Windows XP na Acer

poruka: 7
|
čitano: 2.809
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows XP na Acer

pozdrav ljudi.

Od firme san dobija laptop Acer TravelMate 7520G sa predinstaliranom Vistom Bussiness. Problem je šta polovica programa koje koristim ne rade na Visti, pogotovo Visual Studio 2005 i SQL server 2005 kojeg uopće ne mogu instalirat na ovaj sustav, a on mi je zbog posla najviše potreban. Laptop san dobija dva dana prije poslovnog puta u ameriku pa nisan tija brisat Vistu i stavit XP jer nisan zna hoće li to radit, te san jednostavno instalira virtualnu mašinu i sad radin tako, ali nisan baš oduševljen ovim rješenjem. Sad me zanima mogu li kompletno maknit Vistu i stavit samo XP na ovaj laptop i šta bi mi sve tribalo za ovaj mali pothvat. Hoće li to radit uzevši u obzir da tu idu drugačiji driveri.

Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows XP na Acer

Provjeri da li je Vistina instalacija smještena na sakrivenoj particiji. Trebala bi biti ako nitko drugi nije ništa prčkao.

Notebook bi trebao imati u BIOS-u neku opciju  Recovery illi nešto slično što ti se nudi kod boot-anja kako bi mogao pokrenuti instalaciju Viste. Vidi manual ili potraži na linku niže. To je onaj dio da budeš siguran kako imaš mogućnost povratka.

Drivere za XP vidi na linku http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/tm_7520.html

Trebali bi raditi iako su bez onoga G

Eh,da...budi pažljiv kod formatiranja kako ne bi izbrisao i Vistu ukoliko postoji sakrivena partcija jer će biti bye,bye Vista.

Svojevremeno sam stavljao XP na Aspire 7520 i radi okej...jedino mi ni danas nije jasno zašto je čovjek htio XP iako je gore bila Vista premium, a on ionako ne radi ništa osim pisanja mejlova i praćenja kladionica. Svejedno Vista je ostala na sakrivenoj particiji za ne daj bože.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2008 16:33 (archer02).
17 godina
neaktivan

U biosu sam pronašao opciju D2D Recovery koja je stavljena na Enabled. Skrivena particija ne postoji ali sa laptopom su došli CD i DVD recovery diskovi pa mislim da je to to šta se tiće backupa.

Skinija san sve drivere sa linka kojeg si postao, sad mi jedino ostaje duboko udahnit i molit se najboljem kad počnem Smijeh sa formatiranjem i instalacijom.

Ako neko ima još neki savjet prije nego počnem sad je pravi trenutak Namigiva

17 godina
neaktivan

evo samo da javin da je instalacija XP-a prošla bez problema. Vistu ne želim više nikad ni pogledat Namigiva

archer02 hvala na pomoći!

Checked-out since 1983
17 godina
neaktivan

NP. Glavno da si ti sad dobio ono što si htio i da možeš raditi.

A doći će vrijeme i za Vistu...nije ona loša samo joj treba dati šansu.

17 godina
neaktivan

Ma sve ok i čestitam na uspjehu ali ne razumijem da ti VS i SQL ne šljakaju na Visti(kad si je imao) jer savršeno funkcionira sve.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan

VS bi mi javljao nešto tipa "There is a know compatibility issue..." kad bi ga išao pokrenit, a SQL Enterprise se ne može instalirati na Vista Bussiness nego samo na Vista server i slicne.

Checked-out since 1983
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice