Učitavanje Viste na HP notebooku

poruka: 10
|
čitano: 2.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Učitavanje Viste na HP notebooku
pitanje

Nedavno sam kupio HP 530 Core Duo 1.8 Ghz. Ugodno sam iznenađen kvalitetom i performansama računala za 4150 Kn. Instalirao sam Vistu Home koju imam od ranije i sve radi super osim jedne stvari. Nakon što se Vista podigne dva do tri puta u kratkom intervalu desktop nestane odnosno ekran se zacrni. Ima netko ideju zašto se ovo događa? Insatlirao sam sve zadnje drivere s HP-ovih stranica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Učitavanje Viste na HP notebooku

....da li ti se to dešava dok je vista na miru ili kad otvaraš neke aplikacije?Vista zna zacrniti ekran ili potamniti zbog one UAC kontrole što je normalno jer te na taj način "upozorava" na administratorske obavijesti....ako ti to smeta ukloni UAC---imaš to u nekim brojevima BUG-a To je bar bilo kod mene...nekome samo zasjeni a nekome zacrni.

v_maxcpp
17 godina
moderator
morska psina kaže...

Nedavno sam kupio HP 530 Core Duo 1.8 Ghz. Ugodno sam iznenađen kvalitetom i performansama računala za 4150 Kn. Instalirao sam Vistu Home koju imam od ranije i sve radi super osim jedne stvari. Nakon što se Vista podigne dva do tri puta u kratkom intervalu desktop nestane odnosno ekran se zacrni. Ima netko ideju zašto se ovo događa? Insatlirao sam sve zadnje drivere s HP-ovih stranica.

Meni se ista stvar dogodila par puta (ne doduše u zadnje vrijeme), isto imam HP notebook, no drugi model. Ne znam u čemu je stvar, ovo je više "moralna potpora" :-) 

Domagoj
17 godina
autorov komentar
v_maxcpp kaže...

....da li ti se to dešava dok je vista na miru ili kad otvaraš neke aplikacije?

Događa se samo kod podizanja Viste nakon uključivanja notebooka. Znači svaki put nakon što se Vista boota i prikaže kompletan GUI, nekoliko puta nestane slike u periodu od jedne do dvije sekunde. Kasnije u radu se to više ne ponavlja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 12:38 (morska psina).
17 godina
neaktivan

....to se i meni događa ali sam zanemario to,mislim da ih ima više s takvim problemom...probaj isključiti Vistin splash ekran i ako nema poboljšanja opet ga uključi jer ti on dojavljuje pri provjeri podizanja sustava da li ima kakve greške u sustavu ,može biti da on radi "zacrnjenje".
To ovako napravi:
Start(orb)->All programs->Accessories -> Run i otipkaj  msconfig -2 i klik ok
zatim ili continue ili lozinka pa continue
U kartici BOOT.INI  dijaloškog okvira System Configuration Utility uključi opciju /NOGUIBOOT.
Sad pri podizanju nećeš vidjeti flashanje ekrana što je u biti obavijest o greškama.
Ako to ne pomogne vrati opciju tj.isključi je pa ćemo dalje vidjeti.
Također se neke stvari mogu napraviti u BIOSU(isključivanje POST-a) ali to ne preporučujem.

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2008 14:46 (v_maxcpp).
17 godina
autorov komentar
v_maxcpp kaže...

.... ovako napravi:
Start(orb)->All programs->Accessories -> Run i otipkaj  mscconfig -2 i klik ok

probao sam upisati mscconfig -2 sa razmakom, bez razmaka, samo mscconfig i uvijek mi javlja da takav fajl ili program ne postoji!?
17 godina

msconfig a ne mscconfig!

***** Maxxy *****
17 godina
neaktivan
morska psina kaže...
v_maxcpp kaže...

.... ovako napravi:
Start(orb)->All programs->Accessories -> Run i otipkaj  mscconfig -2 i klik ok

probao sam upisati mscconfig -2 sa razmakom, bez razmaka, samo mscconfig i uvijek mi javlja da takav fajl ili program ne postoji!?
 ...sory nisam vidio da sam napravio grešku u pisanju!!!Hvala  Maxxy.Napravi kako kolega kaže ja se ispričavam...slova lete kad pišem pa se potkrade greška.....

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2008 21:08 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan
moderator
prihvaćeno rješenje

Pokusaj sa ovim postupkom

When you start Vista, you see a 2-3 sec delay followed by a blank black screen. This is the time Vista searches for external monitors. So if you dont use an external monitor, you could always safely turn this off!

To do so, Click Start > All Programs > Accessories > System Tools > Task Schedular.

On LHS, expand "Task Scheduler Library" then expand "Microsoft", then expand "Windows" and finally click "MobilePC". You will see a task called "TMM". Rt-Click on it, and select "Disable".

16. Go To Control Panel\System and Maintenance\Performance Information and Tools. On the LHS you will see options to Adjust Indexing options, visual effects, power Settings, etc. These all help directly and indirectly.

17 godina
autorov komentar
Lazarus Long kaže...

Pokusaj sa ovim postupkom

When you start Vista, you see a 2-3 sec delay followed by a blank black screen. This is the time Vista searches for external monitors...

To je to! Hvala! Također hvala i v_maxcppu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice