Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.586.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
DarioGTI kaže...

Šta mislite o Logitech G910 Orion Spark RGB? Trenutno je na Notebooks-billiger snižena sa 177,00 na 129,90eura. Većinom je na YT nahvaljena, malo tko ju ne preporučuje, uglavnom im samo smetaju rubovi na tipkama ( i pozamašna cijena). Koristio bih ju većinom za gaming, ali naravno i za pisanje pokojeg mail-a, dopisivanje, dakle uobičajeno.

ako ti odgovaraju linearni, nečujni switchevi, uzmi ju

14 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Ekipa vrijeme je za kupovinu nove tipkovnice, do 300 kn bi isao 

Nasao sam par kandidata

http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-coolermaster-suppressor-white-led-us-usb&option=artikl&id_artikl=101.201.115

http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-sharkoon-skiller-pro-usb-crna&option=artikl&id_artikl=101.201.114

Kao sto se vidim gaming je u prvom planu, samo sto se nema bas novaca za mehanicku, preferiram da ima osvjetljenje. 

Sto se tice sharkoona, malo sam skeptican, pred nekih cca 6 mj kupio sam sharkoon skiller, i mogu rec da je tipkovnica smece, 3 put sam reklamirao, i svaki put dobio novu....vise nisam znao koja je losija

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Meni ova CM izgleda dosta dobra...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina

Zalman keyboard K400G, GENIUS Gaming KB-G265 ili SHARKOON Skiller Pro Gaming ..razlika u cijeni 50kn..treba mi najvise za fifu, pes i dotu 2

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2015 13:15 (JohnnyBlaze).
17 godina

Zanima me da li danas postoji tipkokvnica poput ove moje trenutne : steelseries merc stealth gaming.

Dakle tipkovnica nakon brdo godina počinje rikavati dakle space tu i tamo ne primi i slično pa tražim sličnu tipkovnicu.

Dakle lijevi dio za gejmanje a desni dio ta tipkanje i to mi je primarno, volio bih kada bi sve u jednom to bilo da ne moram imat odvojenu tipkovnicu i odvojen gaming pad

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odlucio sam se za skiller pro, prventsveno jer ima HR layout..

Pa da napisem par dojmova...

Tipke su dosta cvrste (cak i space), daju dojam kvalitete, sad koliko ce se zadrzat, vidit cemo... Dobro je sto nema glossy povrsine, nego prevladava mat, tako da nema problema sa otiscima prstiju. Tipke za multimediju su izvrsno napravljene, cvrste, na pravom mjestu..

Tipkovnica ima plavo osvjeteljenje, moze se namjestat razina, iskljucit, ili odabarat "Breathing" mode, kao sto rijec kaze, svjetlo mijenja intezitet u stilu disanja (pali-gasi). Uz tipkovnicu ide software gdje se moze doslovno sve radit sa tipkama, programirat po zelji, postoji cak interna memorija u tipkovnici, tako da se ne mora ulazit nazad u software ako se zeli promjenit mod rada. S lijeve strane tipkovnice nalaze se tipke za macro naredbe (6 komada), mozda malo preblizu ostatku tipki, ali to opet ovisi o korisniku, meni ne smeta.. 

U pakiranju osim cd-a dolaze gumene podloge za nozice, e sta se gumenih podlogi tice, i ne obavljaju bas posao, tipkovnica se moze lako gurat po stolu, nekim to mozda nece odgovarat ali meni osobno pase, jer je cesto setam po stolu, pa je ne moram dizat. Kabel je kao i kod svakog "premium" sharkoon proizvoda presvucen tkaninom...Na jaci pritisak tipkovnica se ne savija, i ne skripi (bar ne jos ), plastika od koje je napravljeno kuciste je kvalitetana s obzirom na cijenu tipkovnice.

Koristio sam sharkoon skiler, i mogu rec da je jedino "skiller" zajednicka rijec , nemaju veze jedna s drugom...

Mislim da se dobija dosta u kategoriji tipkovnice od 300 kn (platio 280 links). Konkurent CM supressor, kojeg bi i sigurno kupio da ima HR layout (jer mi je sharkoon pao u ocima zbog losih iskustava)

Uglavnom zadovoljan sam na prvu, vidit cemo koliko ce zadovoljstvo potrajat, iduce 2 godine sam na miru, toliko ima jamstva 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 19:47 (dr.jazz).
Moj PC  
0 0 hvala 2
10 godina

Pozdrav ljudi,

kupujem tipkovnicu za normalan daily use, dakle gaming i tipkanje opcenito pa me zanimalo koju se isplati uzeti do nekih 200-300kn?
Dosta mi je bitno da tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje i da nije jako glasna.

Za oko su mi zapele Coolermaster Octane(300kn) i Zalman ZM-K400G(190kn), ima li netko jednu od ovih pa da kaze par rijeci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RuBiK kaže...

Pozdrav ljudi,

kupujem tipkovnicu za normalan daily use, dakle gaming i tipkanje opcenito pa me zanimalo koju se isplati uzeti do nekih 200-300kn?
Dosta mi je bitno da tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje i da nije jako glasna.

Za oko su mi zapele Coolermaster Octane(300kn) i Zalman ZM-K400G(190kn), ima li netko jednu od ovih pa da kaze par rijeci?

Genius KB-G265, ima pozadinsko osvjetljenje i ugodno je za tipkanje. I što je najbolje traje i traje :)

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
10 godina

Jesi siguran za tu? Realno sa Genius tipkovnicama nemam bas neke srece :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
RuBiK kaže...

Pozdrav ljudi,

Logitech G103, osobna preporuka, kvalitetna izrada, dobar feeling (za membransku tipkovnicu) ima wrist rest.
EDIT: Isprike, nisam pročitao ovaj dio za pozadinsko osvjetljenje, G103 nema, al' G105 ima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2015 7:56 (VedranMik).
14 godina
neaktivan
RuBiK kaže...

Jesi siguran za tu? Realno sa Genius tipkovnicama nemam bas neke srece :P

Pa evo ja koristim G265 već skoro godinu dana, i nema problema za sada.

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan

Pozdrav

Molim preporuku za tipkovnicu do 1000-1100kn. Imam G105 i ne sviđa mi se ni malo. Dakle preferiram bijelo osvjetljenje, brown tipke. Ne trebam nikakva mulimedia sranja, i da izgleda obično tj. normalno. Gledam novi Corsair Strafe (crveno svijetli, nije bas nesto), CM quickstorm bez numapda ili mozda K70 ima li jos nesto pametno? Nije nužno da su cherry switchevi ali mi je bolje da su tipke tihe nego glasne.

Tnx

0 0 hvala 0
13 godina

Kolega, ti si prakticki opisao g710+ od logija koju usput preporucam. 

Nakon ispravka par greski iz prve serije, ne vidim manu u tom proizvodu, osim cijene naravno. Al tebi je to bas u buđetu.

pozz

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, kad malo razmislim to i je to. Samo sto je odvratna, ima 20 tipki koje trebam bas nikada.. Budem videl jos malo.

Hvala na odgovoru

17 godina

Corsair K70 topla preporuka. Moja je sa cherry mx red switchevima, kupljena prije 2 godine, i dan danas radi kao da sam je jučer otpakirao.
Čvrsta, kvalitetna, bez kiča, lako se čisti, multimedijalne tipke u gornjem desnom kutu su diskretne i funkcionalne, backlight i dan danas radi kao i prvog dana, 3 razine svjetline i par modova (tipa, mozes birati koje tipke da svijetle, koje ne, ili da zasvijetle kada se pritisnu itd..)

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Dali mi se isplati prodat K740 logitechovu tipkovnicu za 130 kn?

Na linku vidite problem, koji je jako malen ali stvarno smeta pri radu!

Jos prije prodaje jednom da pitam, isplati li se prodat za te pare buduci da je nova u ducanu preko 400 kn skuplja (ako je uopce i dostupna jos) ili se moze jos nesto napraviti s ovom mojom?!

Kako god, ako se isplati prodat, odmah mi preporucite neku tipkovnicu (za rad, ne gaming) do 200 kn. Uvjet da bude tako tanka (slim), i da slova su u ravnini s njome - neka zamjena za k740! Pozadinsko osvjetljenje nebi bilo na odmet, i dobro bi doslo. Moze i njuskalo itd, bitno da je ocuvana max. i da ima garanciju, te da dobijem sto bolje za te novce.

Gledao sam logitech k280, ima sve sto trazim, osim tog pozdainskog osvjetljenja + cjena mi je prihvatljiva! Ima li nesto bolje, dali je taj logitech previse razvikan?

Ako jos ima onih paketa nekih dobrih (tipkovnica + mis), moze i za nekih 50-70tak kuna gore cjena!

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 11:02 (x360gamer).
15 godina
Ajde ljudi, zar niko nema neku preporuku za tipkovnicu koja bi odgovarala opisu u gore iznad postu, a da je do 200 kn?
10 godina
odjavljen

Bok, ekipo!

Ispričavam se ako ste negdje u ogromnih šezdeset stranica imali sličan upit, ali valjda mi nećete zamjeriti što ga (i ako ga...) ponavljam. Naime, u takvoj sam situaciji da mi se bioritam potpuno izvrnuo i da često na računalu radim (od stvarnog rada do tipkanja na forumima, fejsu i slično) noću, što se baš ne sviđa mojem ukućanu koji bi u to vrijeme spavao. Trenutno tipkam na nekoj naobičnijoj Logitechovoj USB tipkovnici klasičnog profila tipaka koje se... noću ipak dosta čuju! Ne kao mehanička tipkovnica, ali podosta, pogotovo kad se nešto brže (100+ WPM, iako u 99% slučajeva ne mislim tako brzo) tipka. Budući da mi je mrsko usporavati tipkanje i moliti se da se ukućan ne probudi i razbudi, ciljam na neku tipkovnicu koja je što tiša, tj. nečujnija. Ne trebaju mi multimedijske tipke (iako ih može biti), a ne želim razne igračke fičre koje sigurno neću koristiti jer se ne igram često. Dakle, obična tipkovnica običnog izgleda - može crna, može bijela, može s roza cvjetićima, ali crveni zmajevi ne dolaze u obzir. Pretpostavljam da bi trebala biti neka što nižeg profila tipaka (slična prijenosnicima), ali nemam ideje koja je najbolja za neku normalnu cijenu (mogu se protegnuti čak do 500 kuna, duševni se mir ne može izraziti u novcu). Može sa žicom, može bežična... Samo nek je tiha!

Hvala i LP. :-)

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozz, potrebna mi je tipkovnica za gaming, bitno da slova svjetle i nemogu naglasiti kolko je bitno da je jeftina.

Isto bi bio bonus kad bi je bilo u ADMu...(mjerim se uzest joypad i mozda mis tam pa da se naber minimum za online narudjbu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
EpicFailGuy kaže...

Pozz, potrebna mi je tipkovnica za gaming, bitno da slova svjetle i nemogu naglasiti kolko je bitno da je jeftina.

Isto bi bio bonus kad bi je bilo u ADMu...(mjerim se uzest joypad i mozda mis tam pa da se naber minimum za online narudjbu)

CoolerMaster Devastator tipkovnica+ miš,gaming, HR layout, Blue

CoolerMaster Devastator tipkovnica+ miš, HR layout, RED LED

COOLERMASTER Octane HR tipkovnica + miš (7 boja)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 17:45 (djigibao).
17 godina
Arendelle kaže...

Bok, ekipo!

Ispričavam se ako ste negdje u ogromnih šezdeset stranica imali sličan upit, ali valjda mi nećete zamjeriti što ga (i ako ga...) ponavljam. Naime, u takvoj sam situaciji da mi se bioritam potpuno izvrnuo i da često na računalu radim (od stvarnog rada do tipkanja na forumima, fejsu i slično) noću, što se baš ne sviđa mojem ukućanu koji bi u to vrijeme spavao. Trenutno tipkam na nekoj naobičnijoj Logitechovoj USB tipkovnici klasičnog profila tipaka koje se... noću ipak dosta čuju! Ne kao mehanička tipkovnica, ali podosta, pogotovo kad se nešto brže (100+ WPM, iako u 99% slučajeva ne mislim tako brzo) tipka. Budući da mi je mrsko usporavati tipkanje i moliti se da se ukućan ne probudi i razbudi, ciljam na neku tipkovnicu koja je što tiša, tj. nečujnija. Ne trebaju mi multimedijske tipke (iako ih može biti), a ne želim razne igračke fičre koje sigurno neću koristiti jer se ne igram često. Dakle, obična tipkovnica običnog izgleda - može crna, može bijela, može s roza cvjetićima, ali crveni zmajevi ne dolaze u obzir. Pretpostavljam da bi trebala biti neka što nižeg profila tipaka (slična prijenosnicima), ali nemam ideje koja je najbolja za neku normalnu cijenu (mogu se protegnuti čak do 500 kuna, duševni se mir ne može izraziti u novcu). Može sa žicom, može bežična... Samo nek je tiha!

Hvala i LP. :-)

Iako zazirem od Apple proizvoda, mozda bi Apple Wired Keyboard zadovoljila tvoje potrebe.
 Low profile i ne cini se glasna (bar po reviewovima na youtube-u)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 19:26 (zzZZzz).
16 godina
dr.jazz kaže...

Konkurent CM supressor, kojeg bi i sigurno kupio da ima HR layout 

Coolermaster Suppressor ima HR layout i to "pravi" layout kod kojeg HR tipke svijetle, a ne onaj gdje su HR znakovi samo dodatno naljepljeni.

CM Suppressor HR layout CM Suppressor HR layout
Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
10 godina
odjavljen
zzZZzz kaže...

Iako zazirem od Apple proizvoda, mozda bi Apple Wired Keyboard zadovoljila tvoje potrebe.
 Low profile i ne cini se glasna (bar po reviewovima na youtube-u)

Ja bih da je prilagođena za PC, iako mi je jasno da bi ta Appleova tipkuša radila i na XP/10 kombinaciji koju koristim. Nije mi gušt nemati Num Lock i slično, iako cijenim trud, a sama mi se tipkovnica, da nema tih problema, zapravo sviđa. :)

Molim vas, može još kakav prijedlog? Relativno mi je hitno jer mi je ukućan počeo mrziti ovu tipkušu, a meni je baš odlična. I služi mi već tri-četiri godine, a možda i više.

10 godina
neaktivan
Arendelle kaže...

Ja bih da je prilagođena za PC, iako mi je jasno da bi ta Appleova tipkuša radila i na XP/10 kombinaciji koju koristim. Nije mi gušt nemati Num Lock i slično, iako cijenim trud, a sama mi se tipkovnica, da nema tih problema, zapravo sviđa. :)

Molim vas, može još kakav prijedlog? Relativno mi je hitno jer mi je ukućan počeo mrziti ovu tipkušu, a meni je baš odlična. I služi mi već tri-četiri godine, a možda i više.

http://www.cnet.com/topics/peripherals/best-computer-accessories/keyboards/

15 godina
neaktivan

Ubodena G710+. Zadovoljan sam. Vjerujem da je K70 kvalitetnija i lijepša ali je i 500 kuna skuplja. Za 999kn kolko sam platil ovu mislim da bolje ne može.

Hvala na svjetu.

Idemo sad da vidimo koji miš je dobar :p

1 0 hvala 0
17 godina
Logitech G910 Orion Spark

Da podijelim s vama i par dojmova o Logitech G910 tipkovnici budući da je stvar kod nas ipak rijetka biljka.

Dvije godine i 3 mjeseca imao sam Logitech G710+ i bio prezadovoljan jer tipkovnica je imala sve što sam ikad želio (backlight, odvojene programibilne tipke, odvojene multimedijske tipke i naravno bila je mehanička).

Od kad je G910 predstavljena moja su mišljenja varirala od "prešareno" do "čudno za Logitech". Sve dok nedavno nisam imao prilike položiti prste na nju po prvi put. I wow...
Tako sam odlučio sebi kupiti jedan komad, usporediti sa G710+ te si jednu ostaviti, a drugu prodati.

Miskoncepcije:

a) lošta izrada - plastika je puno kvalitetnija i masivnija, mat, nego na G710+ iako se to tako ne čini na slici; Logitech ih u labosu baca, tiska 70 milijuna puta ispod strojeva, gazi autom, testira na vibracije, pad s visine itd.

b) keycaps - Linus ih je među prvima pljuvao, a ja sam mu vjerovao. Stvarnost je zapravo puno drugačija. Oni NEMAJU blago zakivljenu liniju kad ih se gleda s prednje strane (kao standardni) već su ravni s "tračnicama" koje centriraju prst. I ti bridovi nisu ni blizu izraženi kao što je to na slikama gdje se radi marketinga naglašavaju. Vi pod prstom uopće ne osjetite bridove već vam prst samo sjedne na mjesto).

E sad, nakon što sam tipkovnicu malo samo probao na ugašeno išao sam malo istraživati Romer G prekidače i gledati vide-e iz tvornice. Stvar je Logitech razvijao sa japanskim Omronom skoro 3 godine i to se bome vidi. Kakav je osjećaj? Zamislite puno kvalitetnije, direktnije i nešto tvrđe cherryMX brown switcheve. Zapravo ih je teško opisati jer su nova stvar ( btw. zbog dizajna RGB LED-ice su centrirane, a osvjetljenje daleko bolje nego na bilo kojoj cherryMX tipkovnici). Što dovodi do miskoncepcije c.

c) nije dobra za pisanje - toga sam se najviše bojao. No Romer G su zapravo stvoreni za pisanje. Trebam se još priviknuti, ali WPM mi je 5-10% veći nego na brown switchevima (Kratki hodovi, dobar feedback i ujednačen otpor).

Recenziju i slike možete očekivati kroz koji tjedan te iako joj fale neki featurei  (USB/audio pass) koji se očekuju u ovom cjenovnom rangu, ovo je sa svim mojim stažom u top 3 gaming tipkovnice ikada. Ako imate prilike, svakako probajte Romer-G. Ljudi se boje novog, a za razliku od Razera i nekih koji su se priklonili kineskim kopijama cherryMX (iako su i ti kineski dobri!), Logitech se odvažio krenuti u nešto novo i pri tome odabrao pravog partnera što rezultira fantastičnim switchevima.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
2 0 hvala 6
10 godina
odjavljen
Re: Logitech G910 Orion Spark

Lovče, znam da nije najprimjerenije da pitam u ovoj temi, no koliki ti je famozni WPM? Ne pitam bez razloga, već me zanima kako bih mogla tvoju opasku o kvaliteti prekidača (hm, nije mi ovo najsretniji prijevod) staviti u neki svoj kontekst. :)

17 godina
Re: Logitech G910 Orion Spark
Arendelle kaže...

Lovče, znam da nije najprimjerenije da pitam u ovoj temi, no koliki ti je famozni WPM? Ne pitam bez razloga, već me zanima kako bih mogla tvoju opasku o kvaliteti prekidača (hm, nije mi ovo najsretniji prijevod) staviti u neki svoj kontekst. :)

Nisam daktilograf, al imam oko 60 WPM za hrvatski i 50 za engleski.

Naravno, kao i svaki switch, preporuka je probati ga prije kupnje jer svakom drugačije odgovara.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
13 godina

Lovac, bas takve informacije nam trebaju na forumu. Bravo za tvoju sumnju i kriticki osvrt. 

Slazem se s tobom, bilo bi korisno objaviti vise slika u prigodnoj temi. ;)

p.s. i sumnjao sam u recencije tog hardwarea, a kao jedinu glupost oznacio bi onaj stalak za smartphone...

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 21:29 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Ljudi, šta kažete na CM Octane izdanje? Dali se dobro ponaša tipkovnica i miš? Znam da je ovo tema za tipkovnice al dap itam odmah i za miš pošto je u kompletu sve. Hvala :)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice