Europa Universalis IV

poruka: 550
|
čitano: 113.037
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

sa svicarcima se vjerojatno koljes po onim njihovim alpama... uz golemi penalty.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Europa Universalis IV

Kad spojim mercenerije i regularnu vojsku u jednu veliku pojavi se ikona pomoću koje mogu izdvojit sve merc u zasebnu vojsku. Pitanje: kako znat koja je od te dvije vojske moja a koja su placenici?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Europa Universalis IV

nemmmmmmmmmogz izmislit hebene austrijance, kako ih pobijediti i sa kime?

Keep Calm and Carry On
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Europa Universalis IV
toxic kaže...

Ja sam ih sa brandenburgzima pobjedio, jos su bili u koaliciji sa cijelpm europom, sve sam ih pobio.

LoL acc THCJoshi
17 godina
Jonja kaže...
toxic kaže...

Ja sam ih sa brandenburgzima pobjedio, jos su bili u koaliciji sa cijelpm europom, sve sam ih pobio.

pa kako? od koga si pao?

Keep Calm and Carry On
13 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Pozdraav,evo vidio da se radi o stratesko igri pa me zanima kako se igra,preko interneta kao travian ili?Hvala

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne, naravno da nije preko interneta. Igra se preko PC-a, treba mnogo strpljenja, ali isplati se jer je ovo vjerovatno najbolja strategija (svog tipa) na svijetu.

To sam ja- sigurno JA
13 godina
neaktivan
wall3 kaže...

Ne, naravno da nije preko interneta. Igra se preko PC-a, treba mnogo strpljenja, ali isplati se jer je ovo vjerovatno najbolja strategija (svog tipa) na svijetu.

Igru moram skinuti s interneta?Zainteresiran sam i volio bih je probat igrati.

15 godina
neaktivan
toxic kaže...
Jonja kaže...
toxic kaže...

pa kako? od koga si pao?

A ono bila je negdje 1630-a godina, taman prije ujedinjena njemacke, falile mi 1-2 provincije za ujedinim njemacku, bio u savezu s poljacima i deklarirao rat da uzmem te 2 provincije (bavarija ili s; negdje tamo) i posto sam imao veliki aggressive expansion, susjedi nisu bili sretni i usli u kolaciji protiv mene. Na kraju zavrsio u ratu s Austrijom, Francuskom, Engleskom, ma 90% europe. Imao sam oko 110 regimenata vojske kad sam objavio rat, a poljska nekih 60-ak mada su mogli oni i bolje. I sad ratovao sam dugo i konstantno sa 3 regimnta po 30-ak vojnika, svi su imali generale, sve sam bitke pobjedio, al veliki problem su mi davale male drzave koje su mi siege-ale provincije, al onda sam samo udrio na austriju kao vodju rata i sieg-ao sve, pa se vratio pocistio svoju drzavu i poceo sieg-at sve male drzave i ono, bankrotirao sam al sam dobio rat i jedno 10-ak provincija.

LoL acc THCJoshi
17 godina
neaktivan
Azmo kaže...

Kad spojim mercenerije i regularnu vojsku u jednu veliku pojavi se ikona pomoću koje mogu izdvojit sve merc u zasebnu vojsku. Pitanje: kako znat koja je od te dvije vojske moja a koja su placenici?

a) kad klikneš na armiju, plačeničke regimente su obično malo drugačije boje od tvojih regularnih jedinica

b) kad klikneš na armiju u detaljnom pregledu ti stoji ime svake regimente (kod plaćenika stoji da su plaćenicni)

c) uvijek možeš promijeniti naziv armije u 1. plaćenicka armija {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 13:27 (Darky).
17 godina
Darky kaže...
Azmo kaže...

a) kad klikneš na armiju, plačeničke regimente su obično malo drugačije boje od tvojih regularnih jedinica

b) kad klikneš na armiju u detaljnom pregledu ti stoji ime svake regimente (kod plaćenika stoji da su plaćenicni)

c) uvijek možeš promijeniti naziv armije u 1. plaćenicka armija {#}

ja ih nikad ne radim jer nemam pojma čemu služe osim šta na njih moram plaćat održavanje i bezveze su :(

Keep Calm and Carry On
13 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...
wall3 kaže...

?

17 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...
Znalac111 kaže...
wall3 kaže...

?

EU 4 i

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 13:38 (Darky).
13 godina
neaktivan

Da, može steam, a i "jogurt" verzija.

To sam ja- sigurno JA
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 13:43 (wall3).
12 godina

Ja satro veliko koaliciju predvođenu naravno Austrijom u kojoj su još bili i Englezi između ostalih! :-) Uf što sam im napravio. merceneriji rulaju! Ja Francuz .-)

15 godina
toxic kaže...

ja ih nikad ne radim jer nemam pojma čemu služe osim šta na njih moram plaćat održavanje i bezveze su :(

Pravilno koristeni Mercovi mogu pokorit pola europe i to lakse i "jeftinije" od "prave" vojske.. :)

Svi smo mi Mentalist // R.I,P. EP
17 godina
Don Strongtoni kaže...
toxic kaže...

Pravilno koristeni Mercovi mogu pokorit pola europe i to lakse i "jeftinije" od "prave" vojske.. :)

taj dio igre nisam proučio pa mi možeš objasniti u par crtica kako ih koristiti?

Keep Calm and Carry On
15 godina

Pa nema tu neke posebne "tehnike". Mercovi ne koriste manpower za reinforce nego zlato, ne kostaju manpower kad ih radis nego zlato. Znaci ako ti je manpower los, ako imas problema u ratu, ako se boris na vise frontova, ako ti bas u sred rata dode 20 rebela, ... koristi mercove..

Ako imas Spanjolsku/Francusku/Tursku i nisu bas isplativi, ali ako imas neku bogatu zemlju osrednje velicine koja nema puno manpowera, mercs all the way..

Znaci mercovi su vojska na zlato, a ne na manpower, ostalo je sve skoro isto.. I da rade se brze od obicne vojske..

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 15:55 (Don Strongtoni).
17 godina
Don Strongtoni kaže...

Pa nema tu neke posebne "tehnike". Mercovi ne koriste manpower za reinforce nego zlato, ne kostaju manpower kad ih radis nego zlato. Znaci ako ti je manpower los, ako imas problema u ratu, ako se boris na vise frontova, ako ti bas u sred rata dode 20 rebela, ... koristi mercove..

Ako imas Spanjolsku/Francusku/Tursku i nisu bas isplativi, ali ako imas neku bogatu zemlju osrednje velicine koja nema puno manpowera, mercs all the way..

Znaci mercovi su vojska na zlato, a ne na manpower, ostalo je sve skoro isto.. I da rade se brze od obicne vojske..

jao kako sam glup :/ hvala na objašnjenju {#}

Keep Calm and Carry On
17 godina
neaktivan
Don Strongtoni kaže...

samo si zaboravio 2 stvari

1 regimenta merca košta kao 3 normalne regimente

1 normalna regimenta uredno ispraši 3 regimente mercova

generalno

merc regimenta vrijedi kao 1/3 normalne regimente

15 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Mercovi su isto tako gotovo uvijek naprednija jedinica od one koju trenutno koristis, naprimjer koristis onu prvu jedinicu, mercovi ti mogu biti longbow, ili man at arms.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Može li mi neko reć kako cu započet sa Dubrovnikom a da me srbi ili bosanci ne zgazu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 19:05 (infernoxcro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

ok

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 19:34 (Znalac111).

0 1 hvala 0
15 godina
Znalac111 kaže...

Nema nikakvog setupa,kako igru inst.?

Ako ne znas instalirat {#}, kupi igru, nema razgovora o piratskom sadrzaju na forumu..

15 godina
neaktivan
infernoxcro kaže...

Može li mi neko reć kako cu započet sa Dubrovnikom a da me srbi ili bosanci ne zgazu?

Zgazi ti njih? Ja redovito sa Ragusom osvojim cijelu Jugoslaviju. Samo napravi malo vojske i to je to.

LoL acc THCJoshi
16 godina
neaktivan

Uspio sam nešto napravit, braća madjari su mi pomogli, podijelili smo bosnu popola, osmanlije su zgazili srbe, dočepo sam se i istre, ali turci su krenuli u ofenzivu...kapitulacija, zgazili su madjare i mene skupa, taman sam mislio da sam dobro započeo...i kako izdržat s dubrovnikom na prvoj liniji s turcima?

12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Meni je pomoglo to što sam postavio CG za vazale i sklopio savez sa Castillom na početku, kasnije sa Austrijom

The truth is out there?! Does anyone know the URL?
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
infernoxcro kaže...

Uspio sam nešto napravit, braća madjari su mi pomogli, podijelili smo bosnu popola, osmanlije su zgazili srbe, dočepo sam se i istre, ali turci su krenuli u ofenzivu...kapitulacija, zgazili su madjare i mene skupa, taman sam mislio da sam dobro započeo...i kako izdržat s dubrovnikom na prvoj liniji s turcima?

Savez sa Austrijom cim prije tim bolje

Keep Calm and Carry On
14 godina
Europa Universalis IV

bolje kasnije :)

austrija na pocetku igre ima ceste ratove za ugarskom i venecijom. dok ne rjesi 2 pokrajine venecije na sjeveru i dio mađarske austrija cesto zove u rat zato je na početku je bolje sa španjolskom/castillom.

o/

2 0 hvala 0
17 godina
Apachy kaže...

bolje kasnije :)

austrija na pocetku igre ima ceste ratove za ugarskom i venecijom. dok ne rjesi 2 pokrajine venecije na sjeveru i dio mađarske austrija cesto zove u rat zato je na početku je bolje sa španjolskom/castillom.

granice su predaleko i Hrvatska je tolko mala da padne dok ovi dođu ako dođu :(

Npr ja sam sa Tuscany na početku imao rat protiv Castille i Aragona kojeg sam glatko dobio, kopnom nisu mogli do mene nego brodovima a nisu dolazili u vecim kolicinama pa sam to vrlo jednsotavno pobijedio bez ikog.

Keep Calm and Carry On
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice