Jako blizu, super parica. MOže Turbo 50 bez problema
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.101.712
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Napravio sam screenshoot! Kolika bi mi mogla biti po vama maksimalna brzina?
I onda mene pitaju jel meni centrala u podrumu :P
Čovječe pa tebi je 90% sam siguran centrala ispred kuće :) Da ima više od turbo 50 mogao bi ;)
EDIT
Samo s tim siemensom nema šanse da ćeš više od 20mbps dobiti,moraju ti mjenjati ruter.
Čovječe pa tebi je 90% sam siguran centrala ispred kuće :) Da ima više od turbo 50 mogao bi ;)
EDIT
Samo s tim siemensom nema šanse da ćeš više od 20mbps dobiti,moraju ti mjenjati ruter.
Znam za router da moram promjeniti, rekla je da bi trebao za tri dana doći. Udaljen sam nekih 200 m zračne linije od centrale, kablovima možda nekih 50 m više.
EDIT
Znam za router da moram promjeniti, rekla je da bi trebao za tri dana doći. Udaljen sam nekih 200 m zračne linije od centrale, kablovima možda nekih 50 m više.
Mora biti to manje ja sam zračne 40tak metara a kabla cca 30tak metara ;) A gle moje a gle tvoje.
Jest da od kako sam 17a i vdsl2 dobio da su se vrijednosti povisile.
Ljudi, tko od vas ima 50/10 i koliko je to stabilno. Kod mene bi trebao stić VDSL za neka 2 mjeseca (po riječima tehničara koji će ga postavljat) i planirao sam uzeti odmah tih 50/10, ali mi kaže tehničar da se ne isplati jer da bakar to ne podržava nego da T-com prodaje maglu. Kaže da 30/5 još donekle radi kako spada, ali da sve više od toga jako oscilira između 20 i 50 i puca te često ima problema. A jednom mom prijatelju su trebali mijenjat kablove sa stupa do kuće jer je otišao zbog VDSL-a.
Za to je isto rekao tehničar da T-com sad to prodaje, a sistem nije spreman za te brzine i da čim se više ljudi prikopča na VDSL, da će biti sve više pucanja, općenito problema i oscilacija brzine i trebat će opet mijenjat žice i kablove.
Pa me sad zanima, vi koji kao imate 50/10, koliko je to stabilno i da li vam daje 50 konstantno ili su svaki put velike oscilacije kod mjerenja? Da li kad skidate dobivate tih cca. 6 MBps konstantno?
dobro su rekli predaleko si od centrale tj. vise od 1.5km nazalost
ako ti promjenom modema( ZTE ) i ukopcanjem VDSL 8b profila ostalo oko 29 db moze se navuc oko 20/2
od 50 dobim 43 tj. 5MB/s konstantno...ne puca mi veza
Isto stanje kod mene,a vidim da smo i isto udaljeni od centrale,sve je isto osim što ja imam rjetko kad ispod 50mb/s večinom je 50mb/s i više uz uključeni MAX-TV.
Ljudi, tko od vas ima 50/10 i koliko je to stabilno. Kod mene bi trebao stić VDSL za neka 2 mjeseca (po riječima tehničara koji će ga postavljat) i planirao sam uzeti odmah tih 50/10, ali mi kaže tehničar da se ne isplati jer da bakar to ne podržava nego da T-com prodaje maglu. Kaže da 30/5 još donekle radi kako spada, ali da sve više od toga jako oscilira između 20 i 50 i puca te često ima problema. A jednom mom prijatelju su trebali mijenjat kablove sa stupa do kuće jer je otišao zbog VDSL-a.
Za to je isto rekao tehničar da T-com sad to prodaje, a sistem nije spreman za te brzine i da čim se više ljudi prikopča na VDSL, da će biti sve više pucanja, općenito problema i oscilacija brzine i trebat će opet mijenjat žice i kablove.
Pa me sad zanima, vi koji kao imate 50/10, koliko je to stabilno i da li vam daje 50 konstantno ili su svaki put velike oscilacije kod mjerenja? Da li kad skidate dobivate tih cca. 6 MBps konstantno?
Tog koji ti je tu laž rekao možeš slobodno poslati u ..., ovaj, kod mene da se uvjeri kako bez ikakvih problema se drži stabilno 50/10 mbps. Nikakvo pucanje veze, nikakve oscilacije brzine stabilno ko granit. U downloadu ide oko 6 - 6,3 MB/s a u uploadu kojeg sam ograničio na 1,2 MB/s na preporuku više njihovih tehničara. I kod ovih brzina još mi ostaje dovoljno bandwidtha da mogu komotno otvarati portale, slušati npr. braniteljski radio ili otići na youtube itd. Moram napomenuti da nemam MaxTV. Ukratko, ako imaš mogućnost slobodno uzmi ovaj profil i nećeš se razočarati.
Jako loše po atenuaciji. Oko 2km od centrale, nema mogućnosti za vdsl-om
daj mi reci zasto nemogu imat 50
Za stabilnost veze i normalan rad usluge potrebna je margina od minimalno 7-8db.
I ta je niska no margina od 5-6db znači sigurno pucanje veze, generiranje velikog broja grešaka u prijenosu itd.
Smanjenjem brzine povećava se margina i "od oka" bi rekao da na nekih 44Mbps bi bila dovoljno stabilna da ti radi, no na 50mbps ćeš imati gore navedeno.
U Iskonu se stavi target margina na recimo 8db i to je ujedno i maximum parice, može raditi samo na višoj margini. Kod HT-a je netko stavio target marginu za max na 5db (ne znam zašto) pa imaš liniju koja ide prividno na nešto više ali ujedno generira jako puno grešaka i ne valja.
Kaj bi se dogodilo s nadogradnjom centrale, buduci da udaljenost ostaje ista?
Pitam jer su meni u par poziva dal morem na turbo30 rekli ne ali da imam dobru liniju i da rade na tome blabla, uvek isto.

Imam Turbo 30, Voip i Maxtv, upload mi nejde više od 3.41 Mbps. Zvao sam t-com malo su prčkali po centrali i ništa, opet isto. Dali je zbog toga što sam daleko od centrale?
Zanima me dali brzina uploada pada više od brzine downloada s udaljenošću.
pusteno ti je premalo uploada,zovi ih da ti povecaju upload
http://prntscr.com/7t47ye ovo je moj imam turbo 30 i maxtv, up je 5mbita
Mora biti to manje ja sam zračne 40tak metara a kabla cca 30tak metara ;) A gle moje a gle tvoje.
A vidjet ćemo kad mi stigne router. Ja se nadam da neće biti problema sa prebacivanjem na vdsl.
A vidjet ćemo kad mi stigne router. Ja se nadam da neće biti problema sa prebacivanjem na vdsl.
Neće ;) Raditi će ti savršeno.
Neznam zašto mi je attainable rate skočio ovoliko, da li to znači da bi sada mogao imati veću brzinu, sada imam 20/2, čini mi se kao da je ovo dovoljno za 30/5
Ja ne vidim razilku između ta 2 ss-a
na jednom je attainable rate 30000 a na drugom 39000, što to znači?
Download ti je dignut s 30 na 39mbp/s ali tu ti je i max tv a i u svakom pogledu ne ćeš nigdje izlistati 39 ;)
I meni piše skoro 90 pa imam 50 ;)
Ako sam dobro shvatio to je brzina koju prima router i koju dijeli na max tv,telefon i ostale điđe miđe,ne moj me držati za rijeć nisam 100% siguran.
Krajnja target margina ti je spuštena na 5 ili 6db i to prividno daje veći attainable. Važnija ti je noise margina za trenutni profil.
Ona je ostala ista i ne možeš uzeti veći paket budući da bi se spustila ispod sadašnjih 7-8db.
Za stabilnost veze i normalan rad usluge potrebna je margina od minimalno 7-8db.
I ta je niska no margina od 5-6db znači sigurno pucanje veze, generiranje velikog broja grešaka u prijenosu itd.
Smanjenjem brzine povećava se margina i "od oka" bi rekao da na nekih 44Mbps bi bila dovoljno stabilna da ti radi, no na 50mbps ćeš imati gore navedeno.
U Iskonu se stavi target margina na recimo 8db i to je ujedno i maximum parice, može raditi samo na višoj margini. Kod HT-a je netko stavio target marginu za max na 5db (ne znam zašto) pa imaš liniju koja ide prividno na nešto više ali ujedno generira jako puno grešaka i ne valja.
Nije to potrebna margina. Potrebna margina je ona margina koju linija moze odrzavat. Nema magicnog broja. Target je margina koju telekom odredjuje po svom nahodjenju. Obicno je 6-7 jer je to neki najbolji odnos ulozeno/dobiveno, al bi telekom bio najsretniji da to moze bit 0 jer bi time mogli isporucit najvece brzine, samo normalno da to nije moguce u realnim uvjetima. 5-6 Takodjer ne znaci sigurno pucanje veze, vec se povuklo pitanje, imas i tu prilozeno slika ljudi gdje veza ne puca a ima takve margine. Ove arbitrazne brojke "treba bit ovolika margina" su isto kao da ti ja izcitam iz kave da ces za xx dana dobit na lutriji.
Kaj bi se dogodilo s nadogradnjom centrale, buduci da udaljenost ostaje ista?
Pitam jer su meni u par poziva dal morem na turbo30 rekli ne ali da imam dobru liniju i da rade na tome blabla, uvek isto.
Nadogradnja centrale ti nista ne znaci. Jedino sto bi tebi znacilo je da
a) ako su ova gusenja razlog losih spojeva, da se popravi infrastruktura. To bi znacilo da nisi tako daleko od centrale
b) ako si ovako daleko od centrale, da ti se napravi centrala blize, inace nista.
Imam Turbo 30, Voip i Maxtv, upload mi nejde više od 3.41 Mbps. Zvao sam t-com malo su prčkali po centrali i ništa, opet isto. Dali je zbog toga što sam daleko od centrale?
Zanima me dali brzina uploada pada više od brzine downloada s udaljenošću
Tebi je premali profil pusten. Po prikazanom u routeru to moze vise. Zasto ti ne puste vise samo oni znaju. Zovi i trazi da puste vise jer router dopusta vise.
Neznam zašto mi je attainable rate skočio ovoliko, da li to znači da bi sada mogao imati veću brzinu, sada imam 20/2, čini mi se kao da je ovo dovoljno za 30/5
Ocito su nesto popravili, ili ZTE malo zajebaje. Po zadnjem screenshotu mozes 30/5
Ja ne vidim razilku između ta 2 ss-a
Trebas gledat bolje.
Krajnja target margina ti je spuštena na 5 ili 6db i to prividno daje veći attainable. Važnija ti je noise margina za trenutni profil.
Ona je ostala ista i ne možeš uzeti veći paket budući da bi se spustila ispod sadašnjih 7-8db.
I sto da se spusti?
Jedini problem na njegovom prikazu je da je ovo zte, koji redovito pokazuje krive podatke o vezi. Po onome sto se vidi iz slike koju je stavio moze furat 30/5.
Margina mora biti sto veca,, a ne teziti 0...
Ako centrala podržava vjerojatno bi mogao. Nekako sumnjam Turbo 50 ali Turbo 30 bi trebao raditi bez problema.
Atenuacija nije loša i margina na ovom profilu su ok.