TES V: Skyrim - Modding

poruka: 383
|
čitano: 98.774
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: The Elder Scrolls V: Skyrim
15 godina
Re: TES V: Skyrim - Modding
doktor1 kaže...
VooDooZg kaže...

Evo poinstalirao sam sve modove ( 50-ak ) redosljedom kako si napisao i promjenio ini i ostale filove i dobio ---  reinstaliranje igre, pol stvai je plavo ili ih nema ( fali krov ), a bilo mi je tak lijepo,, ništa sad idem ispočetka instalirati i pokušat se sjetiti koje modove sam instalirao i nadam se da cu dobiti kaj sam jučer imao i opet imam školu na svojoj koži

Modova je 70-ak!! Jesi omogućio da igra koristi više od 2GB memorije?

Doka, nego jel možeš potvrditi, za korisnike bez Steam-a, igra se nakon isntalacije pokreće iz mape Skyrim4GB s dodatkom "-steam neki-broj-prema-uputi" ? Data fajlovi se i dalje podešavaju preko originalne exe datoteke jer ionako ovaj 4GB exe ne nudi alate za podešavanje već odmah pokreće igru, Am i right?

www.rigburning.comule.com
17 godina

Ne koristim i nisam koristio 4GB Skyrim! Koristim LAA. Tako da sa tim 4GB nisam baš u prijateljskim odnosim.

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ovo 4gb nemogu koristiti jer nemam steam, jesam u ini filu sam mu omogučio da koristi više od 2gb ( ali mi nije jasno dali mu je to neka virtualna memorija ili !??  jer ja imam samo 2gb ram-a + 1gb na kartici garfičkoj )

Ma puno je to modova i normalno je da se nekaj očito krivo preklopilo a i svaki komp je i individua za sebe - tak da greška je na meni sigurno ali eto sad sam instalirao onaj zadnji serius HD 0.99 ( ovaj koji je hot file na onom forumu ), cave i rock i snow oni po par sto mb filovi, onaj za vodu, namještaj i zvjezde i super -- sad budem kak ce izlaziti još polako ove za sitnice ( novčići, putokazi, kad izađe komplet za zvjeri sve itd.. ) 

Inače isplati se potruditi jer ih je stvarno lako instalirati a dignu puno igru i nema velikog dropa fps-a meni konkretno nikakvog ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da bi ti svi modovi pravilno radili MORA se imat više od 2GB memorije i MORA se omogućit Skyrimu da koristi više od 2GB

Ljepo sam napisao da ako se to ne napravi da doalzi do anomalija i sličnih pi*darija. To u ini fileu samo pospješuje rad 4GB ili LAA!!!

Dakle nije problem u ničemu već do tvoje konfiguracije koja ima 2GB radne memorije!!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 11:34 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Samo da napomenem, ja koristim ovaj 4GB skyrim, i trebam igru pokretati sa tom datotekom. Ako pokrenem igru normalno sa igrinim launcher-om, onda mi se nakon nekog vremena sruši. Sa njim sve radi normalno.

0 0 hvala 0
17 godina
VooDooZg kaže...
 serius HD 0.99 ( ovaj koji je hot file na onom forumu ),

Taj mod "nevalja"!! Da bi ga imalo smisla instalirat cijel igra bi trebala biti fotorealistična! Evo samo dva banalna primjera zašto nevalja i zašto su bolje default teksture veće rezolucije

Užasno uklapanje u ostale teksture primer 1, primjer 2

Ovaj prvi prijmjer govori dovoljno. To izgleda užasno!

ššššš - možda su u šumi
13 godina

Meni je taj mod odličan i uz onaj za vodu, cave i zvjezde i onaj za otežavanje igre ujedno i najbolji !!

E sad meni je tako ožda se još nekome svidi, možda ne --- nemožeš tvrditi da je nešto dobro ili nije, svako od nas ima dručije želje, neko voli plavuše neko crnke -- kužiš !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče korištenja memorije ja sam na kraju iskoristio CFF Explorer, on mi se činio nekako najsigurniji jer imaš najveću kontrolu nad tim.

Evo i tutorial:

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

A ovo kaj si naveo slike je zato šta nisi instalirao Rocks_Ultra_Quality-1382-0-03 ( ima 60-ak mb )  i iste je kvalitete, to je isto kao da kažeš nemoj Fzrniture mod instalirati jer je neralno u odnosu na kamenje u kuci ili spilji

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
VooDooZg kaže...

A ovo kaj si naveo slike je zato šta nisi instalirao Rocks_Ultra_Quality-1382-0-03 ( ima 60-ak mb )  i iste je kvalitete, to je isto kao da kažeš nemoj Fzrniture mod instalirati jer je neralno u odnosu na kamenje u kuci ili spilji

Nije isto!! To su sve iste teksture veće rezolucije i uklapaju se u igru!! 

Ali tko voli nek izvoli!

I to nisu moje slike već sa nexusa. Ne koristim to

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 12:24 (doktor1).
15 godina

Našao sam vremena da sve instaliram, radi savršeno prezadovoljan sam viđenim. Udarac na performanse je minimalan, dungeoni su predobri jedva čekam nove modove i još kad izađe cons. kit, veselje za cijelu zajednicu.

Doktore hvala na trudu i kompilaciji.

I'm very large!

0 0 hvala 0
17 godina

Kasnije će biti update. v2.1

FXAA postavke promjenjene

SkyrimPref.ini postavke

- refleksija vode povećana na 2048x2048 rezoluciju, (prije 1024x1024)

Update tekstura na nekim biljkama.......

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 13:17 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Update v2.0a

Novi injFX_Settings.h file. Po meni mnogo realniji i ljepši, "kristalnija slika" -NOVI SETTING -- STARI SETTING

*hladnije boje, noći su osjetno mračnije, korištenje baklje u tamnicama

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 13:20 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hvala doktore

nego zasto nemogu uci u data files u launcheru da eneblam .esm ako sam ih sve kopirao u Skyrim\Data folder

marroncevic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brkovi kaže...

hvala doktore

nego zasto nemogu uci u data files u launcheru da eneblam .esm ako sam ih sve kopirao u Skyrim\Data folder

Idi u My Documents\My Games\Skyrim i editiraj SkyrimPrefs.ini. Ispod [Launcher] nađi "bEnableFileSelection=0" i promijeni 0 u 1 i snimi. Trebalo bi raditi. Ako tog reda uopće nema, onda ispod Launcher samo dodaš "bEnableFileSelection=1"

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 23:25 (Morag).
17 godina
Brkovi kaže...

Otvori SkyrimPrefs.ini te pod [Launcher] kopiraj ovo -bEnableFileSelection=1

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan

napravio tocno sve po uputama,mislim da se tu nema sto pogrijesiti ali opet nemogu otvoriti data files {#}

P.S nije bilo reda pa sam ga kopirao

marroncevic
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 23:41 (Brkovi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brkovi kaže...

napravio tocno sve po uputama,mislim da se tu nema sto pogrijesiti ali opet nemogu otvoriti data files {#}

Sigurno imašovo u SkyrimPrefs.ini po My Documents/My Games/Skyrim

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Brkovi kaže...

Sigurno imašovo u SkyrimPrefs.ini po My Documents/My Games/Skyrim

imam samo je meni display odma na vrhu

otvaram skyrimPrefs notepad

marroncevic
17 godina

Evo ti moj - KLIK

Kopiraj to pod Launcher u svoj .ini

Ako ćeš prebacit cijeli, morš promjenit rezoluciju i grafičku karticu u ini datoteci.

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Evo ti moj - KLIK

Kopiraj to pod Launcher u svoj .ini

Ako ćeš prebacit cijeli, morš promjenit rezoluciju i grafičku karticu u ini datoteci.

evo ga radi ja sam pogrijesio jer sam kopirao pod display,a treba pod luncher {#}

kasna je ura pa zato

hvala jos jedanput

marroncevic
15 godina
neaktivan
Doktore jesi mjenjao interface tj."konzolaski" menu? I ako nisi vidim da se snalazis po Skyrim Nexusu, mozda si naletio na neki dobar interface mod?
17 godina

Nisam mjenjao jer mi je ovaj OK, ali ima ovaj za skinut.

Ovaj na slici izgleda odlično, ali je WIP...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 0:22 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

UPDATE 2.1

Vurts Skyrim Flora Overhaul (skinuti update Vurts Skyrim Flora Overhaul - Groundcover i Vurts Skyrim Flora Overhaul - Shrubs)

HD Baskets Retex

HD Sacks Retexture

1024x1024 HQ chicken

Improved NPC Clothing- Higher Resolution outfit

Smooth Dragon Runes

Dragon Glyphs HD

Spamheinzs HD Farmhouse (za bolje performanse skinuti 1024x1024 teksture)

Deadly Serious Shrouded Armor

____________________________________________________________________________________________

SLIKA(Riverwood)   SLIKA(Inn)   SLIKA (DB Armor)  SLIKA (Farmhouse)  SLIKA(interijer)   SLIKA(interijer)

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

koliki je pad fps-a?
da li mi se to isplati stavljati?
igra mi ide na high 1920x1080p...konfa pod moj pc 

da li da to stavim ako sam već na preko pola igre?

Ludio Ad Tempus Vitae
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na mojo konfiguraciji radi u prosjeku na 40 FPSa dok u tamnicama i sličnim prostorima oko 50/60! 1920x1080 - Ultra -

Sjene kada se stave sa Ultra na High dobije se dobar FPS boost..

Nema veze šta si na pola igre....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 11:24 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
doktor1 kaže...

Na mojo konfiguraciji radi u prosjeku na 40 FPSa dok u tamnicama i sličnim prostorima oko 50/60! 1920x1080 - Ultra -

Sjene kada se stave sa Ultra na High dobije se dobar FPS boost..

Nema veze šta si na pola igre....

da,ali su onda sve neke zrnate i nerealne,ali sta ces HD 4850 ovako tera sve na ULTRA osim sjena ! 

@doktore svaka cast na threadu,sto cesce da se osvjezava i ovako je super ! ;)

[V] [U] [C] [O]
15 godina
neaktivan

Uf, koliko se samo skupilo modova, koliko verzija..

Držim se prve verzije jer mi je naprosto prevelika gužva nadalje.

Naravno, svaka čast doktoru (bez daljnjeg) no da li je moguće pojednostavniti moddanje?

Ima preko cca 50 pojedinačnih linkova, ,možda da je izvesti nekakav paket sistem- Osnovno, Srednje & Ultra.

Savvy?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čekaj da izađe neki mod manager onda će biti puno lakše modati. Skineš mod zapakiran u određeni format, staviš ga u folder za modove i onda ga s jednim klikom instaliraš i deinstaliraš. Čak ni nemaš straha da ćeš trebati raditi reinstall igre ako nešto krivo napraviš. Tako je to otprilike do sada funkcioniralo.

A koliko sam skužio to će biti podržano i od službenih mod toolsa koji će se moći koristiti preko Steama.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Već ima Nexus od manager. I 90% modova radi sa njim - zato i ima ova opcija download with manager (slika). I skida modove i instalira i zamjenjuje. Ali neke treb aručno stavi i slično... Ja sam na manual instalaciji.

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: The Elder Scrolls V: Skyrim
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice