AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 880.194
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD FX Club

ok fala nadam se da bu sve ok {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
AMD FX Club

evo upikno 8320 na kraju, radi ok osim cudnih temperatura,coretemp 11,12 stupnjeva pokazuje a speedfan 27 za sistem i 29 cpu,47 u biosu ,neznam bum to jos malo proucio na netu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: AMD FX Club
Žiga82 kaže...

evo upikno 8320 na kraju, radi ok osim cudnih temperatura,coretemp 11,12 stupnjeva pokazuje

Senzori su u k... {#}

Ne može biti toliko da ga je..., osim ako je sobna temp. takva da se smrzneš. {#}

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

onda je ocito svaki fx u qurcu, mog jos hladi samurai zz

Moj PC  
1 1 hvala 1
12 godina
AMD FX Club
Nitko jos nije do kraja prokljuvija temperaturna ocitanja AMD procesora pa sumnjam da ces i ti.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
1 0 hvala 3
14 godina
nicky.sl kaže...
Nitko jos nije do kraja prokljuvija temperaturna ocitanja AMD procesora pa sumnjam da ces i ti.

{#}

To je bio jedan od važnijih razloga zašto sam prodao fx-a.

16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Kad bi barem malo bolje obracali paznju na postove (ne samo u ovoj temi) ili se barem potrudili proguglat... 

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
Rupy kaže...

Kad bi barem malo bolje obracali paznju na postove (ne samo u ovoj temi) ili se barem potrudili proguglat... 

Sve to stoji, samo iz iskustva iste temperature u stress testu na 4.6 i 4.8 Ghz u ovom drugom slućaju s 1.4850 V, malo vjerojatno u istinitost očitanja.

16 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Sve to stoji, samo iz iskustva iste temperature u stress testu na 4.6 i 4.8 Ghz u ovom drugom slućaju s 1.4850 V, malo vjerojatno u istinitost očitanja.

Nisam nikada do sad imao takav slucaj, pa cak ni sa Intelovim procovima. A i znamo oboje da si imao teski fail od ploce, a ni CPU ti nije bio daleko od toga tako da se ne cudim ako si imao cudna ocitanja.

BTW.. sretan sam zbog tebe sto si se maknuo od toga i promijenio platformu... samo zbog te ploce bi i ja presao na Intela. 

14 godina
Rupy kaže...

Nisam nikada do sad imao takav slucaj, pa cak ni sa Intelovim procovima. A i znamo oboje da si imao teski fail od ploce, a ni CPU ti nije bio daleko od toga tako da se ne cudim ako si imao cudna ocitanja.

BTW.. sretan sam zbog tebe sto si se maknuo od toga i promijenio platformu... samo zbog te ploce bi i ja presao na Intela. 

Ova mbo bi bila rođena za tebe, mali milion stvari za tweakati u biosu i kad to nije dosta onda još tweakers paradise za ultra fine tune.{#}

13 godina
AMD FX Club

ok ,procito  par strana u nazad ,mozete mi jos rec zakaj u core tempu mi ne pise koji je proc i soket pise sam amd procesor (ES) pod model ,jesam opce trebo nove win stavit nakon ugradnje proca? i dal da metnem pa pocne pistit na 60 u biosu{#}

jos sam da pitam ...drajver za proc nemoram stavljat jel,nema upitnijk ne pise da je iz neke godine neznam koje nije ni postojo tad

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 22:03 (Žiga82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

ova 970a-ud3 ce mi popit sve zivce. puknem u biosu 1.45V ona komotno dropa na 1.280 u primeu. pa nemres mi to radit. ajde ok bi bilo da dropa za 0.05V ali ovo je fakat previse.

ima ko kakvu preporuku za drugu plocu? do soma kuna? ali da ne dropa tak kak ova.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lord_Marko kaže...

ova 970a-ud3 ce mi popit sve zivce. puknem u biosu 1.45V ona komotno dropa na 1.280 u primeu. pa nemres mi to radit. ajde ok bi bilo da dropa za 0.05V ali ovo je fakat previse.

ima ko kakvu preporuku za drugu plocu? do soma kuna? ali da ne dropa tak kak ova.

traži ASUS 6+2 ili još bolje 8+2 faze

http://valid.canardpc.com/hwx19k
13 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

Evo ti ovdje imas listu
AMD Motherboards - VRM info database

pa izaberi od svih proizvodjaca

kod mene je gigabyte 990xa-ud3 8+2 regulacija, i odlicno clocka

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
AMD FX Club

fala bogu pa i moja ima 8+2 regulaciju... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lord_Marko kaže...

fala bogu pa i moja ima 8+2 regulaciju... {#}

Što znači da je FX83XX vrlo gladan napona tako da gledaš u vrh tablice tj. samo u prve tri matične i to one koje imaju LLC

17 godina
AMD FX Club

eto sad ni reprodukcija yt videa ne ide glatko. zvuk mi se izoblici na g35. pa wtf gigabyte??? nikada vise...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

kazete faze ovo, fazo ono, faza sto vise... a u tom grafu samo je Asrock preporucen sa 4+1, drugi svi sa 4+1 NO NO. ipak je i nesto u kvaliteti samih kondenzatora.
da se razumijemo, Asrock mi nije bio pri vrhu liste kad sam kupovao ali financijski uvjetovano je tako i ispalo, ne zalim ni kune. jedino sam izbjegavao Gigabyte izbjegavao, imam jako neougodna iskustva s tim plocama. 3 reklamacije + 1 sprzen proc - NIKAD VISE Gigabyte 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ja sam na Gigabyte pločama odkad znam za sebe (čitaj od Intel core 2 duo, jebiga mlad sam) i nikad nisam problema imal, prezadovoljan sam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
d666sermek kaže...

kazete faze ovo, fazo ono, faza sto vise... a u tom grafu samo je Asrock preporucen sa 4+1, drugi svi sa 4+1 NO NO. ipak je i nesto u kvaliteti samih kondenzatora.
da se razumijemo, Asrock mi nije bio pri vrhu liste kad sam kupovao ali financijski uvjetovano je tako i ispalo, ne zalim ni kune. jedino sam izbjegavao Gigabyte izbjegavao, imam jako neougodna iskustva s tim plocama. 3 reklamacije + 1 sprzen proc - NIKAD VISE Gigabyte 

evo ja nemrem vjerovat. nikad vise gigabyte.

na kolko napona drzis fx na 4ghz?.

12 godina
AMD FX Club
nije bitno na koliko napona drži 4ghz ili 4.5ghz nego dal je stabilan napon pod full loadom a to mogu samo skuplje ploče sa FX83XX a za FX6300 mogu ići i ove malo jeftinije
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

zato sam uzeo fx-6300, u single thread performansama nije nista losiji od fx-8320, na 95w je, a na m5a97 ga drzim na 4,3ghz 1.31v i radi ko beba bez dropova

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

morao sam nesto ponovno po biosu jerr mi je pokazivao 3.5

no uglavnom kolko je ovo dobro/nije dobro i sto treba mjenjat?

http://i62.tinypic.com/2d1l268.jpg[

na worker 7 imaju neke greske

a core speed pada na1406 pa da na 3700 i tak se vrti kad nis ne radim,inace kad pokrenem test je na 4500.....sad jel to tako mora biti il nekak drukcije?

thx

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 23:36 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Iskljuci C1E, CnQ i Core c6 u biosu kad trazis neki max stabilan 24/7 oc. Kad dodes testiranjem (ujedno pratis temp) do nekog stabilnog clocka, onda natrag upali C1E, CnQ i Core 6 state.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2014 0:20 (infinite).

1 0 hvala 0
17 godina

sve je to ljepo i dobro ali faking ploca nemre nikak drzat napon koji postavim u biosu. znaci ja stavim 1.4V a ona u loadu u najboljem slucaju drzi na 1.31V. cak pada i na 1.28V.

13 godina
AMD FX Club

@ Lord_Marko

4.0 GHz - 1,345 V (stabilan za prime95, u igrama je stabilan i sa 1,30 V)
3.5 GHz - 1,285 V 

LLC naravno ukljucen kao i sve power saving opcije

EDIT: evo, sad vrtim prime95 na 4.0 GHz sa 1,305V pa da vidim kako ce proci (onaj test sa najvise temperature), pastam za kojih 20min

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2014 11:33 (d666sermek).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
AMD FX Club

test pao nakon 30min, 1 jezgra se ugasila, temp 60C, nakon pada jezgre MBO overvolta na 1.335 V i test dalje radi.
u igrama problema nema sa 4.0 GHz sa 1,30 V. trebao bi se poigrati s memorijom, NB al mi nije volja kad mi ovako dobro

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
AMD FX Club

Moj 8320 za 3.5 GHz u prime-u traži 1.24V, a da bi bio stabilan u windowsima 1.26V. Možda nekome ovo zvuči ludo da mu za primem treba manje soka, nego za windows, ali se meni sistem rušio svako malo dok mu nisam dodao malo više soka.

Za 4.0 GHz traži 1.32V, a windows ne znam zato što sam ga samo na to frekvenciji testirao u prime-u.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Mene samo zanima kak si ga testiral u prime-u bez Windowsa...

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Krivo si razumio što sam napisao.

Napisao sam da mi je bio stabilan u prime-u, ali da ga nisam testrirao u svakodnevnom radu, tako da nisam mogao reći da je stabilan i u windowsu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice