Crysis 2

poruka: 5.925
|
čitano: 926.654
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Crysis 2
Ad4pt3r kaže...
naxeem kaže...

Meni se, kao što sam već pisao, ne sviđaju kompromisi koji su rađeni zbog konzola, ali to ne mijenja činjenicu da igra leti i istovremeno izgleda nadmoćno, a potom ni da je (meni) gameplay super. No, zadržimo se na rendereru.

Opet nisi tehnički objasnio što to Metroov engine ima superiorno? Dakle, prvo DX10 je nebitan - bitan je DX9 i DX11. Onda, Physx je apsolutno nebitan - što s ATI korisnicima? Glupost.

"Visok DOF" i "kalkulacija sunčevih zraka" prolazi kod običnih sugovornika, ali ja se ipak nešto kužim u 3D grafiku, pa mi moraš objasniti što točno misliš pod "visok DOF" i ako je DOF ono što mislim, što je to visoki, a što niski DOF? A ni ta kalkulacija sunčevih zraka mi baš nije jasna. Kalkulacija čega?

Metro ima naprednije teksture, svaka tekstura ima svoju parralaxx mapping occlusion mapu zbog cega izgleda unikatno. Takoder rezolucija istih je na visokom nivou, i bojim se da crysis 2 nemoze ni sanjat o toj rezoluciji jer je blizu limita dx9 api-a (4096x4096 piksela). Physx nije samo api kojeg izvodi gpu, vec je physx prvenstveno api koji gura cpu, a podrzava usputno i gpu akceleraciju.

Da cijeli physics engine gura gpu, dobio bi vjerovatno 1 fps brzine rendeiranja. a znamo koliko je physx api mocnij od konkurencije (http://www.bjorn3d.com/Material/revimages/articles/Fermi/a18.jpg). Mip mapping je puno kvalitetniji  u Metrou, isto kao i LOD. U Crysisu 2 sto si udaljeniji kamerom od predmeta, tekstura izgleda kao u quakeu 3. toga u metrou nema. Gledanje tekstura pod razlicitim kutevima je isto puno bolje. Sjene su isto tako izrazenije.
I AA je nemoguce implementirati u dx9 engine (osim ako nekoristimo hack-metode) zbog deffered shadinga i isto tako i Metro koristi deffered shading. Pod sunceve zrake sam mislio na puno naprednij hdr. Napredniji DOF sam mislio pod tomi da je izveden napredno i nadasve moderno tj. da je sam DOF isprogramiran preko direct compute jezika koji je jedan od sastavnih djelova dx11 api-a.

Pa vas dvoje ste jednostano mogli reći da Metro ima puno više poligona i teksture puno veće kvalitete .

Tako, mislim da su sada svi skužili:).

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 19:07 (WItcher).
17 godina
odjavljen
Crysis 2

da li visoki ping utječe na score?

imam ping nekad normalan ispod 50 ili oko 50 a nekad mi je i preko 500

koristim free avast i uključim igraći mod ali očito ništa ne pomaže,da ga isključim skroz ili je problem visokog pinga u nečem drugom

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BuhaBT kaže...

kak ju patchirat na v1.1?{#}

ne kuzim

pokrenes patch 1.1 i pokazes mu gdi ti je instalirana igra i to je to on sve odradi.

darkness is my friend
15 godina
protjeran
Crysis 2

{#}{#}...bilo bi prejednostavno...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Crysis 2

Pkreneš Crysis 2 launcher, i update krene automatski.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

jesam tak i skine.al nemre instalirat.izbaci da ga nemre nac na kompu

Live to win!!
17 godina
neaktivan
ljubo2mad kaže...
BuhaBT kaže...

kak ju patchirat na v1.1?{#}

ne kuzim

pokrenes patch 1.1 i pokazes mu gdi ti je instalirana igra i to je to on sve odradi.

ne izbaci mi to da mogu birat di zelim,sam  search-a po disku i izbaci da nema igre

Live to win!!
17 godina
neaktivan
epic kaže...
naxeem kaže...

Svašta. Veze nemaš. Ali trudiš se, to je pohvalno. :)

Pretpostavljam da ćeš objasniti ili imaš nekakva dvostruka mjerila.

Nemam namjeru objašnjavati, jer me ne interesira jel' se tko slaže ili ne sa mnom. Zanimalo me samo odakle izvlači informacije koje prepisuje. Oprezno, ali očito je po različitoj razini detalja, ovisno o izvoru. Svakako, jedini konkurent CryEngineu 3 je Unreal Engine 3.

Inače, vezano uz Physx, nVidijina tehnologija nebi trebala nikoga zanimati - http://www.zdnet.com/blog/hardware/nvidia-de-optimizes-physx-for-the-cpu/8852

Za malo o CE3: http://crytek.com/assets/Crysis-2-Key-Rendering-Features.pdf

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 19:18 (naxeem).
17 godina
linuxjuzer kaže...

{#}{#}...bilo bi prejednostavno...

kod mene je bilo tako,zasto komplicirati jednostavnu stvar ?

darkness is my friend
15 godina
protjeran
Ad4pt3r kaže...
naxeem kaže...

Meni se, kao što sam već pisao, ne sviđaju kompromisi koji su rađeni zbog konzola, ali to ne mijenja činjenicu da igra leti i istovremeno izgleda nadmoćno, a potom ni da je (meni) gameplay super. No, zadržimo se na rendereru.

Opet nisi tehnički objasnio što to Metroov engine ima superiorno? Dakle, prvo DX10 je nebitan - bitan je DX9 i DX11. Onda, Physx je apsolutno nebitan - što s ATI korisnicima? Glupost.

"Visok DOF" i "kalkulacija sunčevih zraka" prolazi kod običnih sugovornika, ali ja se ipak nešto kužim u 3D grafiku, pa mi moraš objasniti što točno misliš pod "visok DOF" i ako je DOF ono što mislim, što je to visoki, a što niski DOF? A ni ta kalkulacija sunčevih zraka mi baš nije jasna. Kalkulacija čega?

Metro ima naprednije teksture, svaka tekstura ima svoju parralaxx mapping occlusion mapu zbog cega izgleda unikatno. Takoder rezolucija istih je na visokom nivou, i bojim se da crysis 2 nemoze ni sanjat o toj rezoluciji jer je blizu limita dx9 api-a (4096x4096 piksela). Physx nije samo api kojeg izvodi gpu, vec je physx prvenstveno api koji gura cpu, a podrzava usputno i gpu akceleraciju.

Da cijeli physics engine gura gpu, dobio bi vjerovatno 1 fps brzine rendeiranja. a znamo koliko je physx api mocnij od konkurencije (http://www.bjorn3d.com/Material/revimages/articles/Fermi/a18.jpg). Mip mapping je puno kvalitetniji  u Metrou, isto kao i LOD. U Crysisu 2 sto si udaljeniji kamerom od predmeta, tekstura izgleda kao u quakeu 3. toga u metrou nema. Gledanje tekstura pod razlicitim kutevima je isto puno bolje. Sjene su isto tako izrazenije.
I AA je nemoguce implementirati u dx9 engine (osim ako nekoristimo hack-metode) zbog deffered shadinga i isto tako i Metro koristi deffered shading. Pod sunceve zrake sam mislio na puno naprednij hdr. Napredniji DOF sam mislio pod tomi da je izveden napredno i nadasve moderno tj. da je sam DOF isprogramiran preko direct compute jezika koji je jedan od sastavnih djelova dx11 api-a.

cijelo vrijeme ništa nisam kužio, možda ovo ostalo ima veze sa nečim, ali ovo šta sam boldao koda si bezveze bubnuo samo da bubneš, baš u crysisu 2 što si udaljeniji to lijepše izgleda i onda što bliže dolaziš na nekim predmetima su lošije teksture...

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86
17 godina
protjeran
BuhaBT kaže...
doxy kaže...

Odaberi folder kamo želiš instalirati igru to te on pita ne da ga ne može nać na diskuxD

i know i know a dirty word hello how low?
17 godina
naxeem kaže...

Nemam namjeru objašnjavati, jer me ne interesira jel' se tko slaže ili ne sa mnom. Zanimalo me samo odakle izvlači informacije koje prepisuje. Oprezno, ali očito je po različitoj razini detalja, ovisno o izvoru. Svakako, jedini konkurent CryEngineu 3 je Unreal Engine 3.

Inače, vezano uz Physx, nVidijina tehnologija nebi trebala nikoga zanimati - http://www.zdnet.com/blog/hardware/nvidia-de-optimizes-physx-for-the-cpu/8852

Za malo o CE3: http://crytek.com/assets/Crysis-2-Key-Rendering-Features.pdf

Nakon ove tvrdnje vise nemamo sta govoriti.

We are nothing but the stones to pave the way...
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
BuhaBT kaže...
doxy kaže...

Odaberi folder kamo želiš instalirati igru to te on pita ne da ga ne može nać na diskuxD

očito se ne kuzimo..ja pokrenem crysis 2 launcher i on skida patch,i posle kad skine izbaci da ne moze nac nis ,ne mogu nis prije birat ili,namjestavat sve automatski,tak da ono..confused lol

Live to win!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 19:24 (BuhaBT).
15 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...

Pogledaj malo demonstracije UT3 engine-a, mogao bi se iznenaditi. {#}

Ova recimo -> http://www.3dhr.net/animacije/isjecak_gameplaya_iz_igre/282_unreal_engine_3_samaritan_real-time_demo/

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 19:25 (Minoza).
17 godina
Minoza kaže...
Ad4pt3r kaže...

Ova recimo -> http://www.3dhr.net/animacije/isjecak_gameplaya_iz_igre/282_unreal_engine_3_samaritan_real-time_demo/

To je engine sljedece generacije, ne ovaj sadasnji, jos nije primjenjen nigdje i ne znamo njegovu implementaciju u igrama. To je samo jedan showcase i to je to.

We are nothing but the stones to pave the way...
15 godina
BuhaBT kaže...
stoncin3 kaže...
BuhaBT kaže...
doxy kaže...

očito se ne kuzimo..ja pokrenem crysis 2 launcher i on skida patch,i posle kad skine izbaci da ne moze nac nis ,ne mogu nis prije birat ili,namjestavat sve automatski,tak da ono..confused lol

ista stvar , idi u direktorij igre u program filesu , kad udes u crytek onda crysis 2 pa u crysis bin32i pokreni je od tamo , meni jedino tako radi jer na taj nacin ne pokusava skinit update.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 19:44 (athlon64).
16 godina
Crysis 2

Ljudi... hoce netko meni poslat DVD sprženi sa Crysis 2 (BEZ cracka, ofc), jer nemam Flat, a kupit cu samo key.

AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Ad4pt3r kaže...

Pa da je to tako jednsotavno i ne zahtjevno danas bi Metro povijest.

Inace daj trailer ti se vrti realtime ali sa  3x gtx 580 a nije baš da neko ima 15000 kn samo za grafe.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
16 godina
Crysis 2

Grafa je predobra..evo malo screenova

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Horned Reaer kaže...

Grafa je predobra..evo malo screenova

Evo još od mene (extreme)

Crysis 2 nick: BUG Ketvok
15 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Pa da je to tako jednsotavno i ne zahtjevno danas bi Metro povijest.

Inace daj trailer ti se vrti realtime ali sa  3x gtx 580 a nije baš da neko ima 15000 kn samo za grafe.

Jasno, nismo se skužili doduše. To je demonstracija mogućnosti engine-a, nije toliko bitan sam hardware koji ga vrti u ovom showcase-u je on prikazuje što se sa tehničke strane može očekivati, a za realne slučajeve (igre) se rade onda optimizacije i varijacije da se to brže izvodi i na slabijem hardware-u. I CE3 se demonstrirao na zvjerima od kompova pa ga sada vrtimo i na kantama...

3D dizajner
16 godina
Gradonačelnik kaže...

Zavisi na kojoj težini igraš.

Ja igram na najvećoj pa nema šanse da me ne primjete (tako je osjetljivo podešen AL protivnika) ili kad sam nevidljiv.

Igram i ja na najteže i uspio sam nekoliko puta proći, treba samo pratiti patrole i znati na kojim točkama se skrivati za napuniti energiju i prođe se bez beda. To sam se već ispraksirao u prva 2 crysisa di sam znao po sat vremena se tako šuljati da zaobiđem protivnike jer su ogromne mape bile, ovdje na manjima je to puuuno kraće i vojska koju prođeš ne ide na tebe više za razliku od prvog crysisa gdje ako bi čuli alarm ovi sa kraja mape bi upali u aute i išli u potragu za tobom, to mi je bilo fenomenalno.

AI je osjetljiv, ali ga se može nadmudriti, barem što se ljudi tiče, sa alienima ono što sam se susreo su mi puno zanimljiviji i neznam još kako se ponašaju. 

Stoja
15 godina
protjeran

alieni bezveze skakuću:D i onda odjednom krenu ravno prema tebi pucajuć nečim plavim...uzmem felinu uključim armor i pucam...oni veliki su zaje*eni...bacim na njih jedno 5 granata, potrošim oba oružja i još uvijek živi...i da smeta mešta ima premalo metaka...ful brzo potrošim pogotovo kad su alieni...

17 godina
neaktivan
M4X kaže...

ja sam stalno na serverima

baš me briga za dx11 i ostala s****,sad igram mp na very high a na xtreme nemogu...šta mi onda znači dx11 kad hd5850 nemože vrtit ni xtreme na dx9

Interesantno meni se na 5850 na extreme vrti između 50-60 fps. Doduše ja igram na 19" monitoru reza 1280x1024. Moglo bi biti zbog toga.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 21:26 (ROADRUNNER).
15 godina
protjeran
ROADRUNNER kaže...
M4X kaže...

baš me briga za dx11 i ostala s****,sad igram mp na very high a na xtreme nemogu...šta mi onda znači dx11 kad hd5850 nemože vrtit ni xtreme na dx9

Interesantno meni se na 5850 na extreme vrti između 50-60 fps.

50-60?? kako?..istu grafu imam 5850 1gb i ide mi 40

17 godina
neaktivan
gjurki kaže...
ROADRUNNER kaže...
M4X kaže...

Editirao sam post. Vjerovatno je u rezi razlog. Ja igram na 19" monitoru 1280x1024.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
15 godina
neaktivan
gjurki kaže...
ROADRUNNER kaže...
M4X kaže...

meni (5850) isto na 40! 1920 x 1080

Good artists copy, great artists steal
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 21:28 (EraserHead).
15 godina
protjeran
Crysis 2

a to ce bit, ja igram na 24 inča 2048 x 1152

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Minoza kaže...
Ad4pt3r kaže...

Nažalost, isto tako je bilo za CryEngine 3, isto real-time demo i to al eto, na kraju smo dobili ovo ;)

http://www.youtube.com/user/zgd2006
16 godina
gjurki kaže...

alieni bezveze skakuću:D i onda odjednom krenu ravno prema tebi pucajuć nečim plavim...uzmem felinu uključim armor i pucam...oni veliki su zaje*eni...bacim na njih jedno 5 granata, potrošim oba oružja i još uvijek živi...i da smeta mešta ima premalo metaka...ful brzo potrošim pogotovo kad su alieni...

velike najbolje sa običnom puškom u glavušu, i vrlo brzo su gotovi. sam treba bit precizan ;)

http://www.youtube.com/user/zgd2006
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice