AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.757
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
D.N.R. kaže...

Ja isto nemogu smislit win8 jer mi je zbunjujuć

ako te zbunjuje win8 onda ti je i win7 uzas, jer je to 99% isti sistem (vizualno), samo je malo drugaciji start meni koji se da srediti.

Ponavljam, gledate slike na kojima je desktop pun widgeta i ikona, a to je samo za tablet uredjaje, nema razlike u desktopu izmedju win7/win8, previse ste neinformisani.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
zagi988 kaže...

Hoces rec da se sad moze uvest Start button opet i generalno standardni izgled Windowsa?

Staviš besplatni program "classic shell" i s njime vratiš klasični start.

U opcijama win. podesiš ga boota na desktop direktno, ugasiš "charms" i to je to.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
15 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Eh da, to je bio samo prvi dojam. Zaboravio sam napomenut da mi djevojka na laptopu i kompu ima win8 tako da sam ga koristio ali nisam ostao uvjeren da i sam pređem na isti. Nisam samo gledao sličice na internetu ;).

Anyway ako dođe do potrebe ću se prebacit na win8, za sada i na win7 sve radi odlično. A i nisam spomenuo da znam za tu foricu sa promjenom starta. Ali nigdje se ne žurim.

There is only one rule in metal, play it F*CKING LOUD!
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Meni su dvije stvari zanimljive kod rasprave o FX-u u ovoj temi. Preporuka za windowse 8.1 i overklok.

Po svim testovima na netu koje sam vidio razlike između sedmice i osmice su mizerno male. Tek Battlefild 4 profitira na osmici u multiju.

Što se overkloka tiče, opet po testovima razlika između FX-va na 4.0 i 5.0 je beznačajna u odnosu na povečanu potrošnju i zagrijavanje.

http://udteam.tistory.com/647

Da li sam u krivu? Profitira li se stvarno od overkloka i osmice ili je riječ o placebo efektu {#}.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
XXX kaže...
Da li sam u krivu? Profitira li se stvarno od overkloka i osmice ili je riječ o placebo efektu {#}.

A gle, ak to tako gledaš, onda si u pravu.

Ali za one koji igraju (novije) igre oni žele izvući još koji FPS. :)

Staviš Win 8, Klokaš procesor, digneš malo frekvenciju grafičke, napraviš defragmentaciju, poigraš se s opcijama od graf kartice... i na kraju u igri dobiješ ogromnih 10-20 FPSa!

Tako da, i u pravi si i nisi :)

Tko želi izvući maksimum , napravit će i najmanju sitnicu,

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ajd baš me zanima. Kad prođu ispiti i sve ostale obveze ću se ić igrat malo sa win8 da vidim baš kako će se sistem ponašat.

Od "check liste" iz prethodnog posta mi je ostalo samo stavit win8 :D.

There is only one rule in metal, play it F*CKING LOUD!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Po svim testovima na netu koje sam vidio razlike između sedmice i osmice su mizerno male. Tek Battlefild 4 profitira na osmici u multiju.

battlefield je jedna od rijetkih igara koja koristi vise od dvije jezgre, a win8 dosta bolje koristi visejezgarne procesore nego win7, samim tim sto je Win7 polako ali sigurno zastarila platforma, samo sto ljudi ne zele priznati, ne znam zasto.

Isti problem kao sto ljudi nisu htjeli sa WinXP preci na Win7.

Dan danas, imas ljudi koji imaju masinu od 2k evra i WinXP instaliran. {#} 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...

A gle, ak to tako gledaš, onda si u pravu.

Ali za one koji igraju (novije) igre oni žele izvući još koji FPS. :)

Staviš Win 8, Klokaš procesor, digneš malo frekvenciju grafičke, napraviš defragmentaciju, poigraš se s opcijama od graf kartice... i na kraju u igri dobiješ ogromnih 10-20 FPSa!

Tako da, i u pravi si i nisi :)

Tko želi izvući maksimum , napravit će i najmanju sitnicu,

Je, defragmentacija ce ga spasit {#}

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

E al pazi sad ovo.

Sva ova rasprava oko Win8 i svega je nepotrebna.

Problem je radio Mantle.

Cim sam prebacio na DX11, dobio sam manje FPS-a ali nemam nikakvih zacukavanja igre.

S Mantleom sam vecinom imal 55-60 FPS al uz random dropova na 20-ak.

Sad mi ne pada frame rate ispod 30, nikak. Al ni nejde preko 50-ak.
I ak pada, pada fluidno i ne prevec osjetno, nema naglih dropova i smrzavanja. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
AMD FX Club

BOK!

Prije par dana sam obecao provjerit voltaze sa FX8350 i Gigabytovom 990xa-UD3 pa sam zaboravio... ugl evo ovako 

Znaci proc radi na 1.380V i na 4,3ghz po jezgri i hladi ga Scythe Ashura (danas stigao :D )

U biosima Cool n Quiet, C6 state i jos jedna opcija za stednju energije kojoj sam zaboravio naziv je iskljuceno.

HPC funkcija je ukljucena (high performance computing).

(Sa ovakvim postavkama u biosu proc je topliji nekih 3-4 C u prosjeku)

Dok sam po windowsima bezveze i tako voltaze su od 1.325 do 1.350, ali dok je proc u full pogonu (prime95, furemark cpu burner, CoD ghosts, GTA IV sa ENB-om,.... itd) Voltaza je 100% staticna, stane na 1.380V i nemrda, znaci vrhunsko, prezadovoljan.

Inace Ashura ga hladi vrhunsko..

Jedino sta sam primjetio da bi moglo biti bolje, je temperatura Northbridgea (990x), dosta toplo na dodir, ponekad cak i jako vruce, ali cuo sam da je to normalno pogotovo za Gigabytove modele 990x i 990fx.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ja sam objesio na žicu jedan mali 8 cm vent da mi puše direkt po chipsetu, da bar malo raspuše.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

to je isto dobra ideja, meni je trenutno komp po random stolu pa mi stoji 120mm vent iznad pa je za nekih 3-4 C hladniji xD, ali kad ga stavim u kuciste rjesit cu nesto nesto bolje (Antec spot cool, novi hladnjak za northbridge, ili nesto trece) :D

(mozda ovako nesto http://www.ebay.com/itm/Xilence-Northbridge-Chipsatz-Kuhler-Lufter-Chipset-Aluminium-Heatsink-Cooler-/121101706990?pt=DE_Computing_Speicher_Chipsatz_K%C3%BChlung&hash=item1c323966ee )

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 11:53 (bunda).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

U petak sam naručil Xilence za NB za svoju 990FXA.

Ima o tome tu, a kad dode tu cu i nastavit pisat o tom: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/gigabyte-mbo-ga-990fxa-d3/192191.aspx?page=0&jumpto=4346171&sort=asc&view=flat 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zagi988 kaže...

U petak sam naručil Xilence za NB za svoju 990FXA.

Ima o tome tu, a kad dode tu cu i nastavit pisat o tom: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/gigabyte-mbo-ga-990fxa-d3/192191.aspx?page=0&jumpto=4346171&sort=asc&view=flat 

upravo sam promjenio pastu na NB-u i SB-u. ona pasta je bila ocaj! tvrda, zrnasta skroz, raspadala se,...

Ugl na SB-u neprimjetim razliku, a na NB-u sad sa novom pastom je mrvicu bolje, sad mogu dirnit hladnjak da se neopecem :D

13 godina
AMD FX Club

kolega, ako ti je hladnjak na NB sada hladniji nek je bio prije onda mislim da si napravio kontra efekt nek si htio... po nekoj logici sada se manje topline prenosi na hladnjak te se stoga manje topline disipira. ispravite me ako grijesim.
od prve MBO koju sam imao, svi NB hladnjaci redom su bili vruci do jaja i sve je sljakalo u najboljem redu. par postova gore je bilo spominjano da se stavi kakav vent iznad NB hladnjak tako da puse direktno na njega i mislim da je to najbolje rjesenje ako te smeta vruci hladnjak 

EDIT: evo, i sada kada surfam je vruc, a prije kad sam radio backup s diska na disk se moglo peci jaje na njemu pa opet dobro 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 15:03 (d666sermek).
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jep, ako je sad hladniji to samo znači da se manje topline prenosi, postigel si kontra efekt! 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

hmm, to je logicno tocno rjesenje, ali hw pokazuje sad iste temp, a na dodir je mrvicu hladnije {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

evo ga mala slikica zasto mislim da nije postignut kontra efekt. inace hw pokazuje 40°C. btw temperature na crtezu su samo bezvezne da pokaazu poantu. {#}

nb nb
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Kolka bi trebala bit normalna temperatura 6300 u loadu? (Stock cooler)

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

http://valid.x86.fr/x2j36n

4.5 ghz sa 1.32  Vcore :D

moj pc moj pc
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 12:33 (Munky_Funky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Kolka bi trebala bit normalna temperatura 6300 u loadu? (Stock cooler)

Maximum maximuma 70 °C.

12 godina
Munky_Funky kaže...

http://valid.x86.fr/x2j36n

4.5 ghz sa 1.32  Vcore :D

za stabiliti test koristi prime95 ili linx0.6.4 AVX za AMD

http://valid.canardpc.com/hwx19k
13 godina
neaktivan

Meni sa 1.325 Vcora jedva 4GHz uhvati...

Jedno pitanje: za vratiti BIOS na početne vrijednosti jel dovoljno izvaditi bateriju ili postoji neki pristojniji način??

ropevas
17 godina

odes u bios i imas "load optimized defaults"

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
12 godina
ptrvic kaže...

Meni sa 1.325 Vcora jedva 4GHz uhvati...

Jedno pitanje: za vratiti BIOS na početne vrijednosti jel dovoljno izvaditi bateriju ili postoji neki pristojniji način??

I meni moj kolega isto poput tvojega sa 1.32V drži tek 4.0 GHz

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

1.293v 4.4ghz nis nisam clocko samo u biosu stavio na extreme,btw ja sam nov sa amd,prekjucer kupio svog 8350,pojma nemam sta i kak,mozda bi iso 5.0ghz ezzy..

0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

bok

planiram  uzet 8320 ,oce to radit normalno?

imam zadnji bios

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Žiga82 kaže...

bok

planiram  uzet 8320 ,oce to radit normalno?

imam zadnji bios

Oce radice normalno.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
13 godina
AMD FX Club

fala na odgovoru citam okolo kazu da treba 8+2 fazna bit a moja je 4+1,zabrinut hehe , to je kao ak mislim proc klokat ,nekuzim se bas u to previse ,al ak necu nis prckat previse il mozda samo malo{#}...

https://pcpartpicker.com/parts/motherboard/?compatible_with=amd-cpu-fd8320frhkbox

moja ploca nije na ovoj listi ....neznam

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 19:03 (Žiga82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club
Radice kako sam i reka a ozbiljniji klok zaboravi.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
2 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice