AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 882.799
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: AMD FX Club
pqweasdyxc kaže...

dal je ovo normalno? Na 25-30 min je neki pad

to je dok dosegne 63C CPUTIN, a package mi ide do max 45C

11 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...
pqweasdyxc kaže...

Neznam kakvo je stanje sa 63xx modelima ali za npr. 83xx to je dobro

Battlelog: D3lBoy-00
10 godina
D3lBoy kaže...
pqweasdyxc kaže...
pqweasdyxc kaže...

Neznam kakvo je stanje sa 63xx modelima ali za npr. 83xx to je dobro

Normalan je taj drop?

13 godina
protjeran
pqweasdyxc kaže...

Normalan je taj drop?

Koliko sam ja proslih dana koristio i isprobavao OCCT taj drop je do programa nije do procesora ili ploce tj. mozda je ako je u pogramu postavljeno da recimo procesor ide do odredene granice pa da onda tu dropa i onda se opet vrati na testiranje...Ili je neka treca stvar u pitanju...

Isprobaj Prime95 pa stavi slike da vidimo...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 21:13 (Tomo53nja).
10 godina
AMD FX Club

probao sam i prime, ali dok dosegne 63C pada frenq. Možda mi je u biosu neka temperaturna postavka uključena. Jer ispod 63 je normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tony1999 kaže...

BOk. Nabavio sam matičnu Gigabyte GA-78LMT-S2 za male pare (čitaj 100kn). Pa me zanima dal bi se isplatilo uzet FX6100 za 600kn (nov, zapakiran,36 mjeseci garancija) i dal bi ga mogao navuć do 4Ghz na ovoj matičnoj.

Lp

Itko? 

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
12 godina

Slaba je to ploca , mislim da bi FX6100 na 4ghz throttlo na toj ploci zbog 3+1 fazne regulacije

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 1:09 (mirzet1976).
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Mislim slagat komp te uzet FX-8300 sa grafom Gigabyte GTX 960 Phantom 2GB ... Da li je to dobra kombinacija za gaming ?

I da li je napajanje taman ?

Procesor AMD X8 FX-8300
Matična ploča Asus M5A78L-M/USB3
Grafička kartica Gainward GeForce GTX 960 Phantom GDDR5 2GB/128bit, 1203MHz/7200MHz,
Kingston 8GB 1600MHz DDR3L Non-ECC CL11 DIMM 1.35V
Power Supply SILVERSTONE Strider ST50F-230 AC 180-264V, 50/60Hz, DC 3.3/5/±1
HDD Desktop TOSHIBA DT01ACA050 (3.5", 500GB, 32MB, SATA III-600)
MS CARBON kućište bez napajanja
LC Power CPU Hladnjak LC-CC-95 - 90mm Intel/AMD

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 17:50 (Matya15777).

0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Google kaže da to napajanje daje 34A na 12v railu, znaci da bi trebalo bit ok.  Jedino bi tu zamjenio maticnu plocu i ubacio barem asus m5a97 r 2.0 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
gogo17792 kaže...

Google kaže da to napajanje daje 34A na 12v railu, znaci da bi trebalo bit ok.  Jedino bi tu zamjenio maticnu plocu i ubacio barem asus m5a97 r 2.0 

Limit mi je 4500kn, čime ovo je oko 4550 .. tako da za ništa više nemam novaca, a i mislim koristiti onako za gaming tu i tamo, i da mi traje barem 3+ godine :).

13 godina
AMD FX Club

pa neces valjda propast za 50ak kuna a kasnije ako ti bude throttlao procesor zbog matične ce ti bit žao jer nisi poslušao savjet 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
gogo17792 kaže...

pa neces valjda propast za 50ak kuna a kasnije ako ti bude throttlao procesor zbog matične ce ti bit žao jer nisi poslušao savjet 

Nee, nije u tome problem, jebeš 50kn, nego neznam uopće koliko ova druga matična košta :D .

Znači ubaciti tu matičnu i ti se slažeš sa svim ostalim? Okay!

13 godina
kolega, na napajanju i maticnoj se ne stedi. rade pricekaj mjesec dana pa sakupi razliku i kupi si bolju maticnu jer ce ti biti JAKO zao sto nisi
16 godina
AMD FX Club

Evo i mene ovdje sa FX 8320. Imate li kakv savjet? OC ne dolazi u obzir zbog stock hlađenja, a i matične ploče (4+1 fazno). Da isključim turbo i sam postavim napon za procesor? S obzirom da VRM nije pasivno hlađen... I na koliko da stavim napon? Malo sam prošao na brzinu po BIOS-u (UEFI) i čini mi se da sam vidio da se napon procesora kreće od 1.38-1.39 V i temperatura je bila 52 °C. I jedno i drugo (posebno temperatura, ako sam dobro vidio) mi se čini visoko. Za sada sve dobro radi.

Brat mi je jedino igrao do sada Minecraft i igra leti pri 200-300 fps-a na maksimalnim postavkama. Jasno, ventilator na hladnjaku se čuje slično kao fen (to se valjda čuje jako strujanje zraka), tako da nemam koristi od mogućnosti pasivnog hlađenja grafičke kartice.

Uglavnom, ja sam prezadovoljan (računalo je dar)!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Izzy kaže...

Evo i mene ovdje sa FX 8320. Imate li kakv savjet? OC ne dolazi u obzir zbog stock hlađenja, a i matične ploče (4+1 fazno). Da isključim turbo i sam postavim napon za procesor? S obzirom da VRM nije pasivno hlađen... I na koliko da stavim napon? Malo sam prošao na brzinu po BIOS-u (UEFI) i čini mi se da sam vidio da se napon procesora kreće od 1.38-1.39 V i temperatura je bila 52 °C. I jedno i drugo (posebno temperatura, ako sam dobro vidio) mi se čini visoko. Za sada sve dobro radi.

Brat mi je jedino igrao do sada Minecraft i igra leti pri 200-300 fps-a na maksimalnim postavkama. Jasno, ventilator na hladnjaku se čuje slično kao fen (to se valjda čuje jako strujanje zraka), tako da nemam koristi od mogućnosti pasivnog hlađenja grafičke kartice.

Uglavnom, ja sam prezadovoljan (računalo je dar)!

Smanji napon procesora na neki 1.280v iskljuci turbo boost ako ti je ukljucen i onda ga testiraj prime 95 i vidi jeli stabilan na tom naponu ako je jos smanjivaj dok ne neadjes najnizi napon za tu frekvenciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 17:15 (dreadmoore).
16 godina

Da nakon toga testiram stabilnost ili da pustim, pa ako se bude računalo rušilo tijekom igranja igara malo povećam napon?

15 godina
Izzy kaže...

Da nakon toga testiram stabilnost ili da pustim, pa ako se bude računalo rušilo tijekom igranja igara malo povećam napon?

Pa ne govorim spanjolski rekao sam ti i ti opet isto pitanje postavljas naravno da ces ga testirati apsurd je odmah upaliti igru i igrati 

11 godina
odjavljen
AMD FX Club

Sto mislite ljudi hoce li se isplatiti ici na AM4 socekt kad izadje iduce godine?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Sto mislite ljudi hoce li se isplatiti ici na AM4 socekt kad izadje iduce godine?

Koliko hvale novi windows, ne bih rekao da je kupovina i dalje od trece generacije intela ili FX procesora neophodna za gaming, za sve ostalo da...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Negdje sam procitao da nece bit AM4 nego neki novi FM. Zen, koliko se do sad pokazalo bi trebali bit odlicni procesori na ddr4 platformi... ALI, mislim da ce bit problem sto ce to izdat tek 2016. konkurencija ce se vec razvit, tako da cemo vjerojatno imat istu situaciju kao sad, samo sve pomaknuto za generaciju procesora.

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Prije nekoliko dana sam uzeo FX 8320

i sad mene zanima kako da overklokujem proc da bude na 4.0ghz
e sad ja sam pocetnik u tome pa jel mi moze netko detaljno objasnit
imam neku black edition unlocked verziju ako to sta pokazuje 
i cuo sam da procesor u igrama koristi samo 4 jezgre jel to istina ?
i ako je kako da stavim da bude na 8 jezgara
Maticna je Biostar TA970
Napajanje Enermax Naxn 650W

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 18:58 (SecTTion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
SecTTion kaže...

Prije nekoliko dana sam uzeo FX 8320

i sad mene zanima kako da overklokujem proc da bude na 4.0ghz
e sad ja sam pocetnik u tome pa jel mi moze netko detaljno objasnit
imam neku black edition unlocked verziju ako to sta pokazuje 
i cuo sam da procesor u igrama koristi samo 4 jezgre jel to istina ?
i ako je kako da stavim da bude na 8 jezgara
Maticna je Biostar TA970
Napajanje Enermax Naxn 650W

Jel matična ta970 ili ta970xe? Akoje ta 970 ne bih ti preporučio oc, a ako je ta 970xe može ali ne puno jer je 4+1 power phase

14 godina
Oc FX 8320 je relativno lako,Uđeš u Bios tipka Del prilikom paljenja Pc,izgasiš turbo i postaviš multipleier s defaultnih 17.5x na 20 i imaš 4ghz,save bios i to je to.Ako procesor bude nestabilan lako postaviš napon na npr:1.300v ili više,za početak i 1.250V su dovoljni.
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

pozdrav, imam fx 6350, i hladnjak je, kao sto vjerojatno znate, dok igram nesto slican poljetanju aviona..
trebam savjet za odabir novog, prioritet je tisina, necu overclokat, ali se igram puno i treba biti sposoban ohladiti ga
da je po mogucnosti ispod 250-300kn
hvala unaprijed na savjetu

0 0 hvala 0
12 godina
1337Code_breaker kaže...

pozdrav, imam fx 6350, i hladnjak je, kao sto vjerojatno znate, dok igram nesto slican poljetanju aviona..
trebam savjet za odabir novog, prioritet je tisina, necu overclokat, ali se igram puno i treba biti sposoban ohladiti ga
da je po mogucnosti ispod 250-300kn
hvala unaprijed na savjetu

Idealan za tebeLC-cc-120 http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/lc-cc-120/

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

jeli moguce da moj fx8350 nije u stanju upogonit gtx970?kad igram starcraft2 jedva 40fps,a ako streamam pada do 8fps.proc je dignut na 4.5ghz

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Trabant601 kaže...

jeli moguce da moj fx8350 nije u stanju upogonit gtx970?kad igram starcraft2 jedva 40fps,a ako streamam pada do 8fps.proc je dignut na 4.5ghz

Prije je do toga da je Starcraft jedna od igara koje ne koriste "pravilno" fx 8350 nego eventualno 1-2-3 jezgre i od tuda takve performanse. U igrama koje koriste više jezgri bi sve trebalo biti ok.

12 godina
Trabant601 kaže...

Nemoguće da je proc slab za gtx 970 u bilo kojem scenariju (moj iz dicijeg kompa nije imao problema s 290-kom niti u Battlefieldu 3 MP) stoga prije bi rekao da je do grafe i njenih drivera.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan
D.N.R. kaže...
Trabant601 kaže...

Prije je do toga da je Starcraft jedna od igara koje ne koriste "pravilno" fx 8350 nego eventualno 1-2-3 jezgre i od tuda takve performanse. U igrama koje koriste više jezgri bi sve trebalo biti ok.

a gledam neke streamere s losijom konfiguracijom nemaju ni blizu takav fps drop...pokusavao trazit rjesenja ali nista ne pomaze ;(

11 godina
protjeran

dali si proba ugasit adaptive power management mode u driverima nvidia

edit: ako igraš online i ako neko ima slab komp i vrti 8 fps ,onda svima ostalim igraćima vrti isto 8 fps .

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 17:54 (dabar_solta).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice