Athlon X2 7750 ili Athlon64 X2 6000+?

poruka: 42
|
čitano: 8.260
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji procesor
pitanje

ovako razmišljao sam koji proc da uzmem i došao na ovo: AMD Athlon X2 7750 BE BOX ili AMD Athlon64 X2 6000+ BOX

sad mi treba neko tko bi mi rekao koji proc je bolji i zašto i ako neko ima bolji prijedlog što bi mogao kupiti za 550kn i ni lipe više a da je od AMD-a i da je iz Vemila.

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji procesor

Ja mislim da je bolji 7750 Black Edition BOX,ali na tvom mjestu bih uzeo ovaj...

http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1050044

6 kn je skuplji =) ali mozes skupit 6 kn valjda to nije problem :D hehe

Fc Barcelona
16 godina
neaktivan

bolji ti je 7750 jer je black edition (ima otključan množitelj - za OC) i ima više cache-a tj. 3Mb a 6000 ima 1Mb (mada ima veći takt ovaj prvi ćeš lakše clockat)

16 godina
neaktivan
XFX Gamer kaže...

Ja mislim da je bolji 7750 Black Edition BOX,ali na tvom mjestu bih uzeo ovaj...

jeli lijepo rekao AMD
16 godina
neaktivan
dejvis kaže...
XFX Gamer kaže...

jeli lijepo rekao AMD
jedino ta dva amd-a ili ovaj moj navedeni nzn koji bi drugi adm procesor trazio...
ispricavam se mislio sam da je pisalo adm ili vemil tvrtke malo sam popio =)
dejvis koristi tipku uredi....nemoj spamati :P
Fc Barcelona
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 19:33 (XFX Gamer).
16 godina
neaktivan
XFX Gamer kaže...
dejvis kaže...
XFX Gamer kaže...

jeli lijepo rekao AMD
jedino ta dva amd-a ili ovaj moj navedeni nzn koji bi drugi adm procesor trazio...
ispricavam se mislio sam da je pisalo adm ili vemil tvrtke malo sam popio =)
dejvis koristi tipku uredi....nemoj spamati :P
 ma nema problema
16 godina
neaktivan
autorov komentar
dejvis kaže...

bolji ti je 7750 jer je black edition (ima otključan množitelj - za OC) i ima više cache-a tj. 3Mb a 6000 ima 1Mb (mada ima veći takt ovaj prvi ćeš lakše clockat)

hmm ja nemislim overclockat ( da nebi nešto smrdao ) i neznam kak se OC-a tako da mi to nije važno jer oko OC-a namam pojma o ničemo samo znam da je to dizanje radnog takta preko tvorničke granice (valjda)...
16 godina
neaktivan
Koji proc

Ja ti preporučujem ovaj procesor.

Ja ga baš sebi nabavio jutros i čini mi se jako dobar.

P.S odmah sam ga malo OC-ao...

Ukoliko tebe ne zanima OC nema veze, jer on je jako dobar i na defaultnim taktovima!Namigiva

Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji proc
autorov komentar
Bellatrix kaže...

Ukoliko tebe ne zanima OC nema veze, jer on je jako dobar i na defaultnim taktovima!Namigiva

nije da me ne zanima nego samo neznam OC, volio bih i ja OC ako ga kupim al kad se ne razumijem u te "stvari"Plač
17 godina

tu malo dignes mnozitelj i vec si na 3ghz bez nekih kompliikacija...

16 godina
neaktivan
Koji proc

A nije ti to neka velika mudrolija. Jednostavno, ako te zanima uzmeš literaturu koje ima i na ovom forumu podosta, pročitaš, informiraš se i kreneš u akciju.

Obrati samo pažnju na ove sticky teme. Sve što je potrebno znati u njima je napisano.

Ako pak tražiš još nešto... google ti je frend..

Sretno s tim i uživaj s novim procesorom! ;)

Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
system kaže...
Bellatrix kaže...

nije da me ne zanima nego samo neznam OC, volio bih i ja OC ako ga kupim al kad se ne razumijem u te "stvari"Plač
 Misliš da su svi znali cim su vidjeli kompjuter? Svako uci ispocetka...
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
16 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Ja ti preporučujem ovaj procesor.

Ja ga baš sebi nabavio jutros i čini mi se jako dobar.

P.S odmah sam ga malo OC-ao...

taman nekidan malo OC radio s tim procesorom i čini mi se da traži malo dizanje voltaže već na kojih 3.2 ghz,inače skroz dobar procesor,al mi se čini isplativiji 7750 BE za 460 kn u ADM-a
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
17 godina

po meni je 7850+ nepotreban pokraj 7750+, ja bih ipak na tvom mjestu vidio sto ce donijeti Phenom II x2 pa onda odlucio

moja je pretpostavka da ce se to procesori kretati od 700-900kn, mozda se isplati pricekati

KLIK

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 19:55 (igy).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ako već budem uzeo taj procesor 7850 dali moja matična uopče podržava OC i jel se kak moze samo s množiteljem dici barem na 3 Ghz bez dizanja voltaže da ga ne skurim i ako može jel može ko napisat neki jednostavni tutorijal za dizanje množitelja, kako to napravit preko bios-a za ovaj procesor pošto sam noob u svemu tome, koje programe treba za testiranje itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Athlon X2 7750 ili Athlon64 X2 6000+?

koja ploca?

17 godina
Ja bih razmislio između 7750+ i 7850+. To su noviji procesori s modernijim Kuma jezgrama. Prednost im je što podržavaju i 1066 MHz memoriju, a da ne govorim o prednosti zbog otključanog množitelja. S druge strane 6000+ je pomalo pregažen kotačem vremena. Ovisno o verziji jezgre (Windsor ili Brisbane) možeš naići na bolji i lošiji primjerak. Moj kolega s posla ima Athlona 6000+ s 2MB L2 cache memorije (Windsor) i ne da se clockati dalje od 3.1 GHz. Ova dva dosegnu tu frekvenciju od šale.
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Ako kupuješ ovog trenutka, uzmi 7750. Ima aplikacija gde će stari 6000+ biti brži jer ima višu frekvenciju, ali generalno je 7750 bolji izbor. Što se tiče 7850, 100MHz više ne vredi skoro 20% razlike u ceni.

Ukoliko ti ne gori pod nogama, možeš da sačekaš ove procesore koji izlaze u junu, cena bi trebalo da bude slična, a razlika u performansama ne drastična, ali primetna.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=3009#anchor_os

ploca u tvom profilu podrzava, trebalo bi tu ici i malo oc-a

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 20:10 (igy).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

onda 6000+ nevrijedi uzimati. koji onda da uzmem 7750 ili 7850? s kojim ću postići bolje preformanse u igrama pošto kad budem uzimao proc uzimam i HD 4850 i novo 400W napajanje bez OC-a jer neznam OC-at. neznam možda budem sutra ili preksutra kupaovao jer nemogu više izdržat s ovom kantom koju imam a i nemam vise para za našto bolje

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 20:33 (system).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
system kaže...

onda 6000+ nevrijedi uzimati. koji onda da uzmem 7750 ili 7850? s kojim ću postići bolje preformanse u igrama pošto kad budem uzimao proc uzimam i HD 4850 i novo 400W napajanje bez OC-a jer neznam OC-at. neznam možda budem sutra ili preksutra kupaovao jer nemogu više izdržat s ovom kantom koju imam a i nemam vise para za našto bolje

pošto ne misliš OC-ati uzmi 7850 BE,razlog-veći takt,a i možda se nakon nekog vremana odlučiš OC-ati,pa imaš i solidan procesor
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
16 godina
neaktivan

Slažem se sa prethodnim postom.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Kolko znam 6000 radi na većem taktu al to nema veze.7750 je noviji i brži je,a kupnja 7850 se nebi isplatila jer je razlika u performansama od 7750 mala.Između ta dva preporuka - 7750.A u Intel ponudi E5200 il E5300 tak nešt.

92% tinejdžera sluša turbofolk,ako si i ti među njima kopiraj si ovo u potpis. Zastava Yugo 89.g. alu felge,klima,CD i DVD player,nema zadnja sjedala (instalirani lcd monitori),prostor za kučište p
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

znači isplatili se onda uzet 7850 i imati dobre preformanse u ovim novijim i zahtjevnijim igrama? ako se isplati onda se možda odmah sutra zaletim u vemil kupit taj proc (također kupujem HD 4850) pa možda kasnij i OC-am proc ak mi neko na forumu napiše kak se to "čudo" OC-a. ako se neisplati neka neko napiše neki bolji proc od AMD-a za oko negdje 550kn iako mislim da je ovo najbolji proc od AMD-a za te novce

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gamer1911 kaže...

Slažem se sa prethodnim postom.

za to postoji tipka :thumbsup: ili ti Slažem se
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
16 godina
neaktivan
autorov komentar

evo danas bio u vemilu i nije bilo grafe ( HD4850 ) i procesora ( Athlon X2 7850 ) pa če to naručit iz Osijeka pa moram čekat kojih 5-6 dana, a napajanje imaju al nisam ga odma kupio kupit ću sve u jednom "komadu". jojjjjj ko če dočekat idući tjedanMršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
system kaže...

znači isplatili se onda uzet 7850 i imati dobre preformanse u ovim novijim i zahtjevnijim igrama? pa možda kasnij i OC-am proc ak mi neko na forumu napiše kak se to "čudo" OC-a.

pa isplati se,a da malo skupiš para za ovaj,a na forumu imaš nekoliko vodiča za OC AMD-ovih procesora
17 godina
neaktivan
system kaže...

evo danas bio u vemilu i nije bilo grafe ( HD4850 ) i procesora ( Athlon X2 7850 ) pa če to naručit iz Osijeka pa moram čekat kojih 5-6 dana, a napajanje imaju al nisam ga odma kupio kupit ću sve u jednom "komadu". jojjjjj ko če dočekat idući tjedanMršti se

Ma to je samo par dana, izdržat ćeš ti to. Vjeruj mi isplatit će ti se, samo mi je žao što nemaš love za 4870, sad kada je izašla 4890 ove 4870 su pojeftinile. Ili da bar možeš uzeti Nvidiju GF 260. Ovako ćeš imati solidan proc i grafu kojoj malo fali da budeš full sretan (taman 4870). Vjeruj mi ja sam imao 4850 sa ovim mojim procom (7750 BE) i nisam baš bio jako zadovoljan. Sada imam Zotac GTX 9800+ amp koja je samo malo bolja od 4850 i žao mi što nisam uletio u 4870. Bojim se da ćeš proć kao i ja. Neka zato ćemo si jednog dana priuštiti 4890 i biti sretni ko ludi Milojko.
16 godina
neaktivan
autorov komentar
CUNO kaže...
 Ma to je samo par dana, izdržat ćeš ti to. Vjeruj mi isplatit će ti se, samo mi je žao što nemaš love za 4870, sad kada je izašla 4890 ove 4870 su pojeftinile. Ili da bar možeš uzeti Nvidiju GF 260. Ovako ćeš imati solidan proc i grafu kojoj malo fali da budeš full sretan (taman 4870). Vjeruj mi ja sam imao 4850 sa ovim mojim procom (7750 BE) i nisam baš bio jako zadovoljan. Sada imam Zotac GTX 9800+ amp koja je samo malo bolja od 4850 i žao mi što nisam uletio u 4870. Bojim se da ćeš proć kao i ja. Neka zato ćemo si jednog dana priuštiti 4890 i biti sretni ko ludi Milojko.
ja se nadam da ću izdržatNamigiva
de reci zašto "nisi bio zadovoljan", ovu grafu koliko sam ćuo od svih koji je imaju samo hvale nadam se da to što si rekao da "nisi zadovoljan" nije istina. de reci zašto nisi bio zadovoljan u čemu je problem šta je toliko loša da nemoš pokretat igre na high postavkama ili šta?. dali ju je pregazilo vrijeme?Iznenađen
17 godina
neaktivan

Čuj nije to loša grafa, nemoj me krivo shvatit, samo što mi nije glatko vrtila najnovije igre na high sa rezom 1600x1200, pa sam probao na 1280x1024 i svejedno sam u nekim igrama (npr Crysis i sl.) morao isključiti AA a to onda više nije to.

Primjetio sam (naročito kad sam digao proc na 3,4 GHz) da nisam skoro ništa dobio uglavnom zbog grafe. Prodao sam ju jer nije trpila owerklok i uzeo sadašnju GTX 9800+ amp Zotac i mogu ti reći da malo bolje vrti iste igre. Ipak je ona bila usko grlo, zato nebih volio da i ti učiniš istu grešku jer kada ju budeš mijenjao gubiš par stotina kuna, bolje probaj prikupit tih par stoja pa uleti u 4870 biti ćeš puno zadovoljniji i iskoristit ćeš proc do daske.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice