A zapravo kod mene ni nema 3g signala, samo gprs i edge, a onda valjda uhvati i umts kad bude 300 kbps, jer je edge do 280. A ako odem 3 km sjeverozapadno hvata dobar 3g. Zato mislim da bi ga mozda uhvatio i ovdje ako bih stavio antenu na visoko mjesto. Jer ima i jedno mjesto u naselju, oko 50 m od moje kuce, gdje na mobu isto uhvati 3g
A zapravo kod mene ni nema 3g signala, samo gprs i edge, a onda valjda uhvati i umts kad bude 300 kbps, jer je edge do 280. A ako odem 3 km sjeverozapadno hvata dobar 3g. Zato mislim da bi ga mozda uhvatio i ovdje ako bih stavio antenu na visoko mjesto. Jer ima i jedno mjesto u naselju, oko 50 m od moje kuce, gdje na mobu isto uhvati 3g
Provjera brzine na www.mobilespeedtest.com
Jesil ti to u zdrugu???Neil Armstrong???
Imam sad problema. Instaliro sam vmc 9.4.4 i kad se povezem, veza radi al nece ni upload ni download.
Provjera brzine na www.mobilespeedtest.com
mislio sam gdje se mogu provjerit bazne stanice? a za provjeru brzine koristim speedtest.net
a za stranicu www.mobilespeedtest.com wot mi javlja upozorenje da stranica ima lošu reputaciju
i da, onaj problem je nestao. sad je sve ok. 9.4.4 radi perfektno
do prije podne sam se čak mogla spojiti na 1 minutu na net, a sada se više nemogu niti spojiti.
Tako da sam izvadila sa tavana onaj svoj stari Conexant 56k modem i stavila ga u komp, i eto opet sam na tehnologiji iz kamenog doba, ali mogu reći da je brzina ovog dial-up konekcije čak brža nego preko onog sticka. A sutra lijepo pravac vip centar i raskidanje ugovora, ne zanima me kako,ali neću platiti ni kune toj gamadi
prije 3 mjeseca .
Niti nebi to imala nego velim neki tip je došao doma i to za net,a pritom mi nije rekao da mogu dobiti stick i internet za 199 kn bez potpisivanja ugovora.
Glavno da je on dobio proviziju na meni što mi je uvalio taj stick i ugovor na 24 mjeseca.
ja sam isto prije 3 mjeseca. isto mi došo neki lik i eto ja potpiso ugovor.
a nije mi jasno ovo:
kako to? mislim da se ne može...
ja sam isto prije 3 mjeseca. isto mi došo neki lik i eto ja potpiso ugovor.
a nije mi jasno ovo:
kako to? mislim da se ne može...
ima ona akcija VipMe broadband za 199 kn. To kupiš, ide na bonove 3 mj i nakon toga možeš na pretplatu, s tim da onda ne moraš na ugovor jer već imaš i uređaj i sve.
aha, al mislim da na taj način iz tebe izvuku kud i kamo više novaca nego na pretplatu
do prije podne sam se čak mogla spojiti na 1 minutu na net, a sada se više nemogu niti spojiti.
Tako da sam izvadila sa tavana onaj svoj stari Conexant 56k modem i stavila ga u komp, i eto opet sam na tehnologiji iz kamenog doba, ali mogu reći da je brzina ovog dial-up konekcije čak brža nego preko onog sticka. A sutra lijepo pravac vip centar i raskidanje ugovora, ne zanima me kako,ali neću platiti ni kune toj gamadi
daj ak raskineš javi kako si uspjela.
ništa, predala sam na servis opet, dobila zamjenski, ugovor ne mogu raskinuti jer nisam sklopila ugovor sa vipom nego preko Significa. E to mi baš nije jasno, a taj tip iz Significa koji mi je to uvalio ne želi mi se javiti na mobitel niti odgovara na poruke već mjesec dana. A jedino on može raskinuti ugovor. Koji problemi.....
Što nebi Vip trebao raskinuti ugovor,a ne sa Significom?
e, vidiš. moj rođak je isto preko significa (i ja sam) i on je otišo u vip centar i tamo objasnio situaciju, kako uopće nema signala, ne može nikako koristit internet bla, bla i lijepo raskinuo ugovor
e, vidiš. moj rođak je isto preko significa (i ja sam) i on je otišo u vip centar i tamo objasnio situaciju, kako uopće nema signala, ne može nikako koristit internet bla, bla i lijepo raskinuo ugovor
ja ću sada pričekati dali će oni taj stick popraviti ili ga zamijeniti novim, ako će biti opet sve isto po starom, onda ću definitivno raskinuti ugovor, pisati žalbu, i sve moguće da raskinem ugovor bez plaćanja penala.
pa onolko kolko ti je ostalo po ugovoru. tak sam ja skužio. a ne znam ni sam više. popio sam malo više. hehehe. sry
100 kn puta onoliko mjeseci koliko je ostalo.
Ma ja im dajem zadnju šansu , i ako mi opet kažu da je sve u redu s uređajem, ja ga neću preuzeti, tražit ću raskid ugovora bez penala zbog nemogućnosti korištenja interneta ili neka mi jednostavno dadu ovaj zamjenski za stalno.
Imam sad problema. Instaliro sam vmc 9.4.4 i kad se povezem, veza radi al nece ni upload ni download.
Moj nick na eRepu:dasHHa
A vidi sto nam je netgear ponudio na CES-u,ewo link
http://ces.cnet.com/8301-31045_1-10426637-269.html?tag=mncol;title
WiFi draft n ruter sa integriranim dsl,3g i 4g modemima....coool :)
huh. zgodno... na tržište dolazi u travnju, a ko zna kad će doć kod nas i oće uopće bit kod nas...
hel znaš možda ovo?
i jesi provjerio za kablove?
huh. zgodno... na tržište dolazi u travnju, a ko zna kad će doć kod nas i oće uopće bit kod nas...
hel znaš možda ovo?
i jesi provjerio za kablove?
Stizu odgovori danas....sad sam umoranXD
a sorry problemi u zivotu pa sam zaboravio na ove kablove...evo danas popodne ti javim :)
http://www.videojug.com/film/how-to-connect-a-mobile-broadband-antenna-to-data-card
....kako meni ovo nije u biti osobito potrebno(externa antena i kablovi)nisam trazio kakva je dobavljivost.Cudi me da niko drugi od forumasa osim tebe nije zainteresiran za ovaj topic.
LP
hehe. pa valjda niko nije u ruralnoj sredini, svi su u gradu pa imaju 3g signal
samo me zanima, točna specifikacija tih kabela i adaptera? kako se zovu ili šta već?
i jel znaš gdje se mogu provjerit bazne stanice, što si prije rekao?
samo me zanima, točna specifikacija tih kabela i adaptera? kako se zovu ili šta već?
Treba ti adapter SMA/F(female) koji ide u konektor na USB modemu adapter CRC9 i na taj adapter ide konektor sa kabelom
http://www.panorama-antennas.com/shop/3g_cards/Huawei/E169/index.html
(sorry zeznuo sam prvi put) sma/f adapter nije za e169/k3650,ispravan je CRC9
Cable Length (m) 0.15 Antenna Connector FME Plug Modem Connector CRC9 Plug ManufacturerPanorama Antennas Ltd
Ja ti preporucam ovo
http://www.panorama-antennas.com/shop/antennas/wm11-dep3g-5-crc9.html
Sve sto treba je u kompletu(antena,kabel i adapter za USB modem).Rade dostavu i za HR samo je pitanje nase carine.Ja bi isao na varijantu dostave do SLO,ITA ili HU i prosvercao bez carine :)))))
ovaj vam savjet moze bit jako koristan nadam se da cete poslusati
mama mi je dobila poslovni mob iz vip-a na pretplatu(samsung neki jadni stvarno nemres nis na njemu)
preko ljeta 2009 nije se poglo provjerit stanje racuna jer je bila promjena poreza(uostalom kakve veze ima porez kad dođe poruka da u cijenu nije uracunat PDV)
pred kraj 8 mjeseca uspjeli smo provjerit stanje racuna koji je iznosio 7653,68kn(tolko se stvarno tesko moze napravit putem razgovora)
racun je nabijen preko mobilnog facebook-a(poslan je zahtjev za surf 50 koji bi omogucio da se potrosi 100MB al nije odobren niti jedna poruka nije stigla da se nemoze ostvariti poslan zahtjev)
drugi dan je dosla poruka da je racun 8000 i nes sitno(sa PDV-om je to 10 soma)
zvali smo vip sluzbu za korisnike i reko nam je frajer da mozemo neku zalbu podnjet(naravno da jesmo koji bi debil platio 10 soma kuna za nis)
dobili smo pismo od vipa da ce nam naplatit samo 25% a to je 2 i pol soma i da nas terete pazite vi ovo za 138 256 MB(ne 138 MB i 256 KB nego za 138 GB
takav sulud prjenos podataka napraviti na mobitelu kaj nemre ni memorijsku primit a ima svega 20MB memorije
na pocetku skole sam kupio na bon 100MB prometa od vipa koji traje 30 dana
skinuo sam programe za surfanje(operu,snaput i neka jos sranj*)
u tih 30 dana svaki sam dan bio na MSN-u i facebooku,gledao videe na youtube,citao sportske vijesti
nazvao sam pred istek tih 100MB i saznao da sam potrosio samo 50 i nesto MB
imao sam pretplatu u vipu i slucajno mi iskljucili odlazne pozive nazvo ih i rekli da ce mi vratit da se desila neka greska
na kraju sam dobio 50kn jos za platit kaj su mi ponovo ukljucili
stvarno mislim da se netreba "poslovat" sa vipom