A1 Mobilni Internet - problemi

poruka: 479
|
čitano: 317.427
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Pomoć oko antene
Gdje se to moze provjerit?
A zapravo kod mene ni nema 3g signala, samo gprs i edge, a onda valjda uhvati i umts kad bude 300 kbps, jer je edge do 280. A ako odem 3 km sjeverozapadno hvata dobar 3g. Zato mislim da bi ga mozda uhvatio i ovdje ako bih stavio antenu na visoko mjesto. Jer ima i jedno mjesto u naselju, oko 50 m od moje kuce, gdje na mobu isto uhvati 3g
Atomska bubamara. | Pogledajte Moj PC :)
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
A zapravo kod mene ni nema 3g signala, samo gprs i edge, a onda valjda uhvati i umts kad bude 300 kbps, jer je edge do 280. A ako odem 3 km sjeverozapadno hvata dobar 3g. Zato mislim da bi ga mozda uhvatio i ovdje ako bih stavio antenu na visoko mjesto. Jer ima i jedno mjesto u naselju, oko 50 m od moje kuce, gdje na mobu isto uhvati 3g

Provjera brzine na www.mobilespeedtest.com

dasHHa
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...

Jesil ti to u zdrugu???Neil Armstrong???

dasHHa
16 godina
Heheh, bio sam al sam otiso iz njega. Koji ti je nick tamo?

Imam sad problema. Instaliro sam vmc 9.4.4 i kad se povezem, veza radi al nece ni upload ni download.
16 godina
dasHHa kaže...
jurluk kaže...

Provjera brzine na www.mobilespeedtest.com

mislio sam gdje se mogu provjerit bazne stanice? a za provjeru brzine koristim speedtest.net

a za stranicu www.mobilespeedtest.com wot mi javlja upozorenje da stranica ima lošu reputaciju

i da, onaj problem je nestao. sad je sve ok. 9.4.4 radi perfektno

15 godina
Vip Mobilni Internet - problemi

do  prije podne sam se čak mogla spojiti  na   1 minutu na net,   a  sada  se više   nemogu niti  spojiti.     

Tako da  sam   izvadila sa tavana onaj svoj stari   Conexant  56k  modem     i stavila  ga u komp, i  eto   opet  sam  na  tehnologiji iz kamenog  doba,   ali mogu reći da  je  brzina   ovog  dial-up  konekcije  čak brža nego preko onog   sticka. A sutra lijepo pravac   vip centar  i  raskidanje ugovora,  ne zanima me kako,ali  neću platiti ni kune  toj  gamadi

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Vip Mobilni Internet - problemi
Kad si potpisala ugovor? Moj rođak je isto potpisao, ali ga uopce nije mogao koristiti, pa je raskinuo ugovor. Ne znam kako, ali on nije platio penale. Valjda postoji neka caka da se moze raskinut, mislim da mora proc manje od mjesec dana od potpisivanja ugovora.
15 godina

prije  3 mjeseca . 

Niti nebi to imala nego velim  neki tip je došao   doma i  to  za  net,a pritom mi nije rekao da  mogu dobiti  stick  i  internet  za 199  kn  bez potpisivanja ugovora. 

Glavno da je on  dobio  proviziju   na meni što mi je uvalio    taj  stick  i ugovor na 24 mjeseca.

16 godina

ja sam isto prije 3 mjeseca. isto mi došo neki lik i eto ja potpiso ugovor.

a nije mi jasno ovo:

Atomic-7 kaže...
...mogu dobiti  stick  i  internet  za 199  kn  bez potpisivanja ugovora...

kako to? mislim da se ne može... http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.gif

15 godina
jurluk kaže...

ja sam isto prije 3 mjeseca. isto mi došo neki lik i eto ja potpiso ugovor.

a nije mi jasno ovo:

Atomic-7 kaže...
...mogu dobiti  stick  i  internet  za 199  kn  bez potpisivanja ugovora...

kako to? mislim da se ne može... http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.gif

ima ona akcija    VipMe  broadband   za  199 kn.   To kupiš,  ide na bonove   3 mj  i nakon toga možeš  na pretplatu,  s tim da  onda ne moraš  na ugovor jer  već imaš i uređaj i sve.

16 godina
Atomic-7 kaže...
ima ona akcija    VipMe  broadband   za  199 kn.   To kupiš,  ide na bonove   3 mj  i nakon toga možeš  na pretplatu,  s tim da  onda ne moraš  na ugovor jer  već imaš i uređaj i sve.

aha, al mislim da na taj način iz tebe izvuku kud i kamo više novaca nego na pretplatu

15 godina
neaktivan
Atomic-7 kaže...

do  prije podne sam se čak mogla spojiti  na   1 minutu na net,   a  sada  se više   nemogu niti  spojiti.     

Tako da  sam   izvadila sa tavana onaj svoj stari   Conexant  56k  modem     i stavila  ga u komp, i  eto   opet  sam  na  tehnologiji iz kamenog  doba,   ali mogu reći da  je  brzina   ovog  dial-up  konekcije  čak brža nego preko onog   sticka. A sutra lijepo pravac   vip centar  i  raskidanje ugovora,  ne zanima me kako,ali  neću platiti ni kune  toj  gamadi

daj ak raskineš javi kako si uspjela.

hmda
15 godina

ništa,  predala sam na servis opet,  dobila zamjenski,   ugovor ne mogu raskinuti jer  nisam  sklopila ugovor  sa vipom nego  preko  Significa.  E to  mi baš nije jasno,   a  taj tip  iz  Significa koji mi je to uvalio  ne  želi mi se javiti na mobitel niti  odgovara na poruke  već mjesec  dana.  A  jedino on može   raskinuti ugovor.   Koji problemi.....

Što nebi  Vip trebao raskinuti  ugovor,a  ne sa  Significom?

0 0 hvala 0
16 godina

e, vidiš. moj rođak je isto preko significa (i ja sam) i on je otišo u vip centar i tamo objasnio situaciju, kako uopće nema signala, ne može nikako koristit internet bla, bla i lijepo raskinuo ugovor

15 godina
jurluk kaže...

e, vidiš. moj rođak je isto preko significa (i ja sam) i on je otišo u vip centar i tamo objasnio situaciju, kako uopće nema signala, ne može nikako koristit internet bla, bla i lijepo raskinuo ugovor

ja ću sada pričekati   dali će oni taj stick  popraviti ili ga zamijeniti novim, ako će biti opet sve isto po starom, onda ću definitivno   raskinuti ugovor, pisati  žalbu, i   sve moguće  da raskinem ugovor  bez plaćanja penala.

15 godina
neaktivan
kolko iznose ti penali?
hmda
16 godina
Slash 666 kaže...
kolko iznose ti penali?

pa onolko kolko ti je ostalo po ugovoru. tak sam ja skužio. a ne znam ni sam više. popio sam malo više. hehehe. sry

15 godina
neaktivan
tak treba hehe
hmda
15 godina

100  kn   puta  onoliko mjeseci koliko je ostalo.

Ma  ja im dajem zadnju  šansu , i ako  mi   opet kažu da je sve u redu s uređajem, ja ga  neću preuzeti,  tražit ću raskid ugovora  bez penala  zbog  nemogućnosti korištenja interneta  ili neka mi jednostavno  dadu ovaj zamjenski  za stalno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
Heheh, bio sam al sam otiso iz njega. Koji ti je nick tamo?

Imam sad problema. Instaliro sam vmc 9.4.4 i kad se povezem, veza radi al nece ni upload ni download.

Moj nick na eRepu:dasHHa

A vidi sto nam je netgear ponudio na CES-u,ewo link

http://ces.cnet.com/8301-31045_1-10426637-269.html?tag=mncol;title

WiFi draft n ruter sa integriranim dsl,3g i 4g modemima....coool :)

dasHHa
16 godina
dasHHa kaže...

huh. zgodno... na tržište dolazi u travnju, a ko zna kad će doć kod nas i oće uopće bit kod nas...

hel znaš možda ovo?

jurluk kaže...
...gdje se mogu provjerit bazne stanice?

i jesi provjerio za kablove?

dasHHa kaže...
...Za kablove moram provjerit.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 13:37 (jurluk).
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
dasHHa kaže...

huh. zgodno... na tržište dolazi u travnju, a ko zna kad će doć kod nas i oće uopće bit kod nas...

hel znaš možda ovo?

jurluk kaže...
...gdje se mogu provjerit bazne stanice?

i jesi provjerio za kablove?

dasHHa kaže...
...Za kablove moram provjerit.

Stizu odgovori danas....sad sam umoranXD

dasHHa
16 godina
dasHHa gdje si?
Atomska bubamara. | tinyurl.com/erepna - registrirajte se i igrajte. samo 2 min dnevno!
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
dasHHa gdje si?

a sorry problemi u zivotu pa sam zaboravio na ove kablove...evo danas popodne ti javim :)

dasHHa
17 godina
neaktivan
Evo jedan video vezan za temu
http://www.videojug.com/film/how-to-connect-a-mobile-broadband-antenna-to-data-card
....kako meni ovo nije u biti osobito potrebno(externa antena i kablovi)nisam trazio kakva je dobavljivost.Cudi me da niko drugi od forumasa osim tebe nije zainteresiran za ovaj topic.

LP
dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
dasHHa kaže...
Cudi me da niko drugi od forumasa osim tebe nije zainteresiran za ovaj topic.

hehe. pa valjda niko nije u ruralnoj sredini, svi su u gradu pa imaju 3g signal

samo me zanima, točna specifikacija tih kabela i adaptera? kako se zovu ili šta već?

i jel znaš gdje se mogu provjerit bazne stanice, što si prije rekao?

Atomska bubamara. | tinyurl.com/erepna - registrirajte se i igrajte. samo 2 min dnevno!
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 2:03 (jurluk).
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
dasHHa kaže...

samo me zanima, točna specifikacija tih kabela i adaptera? kako se zovu ili šta već?

Treba ti adapter SMA/F(female) koji ide u konektor na USB modemu adapter CRC9 i na taj adapter ide konektor sa kabelom

http://www.panorama-antennas.com/shop/3g_cards/Huawei/E169/index.html

(sorry zeznuo sam prvi put) sma/f adapter nije za e169/k3650,ispravan je CRC9

Cable Length (m) 0.15 Antenna Connector FME Plug Modem Connector CRC9 Plug ManufacturerPanorama Antennas Ltd

MS 156 SMA/F adapter za Vodafone 3G eksernu antenu MS 156 SMA/F adapter za Vodafone 3G eksernu antenu
crc9 konektor sa adapterom crc9 konektor sa adapterom
dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 3:40 (dasHHa).
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
dasHHa kaže...

Ja ti preporucam ovo

http://www.panorama-antennas.com/shop/antennas/wm11-dep3g-5-crc9.html

Sve sto treba je u kompletu(antena,kabel i adapter za USB modem).Rade dostavu i za HR samo je pitanje nase carine.Ja bi isao na varijantu dostave do SLO,ITA ili HU i prosvercao bez carine :)))))

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 3:54 (dasHHa).
15 godina
neaktivan
sranj* sa mobilnim internetom(tj. facebook-om)

ovaj vam savjet moze bit jako koristan nadam se da cete poslusati

mama mi je dobila poslovni mob iz vip-a na pretplatu(samsung neki jadni stvarno nemres nis na njemu)

preko ljeta 2009 nije se poglo provjerit stanje racuna jer je bila promjena poreza(uostalom kakve veze ima porez kad dođe poruka da u cijenu nije uracunat PDV)

pred kraj 8 mjeseca uspjeli smo provjerit stanje racuna koji je iznosio 7653,68kn(tolko se stvarno tesko moze napravit putem razgovora)

racun je nabijen preko mobilnog facebook-a(poslan je zahtjev za surf 50 koji bi omogucio da se potrosi 100MB al nije odobren niti jedna poruka nije stigla da se nemoze ostvariti poslan zahtjev)

drugi dan je dosla poruka da je racun 8000 i nes sitno(sa PDV-om je to 10 soma)

zvali smo vip sluzbu za korisnike i reko nam je frajer da mozemo neku zalbu podnjet(naravno da jesmo koji bi debil platio 10 soma kuna za nis)

dobili smo pismo od vipa da ce nam naplatit samo 25% a to je 2 i pol soma i da nas terete pazite vi ovo za 138 256 MB(ne 138 MB i 256 KB nego za 138 GB

takav sulud prjenos podataka napraviti na mobitelu kaj nemre ni memorijsku primit a ima svega 20MB memorije

na pocetku skole sam kupio na bon 100MB prometa od vipa koji traje 30 dana

skinuo sam programe za surfanje(operu,snaput i neka jos sranj*)

u tih 30 dana svaki sam dan bio na MSN-u i facebooku,gledao videe na youtube,citao sportske vijesti

nazvao sam pred istek tih 100MB i saznao da sam potrosio samo 50 i nesto MB

imao sam pretplatu u vipu i slucajno mi iskljucili odlazne pozive nazvo ih i rekli da ce mi vratit da se desila neka greska

na kraju sam dobio 50kn jos za platit kaj su mi ponovo ukljucili

stvarno mislim da se netreba "poslovat" sa vipom

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice