Ja sam na 700m od centrale, spustili su mi sa 30 down, 5 up na 20 i 3up, jer ce to u nekom paralelnom svemiru pomoc u problemima sa max tvom i internetom - ja rekao nece ali "pusti znaju oni valjda", došli spustili, isti problem, max tv umire jedino zvuk nesteka tolko bar nesto jel, internet pada na 4mbit download i slicno, ali pusti "znaju oni". Ako ih opet budem zvao rekli su da ce morati jos smanjit, a ovi iz ZG mi kazu da imam parametre i mogucnosti vrtit 30/5 i max tv bez beda... Ko tu koga i šta se dogadja neznam, ali lagano gubim volju sa t comom nakon toliko natezanja i uvjeravanja
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.101.188
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav,
u razgovoru sa djelatnikom na tcom chatu rečeno mi je da na postojećoj liniji mogu imati samo 10mbit, ali ja kad sam kliknuo na stranicama pod dostupne brzine tcom piše mi samo 4mbit.
Ovo su podaci sa routera (Siemens SX 763). Po kalkulatoru ispada da sam unutar 100 metara od centrale. Ako je moguć VDSL do koliko bi moglo ići? Hvala.
Pozdrav,
u razgovoru sa djelatnikom na tcom chatu rečeno mi je da na postojećoj liniji mogu imati samo 10mbit, ali ja kad sam kliknuo na stranicama pod dostupne brzine tcom piše mi samo 4mbit.
Ovo su podaci sa routera (Siemens SX 763). Po kalkulatoru ispada da sam unutar 100 metara od centrale. Ako je moguć VDSL do koliko bi moglo ići? Hvala.
Po kvaliteti minimum 30/5mbps, ali pitanje je ima li opreme za VDSL na centrali.
kod mene je optika do onog ulicnog ormarica sto je pod naponom a od njega do kuce je bakar mozda 400m, sve je novo uradjeno. na adsl mi je maksimalno 13mbps. kiliko bi otprilike moglo ici maksimalno preko vdsl?
http://pokit.org/get/?6ac1ec34428591eedfdfe277cd5974f4.jpg
dal kod mene moze vdsl? ne znam sta je dobro sta nije
Pozdrav,
50/10 bez problema. Ako budu uveli 60/12 il tak nest opet ces moci. Ma i 70 Mbit ak uvedu jednom :) Zbilja si blizu centrale i mozes sve sto nude.
da ali jebes blizinu ako dslam nije na vdslu npr. huawei ,zato je i dobio takav odgovor
Ja sam na 30/5 imam i MaxTV.
Jel meni max 40/10 ili...?
I jos jedno pitanje (vjerojatno je odgovoreno pa da ne cackam previse), prebacivanje s 30 na 50 se povecava cijena na racunu ili je cijena ista?
Nasao sam, znaci placa se +30kn mjesecno vise na racunu?
trenutno imam turbo 20 pa me zanima moze li ici jos gore brzina? :)
Pušten ti je loš profil, zovi da riješe. Trebao bi imati oko 22000 u downloadu a ne 16000.
A možeš valjda 30/5 bez da mijenjaš išta, samo zatraži.
Margina mora biti sto veca,, a ne teziti 0...
Nazad u skolicu.
Ja sam na 700m od centrale, spustili su mi sa 30 down, 5 up na 20 i 3up, jer ce to u nekom paralelnom svemiru pomoc u problemima sa max tvom i internetom - ja rekao nece ali "pusti znaju oni valjda", došli spustili, isti problem, max tv umire jedino zvuk nesteka tolko bar nesto jel, internet pada na 4mbit download i slicno, ali pusti "znaju oni". Ako ih opet budem zvao rekli su da ce morati jos smanjit, a ovi iz ZG mi kazu da imam parametre i mogucnosti vrtit 30/5 i max tv bez beda... Ko tu koga i šta se dogadja neznam, ali lagano gubim volju sa t comom nakon toliko natezanja i uvjeravanja
Okaci parametre. To je standard rjesavanje problema. Rusi se profil/brzina i moli krunica da se stvari poprave.
Pozdrav,
Ako je to tako, onda mozes vdsl bez beda (ako je centrala opremljena), ali ono sto nevalja na ovom prikazu su 2 stvar.
a) atenuacija od 0.x
b) max brzina dostupna na tu atenuaciju nikako ne odgovara.
Ako imas neki drugi router, ajde ga stavi pa provjeri liniju da li daje iste/slicne podatke.
kod mene je optika do onog ulicnog ormarica sto je pod naponom a od njega do kuce je bakar mozda 400m, sve je novo uradjeno. na adsl mi je maksimalno 13mbps. kiliko bi otprilike moglo ici maksimalno preko vdsl?
Ako je samo 400m onda ti max treba bit puno veci, tako da vjerojatno nije 400m. Stavi podatke linije.
http://pokit.org/get/?6ac1ec34428591eedfdfe277cd5974f4.jpg
dal kod mene moze vdsl? ne znam sta je dobro sta nije
Nece tebe spojit na vdsl s tom atenuacijom, a vjerojatno bi koristilo radi uploada.
trenutno imam turbo 20 pa me zanima moze li ici jos gore brzina? :)
Trenutno imas turbo 20 a pusten profil 16/2? Ovo mi vise izgleda ko neki profil za 10+maxtv nego turbo 20. Turbo 20 bi trebao moc, ali punih 20 s maxtvom. Vise od toga, upitno.
Ja sam na 30/5 imam i MaxTV.
Jel meni max 40/10 ili...?
I jos jedno pitanje (vjerojatno je odgovoreno pa da ne cackam previse), prebacivanje s 30 na 50 se povecava cijena na racunu ili je cijena ista?
Nasao sam, znaci placa se +30kn mjesecno vise na racunu?
Mislim da je to to. 40/10 + maxtv sigurno ne. Ovo sta imas mi izgleda neki max ako uracunamo redovito krivi prikaz zte-a koji voli malo uvecat stvari.
iz bosne sam, malo na krivoj temi, ali pitam uopceno. ne mogu pristupiti modemu zakljucan od telekoma. nije sigurno vise od 400 metara, blizu mi je kuce street cabinet a do njega sigurno ide optika, sve su uradili prije 5-6 godina ali i meni je cudno da adsl ne moze brze. uzeo paket od 15mbps a rekli mi da ne moze brze od 13. sada sam narucio vdsl pa ih cekam i bas me zanima sta ce biti.
Evo došao kolega sa kablima i routerom, danas sam na optici
Ta-Da. Evo mene na optici :)
Hvala što nama običnim smrtnicima s adsl,vdsl i vdsl2 navlačiš sline na usta
jel ti optika do uticnice ili?
Ta-Da. Evo mene na optici :)
Hvala što nama običnim smrtnicima s adsl,vdsl i vdsl2 navlačiš sline na usta
jel ti optika do uticnice ili?
Do rutera.
naravno, podrazumjeva se da je i do routera :)
Sandokan11, oprosti, al ti tu pametujes cijelo vrijeme na forumu a ne znas ni ono osnovno. Noise margin mora biti sto veci.. Znaci, netko tko ima ispod 8 tad mu je veza sve nestabilnija. A line attuneation mora teziti 0. Sve si pobrkao..
uspio sam uci nakratko u modem kad sam ga resetirao prije nego sto su spustili profil. ovo je stanje:
snr: 8,1 6
line attenuation: 36,1 22
data rate: 15 351 1022
i brzina:
Glupo mi je da mi je wireless ograničen na nekih 44Mbs a preko žice ide 100.
Stavi žicu :)
koji router si dobio?
meni wireless radi na 20Mbs
Sandokan11, oprosti, al ti tu pametujes cijelo vrijeme na forumu a ne znas ni ono osnovno. Noise margin mora biti sto veci.. Znaci, netko tko ima ispod 8 tad mu je veza sve nestabilnija. A line attuneation mora teziti 0. Sve si pobrkao..
Nisam nista pobrkao, a ti ako neces u skolicu mozes komotno ovo pokusat necim potvrdit. Recimo ovo o margini i ovo da veza postaje nestabilnija ispod arbitrazne brojke 8. Rado cu ja s tobom o tome diskutirati, ali nekako mslim da ce vrhunac te diskusije bit "lolz u dont no".
Nisam nista pobrkao, a ti ako neces u skolicu mozes komotno ovo pokusat necim potvrdit. Recimo ovo o margini i ovo da veza postaje nestabilnija ispod arbitrazne brojke 8. Rado cu ja s tobom o tome diskutirati, ali nekako mslim da ce vrhunac te diskusije bit "lolz u dont no".
Ok, neka ostane na tome tvoja izjava da je margina 0 najbolja, a oni koji imaju margine 20-ak njima je sporija i nestabilna veza. Pa nek ljudi prosude tko je u pravu :) I, tvrdis da veci line attuneation daje bolju vezu, jel? Sve obrnuto od onog sto ljudi tu pricaju :) Ti si UVIJEK iznimka :) Zeljan paznje :)
Jesi kupovao neki noviji wifi adapter mozda? Ovi noviji bi morali ici vise..svakako..
koji router si dobio?
meni wireless radi na 20Mbs
Jesi kupovao neki noviji wifi adapter mozda? Ovi noviji bi morali ici vise..svakako..
ZTE sam dobio jer moram čekati da promo razdoblje završi i onda mogu dobiti onaj koji ide za 200/100.
I sa sam dobio zte i gledao postavke ali wifi mi je uvijek 20mbs, isprobavao sam sa 3 usb kartice koje idu do 150mbs i na mobitelu :/