Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 613.836
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
13 godina
Re: Intel i5 Club
Friday kaže...
jerdna_gejmer kaže...

Z87 ili Z97. Moj 4690K radi na MSI Z97 Gaming 5 matičnoj.

Problema sa temperaturama nemam, procesor je pod stock hlađenjem, još koristim integrušu a temperature su ako to sve uzmeš u obzir vrlo prihvatljive.

Ima nekih bitnih razlika između Z87 i Z97 ili samo uobičajene generacijske stvari?

Špelac ja sam imao proc kao ti i7 920 na 2.66 stock i neku shebanu matičnu tako da ga nisam mogao klokati. Uzeo i5 4670k i mogu ti reći, bar što se tiče BF-a, da sam dobio skoro duple FPS u odnosu na stari proc. Grafa je ostala ista r9 280x. Na starom procu nisam je mogao nikao opteretiti preko 60% dok je sad iskorištenost uvijek oko 95%. I da matična mi je Z87...

11 godina
neaktivan

Bitnih razlika, mislim da nema, a i da ima, vjerovatno ih mi obični smrtnici nećemo previše koristit i obazirat se na njih, ali ako već ideš na 4690K uzmi si Z97, čisto zato što je noviji.

17 godina
odjavljen
MRSKI kaže...

Špelac ja sam imao proc kao ti i7 920 na 2.66 stock i neku shebanu matičnu tako da ga nisam mogao klokati. Uzeo i5 4670k i mogu ti reći, bar što se tiče BF-a, da sam dobio skoro duple FPS u odnosu na stari proc. Grafa je ostala ista r9 280x. Na starom procu nisam je mogao nikao opteretiti preko 60% dok je sad iskorištenost uvijek oko 95%. I da matična mi je Z87...

Eh, da...

Hrca iz pisa mi je bratić. Imao je nekakvog AMD-a (965, dobar proc) i navalio je da hoće uzeti i5 (prije nekih godinu i nešto). Ja ga do zadnjeg trena odgovarao jer sam tvrdio da neće imati nikakav boost u performansama. Ali on uporan i hoće kupiti. Otišli do linksa, uzeli ploču i proc. Došli kod njega, ja sve pospajao, instalirali windowse, ovo ono. FPS mu je skočio nevjerojatno (skoro duplo kao što ti kažeš). Ostao sam totalno šokiran!

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
Friday kaže...
MRSKI kaže...

Eh, da...

Hrca iz pisa mi je bratić. Imao je nekakvog AMD-a (965, dobar proc) i navalio je da hoće uzeti i5 (prije nekih godinu i nešto). Ja ga do zadnjeg trena odgovarao jer sam tvrdio da neće imati nikakav boost u performansama. Ali on uporan i hoće kupiti. Otišli do linksa, uzeli ploču i proc. Došli kod njega, ja sve pospajao, instalirali windowse, ovo ono. FPS mu je skočio nevjerojatno (skoro duplo kao što ti kažeš). Ostao sam totalno šokiran!

naravno da mu je skocio kad je i5(pogotovo novi haswell) ima za skoro duplo brze jezgre, on ima drugi problem a taj je da i7 920 na stocku 2.66ghz je jako "slab" i doticni u bf3/4MP tek nakon 3,5ghz upotpunosti moze nafilati 7970/280x grafu!

imao sam i probao tako da znam tocno u mhz...;) dakle spelac tvoj i7 920 na 3,35ghz je "skoro" i dovoljan barem sto se tice zahtjevnog BF MP serijala, na tom taktu i nebus primjetio neku razliku u odnosu na neki novi haswell i5@3,5-3,9ghz...

i kad bus uzimao cpu javi se na pm...;)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Friday kaže...
MRSKI kaže...

Eh, da...

naravno da mu je skocio kad je i5(pogotovo novi haswell) ima za skoro duplo brze jezgre, on ima drugi problem a taj je da i7 920 na stocku 2.66ghz je jako "slab" i doticni u bf3/4MP tek nakon 3,5ghz upotpunosti moze nafilati 7970/280x grafu!

imao sam i probao tako da znam tocno u mhz...;) dakle spelac tvoj i7 920 na 3,35ghz je "skoro" i dovoljan barem sto se tice zahtjevnog BF MP serijala, na tom taktu i nebus primjetio neku razliku u odnosu na neki novi haswell i5@3,5-3,9ghz...

i kad bus uzimao cpu javi se na pm...;)

Ma nije meni BF skoro uopće bitan. Vrijeme je za refresh...

A u procesu nabavke sam upravo sada {#}

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
lisnjic kaže...
Stjepanj kaže...

a da izmjeris to na istom taktu bilo bi ti jasnije koliko je taj i5 bolji...tocnije poznata fraza clock per clock! sto je bitno za passmark!

drug to sam i radio i opet na tom passmarku nije bolji 4.0 Ghz vs 4.0Ghz vratio sma ga sad na fanricki evo slika 4.0 vs 4.0

Hej fakat nije bolji izgleda, gle ovo:

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5+750+%40+2.67GHz vs http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+Quad+Q9550+%40+2.83GHz

Kao što sam ti ranije naveo, poboljšanje performansi osjetiš tek od sandy bridge generacije, koja je već na stocku 30-50% brža od core 2 quada i nehalema naravno. Evo ti primjer moje sandy bridge i5 2400s koja radi na stock frekvenciji od 2.5ghz i evo joj scora:http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-2400S+%40+2.50GHz(znači još niža frekv. od tvoje i5 a za otpr. 35% bolje ocjene). Da sam na tvom mjestu i ako želiš bolje performanse, a ne želiš ponovo mijenjati platformu, uzmi neki i7 od 920 pa na dalje, oni se mogu jeftino naći, a dobro se clockaju.

da sam znao nebi ni uzeo i5 sranje zivo od procesora koliko su ga nahvalili m a m u im j e b e m djaba dade pare

lisnjic
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

da trebo si malo bolje provjeriti, prve i5 nisu bile bog zna sta..na stranu dobre overklokerske mogucnosti, doticnom su jezgre tek sitno bile brze!

a Friday sad sam skuzio u cemu je kvaka s procesorom, pa L3gioNAR00 se ponovio s i5-icom pa moras i ti a?{#} sad ce krv da ti pije 10x vise nego s onim svemogucim q6666{#}lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 23:47 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

Friday mora da si razbjesnio legionara uzeo je i5 samo radi tebe, procitaj gore uredeni post{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Igre preferiraju vise frekvencije na i5 (od sb na dalje) nego nize frekvencije sa mozda vise jezgi, zato se i5 dobro nosi sa i7 u igrama.

Friday ti velis da ti je posao prioritet, u tome slucaju radije uzmi b85 i neki i7 haswel nego i5 i z97 za klokanje tog i5, svi oni imaju 3.8 ili 3.9 boost i realno im nije potrebno klokanje a b85 + i7 je za posao bolje nego i5 + z97 + oc a cjenom su tu negdje.

Sto se tice brodwla to nemoras cekati jer brodwel nece donjeti napredak u performansama nego smanjenje potrosnje i orjentiran je za prenosive platforme, tek se od skylakea ocekuje neki boost ali gdje je to ...

BF3 / BF4 ESL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lisnjic kaže...

da sam znao nebi ni uzeo i5 sranje zivo od procesora koliko su ga nahvalili m a m u im j e b e m djaba dade pare

Provrti ti još koji benchmark, Passmark je dno dna. Za ilustraciju, prema Passmarku su FX6350 i I5-4570 procesori iste snage...

http://www.anandtech.com/bench/product/50?vs=191

13 godina
protjeran
dzejmshr kaže...
lisnjic kaže...

Provrti ti još koji benchmark, Passmark je dno dna. Za ilustraciju, prema Passmarku su FX6350 i I5-4570 procesori iste snage...

http://www.anandtech.com/bench/product/50?vs=191

tvoje znanje i razumijevanje sintetickih i real life testova je ocigledno jako slabo pa evo ja cu ti probati objasniti osnove,

- fx ima dvije jezgre vise i kao takav izracunava brze ovaj test koji je to u stanju iskoristiti i na kraju krajeva izmjeriti i dati neki rezultat

- fx ima daleko veci takt i kao takav ce u ovom testu takoder dati veci rezultat zbog gore podebljanog dakle intelovih 3,4 vs 4,2ghz amd ( zasto sam napisao 3,4ghz?, zato jer haswell-u u full loadu sve jezgre rade na 3,4ghz a ne na turbo taktu)

- intel-ov cpu ima daleko jace jezgre (2000+ vs 1400) kao sto se vidi i na passmark stranici fx je svjetlosnim godinam iza njega

- da bi vidio pravu usporedbu treba staviti i ovog i5 na istom taktu, a doticni bi dao preko 10000 bodova

- pogledaj pak bilo koji real-life test recimo u gamingu s tim fx i ovim i5 razlike su enormne u korist intelovog

- i covjek je usporedivo prvu generaciju i5 a ne zadnju

- mogu tako u nedogled nabrajati ako treba samo javi:)

- dakle s passmarkom je sve u redu i svim ostalim sintetickim benchevima

- lp

17 godina
Intel i5 Club

@Stjepanj Poslao sam ti PM, ali očito nisi vidio

S obzirom da ste svi tu Intelovci, a ja planiram u kupnju još ovaj tjedan za upgrade, molim za savjet, planiram kupiti i5 3570k, pa me zanimaju preporuke za matičnu ploču, RAM i aftermarket cooler. Sveukupni budžet 3-3.5k. Također da li je i5 3570k sad pametna kupnja ili ima nešto bolje u tom cijenovnom rangu. Proc bi držao koliko god može, iako bi to vjerojatno bilo 5-6 godina, ovisno o tome da li će upgrade bit potreban tad. S OC-om nemam iskustva, osim nešto čitanja na webu, ali od nekud treba početi, a čujem da su "K" modeli easy po tom pitanju. Na kraju krajeva, tu je i forum.

Pozdrav ekipa i hvala unaprijed! Can't wait to join the club! 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 4:38 (Unimatrix 007).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Stjepanj je ovo dobro rekao, dakle krivo je ovo sto je Lisnjic iznjeo, uzeo je prastari i5 (koji nije los) kao referencu na snagu i5 proceosra opcenito ali svima je jasno da i5 tek nakon Sandy Bridgea pravi razliku u odnosu na AMD.

Treba reci da je FX 63.. zapravo trojezgreni procesor sa 6 modula - koje windowsi prepooznaju kao jezgre, dok i5 ima 4 fizičke jezgre, razlika između benchmarka i igara je u tome sto u igrama i5 radi u turbo modeu i tu ostvarije znacajnu razliku u frekvencijama u odnosu na benchmarke.

Vezano za kupju i5 3570k - uz njega ide z77, po mogucnosti asus, cooler za cpu - svakako CM Hyper 212 Evo - best buy

Btw, evo benchmark za i5 po generacijama - SB vs IB vs HSW - dakle 3570k uzeti bez dileme.

Link na benchmark.

BF3 / BF4 ESL
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Stjepanj kaže...

tvoje znanje i razumijevanje sintetickih i real life testova je ocigledno jako slabo pa evo ja cu ti probati objasniti osnove,

Jao Stjepanje boli me mozak od tvojih postova, jedno vrijeme je bilo smiješno, ali sad nazad u filter.

Kolega je dobio link na anand bench, završimo s tim.

14 godina
Intel i5 Club

Ako koga zanima:

i5-760 vs i5-4670k (Hd7870)

http://www.techbuyersguru.com/i5CPUshootout.php

Zanimljivi rezultati.

Yamaha AES 720
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Steve Jobs kaže...

Vezano za kupju i5 3570k - uz njega ide z77, po mogucnosti asus, cooler za cpu - svakako CM Hyper 212 Evo - best buy

Btw, evo benchmark za i5 po generacijama - SB vs IB vs HSW - dakle 3570k uzeti bez dileme.

Link na benchmark.

Mislim da ću kupiti sve 4 komponente u ADM-u, znači i5 3570K, ti si preporučio Asus P8Z77-V LX, cooler je CM Hyper 212 Evo i još me zanimaju vaše preporuke za RAM i ako još netko ima preporuku ili komentar po pitanju matične. Da li je to best choice za ovaj proc i lagana za overclockati ili netko ima nešto drugo na umu? Ukupni trošak bi bio 3.5k, od čega je oko 800 za matičnu onda, više manje ovisi o cijeni RAM-a.

13 godina
protjeran
Unimatrix 007 kaže...

Mislim da ću kupiti sve 4 komponente u ADM-u, znači i5 3570K, ti si preporučio Asus P8Z77-V LX, cooler je CM Hyper 212 Evo i još me zanimaju vaše preporuke za RAM i ako još netko ima preporuku ili komentar po pitanju matične. Da li je to best choice za ovaj proc i lagana za overclockati ili netko ima nešto drugo na umu? Ukupni trošak bi bio 3.5k, od čega je oko 800 za matičnu onda, više manje ovisi o cijeni RAM-a.

cek nije mi jasno cemu stari socket?? a ne novi s haswell procesorom?

@dzejmshr  znas kak se veli i zub boli dok je šupalj...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 20:35 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Baš to, čemu 3570K pored 4690K, a sve košta skoro pa isto.

Evo taman 3500kn.

Moj PC  
2 0 hvala 3
17 godina
odjavljen
veki22 kaže...

Evo taman 3500kn.

8 giga?

Freak Show Inc.
12 godina
Intel i5 Club
Poslusaj kolege i uzmi Haswell platformu al ja bi umisto jednog keksa od 8gb uzeo dva od po 4gb a s ostalim se slazem i toplo preporucam
nista mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 21:24 (nicky.sl).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
veki22 kaže...

Evo taman 3500kn.

E pa to i pitam gospodo, hvala na odgovoru, znači ipak ima nešto pametnije od 3570K. Još samo pitanje, 2x4GB ili 1x8GB, what's the deal with that?

12 godina
Intel i5 Club
Jedan keks od 8gb single chanel, dva keksa od po 4gb dual chanel. Zakljucak memorija osjetno brze radi u dual chanelu.
nista mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 12:46 (nicky.sl).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Dual chanel ne radi osjetno brze, razlika je minorna od 5 -10% max
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
Puls3 kaže...

Ako koga zanima:

i5-760 vs i5-4670k (Hd7870)

http://www.techbuyersguru.com/i5CPUshootout.php

Zanimljivi rezultati.

Ovi su rezultati ovakvi zbog graficke kartice koja je koristena, hd 7870 je solidna kartica ali daleko od onoga za sto je namjenjen i5 4670k - i5 760 je taman za 7870 i iz nje izvlaci maximum ali iznad toga bi mozda jos 7950 mogao gurati dok je 4670k taman za 780ti r290x gtx 980

BF3 / BF4 ESL
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

imam i5 3570,na stock frekvencijama,molim preporuku  neke graficke za njega!ja sam nekako mislio da bi idealno bilo uzet gtx 760 ili r9 280X.vasa preporuka? 

0 0 hvala 0
12 godina
robyvk24 kaže...

imam i5 3570,na stock frekvencijama,molim preporuku  neke graficke za njega!ja sam nekako mislio da bi idealno bilo uzet gtx 760 ili r9 280X.vasa preporuka? 

Uzeo si u obzir dvi grafe razlicite klase, 280x je dosta jaca grafa od 760-ke tako da bi primjerenije bilo da si stavio gtx 770 koja je po snazi podjednaka 280x. Hocu rec primjereniji bi odabir bio između r9 280x i gtx770 gdje ja kao stari fan radeona biram 280x
nista mi se neda
16 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ima nekih bitnih razlika između Z87 i Z97 ili samo uobičajene generacijske stvari?

Z87 nece podrzavati Broadwell. Nazvao bih to bitnijom stvari

Niste li ste stesali prije ljeta?
10 godina
neaktivan
robyvk24 kaže...

Taj mali moze gurati gtx 780 bez problema i jace - ali to je vec lovica - uzmi 770 ako mozes ili 280x - 760 je razinu ispod njih

FPS / RPG
11 godina
neaktivan
robyvk24 kaže...

Trenutno imam isti cpu uparen s r9 280x.Jos mi nije ocitao vise od 94 posto zauzeca jezgre-i  u igricama na max postavkama koje grafa moze pogurati.Znaci slobodno uzmi i jacu grafu ako financijski mozes.

10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

treba mi pomoc trazim maticnu do 800 kn socket 1150 ali da podrzava ram-e od 1866 mhz

MateoPende

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice