Europa Universalis IV

poruka: 550
|
čitano: 112.796
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Nije,vec hocu da se prebacim na otok Kretu s Otomanima ali ne ide nikako...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Europa Universalis IV
natron kaže...

Nije,vec hocu da se prebacim na otok Kretu s Otomanima ali ne ide nikako...

Dovedi vojsku tamo di imas brodove koji mogu prevoziti ljude (Cogovi), klik na vojsku, gornji desni kut prozora koji ti iskoci -> attach to transport. Kliknes na brod i samo stavis da vozi na kretu i to je to.

LoL acc THCJoshi
12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Hvala radi sve :)

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Europa Universalis IV

jel igra itko još,koje se od dlcova isplati nabavljat,meni sada nakon sto sam zavrsio EU4 crusader kings 2 izgleda vrlo primamljivo..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

novi patch

e sad će bit tarapane... {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

pozz ljudi vec ranije sam igrao EU4 ali nisam znao igrat pa sam je izbrisao e pa ovako

1-u kojoj godini i s kojom drzavom da pocnem igrat

2-kako da vodim drzavu (mozete li mi pojasniti :ekonomija,vojska...)

3-zelim sto prije da pocnem igrati sa hrvatskom ali kolko vidim dosta je tesko pa zelim sto prije shvatiti kako igrati ovu igru

molim vas za pomoc {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

poceo sam igrati igru mozes mi pojasniti kako da vodim drzavu,u kojoj godini i s kojom drzavom da pocnem...{#}

12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

čitaj redom kroz ovu temu, dosta stvari smo pokrili i probali pojasnit, i najvažnije, igraj i uči, i to ti je to, kad ti jednom sve klikne, dalje ide lagano

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
A led ga jeba nešto sam skonto ali za pocetak sam poceo malo sa siframa e ovako
Kao hrvatska sam se odvojio od madjarske i napravio vojsku od 90 (onih ja mislim tisuca) i napao bosnu koja je imala 8 i na završetku rata mi je ostalo (nakon bitaka opsada...) mi je ostalo 12 kako da ocajam vojsku
16 godina
Europa Universalis IV

Koliko je igra promjenjena u odnosu na ck2? Isplati li se kupovati?

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Samo obavijest: Za vikend je igra na steamu na 50% popusta.

Ja osobno razmisljam da li kupovati ili ne, cuo sam dosta pohvala. No nisam jos ni CIV 5 BNW stigao odigrati kako spada. U biti, zanima me da li bi radila na laptopu s i5 procesorom i integriranom grafikom, star cca 2 godine. Igra netko igru na necem slicnom?

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
WiCkED kaže...

Ja osobno razmisljam da li kupovati ili ne, cuo sam dosta pohvala. No nisam jos ni CIV 5 BNW stigao odigrati kako spada. U biti, zanima me da li bi radila na laptopu s i5 procesorom i integriranom grafikom, star cca 2 godine. Igra netko igru na necem slicnom?

Ako je na 50% - kupnja obavezno {#}

igra vrijedi svakog centa i kad nije na rasprodaji

Ako imaš 2 GB RAM, svejedno je, vidim da imaš i i5

Grafika u EU ne postoji - to malo kaj se animira, slobodno umanjiš da ti komp vrti i niš nećeš izgubiti

Inako većina nikad ne igra na reljefnoj mapi, svi se prebace na političku, vjersku ili neku drugu od 15 mapa, a na njima grafike nema (svejedno je jel si na low ili ultra grafici)

Svakako uzmi igru, a igraj kasnije kad budeš imao vremena, ali ako probaš ovo, CIV ode u zaborav {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 12:27 (Darky).
15 godina
Darky kaže...
Inako većina nikad ne igra na reljefnoj mapi, svi se prebace na političku, vjersku ili neku drugu od 15 mapa, a na njima grafike nema (svejedno je jel si na low ili ultra grafici)

Na reljefnu prebacim kad micem vojsku u neprijateljsko podrucje, da nebi bilo nismo znali tj. 15.12 a moji se penju po Alpama xD

Svi smo mi Mentalist // R.I,P. EP
16 godina
WiCkED kaže...

Probaj demo sa steama da nebi kupio igru koju nemožeš pokrenuti

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
15 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Sh*t just got real.. {#} Btw, ovo je passive let's play, kada završi postam slike jer se zanimljivosti događaju ;)..

Who's your God now Austria?! Who's your God now Austria?!
Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Europa Universalis IV

Vidim da svi kreirate CRO preko igranja HUN pa release nation.

Na vlastitu odgovornost to možete mjenjati u .txt dokumentima pod Europa Universalis 4/history/provinces, identično kao i u EU3. Dakako, prvo kopirajte cijeli folder sa listom provincija na neko sigurno mjesto za backup.

Primjer: Zagreb ima owner: HUN.. - to promjenite u CRO

owner = HUNCRO
controller = HUNCRO

capital = "Zagreb"

...

culture = croatian
religion = catholic
hre = no
base_tax = 3
trade_goods = cloth
manpower = 3

add_core = HUN

add_core = CRO - ovo pustite

Pošto je Dalmacija pod Venecijom, tu nije dovoljno samo promjeniti Owner, nego i izbrisati prvu IF liniju u povijensom redosljedu. Otprilike piše 1.1.1411 = (owner = VEN, core = VEN)... To liniju izbrišete i Dalmacija pripada vama.

Također možete mjenjat religiju i kulturu, umjesto npr. catholic, možete napisat muslim, orthodox ili obrnuto. Ovo ne preporučam, kreirajte državu i to je to ako ne želite skroz pokvariti igru.

Oslobađanje od Mađara je praktički cheat, tako je i ovo samo način da krenete s Hrvatskom od 1444. Također je interesantno stvoriti Hrvatsku pa početi sa Ragusom (Dubovnik) ili nekom drugom državom pa vidjeti kako se Hrvati razvijaju.

Preporučam da pustite Srbe da egzistiraju dokle god ih Turci ne počnu rokat. Vidim da ih svi osvojite, što je u početku možda i dobro jer imaju žitnu regiju, a i misije vam idu u tom smjeru, ali čim Turci prodru ljepo je imat tampon zonu između CRO i TUR.

Diplomate šaljite u susjedne zemlje i u Tursku, da se ne urote protiv vas, pogotovo ako krenete osvajati Bosnu, što je preporučljivo zbog Manpower, ali možete dobit po piksi od Mađara.

Za misije uzimajte one tipa increase prestige, menpower itd dok ne budete spremni osvojit bosnu. Ne trošite se na brodove, napravite light ships (nekoliko komada) da vam osiguraju trade, i 2-3 komada heavy ships da patroliraju just in case. Najviše problema dolazi s kopna, ako itko dođe s mora ionako ste propali jer se nemrete borit na obje linije i branit sve regije (kad osvojite Bosnu imate samo 1 regiju da ne graniči s nikim.

Zato diplomacija s susjedima, spetljat se s Austrijancima što prije jer je cilj osigurat se od Turaka, a uz ovaj loš menpower što imate (do 18.000 max kad prodru turci) nećete izdržat ni 3 godine da vas ne satru. Poljska je također poželjan saveznik, nije vam susjed pa neće bit rivalstva, a imaju dosta vojske i mp kroz cijelu igru što su i voljni poslat kad treba.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 10:44 (ivan dragi).
Moj PC  
4 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Možda je već bilo, ali nek se nađe:

http://www.pcgamer.com/2013/11/04/europa-universalis-4-conquest-of-paradise-announced-will-allow-exploration-of-a-randomly-generated-american-continent/

Nova ekspanzija, Counquest of Paradise, izlazak najavljen za 11.12. 

Radi se  overhaul exploration i expansion dijela igre, biti će mogućnosti da Amerike neizgledaju kao u stvarnost već random kontinetni sa nativnim civilizacijama koje će također dobiti neka pobljšanja poput mogućnosti stvaranja federacije plemena, pa problemi kada dođu europljani itd.

Kolonijama će biti teže upravljati, tražiti će samostalnost, stvarati će vlastite države...

Čini mi se ok proširenje, samo da ne bude prek 20 eura...

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
stickman1 kaže...

Čini mi se ok proširenje, samo da ne bude prek 20 eura...

pa uvijek će se pojaviti neka rasprodaja najkasnije za uskrs....

16 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Ranije ste pisali da je lako igrat s Japanom, da se može ujedinit do 1500.-te, ali meni to ne uspijeva, pa trebam pokoji savjet...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Novi trailer za Conquest of Paradies:

Dosta su poradili oko indijanaca, građevine, seljenje, savezi plemena, tehnologije.

Izlazak je odgođen za 14.1.2014.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šef kaže...

Ranije ste pisali da je lako igrat s Japanom, da se može ujedinit do 1500.-te, ali meni to ne uspijeva, pa trebam pokoji savjet...

ma svejedno je jel japan, hrvatska ili francuska

možeš igrati na dva načina

a) nasilno sa ratovanjem

ovaj način je vrlo popularan jer je zabavan, ali stvara probleme u vidu agresivnih susjeda i rivala

b) profinjeno sa diplomacijom

uglavnom dosadan dio igre, ali ništa manje efikasan, uz malo sreće i pameti lako je stvoriti ogroman imperij čak i bez ispaljenog metka

recimo kad flandrija sa 6 pokrajina aneksira cijelu francusku {#}

16 godina
neaktivan
Darky kaže...
Šef kaže...

ma svejedno je jel japan, hrvatska ili francuska

možeš igrati na dva načina

a) nasilno sa ratovanjem

ovaj način je vrlo popularan jer je zabavan, ali stvara probleme u vidu agresivnih susjeda i rivala

b) profinjeno sa diplomacijom

uglavnom dosadan dio igre, ali ništa manje efikasan, uz malo sreće i pameti lako je stvoriti ogroman imperij čak i bez ispaljenog metka

recimo kad flandrija sa 6 pokrajina aneksira cijelu francusku {#}

Uspio sam ujedinit Japan, rano sam se bacio u koloniziranje, pa se natječem s Portugalom i Castillom u tome i fino napreduje taj imperij. Al dosta sam problema imao s kršćanima, stalno neke pobune i sl. Sad sam skoro sve preobratio natrag na Shinto.

Nego, trebam neke savjete oko trgovine, zarađujem manje od 20 dukata tu, a mislim da bi to moglo biti puno više. I, kako izvući više novca iz kolonija?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
17 godina
neaktivan
Šef kaže...

Nego, trebam neke savjete oko trgovine, zarađujem manje od 20 dukata tu, a mislim da bi to moglo biti puno više. I, kako izvući više novca iz kolonija?

trgovina

imaš dva trgovca

Prvog postavi u centar kraj sebe on diže lovu

sve ostale trgovce postavi uzvodno i neka šalju robu prema tom tvom centru

Laka mornarica služi da brani trgovce (tjera pirate) i pojačava tvoju trgovačku snagu

što ti je veća trgovačka snaga, više love dolazi do tebe

također pazi na trgovce koji prosljeđuju robu - ako je centar sa više ruta klikni da šalje tebi robu, ne nekome desetome

za ostale detalje oko trade pogledaj ovdje

14 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

igra li jos iko ovo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Naravno.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Naravno.

Zanima me, nasta bi se triba fokusirat u early game-u? Igrao bih Veneziu

17 godina
neaktivan
Lukanator22 kaže...

• čuvaj se austrije
  • pazi na trgovinu
15 godina
neaktivan
Lukanator22 kaže...
Jonja kaže...

Naravno.

Daleko najvaznija stvar, Austrija. Pokusat ce te u vecini slucajeva osvojit tako da slozi saveze sa jacima, ili cak s njima. Druga stvar, preporucam osvajanje balkanskih podrucja jer su iznimno laki za osvojit, a dat ce ti trade power u Ragusi odakle ces slat pare u Veneciju. 

LoL acc THCJoshi
14 godina
neaktivan
Jonja kaže...
Lukanator22 kaže...
Jonja kaže...

Naravno.

Daleko najvaznija stvar, Austrija. Pokusat ce te u vecini slucajeva osvojit tako da slozi saveze sa jacima, ili cak s njima. Druga stvar, preporucam osvajanje balkanskih podrucja jer su iznimno laki za osvojit, a dat ce ti trade power u Ragusi odakle ces slat pare u Veneciju. 

Znaci, osvojio sam Ragusu, u savezu sam sa Austrijom tako da nebi trebala bit problem, planiram osvojiti Bosnu i udruzit se sa Srbijom al problem je sto je Srbija s njima u ratu. Al nema veze. Ragusu sam osvojio i imam jak trade power :))

15 godina
neaktivan
Lukanator22 kaže...
Jonja kaže...
Lukanator22 kaže...
Jonja kaže...

Naravno.

Znaci, osvojio sam Ragusu, u savezu sam sa Austrijom tako da nebi trebala bit problem, planiram osvojiti Bosnu i udruzit se sa Srbijom al problem je sto je Srbija s njima u ratu. Al nema veze. Ragusu sam osvojio i imam jak trade power :))

Ma claimaj cijelu srbiju i bosnu i sve osvoji.

LoL acc THCJoshi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice