Nedjeljom u 2 i gosti

poruka: 306
|
čitano: 231.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nedjeljom u 2 - Kerum
asusdvd kaže...

I dalje ne shvaćam zašto naxeem nastavlja pričati o sto stvari, a odbija izjasniti se u vezi rasizma (na nacionalnoj razini, ne pada mi na pamet nijedna pametnija riječ trenutno) splitskog gradonačelnika, kontradiktornosti njegove pojave o kojoj se upravo pisalo par postova iznad i gradonačelnikovu seljaštvu koje on (naxeem) spremno prihvaća zato što, Kerum, navodno, dobro poznaje ekonomiju i ima milijune i nije glup itd.

Nemo'š bit rasistička seljačina i gradonačelnik. Kraj priče.

Ja nisam shvatio rasizam niti je rekao da MRZI!

rekao je samo da ne zeli, mozda covjek ne zeli ni purgera za zeta, sta je to onda?

potpis :D
17 godina
neaktivan
RE: Bogataši, socijala, kapitalizam, ksenofobija

Napisao sam ogroman traktat detaljno objašnjavajući sve načine na koje se izvrće moje izjave, manipulira kontekstima, izmišlja i općenito na vrlo ružan način pokušava manipulirati čitateljima. Da želim, mogao bih i ja svašta sada raditi, ali nema smisla.

M_dipl. na isti način na koji si ti iz mojih izjava izvukao da sam ja ustaša i nacionalist, usput preporučivši mi Thompsona kao glazbeni ugođaj (a zapravo sam po tom principu i naklonjenosti liberalizmu, EU, relativizaciji etnosa i sl. dosta bliže Jugoslavenu) ja sam mogao iz tvojih izvući da si sin četničkog vojvode, da smatraš hrvatske i bosanske žrtve opravdanima i da zapravo misliš da su Hrvati napali nedužne Srbe, ali neću, jer bi to bilo zločesto, nepristojno, bezobrazno i vjerojatno nebi bila istina, iako bi moja literalna vještina vjerojatno uspjela u to uvjeriti mnoge čitatelje.

Stoga molim da se ni meni ne implicira stvari niti da me se smješta u kalupe, skupine i sl. sa zločestim namjerama, jer sam itekako jasan u svakoj svojoj izjavi i dovoljno direktan.  Molim sve buduće sudionike rasprave da, kada repliciraju meni, fino linkaju citat na moju izjavu i kurzivom ga označe. Tako ćemo izbjeći "implicitne izjave" i slične gluposti i izmišljotine.

Još jedna bitna stvar; primijetio sam da, uslijed slabog obrazovanja, ali i namjerno, mnogi "razumljivo" smatraju sinonimom tj. istoznačnicom za "opravdano", što je posve različita stvar i ima posve različito značenje. Da nacrtam onima koji nisu skužili. Npr: ako paranoična i psihotična osoba ubije svoju ženu u strahu da ga žena prati i želi otrovati, to je razumljivo. Dakle, nije opravdano, već razumljivo. Postupak je razumljiv, jer je logičan slijed stanja i događaja koji su tome prethodili.

Pa kada kažem da mi je razumljiv Kerumov stav o Srbima, to ne znači da je stav opravdan, već samo logičan u odnosu na određene okolnosti, a najmanje znači da se ja s tim stavom slažem.

Što se implikacija tiče, kada kažem da Thompson ima dobrih domoljubnih pjesama, to ne znači da slušam Thompsona, kao što to ne znači ni da se i najmanje slažem s odvratnim neoustaškim pokretom koji se oko njega okuplja, a koji on ne odbacuje (nebitno iz kojih razloga, financijskih ili iz uvjerenja).

Dapače, kao što se može i provjeriti, nedavno sam prilično oštor napao (čak i pretjerano) jedan domaći dnevnik upravo zbog toga što su bivšem ministru Primorcu šuškali oko podrijetla. Malo je smiješno pripetavanje oko moga stava prema ksenofobiji, fašizmu i sl. jer je tu sasvim jasno moje stajalište.

Općenito ove teme treba izbjegavati, jer su sve samo ne crne i bijele i o tome se mogu napisati svesci knjiga, a ne postovi na forumu.

Dakle, nadam se da se neki sudionici rasprave prema meni mogu odnositi s poštovanjem pa ne manipulirati i karikirati s tko-zna-kakvim ciljevima i efektima. Valjda je to dio uljuđene komunikacije koju, s obzirom da i sam prihvaćam, očekujem i od ostalih.

- == -

Moram napisati i nešto u vezi ovog s ratom, iako o tome mogu napisati knjige. Preporučam i da pogledate film (http://www.imdb.com/name/nm0000150/) kao jedan dobar ilustrator ratne psihologije pojedinaca i grupa. Glumljenje nekog apsolutnog racionalnog morala i savršenog pristupa segmentaciji krivnje je, u najmanju ruku, smiješno. Nemoguće je ne-generalizirati ili potpuno individualizirati krivnju ili radnje, kao što je nemoguće voditi rat birajući ciljeve pojedinačno.

Što se tiče mog stajališta, umjesto da pokušavam dobiti Krležinu nagradu, radije poslušajte ovaj link, koji zapravo najbolje objašnjava moje stajalište o temi, jer je idealan mix: razumijevanja stvarne situacije, realnih i prizemnih razmišljanja, normalnih, opravdanih poteza, emocija i praktički jako dobra pjesma koja sažima cijeli rat u cjelinu za većine. Da nebi baš zaboravio, evo i

, posebno na 00:50 dio, vrlo simpatično.

Komentari pod snimkom su pak onaj ružni dio, onaj dio koji je više ili manje povrijeđen i više ili manje mrzi, ali i pokazatelj realnog stanja i sada nakon skoro dvadeset godina.

.

- == -

Što se Keruma tiče, već smo ustanovili da je slabo obrazovan čovjek, dakle iz skupine podložne primitivnijem razmišljanju, odnosno predrasudama. Zaključili smo i da nije čovjek od Wagnera i viskija, već više od janjetine i pive uz rafalne pucnjeve AK-47 (M64 verzije). Također smo ustanovili da je seljačina sebi, a ne meni i da me niti predstavlja niti interesira.

Ono što jest štetno u eventualnoj situaciji je da ne želi srpski kapital, što je relativno glupo, ali i razumljivo.
Kerum postaje štetan za grad onog trenutka kada odbije kapital na nacionalnoj osnovi, ali mislim da to ni ne može, jer osim što srpskog kapitala nema u Hrvatskoj, nebi mu ni prošlo baš odbijanje bilo kakvog ulaganja. Ako mu to uspije, to je opet problem građana.

Što se kulture tiče, niti je grad ikada imao koristi od kulturno obrazovanog gradonačelnika, niti koristi može imati, kao ni štete zbog kulturno neobrazovanog. Jedino što je u gradu bitno je novac, a s tim je dokazano dobar. I ne vidim zašto jedan neotesani primitivac ne može biti gradonačelnik? Bolje dobar biznismen i primitivac, nego ljubitelj lijepih satova i mafijaš.

Meni je iskreno, puna kapa mafijaša u Armaniju, njihovih Omega i Rolex satova, lijepih govora (koje nisu sami napisali) i obećanja. Osobno očekujem nekoga tko malo govori ( za Keruma što manje to bolje) i radi i to na način da odreže pupčane vrpce svim mafijaškim krugovima u gradu i krene u razvoj grada i gradske ekonomije.

Gradu ne treba lijepa slika s lijepim gradonačelnikom, već radna mjesta i novac. Što se mene osobno tiče, apsolutno svejedno bi mi bilo da je gradonačelnik i Uzbekistanac koji ne zna riječi na našem jeziku, a da je dobar u onome što gradu treba, a to je izdizanje iz mulja periferne rupetine.

Sve što napišem ili sam napisao isključivo je moje osobno mišljenje, koje se ne može niti smije uzimati kao činjenica niti tvrdnja. Sve što napišem može biti neistina i pogrešna tvrdnja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 1:49 (naxeem).
17 godina
naxeem kaže...
... primijetio sam da, uslijed slabog obrazovanja, ali i namjerno, mnogi "razumljivo" smatraju sinonimom tj. istoznačnicom za "opravdano", što je posve različita stvar i ima posve različito značenje.
...
Dakle, nadam se da se neki sudionici rasprave prema meni mogu odnositi s poštovanjem pa ne manipulirati i karikirati s tko-zna-kakvim ciljevima i efektima. Valjda je to dio uljuđene komunikacije koju, s obzirom da i sam prihvaćam, očekujem i od ostalih.
...

Što se kulture tiče, niti je grad ikada imao koristi od kulturno obrazovanog gradonačelnika, niti koristi može imati, kao ni štete zbog kulturno neobrazovanog. Jedino što je u gradu bitno je novac, a s tim je dokazano dobar. I ne vidim zašto jedan neotesani primitivac ne može biti gradonačelnik? Bolje dobar biznismen i primitivac, nego ljubitelj lijepih satova i mafijaš.

Meni je iskreno, puna kapa mafijaša u Armaniju, njihovih Omega i Rolex satova, lijepih govora (koje nisu sami napisali) i obećanja.

...

Uvodno - uljuđenu komunikaciju od strane sugovornika (supisnika? :) imaš - nitko te ne vrijeđa - nego se sve izjave (kako tvoje, tako i ostalih sudionika) dovode u kontekst neke veće slike; zapravo, upravo si ti taj koji neuljudno komunicira jer ljudima non-stop govoriš da su smiješni, da ništa ne razumiju i pričaju gluposti. Od M_dipl.a to još nisi dobio, od mene jesi, ali samo kao repliku na takav tvoj ignorantan stav. Taj dio tvog citiranog komentara je (ironije li...) zaista neukusan i neuljudan.

Potpuno je nebitno koji su tvoji osobni stavovi (u smislu u kojem to opisuje M_dipl. prema Kerumu kao predstavniku grada Splita ili u smislu koja je pozadina tvojih postova na ovoj temi). Kada se odmakneš malo i pogledaš što se dogodilo na posljednjih nekoliko stranica ove teme - sam si sebe doveo u situaciju da OPRAVDAVAŠ Keruma (da, baš opravdavaš, potpuno u kontekstu onog što tvrdiš da ne radiš). I priskrbio si si - što si si već priskrbio. Kao što i sam kažeš, neke su stvari razumljive (na ljudskoj razini) - ali te stvari ne mogu biti temelj razvoja i napretka. Kerumovi stavovi su gori i zadrtiji od stavova HDZ-ovaca. I zato je, među ostalim, upravo u Splitu odnio glasove (kao i HDZ na parlamentarnim izborima, uostalom - na nacionalnoj i osnovi "ne tako davnog rata"); I zato sada osniva 'građansku stranku', jer vidi da se može vratiti u prošlost i animirati ljude na emotivnoj razini - ali sve to skupa - i dalje opasno vraća u prošlost! Nazadno je i pogubno za sve. Iskreno, zaboli me jedna stvar koliko se osjećaš povrijeđenim 'imputiranim' stavovima - sam si ih sebi priskrbio - možda ćeš sljedeći put malo više razmišljati što pišeš (onda opet, možda sam ja smiješan i ne razumijem, možda i nećeš, tvoja stvar).

Sve što se odvilo na ovim stranicama je samo prirodna posljedica Kerumovih izjava i, kako se dogodilo ovdje, tako se dogodilo u glavama ljudi koji su čuli Kerumove gluposti, (samo što možda nemaju priliku iskazati svoju podršku ovdje na forumu). I upravo to je razlog zašto su njegove izjave opasne i zašto takva osoba NE SMIJE biti na poziciji na kojoj je. Dok je bio privatnik, bio je seljačina i nikom ništa, njegova stvar... Ali čim je postao gradonačelnik, postao je opasan. Ako se ovakva situacija nastavi, novi rat nije daleko - to je vrlo realna prijetnja njegovih huškačkih izjava. A ti se još nakon svega imaš obraza praviti žrtvom ovdje?!

Ako ništa drugo, sve ovo (napisano na ovom forumu, na ovoj temi) ti u malom pokazuje koliko je opasno kada se gradonačelnička funkcija promatra samo kroz prizmu novaca i ulaganja i tu si u krivu - to jednostavno ne funkcionira tako, Kerum je sada puno više od menadžera i Split će patiti ako ova situacija potraje. Kao što i Zagreb pati s Bandićem (pri čemu Bandić čak nije toliko nepromišljen kao Kerum, pa još nije provalio ovakve gluposti), ali jbg, ljudi su ljudi i imaju pravo na izbor, pa makar i na moju štetu (nažalost).

Kako se boriti protiv toga? Iskreno, nemam pojma... Ali mogu sa priličnom uvjerenošću reći (kao i uvijek, u stilu mudraca s Istoka) - promjena dolazi iznutra. Dan kada prvi izbori prođu a da se nije ostvario minimum odaziva glasača, biti će dan kada će građani ove (danas banana) državice pokazati da im nije stalo do onoga što im se nudi. Trenutno smo još uvijek premlada demokracija da bi se to ostvarilo, trenutno se još uvijek ide glasati, jer je to jedino što ljudi imaju od svoje samosvijesti. Ali kada se to dogodi, kada nitko ne bude izabran, kada sve ponuđene opcije budu odbijene i ljudi kažu "Hvala, ali nisam zainteresiran!" doći će do promjene i početi ćemo se transformirati u državu s glavom i repom, na tragu danas razvijenih zemelja (ne mislim samo u ekonomskom smislu).

naxeem kaže...

Što se mene osobno tiče, apsolutno svejedno bi mi bilo da je gradonačelnik i Uzbekistanac koji ne zna riječi na našem jeziku, a da je dobar u onome što gradu treba, a to je izdizanje iz mulja periferne rupetine.

Ovo je valjda jedina pametna stvar u cijelom tvom postu, ako se izuzme iz konteksta koji si dao rečenicama netom prije. Ovako, samo za sebe, ovo podržavam.

Gledam te!
17 godina
Nedjeljom u 2 - Kerum

Mislim da nije razumljivo da Kerum mrzi ikoga zbog rata, jer bez rata nikad ne bi postao ono što je postao

17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Potpuno je nebitno koji su tvoji osobni stavovi..

Ma koliko se tebi ne-sviđalo, nemaš apsolutno nikakvo pravo izgrađivati svoj izmišljeni kontekst oko mojih izjava. Izvoli ih čitati kako pišu, kao što i ja radim.

Ja zaista ne vidim tu njegovu opasnost, ma kakva seljačina on bio i kako negativan bio s vraćanjima u prošlost. I ne, kao što sam od početka tvrdio, u niti jednom trenutku ja ne opravdavam njegove negativne stavove, već pokušavam objasniti da su nebitni kod njegovog posla kao gradonačelnika. I jesu nebitni.

Malo si smiješan s tom ratnom paranojom, s obzirom da članstvo u NATO-u garantira sigurnost po tom pitanju, a i sumnjam da je ikome do bilo kakvih ratova.

Ustaše po Hebrangovim, Bozanićevim i Thompsonovim skupovima su opasniji od gradonačelnika koji nebi Srbina za zeta, ali gradonačelnika koji je koristan za grad.

Ako ćemo o pravim promjenama, one se u potpunosti mogu dogoditi tek kada pomre svaki Hrvat rođen u Jugoslaviji, a na bolje može ići tek kada pomru oni koji su '90. imali više od 18. Dakle, brisanje barem direktnih ratnih profitera, nacionalista, starih političara, ljudi s ožiljcima i sl.

segregator kaže...

Mislim da nije razumljivo da Kerum mrzi ikoga zbog rata, jer bez rata nikad ne bi postao ono što je postao

I tu ima jako puno istine. Ali, kao što rekoh: njegova mržnja može imati negativan efekt samo kao dio poslovanja grada u smislu da ne želi srpski kapital.

-

Sve osim čistih financija je nebitno. Splitu ne treba demagog, političar, umjetnik, maneken, profesor - Splitu treba isključivo sposoban biznismen koji može raditi u financijsku korist grada. Sve ostalo je apsolutno nebitno: koga mrzi, koga voli, s km spava, kako priča, što sluša i kako izgleda.

Sve što napišem ili sam napisao isključivo je moje osobno mišljenje, koje se ne može niti smije uzimati kao činjenica niti tvrdnja. Sve što napišem može biti neistina i pogrešna tvrdnja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 11:07 (naxeem).
17 godina
M_dipl. kaže...
segregator kaže...

Samo detalj, ne znam za namjere Segregatora, ali ja sam ovaj post shvatio kao ironičan. Kao da bi Kerum trebao obožavati srbe jer su mu priskrbili svo to bogatstvo...

Oni su mu samo pružili šansu koju je on iskoristio...jebiga, tako je svugdje bilo, i ovdje kod mene su neki prodavali stvari koje su stizale preko Caritasa, dok sam ja bio na Tulovim Gredama s glavom u torbi

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 11:23 (segregator).
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Oni su mu samo pružili šansu koju je on iskoristio...jebiga, tako je svugdje bilo, i ovdje kod mene su neki prodavali stvari koje su stizale preko Caritasa, dok sam ja bio na Tulovim Gredama s glavom u torbi

Nazalost to je ona izreka:˝Nekom rat, nekom brat.˝

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

dakle, da remiziramo, barem ja...

moje misljenje je takvo kakvo je, mozete rec da sam iskompleksiran ili nesto slično, ne *ebe me, niti se ne poznamo, tak da prosuđivanje kakva je tko osoba prek neta nema veze s ničim...

prvo...prirodni zakon je da najjači opstaju, ak si sposoban zivjet, zivi, ak nisi , neces. to nisam ja izmislio, nego priroda, njoj se zalite.

drugo...nitko nikog ne tjera raditi za bilo kakve novce, zna se   kak se daje otkaz, zatrazis radnu knjizicu...

trece...u poslu nema milosrđa ni ostalih moralnih slatkisa...radi, i zarađuj, ili propadas, tvoje je da vidis kaj ti se vise isplati...

četvrto...za bolji i plaćeniji posao moras imat skolu, jer, da fakultet nista ne vrijedi, onda bi svi bili blagajnice i spremistari, bez ikakve odgovornosti...

tko kaze da je isto projektirati zgradu u kojoj ce zivjeti x broj ljudi, i da to jednako vrijedi isto kao i kopanje kanala, ...zao mi je, ne slazem se...

peto...nismo svi isti..niti smo svi jednako sposobni, a sposobnost se mora razlikovati od nesposobnosti...moze se to i u čokoladama nagrađivati, ak vas novci tolko bodu u oci, ali mora se razlikovati...

slazem se da sve ide po zaslugama, ali nisu iste zasluge inzenjera i spremačice...ko kaze da jesu, nemam komentara...

najteze je psihički raditi, tesko je učiti, jos teze je doci do kvalitetne ideje, dakle, mozda je tesko na 30 stupnjeva kopati kanale, ali tu se nema kaj razmisljat, samo kopas di ti je netko zacrtao...

ne opravdavam nikoga, pa ni sebe nikome...niti svoje postupke...

pa tako ni keruma...a vi ste svi tu licemjerni...

govorite o nekom standardu i kaj ja znam...

slazem se da su place svima premalene, ali ja na to ne utjecem, a oni koje na to utjecu ste vi kao punoljetne osobe izabrale, ja jos nisam...

tak da , mozda jesam iskompleksiran, ali znam da moji mentalni kapaciteti vrijede, i ne dam sebe dirati...

i svoje znanje i doprinos ovoj zajednici jednog cu dana dati na raspolaganje, ali ne za čokolade...ja zelim da me se plati...jer cu imati odgovornosti na svome poslu...

i nitko me ne moze razuvjeriti u to...i  radim po svojima nahođenjima i jednoj meni najdrazoj krilatici...

"kak si napravis, tak ti i bude"...

nitko me ne tjera uciti, mogu sad pocet radit sranja po skoli , i prolazit s 2, izlasci do ne znam kad...

i za 2 godine ic kopat kanale...

ali...

vjerujem da se trud isplati...

i da vas preteknem, zelim da se mene plati po zasluzi, kao i sve ostale...

ali, ak ce moje bit x puta vece od zasluga jedne spremacice, izvoli me x puta vise platiti...

eto, to je moje misljenje...

ocekujem razne reakcije, vecinom lose...

ali, zao mi je...imate pravo na svoje misljenje, i to je kao neko solidarno...e pa solidarnsot je odavno izumrla...

zivili ljudi, dobro mi bili..

uzivajte u daljnjoj raspravi...Namigiva

EDIT: sva zanimanja nevedena u postu nisu tu da bi ih podcjenjivao, nego samo sluze kao i primjer...

ja se ispričavam unaprijed ako koga uvrijedim...

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2009 10:53 (angel of fire).
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

najbolji komentar do sada...

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
angel of fire kaže...

...

Vidi se da nisi glup, i to mi je drago (s obzirom na tvoje godine), no smatram da ćeš s vremenom doći do istih ili barem sličnih stavova kao većina nas ovdje glede plaća i poslova. Ja vjerujem da bi svijet bio puno bolje mjesto kada bi se ljudi školovali za ono što žele i što im se sviđa, kada bi bilo jasno da je znanje nagrada (za školovanje) a neznanje kazna. Svi koji se školuju da bi jednog dana financijski bolje prošli trebaju se ozbiljno zapitati kuda to idu sa svojim životom jer osobni užitak i samoostvarenje vide u nečemu materijalnom. Postoje poslovi koji nose veću odgovornost od drugih, i ti poslovi trebaju biti rađeni od strane ljudi koji ih vole, a ne koji na njima zarađuju, jer odgovornost je ljudska i moralna kategorija a ne materijalna. 

Ono što se jasno dade iščitati iz tvog komentara (ne zamjeram ti jer si još malo previše mlad) jest da ti svoju eventualnu životnu sreću promatraš kroz prizmu primanja i imanja, a to je (po meni) velika pogreška. No nažalost, tipična je u današnje vrijeme; pa uostalom zato i komunizam (kao idejno savršeni društveno-politički poredak) nije uspio - jer čovjek je pokazao da je po svojoj biti bliže egoističnom nego altruističnom biću. Oni koji su bili u prilici krali su i to pod paskom ideologije, danas se događa ista stvar, samo se ideologija promijenila, zato smatram da bi nam jedino jedna revolucija (na globalnoj razini) zapravo pomogla. No to je sad jedna druga tema..

hvala na komentaru...

samo da kratko odgovorim...

svoju buducu struku volim najvise, i u nicemu se drugome ne vidim, ali, činjenica je da se u toj struci okreću veliki novci...ak cu raditi svoj posao, i to odgovorno i sa zaslugama, vjerujem da cu i doci do novaca...

ali, primarna zadovoljstina u tom buducem poslu vidim upravo u tome kaj ce ti moji projekti ostati i nakon sto ja umrem, i to je velika stvar...ostaviti trag u povijesti...

kao na primjer jedan calatrava(santiago)..ak imas volje, pogledaj kaj on projektira, i unikat je na svijetu...

ostaviti nesto iza sebe koje ce izazivati divljenje, a bit ce i od koristi daljnjim generacijama..a i osigurati sredstva za svoju obitelj, takodjer je jedan od motiva...

omoguciti starcima putovanja kad budu u mirovini, sto sad ne mogu, jer skoluju mene i brata, takodjer je jedan motiv, ali onaj najjaci, to je onaj prvi od ovdje nabrojenih...Namigiva

pozdrav svima...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
M_dipl. kaže...

Ono što se jasno dade iščitati iz tvog komentara (ne zamjeram ti jer si još malo previše mlad) jest da ti svoju eventualnu životnu sreću promatraš kroz prizmu primanja i imanja, a to je (po meni) velika pogreška. No nažalost, tipična je u današnje vrijeme; pa uostalom zato i komunizam (kao idejno savršeni društveno-politički poredak) nije uspio - jer čovjek je pokazao da je po svojoj biti bliže egoističnom nego altruističnom biću. Oni koji su bili u prilici krali su i to pod paskom ideologije, danas se događa ista stvar, samo se ideologija promijenila, zato smatram da bi nam jedino jedna revolucija (na globalnoj razini) zapravo pomogla. No to je sad jedna druga tema..

Ako pod "revolucija" misliš na ono što smo do sad imali, ne slažem se.Treba nam revolucija druge vrste, onako kako to Jacques Fresco zamišlja, samo bojim se da "oni drugi" to neće dozvoliti, pa će možda ipak trebati "ona prva" revolucija

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2009 14:20 (segregator).
17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum
@Mirko@NU2: Sviđa mi se kako Mirko razmišlja.. o svemu. :)
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
@Mirko@NU2: Sviđa mi se kako Mirko razmišlja.. o svemu. :)

Upravo to - cini se bas kao prizemljen i socijalno inteligentan covjek (ne mogu suditi o ostalim kvalitetama jer ga ne pratim). Iznenaden sam jer sam do sada imao predodžbu o njemu kao "zatucanom fighter-u" no drago mi je da je upravo pobio moju tezu.

Također mi se sviđa i atmosfera emisije - ležerna te oboje - i Aco i Mirko - dolaze do izrazaja, posebno njihove kvalitete.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2009 15:00 (kajmak).
17 godina
neaktivan
Neobicno ugodna osoba s neobicno zdravim stavovima
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Upravo to. Vidi se da razmislja - sto vecina ljudi, pogotovo u eteru, ne radi. Covjek nije ni (tako) star, a govori kao da je skupio vise iskustva i mudrosti od mnogih 60-godisnjaka. Zalosno je sto ga mediji, barem ja nalazim takve tendencije, prikazuju upravo kako sam i napisao u prethodnom postu. Doista se cini ljudina.

17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 i gosti

U dogovoru sa autorom teme naslov teme je promjenjen jer je tema izuzetno popularna a nadam se da u Stankovicevoj emisiji gostovat jos mnogo osoba pa eto nek se svi komentiraju u jednoj tj. ovoj temi.

Mala napomena. Kad odgovarate na poruku u naslovu bi bilo pozeljno napisati na koju se osobu odnosi:

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2009 15:55 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 i gosti

Mirko me je potpuno iznenado sa svojim stavovima i pričom danas. Gledao sam ga i prije 6 godina u istoj emsiji, i vjerovao sam u taj njegov "nefizički" potencijal. Podsjeća me na Vladu Divca (sa istočne strane). Borac je, do kraja - bez obzira na godine. Svaka mu čast.

17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 i gosti

Evo da i ja svoje mišljenje ostavim u ovoj temi. Što se tiče Keruma, taj čovjek nije nikoga pokrao, stari mi priča da je u početku on sam dolazio iz Splita u Veliku Kopanicu s kamionom, utovarao brašno i vozio ga u Split. Sam! To sve govori koliko je čovjek uporan. Nije ni čudo što je dogurao do točke u kojoj se sada nalazi. Što se tiče Filipovića, čovjek je stvarno na mjestu, ima zdrave stavove, socijalno je osviješten, nema predrasude i ima dosta visoka moralna načela! Žao mi je što većina pljuje po njegovoj političkoj karijeri, i mogu reć da je dobro rekao da su u saboru svi marijonete vladajuće strane! Još jedna stvar koja je žalosna, što na temelju njegovih poraza u borilačkoj karijeri neki ljudi vrše pritisak na njega i stvaraju krivu sliku o njemu. Mirko je jedan od rijetkih moralno korektnih ljudi na političkoj sceni, borac je bio, borac i ostao i svi bi se trebali ugledati na njega! Drago mi je što ga Stanković nije uspio isprovocirat, iako mu je to cilj u svakoj emisiji ^^

Music is my life :)
17 godina
neaktivan
RE: Nedjeljom u 2 i gosti
makaweli kaže...

Evo da i ja svoje mišljenje ostavim u ovoj temi. Što se tiče Keruma, taj čovjek nije nikoga pokrao, stari mi priča da je u početku on sam dolazio iz Splita u Veliku Kopanicu s kamionom, utovarao brašno i vozio ga u Split. Sam! To sve govori koliko je čovjek uporan. Nije ni čudo što je dogurao do točke u kojoj se sada nalazi. Što se tiče Filipovića, čovjek je stvarno na mjestu, ima zdrave stavove, socijalno je osviješten, nema predrasude i ima dosta visoka moralna načela! Žao mi je što većina pljuje po njegovoj političkoj karijeri, i mogu reć da je dobro rekao da su u saboru svi marijonete vladajuće strane! Još jedna stvar koja je žalosna, što na temelju njegovih poraza u borilačkoj karijeri neki ljudi vrše pritisak na njega i stvaraju krivu sliku o njemu. Mirko je jedan od rijetkih moralno korektnih ljudi na političkoj sceni, borac je bio, borac i ostao i svi bi se trebali ugledati na njega! Drago mi je što ga Stanković nije uspio isprovocirat, iako mu je to cilj u svakoj emisiji ^^

Upravo tako!!!

Borac je i veličina! I više nije bitno dali pobjeđuje ili gubi. Bitno je da je borac!

17 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Mirko me je potpuno iznenado sa svojim stavovima i pričom danas. Gledao sam ga i prije 6 godina u istoj emsiji, i vjerovao sam u taj njegov "nefizički" potencijal. Podsjeća me na Vladu Divca (sa istočne strane). Borac je, do kraja - bez obzira na godine. Svaka mu čast.

Mene ne podsjeca na Vladu Divca (kojeg sam i slusao vise puta), Divac je IMHO suprotnost od Mirka...

Mirka za predsjednika Cool, pametno prica ...razumno, uvijek je prisutna doza humora, rijetkost i kod sportasa i kod politicara

btw

Stankovicu, uvijek te mogu natamburati (VIDEO)

Klip iz emisije Smijeh

17 godina
neaktivan

Kako ne? I jedan i drugi su postigli sporske uspjehe, potvrdili se u svojim domenama, pa čak i na zalascima karijere se uporno bore da ispošutju stvari koje su si zacrtali. Ko da je Divac igrao zadnje 2-3 NBA sezone zato što je bio dobar igrač - bio je "starkelja", ali sa duhom. Isto kao i Mirko danas - i ko zna što ga sve čeka, samo da bi ispoštovao ugovor- jer je čovjek sa visokom dozom moralnosti, možda i previsokom za ovo doba. Ali sumnjam da je za predsjednika - ni on sam to nebi prihvatio.

16 godina
Nedjeljom u 2 i gosti

Možda usporedba Kerum, Filipović... (Mavrović) -svi su svojim trudom došli do (većeg ili manjeg) uspijeha, za razliku od političarskih nepotista, koji isključivo kumstvom ili političkom podobnošću dolaze do položaja i enormnih zarada, istovremeno uništavaju i ono malo zdravih firmi (kao da siluju koku koja nese zlatno jaje). Dakle ako je Kerum lopina (možda, možda nije), - to je stekao svojim trudom. Filipović također, možda mu nije trebalo miješanje s politikom, ali uz radno mjesto možda je 'morao' prikloniti se nekome. Evo i Mavrović je krenuvši s polotikom ostao 'posran' (sorry na izrazu).

Knjaz kao voditelj puno bolje od Stankovića 'pogodi' lik-a, već je imao emisiju s Filipovićem gdje se vidi da je ipak normalna osoba, pogotovo Mijenjačnica s Ivaniševićem (škovacin, pije gemišt...) ... Knjaz to radi puno kvalitetnije od Stankovića. Šteta, jer ovaj tip emisije bi trebao imati veću 'društvenu važnost' za sve nas.

btw. @angel.. : dobro razmišljanje, osim dijela oko zaslužene visine plaće, to ne postoji. Svatko se zapravo cjenka za svoju plaću ili obrnuti primjer, u dvije slićne firme za isti posao imaš veću/manju plaću -nema zaslužene. Pogotovo sa stajališta poslodavca, njemu radnik vrijedi puno, ali mu je u interesu platiti 0 (nula) ili što manje. Drugi primjer (kod nas čest) je neplaćanje obavljenog posla, tako da firma/osoba koja je svoj posao obavila uredno, jednostavno nemože naplatiti zarađeno... -nema tu ''poštenja / zasluženog..'' to je ''divlji zapad''. Život često donese neke nepredviđene situacije, izazove, rješenja... možda se tebi sve 'poklopi' po željenom planu, osobi do tebe u klupi (učeniku/studentu.. istih planova, želja, znanja..) možda sve krene nizbrdo.... Nadaj se pozitivnom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

zaboravio si promijeniti naslov poruke..Namigiva

što se tiče mirka-veliko dijete..

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2009 17:46 (seneka).
17 godina
neaktivan
RE: Nedjeljom u 2 i gosti - Mirko Filipović
M_dipl. kaže...

Evo, pošto sam propustio današnju emisiju tek sam je sada na stranicama HRT-a uspio pogledati i mogu reći da je Stanković poslovično loš, iako je danas još i bio relativno ugodan kao sugovornik; a za Filipovića moram reći da me izrazito ugodno iznenadio, rijetko kvalitetna osoba sa istim takvim stavovima i, izuzev možda dva-tri detalja, ne mogu mu išta prigovoriti. 5+

ok je covjek, nema prigovora, slazem se...Namigiva

ima zdrava razmisljanja, ja mu se divim, ne zbog toga čim se bavi, nego zbog tih treninga i načina zivota...

ja se nemrem natjerat da odvozim sobni bicikl 30 minuta svaki dan, a ne ovak nekaj sličnoga...

a i inače se čini sasvim normalan...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Dan kada prvi izbori prođu a da se nije ostvario minimum odaziva glasača, biti će dan kada će građani ove (danas banana) državice pokazati da im nije stalo do onoga što im se nudi. Trenutno smo još uvijek premlada demokracija da bi se to ostvarilo, trenutno se još uvijek ide glasati, jer je to jedino što ljudi imaju od svoje samosvijesti. Ali kada se to dogodi, kada nitko ne bude izabran, kada sve ponuđene opcije budu odbijene i ljudi kažu "Hvala, ali nisam zainteresiran!" doći će do promjene i početi ćemo se transformirati u državu s glavom i repom, na tragu danas razvijenih zemelja (ne mislim samo u ekonomskom smislu).

Taj film nećeš gledati nikada, jer svaka opcija ima svije biračko tijelo, a pogotovo desna, vrlo organizirano, koje animiraju i 'prepariraju' mjesecima unaprijed, a na dan biranja se tel. pozivima zove svakog ponaosob (da ne govorim da ima i plaćanja, janjetine i sl.). Tako da bi ta varijanta donjela lakšu pobjedu bolje organiziranima, a većini ništa dobro.. Taj pristup, koliko mi je poznato u povijesti, nikada nije dao rezultata, pa ne vidim zašto bi kod nas bilo drukčije. Nažalost, jedina je varijanta ona iz stihova Rundeka; Sad je vrijeme za to, sa barikada reći ćemo no pasaran..

angel of fire kaže...

prvo...prirodni zakon je da najjači opstaju, ak si sposoban zivjet, zivi, ak nisi , neces. to nisam ja izmislio, nego priroda, njoj se zalite.

drugo...nitko nikog ne tjera raditi za bilo kakve novce, zna se   kak se daje otkaz, zatrazis radnu knjizicu...

trece...u poslu nema milosrđa ni ostalih moralnih slatkisa...radi, i zarađuj, ili propadas, tvoje je da vidis kaj ti se vise isplati...

četvrto...za bolji i plaćeniji posao moras imat skolu, jer, da fakultet nista ne vrijedi, onda bi svi bili blagajnice i spremistari, bez ikakve odgovornosti...

Prvo, takvo društvo smo prošli u prvobitnoj zajednici, a sada smo navodno civilizirani, pa živimo u državi koja bi trebala skrbiti za svoje građane pa se njoj trebaju uputiti žalbe. Pa čak i kad ti ta priroda koju spominješ napravi elementarnu nepogodu, država je tu isto nadležna..

Drugo, nisu svi sposobni raditi, a i ljudi koji nisu u mogućnosti raditi, po tebi bi trebli crknuti?

Treće, u poslu ima itekako morala i ja prvi neću raditi s tvrtkom kojoj je jedini cilj namaknuti pare nabrzaka (to je politika kratkog roka), a s tvrtkom s kojom sam u dobrim odnosima, vidim da pošteno i dobro rade, mogu ostvariti dužu suradnju.

Četvrto, fakultet nije garancija kvalitete, a vidimo i kako se diplome dobijaju; 'mala daj pi.ke, znam da imaš'.. A vrednuje se osim znanja i rad, pa nije rijetkost da su pojedini fizički poslovi plaćeni u eu i više od pojedinih poslova s školom. I valorizira se iskustvo, koji puta više od škole, što kod nas nije slučaj.

angel of fire kaže...

tak da , mozda jesam iskompleksiran, ali znam da moji mentalni kapaciteti vrijede, i ne dam sebe dirati...

i svoje znanje i doprinos ovoj zajednici jednog cu dana dati na raspolaganje, ali ne za čokolade...ja zelim da me se plati...jer cu imati odgovornosti na svome poslu...

To koliko ti vrijede kapaciteti, vidjeti ćeš kad se osamostališ, pa ćeš se možda i razočarati. I završiš školu, a posla nema. Nema potrebe za tvojim kapacititom. I šta sada? Da crkneš? Ili misliš da se to tebi ne može dogoditi? Misliš da si bogom dan i čim završiš školu, tvrtke će se otimati za tebe? Ja ih poznajem više s fakultetima, a bez posla. A znam i konobara s fakultetom. Pa radi za čokoladu, kao što to rade i ostali koji nemaju bolji posao, a trebaju jesti. I još si uvjeren da ćeš odmah imati i odgovornost. Nema ti druge, kandidiraj se za predsjednika, da iskoriste tvoj kapacitet..

Nebu dobro. Već nije, a bit' će gore.. Jer odgojena je cijela generacija socijalno neosjetljivog naraštaja, koja bi i po 'leševima gazila' radi profita. Eto nas u najgoroj varijanti kapitalizma, gdje samo najjači opstaju. Jel' da uzmem tanđaru, da pokažem da sam jači? Katastrofa. A siguran sam da u tvojoj familiji, kao i u svakoj drugoj, postoji neki umirovljenik, djete, nesposoban za rad, bolestan i sl.; i šta treba po tebi primjeniti 'prirodni sistem', neka crknu ako se ne mogu brinuti za sebe?

Ovo je naprosto nevjerojatno, čovjek je najliberalniji kad je mlad i što je stariji sve je konzervativniji, kakve ćeš stavove imati za 20-30g.?

17 godina

Jedna rijec - ljudina!

16 godina
Nedjeljom u 2 i gosti

Što se tiče Keruma i općenito stanja u državi...

Da su sutra parlamentarni izbori, komu biste dali svoj glas? Većina vjerojatno nema pojma, te stoga i ne izađe na izbore.

Upravo iz tog razloga i pasivnog ponašanja vas svih kao biračkog tijela ( moro sam reć Cool ) država neće napredovat dok netko s jasnim ciljevima ne uđe u tu politiku. Netko komu vrijedi dati svoj glas.

17 godina
neaktivan
bed kaže...
....

ja nisam nigdje spomenuo one koji nisu zdravstveno sposobni, koje sa tako rode, ili ih zadesi nesreca...

ja govorim o onima koji se nikad nisu ni trudili da im bude bolje...

a ja cu se pobrinuti da me firme traze...

nista ne pada s neba, osim kise i snjega...

a moja baka, kao i svi ostali umirovljenici u mojoj obitelji, krvavo su radili za mirovinu, i jos rade jer mirovina nije dovoljna...

tak da mi nemoj nabijat neki osjecaj krivnje, jer ga nemam...

ne zalim previse ljude, koje kad treba uciti, onda pijančuju iza skole, a ja ko budala citam je*benog don quijotea...

i da, o kakvoj to generaciji socijalno neosvjestenog naroda pricas...

svi , koji nikako drugacije ne mogu doc do novaca, odu u mirovinu...i to povlastenu pomogucnosti...pa imaju isto, ak ne i ko moj stari koji radi ko vatrogasac...

kad treba novaca, koji su drugi pokrali, ajde onda neka humanitarna akcija, di drzava uzme porez...

od tolkih socijalnih pomoći, koje su na raspolaganju, kazes da nismo socijalna drzava...

pa mi jedni druge uzdrzavamo, radnici penzionere, i sve ostale koji zive na racun drzave, a voze bmw-e, mercedese, koje moj stari nikad ne bu vozio...

i da...od prvog drustva i nismo previse napredovali...jos se i dalje ubijamo, koljemo, tučemo za partnerice, hormoni upravljaju tijelom, nagoni itd...

to kaj si mi mislimo da smo uber iznad zivotinja, a-a...ne bi islo...

i da , najjaci opstaju...

samo kaj se kod nas ne krepava, nego zivotaris...

najlakse je reci, ja to ne mogu, i odustat...

a kad nema novaca, ili necega, onda bog mater, da kaj nitko nis ne pomaze, nitko nis ne daje...itd...

i , molim te, oprosti mi kaj mislim da se samo radom moze postići nesto...jer, jbg, moji svi u obitelji moraju raditi, pa nemrem ja bit drugaciji...

i zato prezirem kladionicu, i slične pi**zdarije koje svi podrzavaju, i uplacuju novac koji kao zarade, ili ga jos bolje dobiju...pa izgube, pa opet pricaju kak nitko nis ne daje...

moji starci sagradili su kucu vlastitim rukama, krenuli su sa sto maraka u dzepu graditi kucu, i nakon 10 godina, evo pisem iz nje, gotova je...

a to je samo radom napravljeno, a ne od socijalnih pomoci i ne znam ni ja cega...

eto, zato je takvo moje razmisljanje, neko radije zivi cijeli zivot u 30 kvadrata, a idu na kave, i slično...e pa moji to nikad nisu prakticirali, sve je islo u kucu...

i zato cijenim rad, i ne zalim neradnike...

bolesne i nemocne pomognes uvijek, to je neosporno, al da ja financiram bika ko onog hrelju, koji moze bika prevrnuti, on je kao u penziji...

nek se je*be onda i on i njegova penzija...takva solidarnost ne vrijedi za mene...

zivili ljudi...Namigiva

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 8:29 (angel of fire).
16 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 i gosti - Mirko Filipović

Jako me ugodno iznenadio svojim stavovima i razmisljanjima. Svaka cast!!

A to sto mu država nije htjela priznati da je sportas...uzasno, Da mi je vidjeti te kriterije.

17 godina
!mpact35 kaže...

Jako me ugodno iznenadio svojim stavovima i razmisljanjima. Svaka cast!!

A to sto mu država nije htjela priznati da je sportas...uzasno, Da mi je vidjeti te kriterije.

Uopce nije za cuditi se, to je samo jedna crtica iz citavog niza nelogicnosti drzavnog aparata.

Ja sam jos uvijek pod dojmom tog interviewa. I prije sam ga iznimno cijenio, ali nakon ove emisije ostao sam bez rijeci. Da ga negdje sretnem na cesti sigurno bi ga zamolio da se rukujem sa njim, koliko god to zvucilo pateticno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice