Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.297
|
čitano: 1.233.507
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
zeljko6 kaže...

e sad, mene zanima, što iskon treba učiniti da ja budem u narančastoj zoni? i hoće li u budućnosti moja linija gurati vdsl?

Nova centrala ne vidim ni jednu drugu mogućnost

14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Evo prošle godine u 9. mj. sam uzeo iskon paket Duo TOP 10 u bijeloj zoni, što se tiče brzine interneta i pucanju veze sam zadovoljan pošto mi nije ni jednom pukla veza, a brzina je uvijek iznad 10, no dali su mi onaj mrtvi Zyxel modem do polovine 11. mj. je sve bilo uredu, onda su majstori nešta popravljali strujunu mrežu i on je bio par sati bez struje, nakon toga dva dana se nije htjeo povezati s internetom, ja sam nazvo prijavio kvar, meni čovjek kaže kao sutra ili prekosutra će mo vas kontaktirati da dođemo i vidiom gdje je kvar no taj dan kada je čovjek nazvo on se spojjio sa internetom i radio sve do jučer, jučer stara nešta čačkala oko kablova i slučajno isključila modem i naravno on se sad opet neće upaliti, sad da ih zovem i tražim novi modem koliko će to dugo trajat pošto ovo smeće od modema se neće spojiti 

0 0 hvala 0
16 godina
xjouxmenxx kaže...

koliko će to dugo trajat pošto ovo smeće od modema se neće spojiti 

a zašto pitaš nas, a ne službu za korisnike?

14 godina
zeljko6 kaže...

prešao sam na iskon, i sada sam u bijeloj zoni (brzina 10mbit/s). dakle, koristim prijašnju t-comovu infrastrukturu a na hakomovoj provjeri tel.broja piše da je na iskonu. e sad, mene zanima, što iskon treba učiniti da ja budem u narančastoj zoni? i hoće li u budućnosti moja linija gurati vdsl?

mozes imat vdsl na toj liniji ali nije ti dostupan u bijeloj zoni vdsl, mozes jedino cekat da iskon uvede svoju centralu u tvoje mjesto, neznam odakle si ali navodno iskon siri narancastu zonu u dosta gradova ove godine

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

ja sam mislio da je iskonova centrala već ugrađena u zgradi gdje je i t-comova. očito nije tako. s obzirom da je cijela ulica na jednom kabelu, a kroz njega se služe očito svi operateri (t-com, optima, iskon, vip), dali iskon mora provući svoj kabel od centrale do mene da bih bio u narančastoj zoni?

0 0 hvala 0
16 godina
zeljko6 kaže...

ja sam mislio da je iskonova centrala već ugrađena u zgradi gdje je i t-comova. očito nije tako. s obzirom da je cijela ulica na jednom kabelu, a kroz njega se služe očito svi operateri (t-com, optima, iskon, vip), dali iskon mora provući svoj kabel od centrale do mene da bih bio u narančastoj zoni?

ne provlače oni nikakav kabel do tebe, to je nova infrastruktura na samoj centrali

15 godina
zeljko6 kaže...

prešao sam na iskon, i sada sam u bijeloj zoni (brzina 10mbit/s). dakle, koristim prijašnju t-comovu infrastrukturu a na hakomovoj provjeri tel.broja piše da je na iskonu. e sad, mene zanima, što iskon treba učiniti da ja budem u narančastoj zoni? i hoće li u budućnosti moja linija gurati vdsl?

Ništa, bijela zona je ono gdje usluga ide preko T-Comove infrastrukture, u narančastoj Iskon ima svoj DSLAM. Pošalji mi na PP username pa ti pogledam liniju i javim za VDSL.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
11 godina

@blagus

Vec tjedan dana pratim malo ove teme vezane za internet i tek sad vidim tvoj komentar u kojem si pojasnio koja je uopce fora sa narancastom zonom. Hvala ti.

15 godina
The_Fichek kaže...

tvoj komentar u kojem si pojasnio koja je uopce fora sa narancastom zonom. Hvala ti.

Nije to nikakva tajna, na njihovoj stranici na popisu paketa ti piše:

U narančastoj zoni dostupni su paketi putem Iskonove vlastite infrastrukture, tehničkim rječnikom, usluge se pružaju putem izdvojenog pristupa lokalnoj petlji, dok u bijeloj zoni dostupnosti putem veleprodajnog širokopojasnog pristupa.

Detaljnije: izdvojeni pristup lokalnoj petlji je kratica ULL (unbundled local loop) na engleskom pa po tome možeš googlati. Radi se o tome da se korisnik skine s T-Comovog DSLAM-a i spoji na Iskonov, a veleprodajni širokopojasni pristup je bitstream, odnosno u zadnje vrijeme kod većine operatera "naked" bitstream (googlaj naked DSL i bitstream)

16 godina
Iskon "iskustvo"!

Od 23.12 do sada... evo prvi ispad... telka radi, telefon radi, internet mrtav...

dugo im je trebalo !

0 1 hvala 0
11 godina

Kaj ti ne ide telka preko njihovog modema, iptv jel ili mozda imas satelitsku od iskona? Mozda je do kompa nesto ili kabla s kojim je povezan..?

16 godina
The_Fichek kaže...

Kaj ti ne ide telka preko njihovog modema, iptv jel ili mozda imas satelitsku od iskona? Mozda je do kompa nesto ili kabla s kojim je povezan..?

Iptv ide preko modema isto.. ali eto, morao sam ručno reebotati modem da bi opet sve proradilo..

Nervira me to jer sam prije na bnetu restartao modem ... nikad :)

14 godina
Ziga kaže...

Od 23.12 do sada... evo prvi ispad... telka radi, telefon radi, internet mrtav...

dugo im je trebalo !

jel ovo sarkazam ili? hahah meni se to desi jednom u 3 dana a tebi 2 tjedna duralo bez pucanja...i nemoras ulazit u ruter pa onda iz njega rebootat nozes ga samo na sklopku ugasit pa upalit isti ucinak

11 godina

Nama u T-comu nikad net nije otiso, mozda par put radi popravka u kvartu, al ovako nikad. Za Iskon sam cuo da tu i tam zna puknut, tog me jedino strah. Kod T-coma s vremena na vrijeme se TV stopira, al to sam cuo da je karakteristicno za sve televizije koje rade preko interneta.

14 godina
Iskon "iskustvo"!

pa kod mene optima i kad pukne restartam ruter ili se sam restarta i za 2 min eto interneta natrag, nije sad da se to desava 10 puta na dan, desava se rijetko tako da se moze podnjet bez zivciranja (iako kresnem nekog sveca svaki put kad se desi ali to sam ja)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Za koji dan prelazim na Iskon 10Mbps. VDSL jos nije dostupan kod mene u Varazdinu.. al mi je obecano da ce uskoro :)

Prije na T comu i sad na Optimi nisam imao problema. A i kad se dogodio nestanak interneta, ocito je bila greska kod njih, jer se stvarno ne sjecam kad sam zadnji put restartao router. Nadam se da ce se isto nastaviti i s Iskonom.

Razlog prelaska je da za manju lovu, tj 170kn (sad placam nesto preko 180kn) mogu dobiti 5 PUTA vecu brzinu. Sad sam na 4Mbps, a Iskon za 170kn nudi 20Mbps.

Narancasta sam zona.

Javit cu svoja iskustva, i koliko ce im uopce biti potrebno da uvedu VDSL u Varazdin. Ako uopce stigne :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 10:38 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Danas su dolazili neki ljudi iz T-coma i promijenili su stari ormaric na razvodnom stupu u blizini moje kuce i koliko mi se cini, mijenjali/dodavali su neke kabele i kopali/zakopavali su zemlju (wtf). Internet i telefon nije radio sigurno jedno 2-3 sata (na Iskonu sam).

Zna li netko mozda zasto?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 1:15 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lovac82 kaže...

Danas su dolazili neki ljudi iz T-coma i promijenili su stari ormaric na razvodnom stupu u blizini moje kuce i koliko mi se cini, mijenjali/dodavali su neke kabele i kopali/zakopavali su zemlju (wtf). Internet i telefon nije radio sigurno jedno 2-3 sata (na Iskonu sam).

Zna li netko mozda zasto?

Nećeš vjerovati, ali vjerojatno si svjedok HT-ovog čina sanacije i unaprijeđenja infrastrukture. To je obično na razini mita i legende, ali evo, izgleda da ipak tu i tamo nešto rade. Možda saniraju izvode pred uvođenje VDSL-a, tko zna...

15 godina
Iskon "iskustvo"!

na iskonu sam od 10 mj prosle godine zasad su dobra iskustva s njime jedino da malo prosire tu narancastu zonu d o nje me djeli kakvi 50 m tak su mi bar rekli kad su me prikapcali pogdrucje samobora inace

Samobor je lepa varoš
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

postoji li sansa da iskon u dogledno vrijeme na nas zahtjev unaprijedi mrezu ili zamjeni paricu ako bi mi to zatrazili, trenutno smo na 10 Mbit/s, a htjeli bi preci na 30 Mbit/s, ali mreza ne dopusta, ikom mozda to proslo?

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
16 godina
definho kaže...

postoji li sansa da iskon u dogledno vrijeme na nas zahtjev unaprijedi mrezu ili zamjeni paricu ako bi mi to zatrazili, trenutno smo na 10 Mbit/s, a htjeli bi preci na 30 Mbit/s, ali mreza ne dopusta, ikom mozda to proslo?

Zbog jednog korisnika nece dirati infrastrukturu, jer im je ekonomski neisplativo. Sirit ce se svojom brzinom i mogucnostima.

16 godina
definho kaže...

Valjda misliš na Iskon VDSL uslugu, jer preko bakrene telefonske linije jedino kroz VDSL možeš dobit takve brzine u praksi.No tu postoji jedan ozbiljan problem, ako si previše udaljen od telefonske centrale VDSL neče radit kak spada, dakle u tom slučaju ništa od toga.Znači mogu oni u Iskonu sve obnovit u centrali, no ako si ti fizički predaleko od centrale VDSL je onda nula bodova.Na dolnjem linku imaš temu vezano za kvalitetu telefonske parice, pa tamo okačiš svoje podatke iz Ruthera, i onda buš dobil okvirno mišljenje, može li kod tebe proč VDSL usluga ili ipak ništa od toga.Na kraju zadnju riječ ima Iskon, i njihovo precizno mjerenje jer podaci u Rutheru nisu baš najtočniji to sigurno.

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/kvaliteta-dsl-parice/182498.aspx?page=34

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Iskon neće na tvoj zahtjev sanirati infrastrukturu jer to nije u njihovoj nadležnosti. Svi ti operateri jedino mogu postaviti svoj DSLAM za VDSL ali sve od centrale do tvoje kuće je u T-Comovom vlasništvu a iz iskustva znam da se ne isplati s njima natezati zbog jednog-dva korisnika. Jedino ako problem zahvaća cijeli kvart/susjedstvo, ali ni to ne garantira da će napraviti posao kako spada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Samo da javim da sam danas dobio punu 20/5 brzinu, do sada je išlo samo do 20/3 no javljao sam korisničkoj službi problem i ubrzo su mi se javili.

Danas su došli kod mene doma (nažalost nisam bio doma tako da neznam šta su napravili jer su sa roditeljima pričali) i eto sada je sve kako bi trebali biti.

http://www.speedtest.net/my-result/4058779592

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Cromaki kaže...

Samo da javim da sam danas dobio punu 20/5 brzinu, do sada je išlo samo do 20/3 no javljao sam korisničkoj službi problem i ubrzo su mi se javili.

Danas su došli kod mene doma (nažalost nisam bio doma tako da neznam šta su napravili jer su sa roditeljima pričali) i eto sada je sve kako bi trebali biti.

http://www.speedtest.net/my-result/4058779592

Super rezultat

http://www.speedtest.net/my-result/4059732940

jedino ti je ping malo lošiji

13 godina
Ziga kaže...

Super rezultat

http://www.speedtest.net/my-result/4059732940

jedino ti je ping malo lošiji

Ping mi ovisi od servera, neznam na koji sam stisnuo kada sam ovo mjerio, mislim da je bio Zagreb, VIPNet.

Sada sam probam Zagreb, Hrvatski Telekom i ping je 9 ms. Mislim da nemože bolje od tog jer sam iz Rijeke, netko iz Zagreba bi trebao imati još malo manji ping.

15 godina
Iskon "iskustvo"!

Planiram preći na Iskon.DUO Hit 20. Sad sam na optimi. Ugovor mi traje do 12 mjeseca. Jel zna netko dali se plaćaju neki penali ako bi htio raskinut ugovor prije isteka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Prijatelj je nedavno prelazio sa T-Com na Iskon i morao je platiti nekih 250-350 kn penale (zaboravio sam točnu cijenu) ali zato ima besplatno prva tri mjeseca kod Iskona.

Jesi li provjerio propusnost parice dal možeš imati vdsl2 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cromaki kaže...

Prijatelj je nedavno prelazio sa T-Com na Iskon i morao je platiti nekih 250-350 kn penale (zaboravio sam točnu cijenu) ali zato ima besplatno prva tri mjeseca kod Iskona.

Jesi li provjerio propusnost parice dal možeš imati vdsl2 ?

Gledao sam dostupnost na stranici i imam i narančastu i bijelu zonu. Sve do 30Mbps mi je dostupno (Tako je bar prikazano). Trenutno na optimi imam 10Mbps. Jel postoji neki test s kojim provjerim propusnost parice

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 20:30 (šaki01).
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Za propusnost u routeru moraš vidjeti koliki ti je Line Attentuation.

Ovakvo nešto moraš pronaći u routeru

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice