Flashanje BIOS-a izdvojena tema

poruka: 600
|
čitano: 495.669
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
moderator
Re: Flashanje BIOS-a

Isto je.

Loše si tražio: http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Pro3/

Dobro provjeri koju verziju imaš!

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica.
15 godina
XXX-Man kaže...

Isto je.

Loše si tražio: http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Pro3/

Dobro provjeri koju verziju imaš!

I koji točno file sad trebam skinut? Instant Flas, DOS, Windows... ili je to samo način na koji se update-a?

Xfire: lxexo // Battlefield 3: leo_DOR3
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 19:18 (Nisam Ja,Nisi Ti).
15 godina
moderator

Skini za windows, ovo drugo bi ti bilo prekomplicirano.

Prije flashanja zatvori sve prograne i isključi antivirusni program.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica.
15 godina
Flashanje BIOS-a

Uspio sam, hvala.

Xfire: lxexo // Battlefield 3: leo_DOR3
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
antimon95 kaže...

za tvoj laptop sumnjam da ces ista nac, prestar je laptop, a i vise rizika je nego dobiti dali mozda planiras novi procesor nadograditi

Znam da je prestar,stvarno ,nea nigdje ništa za njega :D , ne planiram 

13 godina

odustani od toga imas vecih prioriteta nego trazit bios, koji ti uopce nece pomoci jer neradis cpu upgrade.

17 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Ja sam napravo flash BIOS-a i sada ne mogu vise uci u windowse, sta moze biti problem i moze li se to popraviti. Također vise u BIOS-u ne vidim svoj HDD...

In pivo veritas

0 0 hvala 0
12 godina

Vjerovatno je do AHCI-ja uključi ga u bios-u, moje mišljenje.

17 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Uglavnom, bilo je do toga da sam treba pri sljedecm podizanju sutava drzati tipku win+B i sada radi bez problema :)

In pivo veritas

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Pozdrav,

zanima me kako flashati bios na ovom laptopu? Stavljam windows 8, a vidim da je preporuka napraviti update biosa. Laptop je: Asus K53E-SX1079 . Hvala na pomoći. :) 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

pozdrav, zanima me jel ima smilsa nadogradivati bios sa novim verzijama iako sve normalno radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

drugovi eh ovao  kupio sam novi procesor bio mi je 1.8 sada  sad sam kupio 2.6 i ubacio ga kada upalim racunar pise mi da  moram flesovati bios .,.,.eh sad gledao sam kako se to adi.,.,i sve to .,.ali je problem neznam nac  noviju verziju biosa za moj  kompijuter.,.,.kod mene je maticna fujitsu simens  phoneix bios verzija trenutna D1527 eh sad ako je ko ljubazan da nade noviju verziju za moju plocu nek se javi .,.,.ocitava  meni ovaj procesor ali gore mi pise 2.6 a ispod 1.3 .,.i kad ga palim svaki put moram f1 stisnut i govori mi da  moram flash disc.,.,..,.ako ko zna kako cu sta cu nek s e javi pozzz

spahija5

0 0 hvala 0
13 godina
Spahija5 kaže...

drugovi eh ovao  kupio sam novi procesor bio mi je 1.8 sada  sad sam kupio 2.6 i ubacio ga kada upalim racunar pise mi da  moram flesovati bios .,.,.eh sad gledao sam kako se to adi.,.,i sve to .,.ali je problem neznam nac  noviju verziju biosa za moj  kompijuter.,.,.kod mene je maticna fujitsu simens  phoneix bios verzija trenutna D1527 eh sad ako je ko ljubazan da nade noviju verziju za moju plocu nek se javi .,.,.ocitava  meni ovaj procesor ali gore mi pise 2.6 a ispod 1.3 .,.i kad ga palim svaki put moram f1 stisnut i govori mi da  moram flash disc.,.,..,.ako ko zna kako cu sta cu nek s e javi pozzz

Moras vratiti stari procesor unutra, dobro provjeri koju maticnu imas, to mozes provjeriti lako da skines program cpu-z ili neki slicni tool.
Pa se javi.

16 godina
Flashanje BIOS-a

Imam matičnu na kojoj je Athlon 64 3000+ socket 939, sad me zanima da li moram napraviti flash biosa ako nadogradim na amd 4000+ 2.4Ghz?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
stručnjak kaže...

Imam matičnu na kojoj je Athlon 64 3000+ socket 939, sad me zanima da li moram napraviti flash biosa ako nadogradim na amd 4000+ 2.4Ghz?

-provjeri na str. MBO, ako postoji BIOS tad je to navedeno, ako ne postoji tad ti je svejdno (radi ili ne radi).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 16:26 (ihush).
16 godina
ihush kaže...
stručnjak kaže...

-provjeri na str. MBO, ako postoji BIOS tad je to navedeno, ako ne postoji tad ti je svejdno (radi ili ne radi).

Matična je asus a8r32-nvp deluxe i koliko ja mogu vidjeti podržava taj procesor, postoji novi bios ali me zanima je li moram mijenjati bios tj hoće li mi prepoznati procesor.

Frka85
16 godina

u tablici podržanih CPUa je i potrebna verzija BIOSa (ili noviji).

-provjeri popis izmjena (piše), poželjno je imati noviji BIOS, (nevažno dali je potreban samo za CPU, može biti za RAM, VGA, i sl) ali i (mali) rizik jer ako nešto ne prođe možeš uništiti MBO. Ako nije potrebno ne treba rizikovati.

-većina MBO ima utils iz windowsa kojim se sve obavi, drugi način je iz BIOSa + neki medij na kojem je bios file ili dos boot.

13 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Evo ovako:
Htio bih flashati noviji BIOS na ovu, vec ionako prastaru maticnu (vidi: Moj PC) zbog ugradnje novijeg procesora
Naisao sam na problem kod bootanja u DOS, naime napravio sam sve korake i sve datoteke su gdje bi trebale biti (jedina razlika je sto sam pravio bootabilni USB stick jer nemam disketu trenutno, zatim sve datoteke prebacio na njega, flash utility i biosfile.ROM)
U BIOS-u mi je naređeno da boota s USB-a, sto i napravi i otvori mi se ono gdje bih rebao pisati naredbe, tj. DOS, ali ja ne mogu nista, ne mogu dalje od toga, ne mogu pisati ni nista samo jedan kao minus treperi u lijevom gornjem dijelu monitora (vidi sliku)

Probao sam mjenjati flashere, ali uvijek isto, zna li netko u cemu je problem?

Minus koji treperi nakon bootanja s USB sticka Minus koji treperi nakon bootanja s USB sticka
Radije bih časno pao, nego pobijedio varajući!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Flashanje BIOS-a

Moze li netko pronaci bios file za ovu maticnu LENOVO NOT MB LB58 UMA W/HDMI WO/SBA/3G (laptop lenovo b580) 

I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1950Killer kaže...

Moze li netko pronaci bios file za ovu maticnu LENOVO NOT MB LB58 UMA W/HDMI WO/SBA/3G (laptop lenovo b580) 

http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page?

13 godina
Dubravko1967 kaže...
1950Killer kaže...

http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page?

tu se nalazi samo bios update, ja sam htio flash komplet biosa posto mi u biosu javlja gresku pri ocitavanju hardvera tocnije nece mi ocita maticnu plocu ni  uz pomoc everesta

I Love Milka
16 godina
MrGameplayManiac kaže...

.. ne mogu pisati ni nista samo jedan kao minus treperi u lijevom gornjem dijelu monitora (vidi sliku)

..

- ako si sve napravio OK, ... imaš USB tipkovnicu, u BIOSu moraš omogućiti DOS/Legacy support za keyboard.

1950Killer kaže...

Moze li netko pronaci bios file za ovu maticnu LENOVO NOT MB LB58 UMA W/HDMI WO/SBA/3G (laptop lenovo b580)

- ako imaš problema s pronalaženjem BIOSa, bolje ne diraj. (jer nastavak..)

1950Killer kaže...
..

tu se nalazi samo bios update, ja sam htio flash komplet biosa posto mi u biosu javlja gresku pri ocitavanju hardvera tocnije nece mi ocita maticnu plocu ni uz pomoc everesta

-? što? - flash je flash, naziva se update (samo naziv). To nije OS.

-everest nije relevantan. Imaš konkretnu oznaku modela (pročitaj s doljnje strane .. i type) kao i u BIOSu ili POST screenu. Prije (pokušaja) flashanja, provjeri dali je to uopće potrebno, tj dali se izmjena odnosi na nešto što MORAŠ, jer si dovoljno neiskusan da vrlo lako možeš uništiti ispravno računalo.

-ako si 'hrabar', progooglaj dali taj model ima dual bios i kako se može spasiti ako nešto zapne. Osnovno pravilo NE GASITI ako nije prošlo, jer više nećeš ništa moći....

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 10:38 (ihush).
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
MrGameplayManiac kaže...

.. ne mogu pisati ni nista samo jedan kao minus treperi u lijevom gornjem dijelu monitora (vidi sliku)

..

- ako si sve napravio OK, ... imaš USB tipkovnicu, u BIOSu moraš omogućiti DOS/Legacy support za keyboard.

Mislim da nije ni do toga, istina koristim USB tipkovnicu, ali sa pretvornikom, tj. USB na PS2 klik

Također sam u BIOSU naredio sve moguce USB postavke da rade kad se koristi DOS (vidi sliku)
Probao spajati tipkovnicu samo u USB utor, opet isto...

Radije bih časno pao, nego pobijedio varajući!
16 godina
MrGameplayManiac kaže...
ihush kaže...
MrGameplayManiac kaže...

..

Mislim da nije ni do toga, istina koristim USB tipkovnicu, ali sa pretvornikom, ..

-odgovor je i dalje isti.

AKO si sve napravio, .. ako boot nije ispravan normalno neće raditi. Ili USB..

- btw, nije potrebno bootanje u DOS, iz OSa (winflash postoji za dosta modela, na str. proizvođača..) ili iz samog BIOSa (vidi na ekranu, F8-F9..), jedino je važno da BIOS može čitati s medija, zato se u pravilu npr USB-flash formatira u FAT32. Drugi dio oko bootanja na starijem hardwareu je sam support za boot s USBa, emulacija (CD-HDD..) i alat skojim radiš. Moraš isprobati više načina, ne mora sve jednako raditi na tvom PCu (mada na drugom možda radi).

14 godina
Flashanje BIOS-a

Je li tko flashao MSI Z87-G45 ili bilo koju iz serije s tim čipsetom?

Vidim da ima update BIOS-a pa bih napravio to s USB-a. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ljudi pomoc, imam plocu asus f1a75m-le i bios 0703 i procesor a3670 koji je na 1003 i sad meni na ploci normalno ulazi u bios itd mogu sve stimat ali nece mi bootat na usb, ili hdd i na dvd-rom, na koji nacin ja mogu flashat ako nece bootat. Jel ima ko kakvu ideju, prijedlog

13 godina

ljudi rijesio sam, iako je procesor nepodrzan ja sam evo nekako preko ezflash 2 uspjesno flesho na najnoviju verziju

14 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Pozdrav svima

Stigao mi je adapter za procesor, i sutra bi trebao stici i procesor Intel Xeon E5440 pa bih poceo nadogradnju trenutnog Intel Pentium E5300 na ovaj Xeon, ali me interesuje par stvari prije nego pocnem: 

OS mi je Windows 7 Ultimate 32-bitni i na stranici od proizvodjaca maticne ima jedan BIOS za download koji je noviji od ovog trenutnog. http://www.asus.com/za/Motherboards/P5KPLAM_SE#support

U prilogu ima screenshot CPU-Z sa podacima o maticnoj.

1. Znam da trebam ubaciti mikrokodove(to sam nasao objasnjenje kako uraditi).

2. Nakon ubacivanja mikrokodova treba uraditi flash BIOS-a na zadnju verziju(to bi mi trebali objasniti kako da uradim, pomocu nekog programa ili na neki drugi nacin)

3. Nakon toga treba uraditi neke modifikacije na MB i na CPU staviti ovaj adapter(to sam takodjer nasao objasnjenje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-koji je smisao kemijanja s Xeonom koji vrijedi više od ostatka CPU (misli se na MBO) uz rizik...

-ako je cijena OK, tad zaboravi .. i ako radi, daj post, detaljniji info.

1-? Gdje ubacuješ mikrokodove? BIOS je BIOS, flash ili update updatea 'microcode' koji se odnosi npr na CPU support, tj prepozanvanje CPUa. To je BIOS.

2-naravno, flashaj posljednju verziju. Ali nigdje se ne spominje support za Xeone (osim ako kristiš neki drugi BIOS i uniflash..).

3-? Modifikacije? To je smisao adaptera. Čini mi se da imaš pogrešnu ideju kako PC funkcionira. Možda nebi trebao to raditi?

- sretno i postaj rezultat.

14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-koji je smisao kemijanja s Xeonom koji vrijedi više od ostatka CPU (misli se na MBO) uz rizik...

-ako je cijena OK, tad zaboravi .. i ako radi, daj post, detaljniji info.

1-? Gdje ubacuješ mikrokodove? BIOS je BIOS, flash ili update updatea 'microcode' koji se odnosi npr na CPU support, tj prepozanvanje CPUa. To je BIOS.

2-naravno, flashaj posljednju verziju. Ali nigdje se ne spominje support za Xeone (osim ako kristiš neki drugi BIOS i uniflash..).

3-? Modifikacije? To je smisao adaptera. Čini mi se da imaš pogrešnu ideju kako PC funkcionira. Možda nebi trebao to raditi?

- sretno i postaj rezultat.

Evo ovdje ima objasnjenje na engleskom: http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/

Sve je uspjesno zavrseno.

Procesor normalno radi zasad, temperature su ok.

Sad trebam nabavit jos 2Gb RAM-a i kasnije graficku i za moje potrebe PC ce biti odlican.

Ja sam procesor nabavio za 160kn + dostava 70kn=230kn

Adapter sam narucio sa ebay-a za 6$ + dostava 2$=8$ (oko 50kn), sad su povecali cijenu: http://www.ebay.com/itm/LGA-771-to-775-Adapter-MOD-Run-Cheap-Xeon-CPUs-in-a-Core-2-Quad-Motherboard-/291073902038?ssPageName=STRK:MESE:IT

Sve ukupno me izaslo 280kn, sto nije lose za procesor koji je u rangu Intel-a Q9550.

Postupak:

1. Sa stranice proizvodjaca maticne(u mom slucaju Asus) sam skinuo najnoviju verziju BIOS-a

2. Na ovom forumu sam nasao potrebne mikrokodove koje sam pomocu MMTOOL-a ubacio u BIOS koji sam skinuo

3. Zatim sam sa Asus-ove stranice skinuo program(Asus Update Utility) i pomocu njega uradio update BIOS-a sa ovom verzijom u koju sam ubacio mikrokodove

4. Zatim sam resetovao BIOS

5. Izvrsio modifikacije na maticnoj(uklonio one vrhove koji su smetali da bi se procesor mogao uklopiti, ovdje treba paziti da se ne iskrive pinovi na maticnoj) i nalijepio adapter na procesor.

6. Sve spojio i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 20:24 (eagle05).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice