Meni se, kao što sam već pisao, ne sviđaju kompromisi koji su rađeni zbog konzola, ali to ne mijenja činjenicu da igra leti i istovremeno izgleda nadmoćno, a potom ni da je (meni) gameplay super. No, zadržimo se na rendereru.
Opet nisi tehnički objasnio što to Metroov engine ima superiorno? Dakle, prvo DX10 je nebitan - bitan je DX9 i DX11. Onda, Physx je apsolutno nebitan - što s ATI korisnicima? Glupost.
"Visok DOF" i "kalkulacija sunčevih zraka" prolazi kod običnih sugovornika, ali ja se ipak nešto kužim u 3D grafiku, pa mi moraš objasniti što točno misliš pod "visok DOF" i ako je DOF ono što mislim, što je to visoki, a što niski DOF? A ni ta kalkulacija sunčevih zraka mi baš nije jasna. Kalkulacija čega?
Metro ima naprednije teksture, svaka tekstura ima svoju parralaxx mapping occlusion mapu zbog cega izgleda unikatno. Takoder rezolucija istih je na visokom nivou, i bojim se da crysis 2 nemoze ni sanjat o toj rezoluciji jer je blizu limita dx9 api-a (4096x4096 piksela). Physx nije samo api kojeg izvodi gpu, vec je physx prvenstveno api koji gura cpu, a podrzava usputno i gpu akceleraciju.
Da cijeli physics engine gura gpu, dobio bi vjerovatno 1 fps brzine rendeiranja. a znamo koliko je physx api mocnij od konkurencije (http://www.bjorn3d.com/Material/revimages/articles/Fermi/a18.jpg). Mip mapping je puno kvalitetniji u Metrou, isto kao i LOD. U Crysisu 2 sto si udaljeniji kamerom od predmeta, tekstura izgleda kao u quakeu 3. toga u metrou nema. Gledanje tekstura pod razlicitim kutevima je isto puno bolje. Sjene su isto tako izrazenije.
I AA je nemoguce implementirati u dx9 engine (osim ako nekoristimo hack-metode) zbog deffered shadinga i isto tako i Metro koristi deffered shading. Pod sunceve zrake sam mislio na puno naprednij hdr. Napredniji DOF sam mislio pod tomi da je izveden napredno i nadasve moderno tj. da je sam DOF isprogramiran preko direct compute jezika koji je jedan od sastavnih djelova dx11 api-a.
Pa vas dvoje ste jednostano mogli reći da Metro ima puno više poligona i teksture puno veće kvalitete .
Tako, mislim da su sada svi skužili:).