koga hoces, ovdje to sigurno nijeslobodno šibni 1%low u pub/cod kaj god s 1440p/low da ti potrgam taj poluproizvod na sastave djelove

Hoćeš da ti i treći put šibnem 1% low, PUBG itd? Ali neće ti biti ugodno, i ovako ne spavaš dobro.

10 godina

Zadnji moj intel cpu je bio i7-7700k. Kad se pojavio Ryzen 3 3300X koji je bio bolji od mog Intela, prodao sam ga i prešao na Ryzen 5 5600X, puno bolje su mi igre radile tak da i7-7700k nije dugo bio King cpu kako su ga nazivali, a koštao je ako se dobro sijećam oko 3000kn. Tak da ovo kaj vi tu sad pričate i nije baš tako, i7-7700k je pregažen davno od malog Ryzena 3. 

Taraba WoW
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Ovo nisi prepisao;

Productivity

On the contrary to the gaming performance, the Core i9-14900K finally takes the lead when compared against the Ryzen 7 9800X3D in the productivity benchmarks which comes as no surprise as the chip hosts more cores and threads.

Ove slikovne performanse nisi pokazao

Ovaj glupan Adam Conway s drugog linka ne zna podesiti napone na i9 14900k, pa ide spaliti Intel. Još se hvali što je nekome utopio oštećeni cPU. Zar nije vidio prije microcode 1 i 2 da mu se cpu pregrijava.

To bi i Cryogen skontao i nešto u biosu poduzeo u vezi toga.

Ako je gejmer, ok, no ako mu treba kao meni , procesor i za normalne stvari, ne samo za igrice, trebao je odmah ići na AMD x3D, ili kupiti Ryzen 9 9900X koji je al pari s i9 14900k po testovima i za GeekBench 5 Single-Core (čak je i nešto brži)

Toliko je glup da nije znao kako je AMD x3D brži u comp. igrama, a objavlje što ?!

Recenzije ? Čega? Svoje gluposti.

合気道 五段 Mir, mir, nitko nije kriv.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 0:20 (Zaporožac).
4 godine
suspendiran
Taraba kaže...

Zadnji moj intel cpu je bio i7-7700k. Kad se pojavio Ryzen 3 3300X koji je bio bolji od mog Intela, prodao sam ga i prešao na Ryzen 5 5600X, puno bolje su mi igre radile tak da i7-7700k nije dugo bio King cpu kako su ga nazivali, a koštao je ako se dobro sijećam oko 3000kn. Tak da ovo kaj vi tu sad pričate i nije baš tako, i7-7700k je pregažen davno od malog Ryzena 3. 

3300X? DAJ NEMOJ ME HEBAT prvi put cujem uopce za taj cpu koliko je bio bitan
PA OVO JE SAPUNICA žIVA
Jos samo 3 godine mladi cpu

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 0:18 (Boris grozni).
5 tjedana
protjeran
Zaporožac kaže...

Ovo nisi prepisao;

Productivity

On the contrary to the gaming performance, the Core i9-14900K finally takes the lead when compared against the Ryzen 7 9800X3D in the productivity benchmarks which comes as no surprise as the chip hosts more cores and threads.

Ovaj glupan Adam Conway s drugog linka ne zna podesiti napone na i9 14900k, pa ide spaliti Intel. Još se hvali što je nekome utopio oštećeni cPU. Zar nije vidio prije microcode 1 i 2 da mu se cpu pregrijava.

Ako je gejmer, ok, no ako mu treba kao meni , procesor i za normalne stvari, ne samo za igrice, trebao je odmah ići na AMD x3D.

Toliko je glup da nije znao kako je AMD x3D brži, a objavlje što ?!

recenzije ? Čega, Svoje gluposti.

Pa, tema je gaming. Kad je riječ o productivity workloadu, uzeo bih 9950X3D bez razmišljanja – najbolje od oba svijeta. I u ovoj generaciji, X3D CCD ne zaostaje za običnim CCD-om u aplikacijama koje ne iskorištavaju taj dodatni 3D cache, pa ne moraš birati CCD kao u prethodnoj Zen 4 generaciji. X3D CCD je defaultan i šibaj, a dodatni plus je što nemaš one E-jezgre i probleme s kompatibilnosti zbog bitno različitih jezgri i slično. Mislim da će Zen 6 biti podržan na toj platformi, pa ne škodi imati mogućnost nadogradnje.
https://www.bug.hr/recenzije/testirali-smo-ryzen-9-9950x3d-najmocniji-procesor-koji-trenutacno-postoji-48409

4 godine
suspendiran
SilomPrilika kaže...
Zaporožac kaže...

Ovo nisi prepisao;

Productivity

Ako je gejmer, ok, no ako mu treba kao meni , procesor i za normalne stvari, ne samo za igrice, trebao je odmah ići na AMD x3D.

Toliko je glup da nije znao kako je AMD x3D brži, a objavlje što ?!

recenzije ? Čega, Svoje gluposti.

Pa, tema je gaming. Kad je riječ o productivity workloadu, uzeo bih 9950X3D bez razmišljanja – najbolje od oba svijeta. I u ovoj generaciji, X3D CCD ne zaostaje za običnim CCD-om u aplikacijama koje ne iskorištavaju taj dodatni 3D cache, pa ne moraš birati CCD kao u prethodnoj Zen 4 generaciji. X3D CCD je defaultan i šibaj, a dodatni plus je što nemaš one E-jezgre i probleme s kompatibilnosti zbog bitno različitih jezgri i slično. Mislim da će Zen 6 biti podržan na toj platformi, pa ne škodi imati mogućnost nadogradnje.
https://www.bug.hr/recenzije/testirali-smo-ryzen-9-9950x3d-najmocniji-procesor-koji-trenutacno-postoji-48409

čuj to bez razmisljanja a jadnicak nema cak ni quick sync toliko o produktivnosti i debilno je uporedivati procesore s samo 2 godine razlike mozda da nedes neki s barem 5 do 7 godina i jos kojom jezgrom manje

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 0:29 (Boris grozni).
5 tjedana
protjeran
Boris grozni kaže...

čuj to bez razmisljanja a jadnicak nema cak ni quick sync toliko o produktivnosti i debilno je uporedivati procesore s samo 2 godine razlike mozda da nedes neki s barem 5 do 7 godina i jos kojom jezgrom manje

Mislim da je prilično debilno kada Intelova najnovija generacija zaostaje za prethodnom. Ili još gore kada procesor star 7 godina, poput Intelovog i7-7700K, razvali sve svoje nasljednike. Ti biraj što ti više paše, okreni si kako želiš. Ili, da pređemo na viši level: kada netko plati 1250 eura za RTX 5070 Ti, a onda takva osoba dijeli savjete.  

4 godine
suspendiran

O cemu ti blebečes čovjece? 

Moj PC  
0 2 hvala 0
4 godine
suspendiran

Nazad na temu:
Our 9800X3D Rig was TOO slow...

Moj PC  
0 2 hvala 0
4 godine
SilomPrilika kaže...
kada netko plati 1250 eura za RTX 5070 Ti, a onda takva osoba dijeli savjete.  

Moram obraniti kolegu.

Kad je on kupio tu karticu toliko je koštala.

Koliko ju je trebao platiti ?!

Znam da je i on zapaljiv , pa nekada pretjeruje, no niste ni vi ništa bolji, posebno kada klon baniranog forumaša zna da je on platio karticu 1250 €, a ti si 11 dana "kao" na forumu.

Kako ti znaš koliko je on platio karticu ?! Da si i pročitao post nekoga drugog, pristojno je ne govoriti o tome, jer nisi bio sudionik toga čina.

Ponavljam, ta kartica je tada toliko koštala.

Osim toga, ja sam naveo AMD CPU koji je podjenak i9 14900K, a ti o maltene novom AMDu 9950X3D koji košta kao svetoha Petra kajgana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 11:59 (Zaporožac).
16 godina

Drugi forumaš ju platio 850 eura iz vana u isto vrijeme, tak da je bilo skroz jasno da je ta cijena od 1250 eura za fanove i da se nebu dugo održala jer bu stajala na polici 

4 godine

Tko zna na koji način je ta kartica tada kupljena. Neka kompenzacija, nešto. Kad su kod nas koštale 1250 €, u njemačkim šopovima su bile jeftinije, no ne toliko, nekih 50 €.

Kojih 850, ni sad nisu toliko jeftine. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
4 godine

Dobro, to je sad, dakle ima ih.

Ti si napisao da je kolega s foruma kupio karticu za 850 €, a Boki za 1250 !

nisu je kupili u isto vrijeme. Nije ni ta s linka tada koštala samo 850€

Sad košta 850, a kad je Boris kupovao koštala je možda 1200 € vani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jesu, odmah po izlasku...kupio je za 850 i linkao ovdje cijenu

Mislim da je bio kolega Minneyar

4 godine
suspendiran
forumaš kaže...

Lik je uzeo najgoru verziju 5070ti (Ventus/shadow) koju je vani platio 890€ i tu je na forumu prodavao za 950, ja sam uzeo karticu koju sam htio i tada rijetko dobru 5070ti a da nije 1500+€ Asus Prime za 1199€ kod nas u HR jebe mi se za zemlje treceg svijeta i koliko su tamo koštale, who cares!
Tu karticu sam prodao jer sam htio uzeti 5080 kad su im malo pale cijene no onda sam odustao i uzeo jos bolju verziju 5070ti za 970€ koju sad imam. Izgubio sam 200€ na Asusici i zaboli me ona stvar da mi treba mogu ih uzeti 10x toliko kartica je meni opravdala svaki cent
Rtx on

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 13:59 (Boris grozni).
16 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Lik je uzeo najgoru verziju 5070ti (Ventus) koju je vani platio 890€ i tu je na forumu prodavao za 950, ja sam uzeo karticu koju sam htio i tada rijetko dobru 5070ti a da nije 1500+€ Asus Prime za 1199€, who cares!
Tu karticu sam prodao jer sam htio uzeti 5080 kad su im malo pale cijene no onda sam odustao i uzeo jos bolju verziju 5070ti za 970€ koju sad imam. Izgubio sam 200€ na Asusici i zaboli me ona stvar da mi treba mogu ih uzeti 10x toliko kartica je meni opravdala svaki cent
Rtx on

A zasto se ti opravdavas ikome kako si trosio svoje novce? Osim zeni naravno 

Kad ti netko bude dao novce za graficku onda da, ali kada trosis svoje novce sta koga briga na sta i kako ih trosis.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 13:53 (Mauro).
16 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Lik je uzeo najgoru verziju 5070ti (Ventus) koju je vani platio 890€ i tu je na forumu prodavao za 950, ja sam uzeo karticu koju sam htio i tada rijetko dobru 5070ti a da nije 1500+€ Asus Prime za 1199€, who cares!
Rtx on

Onda ti nebu smetalo kad to i dalje poentiramo, ti si zadovoljan, mi smo zadovoljni 

Ja nisam njihv fan, tak da ne namjeravam preplatiti njihove reklamne kampanje 

RTX 5070=RTX 4090 

5 godina
Boris grozni kaže...

Pa sigurno ne u 2K low, ako već seres na kojim rezama se radi testovi većina ih se radi u fullhd ajd stavi te rezultate, nećeš jer u nijednom Intel nije bolji  a da ovdje je kralj 7700k? Predobro 

nemam ja šta šibat 2k low, ne igram na toj rezi a kamoli na low postavkama a niti bi te dvije igre ikad instalirao, sa 1% low nemam nikakvih problema na uw ili 4K ak sam na TV-u. Znam da te boli kad to sto imaš nije najbolje, kao onaj asus prime 5070ti a nije ti ni gamerock puno bolji samo 3ghz 

4 godine
suspendiran
fukara77 kaže...
Boris grozni kaže...

Pa sigurno ne u 2K low, ako već seres na kojim rezama se radi testovi većina ih se radi u fullhd ajd stavi te rezultate, nećeš jer u nijednom Intel nije bolji  a da ovdje je kralj 7700k? Predobro 

nemam ja šta šibat 2k low, ne igram na toj rezi a kamoli na low postavkama a niti bi te dvije igre ikad instalirao, sa 1% low nemam nikakvih problema na uw ili 4K ak sam na TV-u. Znam da te boli kad to sto imaš nije najbolje, kao onaj asus prime 5070ti a nije ti ni gamerock puno bolji samo 3ghz 

djete kakve tebe brige more?

5 godina
Boris grozni kaže...
fukara77 kaže...
Boris grozni kaže...

djete kakve tebe brige more?

Sto se raspravljam s tobom 

17 godina

Baš si bedast, da 😂

4 godine
suspendiran

Ovaj test se cekao mjesecima za extremno popularan i zahtjevan Adobe Lightrome, mnogima ce pomoci u izboru!

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Must have za nas profiće,mora da je deda prije nas gledao te rezultate 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice