Pozdrav, molim preporuku za laptop u rangu cca 1000e. Moze i preporuka sto da gledam od rabljenih s garancijom u toj cijeni. Laptop je potreban kao dodatni/rezervni za posao (osnovne stvari, internet, office, mailovi...). Vazne karakteristike da je laksi, dimenzija 13-16", baterijom trajanja bar 5h i mozda kvaliteta ekrana moze biti presudna. Od igara biti ce instaliran samo football manager 26 pa je dovoljna i integrirana graficka. Ono sto sam gledao je recimo Microsoft surface, Ideapad slim, asus zenbook, acer swift go... cak mi je za oko zapeo i Macbook Air 13 M4, mozda i najvise, ali nisam nikada koristio taj sustav pa me to jedino odbija od njega.
Imaš Macbooka M4 kao najjaču opciju. Macbook Air nema ni ventilatore pa je bešuman.
Ali i Intel ima svoga konjića za utrku: laptopi sa 16GB RAM-a laptopi sa 32GB RAM-a.
Naime ovi Lunar Lake CPU-i poradi efikasnog proizvodnog procesa i integriranog iGPU-a ali i integriranog RAM-a, omogućuju trajanje baterije poprilično blizu Macu.
Google AI o trajanju baterije "The battery duration for devices using the Intel Core Ultra 5 226V processor typically ranges from 6 to over 25 hours, depending entirely on the specific laptop model, screen type, battery capacity (measured in Watt-hours or Wh), and usage patterns."
Ako želiš OLED, potraži među njima.
EDIT: Zaboravio sam na Snapdragon Elite X sa Arm arhitekturom. Brz efikasan, mislim na uskoro izlazi napredna Elite X 2-ka, za ovo što si naveo je super i ostaješ na Windowsima, ali ako trebaš još išta od mnogih aplikacija koje mogu raditi samo na x86/x64, onda njega bolje zaobiđi.