Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.865
|
čitano: 15.276.826
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Crosale kaže...

Pozdrav, molim preporuku za laptop u rangu cca 1000e. Moze i preporuka sto da gledam od rabljenih s garancijom u toj cijeni. Laptop je potreban kao dodatni/rezervni za posao (osnovne stvari, internet, office, mailovi...). Vazne karakteristike da je laksi, dimenzija 13-16", baterijom trajanja bar 5h i mozda kvaliteta ekrana moze biti presudna. Od igara biti ce instaliran samo football manager 26 pa je dovoljna i integrirana graficka. Ono sto sam gledao je recimo Microsoft surface, Ideapad slim, asus zenbook, acer swift go... cak mi je za oko zapeo i Macbook Air 13 M4, mozda i najvise, ali nisam nikada koristio taj sustav pa me to jedino odbija od njega.

Imaš Macbooka M4 kao najjaču opciju. Macbook Air nema ni ventilatore pa je bešuman.

Ali i Intel ima svoga konjića za utrku: laptopi sa 16GB RAM-a  laptopi sa 32GB RAM-a.

Naime ovi Lunar Lake CPU-i poradi efikasnog proizvodnog procesa i integriranog iGPU-a ali i integriranog RAM-a, omogućuju trajanje baterije poprilično blizu Macu.

Google AI o trajanju baterije "The battery duration for devices using the Intel Core Ultra 5 226V processor typically ranges from 6 to over 25 hours, depending entirely on the specific laptop model, screen type, battery capacity (measured in Watt-hours or Wh), and usage patterns."

Ako želiš OLED, potraži među njima.

EDIT: Zaboravio sam na Snapdragon Elite X sa Arm arhitekturom. Brz efikasan, mislim na uskoro izlazi napredna Elite X 2-ka, za ovo što si naveo je super i ostaješ na Windowsima, ali ako trebaš još išta od mnogih aplikacija koje mogu raditi samo na x86/x64, onda njega bolje zaobiđi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2026 21:44 (EricCartman).
3 tjedna
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Crosale kaže...

Pozdrav, molim preporuku za laptop u rangu cca 1000e. Moze i preporuka sto da gledam od rabljenih s garancijom u toj cijeni. Laptop je potreban kao dodatni/rezervni za posao (osnovne stvari, internet, office, mailovi...). Vazne karakteristike da je laksi, dimenzija 13-16", baterijom trajanja bar 5h i mozda kvaliteta ekrana moze biti presudna. Od igara biti ce instaliran samo football manager 26 pa je dovoljna i integrirana graficka. Ono sto sam gledao je recimo Microsoft surface, Ideapad slim, asus zenbook, acer swift go... cak mi je za oko zapeo i Macbook Air 13 M4, mozda i najvise, ali nisam nikada koristio taj sustav pa me to jedino odbija od njega.

https://www.adm.hr/lenovo-thinkbook-16-g7-16-wuxga-ips-ryzen-5-7535hs-32gb-ddr5-1t/86702/product/

recenzija

Lenovo ThinkBook 16 G7

Ryzen 5 7535HS

32 GB (DDR5)

1TB NVMe

No OS

baterija: 9:13 h

Solidna kvaliteta izrade

• - Ekran
  • - Autonomija
  • - Termalne performanse
  • - 32 GB radne memorije
typing... scrolling...
10 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, trenutno sam u nedoumici da ganjam rabljeni macbook ili da idem na safe opciju i uzmem novi laptop s win11. Za 600tinjak eura sam pronasao nekoliko M1 koji su na 85 posto baterije i cine se u dobrom stanju, a opet s druge strane ovo je laptop koji mi je zapeo za oko 
https://www.adm.hr/dell-pro-15-essential-156-fhd-ips-120hz-intel-core-i5-1334u-16/86859/product/
Cini se skroz u redu za malo iznad 600 eura, sto vi mislite

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2026 0:57 (2pan).

0 0 hvala 0
16 godina

Ma novo je novo,ne bi polovno...

ili taj Dell, ili si ustedi jos 200-300 eura pa kupi novi MacBook

...potpis nije potreban...
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Pitam za jedan stariji laptop HP propbook 450 G4, ima proc https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/95443/intel-core-i57200u-processor-3m-cache-up-to-3-10-ghz/specifications.html

Unutra je 16 gb ddr 4, 2666, sata 3 ssd od 960Gb, win 11, sve se to nekak vuče. 

11 je stavljen prek rufusa jer inace ne ide.

Mozda bi bolje radio sa win 10 da stavim, jer ovo je fakat sporo.

Tad 2017, sam imao drugi laptop sa i7, 7500u pa je bio dosta brzi.

Ima netko sugestiju?

Galaxy S24 Ultra
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice