Nedavno sam kupio HP 530 Core Duo 1.8 Ghz. Ugodno sam iznenađen kvalitetom i performansama računala za 4150 Kn. Instalirao sam Vistu Home koju imam od ranije i sve radi super osim jedne stvari. Nakon što se Vista podigne dva do tri puta u kratkom intervalu desktop nestane odnosno ekran se zacrni. Ima netko ideju zašto se ovo događa? Insatlirao sam sve zadnje drivere s HP-ovih stranica.
Učitavanje Viste na HP notebooku
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.402
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
....da li ti se to dešava dok je vista na miru ili kad otvaraš neke aplikacije?Vista zna zacrniti ekran ili potamniti zbog one UAC kontrole što je normalno jer te na taj način "upozorava" na administratorske obavijesti....ako ti to smeta ukloni UAC---imaš to u nekim brojevima BUG-a To je bar bilo kod mene...nekome samo zasjeni a nekome zacrni.
Nedavno sam kupio HP 530 Core Duo 1.8 Ghz. Ugodno sam iznenađen kvalitetom i performansama računala za 4150 Kn. Instalirao sam Vistu Home koju imam od ranije i sve radi super osim jedne stvari. Nakon što se Vista podigne dva do tri puta u kratkom intervalu desktop nestane odnosno ekran se zacrni. Ima netko ideju zašto se ovo događa? Insatlirao sam sve zadnje drivere s HP-ovih stranica.
....da li ti se to dešava dok je vista na miru ili kad otvaraš neke aplikacije?
....to se i meni događa ali sam zanemario to,mislim da ih ima više s takvim problemom...probaj isključiti Vistin splash ekran i ako nema poboljšanja opet ga uključi jer ti on dojavljuje pri provjeri podizanja sustava da li ima kakve greške u sustavu ,može biti da on radi "zacrnjenje".
To ovako napravi:
Start(orb)->All programs->Accessories -> Run i otipkaj msconfig -2 i klik ok
zatim ili continue ili lozinka pa continue
U kartici BOOT.INI dijaloškog okvira System Configuration Utility uključi opciju /NOGUIBOOT.
Sad pri podizanju nećeš vidjeti flashanje ekrana što je u biti obavijest o greškama.
Ako to ne pomogne vrati opciju tj.isključi je pa ćemo dalje vidjeti.
Također se neke stvari mogu napraviti u BIOSU(isključivanje POST-a) ali to ne preporučujem.
.... ovako napravi:
Start(orb)->All programs->Accessories -> Run i otipkaj mscconfig -2 i klik ok
msconfig a ne mscconfig!
.... ovako napravi:
Start(orb)->All programs->Accessories -> Run i otipkaj mscconfig -2 i klik ok
Pokusaj sa ovim postupkom
When you start Vista, you see a 2-3 sec delay followed by a blank black screen. This is the time Vista searches for external monitors. So if you dont use an external monitor, you could always safely turn this off!
To do so, Click Start > All Programs > Accessories > System Tools > Task Schedular.
On LHS, expand "Task Scheduler Library" then expand "Microsoft", then expand "Windows" and finally click "MobilePC". You will see a task called "TMM". Rt-Click on it, and select "Disable".
16. Go To Control Panel\System and Maintenance\Performance Information and Tools. On the LHS you will see options to Adjust Indexing options, visual effects, power Settings, etc. These all help directly and indirectly.
Pokusaj sa ovim postupkom
When you start Vista, you see a 2-3 sec delay followed by a blank black screen. This is the time Vista searches for external monitors...