Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.864
|
čitano: 15.269.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Crosale kaže...

Pozdrav, molim preporuku za laptop u rangu cca 1000e. Moze i preporuka sto da gledam od rabljenih s garancijom u toj cijeni. Laptop je potreban kao dodatni/rezervni za posao (osnovne stvari, internet, office, mailovi...). Vazne karakteristike da je laksi, dimenzija 13-16", baterijom trajanja bar 5h i mozda kvaliteta ekrana moze biti presudna. Od igara biti ce instaliran samo football manager 26 pa je dovoljna i integrirana graficka. Ono sto sam gledao je recimo Microsoft surface, Ideapad slim, asus zenbook, acer swift go... cak mi je za oko zapeo i Macbook Air 13 M4, mozda i najvise, ali nisam nikada koristio taj sustav pa me to jedino odbija od njega.

Imaš Macbooka M4 kao najjaču opciju. Macbook Air nema ni ventilatore pa je bešuman.

Ali i Intel ima svoga konjića za utrku: laptopi sa 16GB RAM-a  laptopi sa 32GB RAM-a.

Naime ovi Lunar Lake CPU-i poradi efikasnog proizvodnog procesa i integriranog iGPU-a ali i integriranog RAM-a, omogućuju trajanje baterije poprilično blizu Macu.

Google AI o trajanju baterije "The battery duration for devices using the Intel Core Ultra 5 226V processor typically ranges from 6 to over 25 hours, depending entirely on the specific laptop model, screen type, battery capacity (measured in Watt-hours or Wh), and usage patterns."

Ako želiš OLED, potraži među njima.

EDIT: Zaboravio sam na Snapdragon Elite X sa Arm arhitekturom. Brz efikasan, mislim na uskoro izlazi napredna Elite X 2-ka, za ovo što si naveo je super i ostaješ na Windowsima, ali ako trebaš još išta od mnogih aplikacija koje mogu raditi samo na x86/x64, onda njega bolje zaobiđi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2026 21:44 (EricCartman).
2 tjedna
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Crosale kaže...

Pozdrav, molim preporuku za laptop u rangu cca 1000e. Moze i preporuka sto da gledam od rabljenih s garancijom u toj cijeni. Laptop je potreban kao dodatni/rezervni za posao (osnovne stvari, internet, office, mailovi...). Vazne karakteristike da je laksi, dimenzija 13-16", baterijom trajanja bar 5h i mozda kvaliteta ekrana moze biti presudna. Od igara biti ce instaliran samo football manager 26 pa je dovoljna i integrirana graficka. Ono sto sam gledao je recimo Microsoft surface, Ideapad slim, asus zenbook, acer swift go... cak mi je za oko zapeo i Macbook Air 13 M4, mozda i najvise, ali nisam nikada koristio taj sustav pa me to jedino odbija od njega.

https://www.adm.hr/lenovo-thinkbook-16-g7-16-wuxga-ips-ryzen-5-7535hs-32gb-ddr5-1t/86702/product/

recenzija

Lenovo ThinkBook 16 G7

Ryzen 5 7535HS

32 GB (DDR5)

1TB NVMe

No OS

baterija: 9:13 h

Solidna kvaliteta izrade

• - Ekran
  • - Autonomija
  • - Termalne performanse
  • - 32 GB radne memorije
typing... scrolling...
10 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, trenutno sam u nedoumici da ganjam rabljeni macbook ili da idem na safe opciju i uzmem novi laptop s win11. Za 600tinjak eura sam pronasao nekoliko M1 koji su na 85 posto baterije i cine se u dobrom stanju, a opet s druge strane ovo je laptop koji mi je zapeo za oko 
https://www.adm.hr/dell-pro-15-essential-156-fhd-ips-120hz-intel-core-i5-1334u-16/86859/product/
Cini se skroz u redu za malo iznad 600 eura, sto vi mislite

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2026 0:57 (2pan).

0 0 hvala 0
16 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ma novo je novo,ne bi polovno...

ili taj Dell, ili si ustedi jos 200-300 eura pa kupi novi MacBook

...potpis nije potreban...
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice