Kupio sam jućer ovaj laptop u trgovini tehničkom robom. E sad problem je kad hoću instalirati windowse 7. Laptop se boota ali u neku linpus linux distribuciju, nemogu instalirati windowse.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa moras moc instalirt sa cd-om od windows 7 ali mora bit sprzen da je boot cd a u biosu moras namjestit da boota prvo cd pogon i mora ti instalirat nesto pogresno radis
pa moras moc instalirt sa cd-om od windows 7 ali mora bit sprzen da je boot cd a u biosu moras namjestit da boota prvo cd pogon i mora ti instalirat nesto pogresno radis
Pa kako onda uc u bios, provao tipke: del, f2, f10. Windows je botabilni.
Probaj F12 za ući u bios, iako na mom aceru je DEL, samo probaj malo više puta stisnuti. I malo ranije.
Probaj F12 za ući u bios, iako na mom aceru je DEL, samo probaj malo više puta stisnuti. I malo ranije.
provat ću pa javim
Za acer ulaz bios je F2 i mora duže pritisnut a F12 je quickboot za biranje za botanje sa usb ili dvd-a.
provat ću pa javim
Evo uspio sam!!! trebalo je na vrime stisnit tipku F2 za uc u bios, sad mi se pokreće istalacija windowsa.
PS: dali mogu sad direktno iz instalacije potpuno formatirati disk il da ostavim ovaj linpus na jednoj particiji. (ja bi rađe cijeli disk prebrisao)
Ne ne, samo prebriši sve tijekom instalacije.
imam sada 2 particije od 350mb jedna je bila unalocated space i tu instaliram windowse a druga je partition 1 al piše sa strane primarly. jel se trebam brinut.
Da, jer ne možeš instalirati windowse na 350mb. Napravi si dvije particije, C od najmanje 60GB, i D od svega ostalog. Jedino što ti mora ostati je nekih 100mb system reserved.
Znači pobriši sve što možeš, i napravi dvije nove particije, te istaliraj windowse na jednu.
Ako ovo nisi skužio onda daj nekom iskusnijem da to obavi.
imam sada 2 particije od 350mb jedna je bila unalocated space i tu instaliram windowse a druga je partition 1 al piše sa strane primarly. jel se trebam brinut.
Obriši sve i lako napraviš novu particiju. ak neznaš kako evo pogledaj na temi.
Ma kužim se u instalaciju windowsa i svega toga (instalirao više puta), nego jednom mi se desilo na PC-ju da mi se nije uopće htio upalit kako treba (niti mogučnost uć u bios) nakon što sam formatirao sve particije i ostavio jednu nakon istalla winsa. A znate kad vam se jednom desi takva stvar da ste duplo oprezniji.
Nego sad me zanima, sa official driverima s Acerove stranice, device manager mi detektira grafičku kao geforce gt630m iako je u njemu grafička geforce gt540m.
Ma to je isti vrag... Probaj s najnovijim driverima, s nvidijine stranice.