Problem spajanja na internet

poruka: 5
|
čitano: 2.361
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Neki dan surfam normalno ko i svaki drugi dan kad odjednom nema interneta, jednostavno nemogu ucitat stranicu 

U LAN mreži su ruterom povezana 2 laptopa 1 printer i 1 server(freenas). Kad nisam spojen ostala racunala mogu na net normalno,

ali kad se i ja prikljucim nitko nemoze na internet ukljucujuci i mene(na ruteru sve zaruljice i lampice svijetle normalno sto implicira da je sve ok

kod optime)Sva racunala i sve umrezene komponente imaju staticnu ip adresu, DHCP server u ruteru je iskjucen. Updateao drivere jesam. Problem

pretpostavljam nije hardverski s obzirom da se mogu wirlessom connectat na susjeodov internet i sve radi normalno.U cemu je greska, mozda

u windowsima?

HP 6730s

Marvell-Yukon 88e8072 Mrezni adapter

Intel wifi link 5100 agn wirless kartica

windows 7 32-bit

Molim pomoc 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem spajanja na internet
dia151 kaže...

Neki dan surfam normalno ko i svaki drugi dan kad odjednom nema interneta, jednostavno nemogu ucitat stranicu 

U LAN mreži su ruterom povezana 2 laptopa 1 printer i 1 server(freenas). Kad nisam spojen ostala racunala mogu na net normalno,

ali kad se i ja prikljucim nitko nemoze na internet ukljucujuci i mene(na ruteru sve zaruljice i lampice svijetle normalno sto implicira da je sve ok

kod optime)Sva racunala i sve umrezene komponente imaju staticnu ip adresu, DHCP server u ruteru je iskjucen. Updateao drivere jesam. Problem

pretpostavljam nije hardverski s obzirom da se mogu wirlessom connectat na susjeodov internet i sve radi normalno.U cemu je greska, mozda

u windowsima?

HP 6730s

Marvell-Yukon 88e8072 Mrezni adapter

Intel wifi link 5100 agn wirless kartica

windows 7 32-bit

Molim pomoc 

Da li možeš sa tim kompom na net kad ostali kompovi nisu upaljeni? Javlja li se IP conflict?

15 godina
neaktivan

ne nemogu ni onda, svi imaju static ip tako da ne dolazi do ip konflikta.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem spajanja na internet
dia151 kaže...

ne nemogu ni onda, svi imaju static ip tako da ne dolazi do ip konflikta.

A neznam. Probaj resetirat router, zamini LAN portove. Probaj izgasit FireWallove, neznam šta bi mogao bit problem. Nisan se dosada susretao sa tim.

A static IP znači da se IP ne mijenja nego si ti zadao IP.

15 godina
neaktivan

evo, bas ujutro upalim komp, a kad ono sve radi

ko da se samo od sebe popravilo :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice