AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 871.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD FX Club

imam jedno pitanje posjedujem ploču gigabyte ga 990xa ud3 i na njoj sam imao fx 8120..sad me zanima dal mogu staviti fx 8350 bez novog biosa?

12 godina
mataFX kaže...

imam jedno pitanje posjedujem ploču gigabyte ga 990xa ud3 i na njoj sam imao fx 8120..sad me zanima dal mogu staviti fx 8350 bez novog biosa?

Bez problema

nicky.sl
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ljudi zar je moguce da turbo mode moze da pravi tako puno problema, meni je komp ledio na pola minute u radu u windwosu, sve zivo je testirano cak sam i maticnu zamjenio ali problem isti. Kad sam ga ugasio, evo vec 10 dana sve radi super? Koji djavo mislim stvarno? Jel to do procesora ili do ploce?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

jel ti taj turbo toliko neophodan?

kod mene iskljucen od prvog dana jer me iritira. ukljucene su sve opcije ustede energije tako da u windowsima radi na 1.4GHz sve dok se nesto zahtjevnije ne pokrene a onda se sam dize do frekvencije koju sam mu zadao i koja je visa o turba

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ma samo sam ugasio turbo  preko AMD OverDrive programa, sve opcije ustede su i dalje tu (u biosu nemam opcije da se turbo ugasi) i u windowsu isto, na 1.4ghz radi, gdje treba snage on je na 3.5ghz. Covjece to je misterija bila od cega komp mrzne, promjenio sve i jednu komponentu osim proca i isto sranje. Prime95 vrtio bez problema a najgluplje stvari kao sto je browser i dreamweaver mrzne

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

Ne razumijem kako nemas opcije za gasenje turba

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Ma samo sam ugasio turbo  preko AMD OverDrive programa, sve opcije ustede su i dalje tu (u biosu nemam opcije da se turbo ugasi) i u windowsu isto, na 1.4ghz radi, gdje treba snage on je na 3.5ghz. Covjece to je misterija bila od cega komp mrzne, promjenio sve i jednu komponentu osim proca i isto sranje. Prime95 vrtio bez problema a najgluplje stvari kao sto je browser i dreamweaver mrzne

prijeđi na neki normalni i5, pa si miran 

13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Ne razumijem kako nemas opcije za gasenje turba

Znaci MSI bios nema te opcije, sta kako zasto ne znam ali sam rijesio stvar preko AMD OverDrive. Tu ugasio i masina radi prespremno. Mislim da je do maticne, ona ipak spada u jeftinu kategoriju. Neki minimum.

picajzla0707 kaže...

Meni sluzi komp prvenstveno za gaming, a razliku u novcu cu radije potrositi na sebe ili djevojku a perfomanse ce mi biti iste ako ne i vece. Lijep pozdrav! {#}

12 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

Meni sluzi komp prvenstveno za gaming, a razliku u novcu cu radije potrositi na sebe ili djevojku a perfomanse ce mi biti iste ako ne i vece. Lijep pozdrav! {#}

zeka peka je bila, znao sam da ćeš se upecati {#}

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Zanimljivo!Meni se slicna stvar desavala kad sam imao 8150 na slabijoj ploci,zamrzavao se u browseru i slicnim aplikacijama,uvijek sam morao ostaviti neki program (bf3 ili video u VLC-u) da se ne smrzne.Nikad nisam probao iskljuciti turbo na njoj mozda bi pomoglo..na kojoj ploci si isprobao?Na m5a97 r2.0 nemam nikakvih problema trenutno.

battlelog:KICKASS_HR
13 godina
neaktivan
kurt kaže...

Zanimljivo!Meni se slicna stvar desavala kad sam imao 8150 na slabijoj ploci,zamrzavao se u browseru i slicnim aplikacijama,uvijek sam morao ostaviti neki program (bf3 ili video u VLC-u) da se ne smrzne.Nikad nisam probao iskljuciti turbo na njoj mozda bi pomoglo..na kojoj ploci si isprobao?Na m5a97 r2.0 nemam nikakvih problema trenutno.

msi 970a-g43

Stize mi nova ploca od asusa ubrzo asus 990X rev2.0 evo 

13 godina
AMD FX Club

Pozdrav!

Trebao bih vašu pomoć, naime prije par dana sam nabavio FX-6300 i matičnu MSI sAM3 760GM-P23, sve radi u najboljem redu samo mi smeta buka koju stvara CPU FAN, stalno je na 100%. Inače provjeravao sam temperature procesora, pri mirovanju su 35C dok pri full loadu ne prelaze 52C, koristim Thermaltake Contac 21 kuler.

Sad mene zanima kako da u Biosu od matične promijenim da se brzina okretaja ventilatora mijenja ovisno o opterećenju procesora?

Molio bih vas da pogledate slike te mi kažete koje vrijednosti da stavim.

Zahvaljujem

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

stavi cpu fan smart target na 60 a min fan speed na 0%

13 godina
AMD FX Club

Sređeno ;)

Zahvaljujem kolega.

Posao oslobađa.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Možda nisam na pravom mjestu ali evo pitanja: Jel se isplati uzet FX -8320 ili FX 8350 u odnosu na i5 recimo 4440 , koji chipset je najbolji za FX procesore , znam da su noob pitanja ali već godinama nisam pratio amd chipsete i procesore,a čitao sam neke tekstove pa se zainteresira! Trenutno sastavljam u glavi novi PC ali kroz par dana kupujem.

Znači isključivo za gaming i nemam vremena se zezati sa OC,iako ne bih bježao od manjeg dizanja takta FX procesora uz kvalitetnu ploču.Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2014 11:31 (swon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Oba dvije platforme imaju svoje prednosti i mane kod Intel je mana što u pravilu su malo skuplji za ono što nude.Prednosti npr:intela i5 4440 su mala potrošnja,vrlo dobre perfomanse usporedive s FX8320,50,nezahtijeva posebno hlađenje stock je dovoljan,netreba skupa m ploča,/Mane:Nemogučnost OC.Prednosti AMD dobar omjer uloženog dobivenog/FX8320,50 Prednosti:Vrlo dobre per,relativno niska cijena,mogučnost OC uz dobru ploču/Mane:potrošnja,bučan stock hladnjak.
AMD FX8320@4.5 Ghz,MSI 990FXA GD80 v2.2
13 godina
neaktivan
swon kaže...

Možda nisam na pravom mjestu ali evo pitanja: Jel se isplati uzet FX -8320 ili FX 8350 u odnosu na i5 recimo 4440 , koji chipset je najbolji za FX procesore , znam da su noob pitanja ali već godinama nisam pratio amd chipsete i procesore,a čitao sam neke tekstove pa se zainteresira! Trenutno sastavljam u glavi novi PC ali kroz par dana kupujem.

Znači isključivo za gaming i nemam vremena se zezati sa OC,iako ne bih bježao od manjeg dizanja takta FX procesora uz kvalitetnu ploču.Hvala.

Za gaming prvenstveno nista jace od fx 8320 ne treba danas mada je i to nevidjeni overkill od procesora (8350 je isti cpu samo radi na vecoj frekvenciji).
Uz kvalitetnu optimizaciju i recimo neki clock FX 6300 rastura a poprilicno je jeftin proca *cisto poredjenje*

Komentar iznad se odnosi na potrosnju vecinom i na hladjenje, realno danas ako kupujes proc preko 150e moras kupovati i aftermarket hladjenje bio to intel ili amd, stock hladjenje nije preporuceno pogotovo kako ljeto dolazi, a hoces malo i clockati ^_^

Recimo ovu maticnu  M5A99X EVO R2.0 mozes clockati do mile volje, vrhunska ploca (licno je posjedujem)

Razliku u cijeni izmedju FX i i5 potrosis fino na kvalitetnije hladjenje, ubacis koji vent u kuciste i jacu grafu, jer na kraju dana dobijes iste perfomanse (bolje perfomanse ako streamujes sa FX proc) za manje para. Potrosnja je totalno nebitna stvar danas, 75w ili 125w, pfff ne znam sto to ljudi uopste pominju!

15 godina
swon kaže...

Evo ovako ljepo pitanje ja da sam na tvom mjestu uzeo bih i5 4670K  umjesto amd fx 8350. Jer ocito je amd fx serija a i am3+ socket otisao u eol a razlika u cijeni ova dva procesora je u nekih mozda 50KN intel skuplji.A stim dobivas da imas opciju i da ides nekda ako skupis novaca na i7 4770k. A sto se tice maticne ploce idi neku varijantu do nekih 1000KN sad da ti ja preporucujem koju tu bas nisam upoznat.Da sad amdovci na ovj stranici ne kazu da sam ja sad neki hater ili nesto naprotiv nisam podrzajem amd u svakom slucaju ali problem je sto oni zadnjih godinu nista ne mjenjaju sto se tice am3+ socketa.I sam koristim amd ali sad kakvo je stanje drage volje bi presao na intel.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 1:34 (dreadmoore).
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
Jer ocito je amd fx serija a i am3+ socket otisao u eol a razlika 

AMD je dao izjavu da nije odustao od am3+ socketa a realno, bilo koji fx pocevsi od 6xxx serije ce ti biti dovoljan za barem 3-4 godine, da ne pominjem fx8xxx seriju. A FX serija je realno fenomenalna ako gledas ulozeno=dobijeno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 1:42 (chaselol).
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Koliko se da FX 8320 clockat na M5A97 R2.0?

1 0 hvala 0
14 godina

Do nekih 4.3 - 4.4Ghz ako je dobar primjerak i ne traži puno napona.

17 godina
AMD FX Club

Decki pitanje. Otac kupio 8350 i svidjel mi se fx.

sad razmisljam uzet 8320/8350, jel ima kakve razlike u njima osim taktovima. lako ja dignem 8320 na frekvenciju 8350? i kak ce to sve skupa raditi na 970A-UD3 ploci?

3 8350
25 8320
Ride or die, remember?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nema razlike osim default brzine (GHz). Raditi će ok, iako to nije najnoviji chipset za taj CPU.
Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
Lord_Marko kaže...

Decki pitanje. Otac kupio 8350 i svidjel mi se fx.

sad razmisljam uzet 8320/8350, jel ima kakve razlike u njima osim taktovima. lako ja dignem 8320 na frekvenciju 8350? i kak ce to sve skupa raditi na 970A-UD3 ploci?

Nema razlike izmedu njih, osim u taktu. Svaki 8320 ide na frek. 8350, a koliko dalje od toga ovisi o samom primjerku i ploci.

Sto se tice same ploce, sasvim je OK (mid range), 8+2 fazna regulacija.. {#}

turbojc kaže...
Nema razlike osim default brzine (GHz). Raditi će ok, iako to nije najnoviji chipset za taj CPU.

Kako mislis nije najnoviji chipset? Ne razumijem sto si htio reci.. mozda si se krivo izrazio.

11 godina
AMD FX Club

Kolko bi se mogao  max klokati fx 8350 na ploči gigabyte ga990xa ud3 rev 1.0...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mataFX kaže...

Kolko bi se mogao  max klokati fx 8350 na ploči gigabyte ga990xa ud3 rev 1.0...

Do koliko hoćete i dok vam napajanje dopušta

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
11 godina

do kolko je nega granica na toj ploči?

14 godina

Za 24/7 ne bih išao više od 1.45V.

17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo da se upišem u klub sa X6 6300 i vratim starim korijenima, dao sam otkaz Intel-u{#} 

Sad mi je sve novo pa se treba naviknuti a i bio sam pobornik Asrock-a dok nisu zakenjali i stavili MBO samo sa 4+1 faznom regulacijom osim high enda što mi nije opcija i nedam toliko krznaša jer onda ima i bolji izbor MBO-a.

Sad sam na Asus-u M5A97 EVO 2.0 i razlika je u biosu ajmeeeee sav se pogubio naspram Asrock-a.

Moj PC  
9 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club
Vec kad se svi upisuju evo i mene vec 3 mj ponosni vlasnik fx8320 :) jos ga nisam pokusao clockati ali mislim da cu morati nabaviti jace napajanje,trenutno posjedujem xfx pro450w,maticna asuss m5a97 2.0,r9 270x

3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice