Nedjeljom u 2 i gosti

poruka: 306
|
čitano: 231.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

Kakav narod takva vlast. (misli se na većinu)

Kerum je na neki način fenomen. I sada malo inteligentniji Hrvati počinju razmišljati o njegovu uspjehu. Dođe, recimo, jedan naxeem i počne u tom "vepru" od poduzetnika ili političara fascinirano tražiti neke vrline, jer je zbunjen kako to da mi školovani nemamo takva muda, a takve sirovine rulaju. A Kerum je samo vrlo tipičan poglavar plemenske zajednice, i netipičan hrvatski političar. Razlozi uspjeha?

To da je na egotripu, istina je. Drugo, višak testosterona čini čuda i potiče ljude na svakakve pothvate, kažu biologija i antropologija. Treće, ma što orator pričao pred javnosti, ako je iskren ili bar izgleda vrlo iskreno u onome što brblja ljudima, dokazano je da slušatelji zaobilaze njegove retoričke argumente i podsvjesno reagiraju na iskrenost. To je Kerum. Ma što brbljao i busao se u prsa, zadobiva srca mediokriteta i nižih oblika, većine. To je stvarnost, sve je to biokemija.

Ali i više. Još uvijek se ne vuče za njim veliki rep o krađi i nesposobnosti, kao kod ostalih naših bijednika političara, ali zato takav vepar dođe na radio gdje ga pitaju zašto je na autocesti vozio 200 km/h (nije li trebao biti uzor građanima?), a on na sav glas kaže da on ne može sporije, da on nije neki kenjac koji ne zna voziti, da on ima "takvo auto" i da ne može bolje, šta ćeš mu... I onda ti to slušaš dok te zbog malo perkoračenja brzine zaustavlja policija i naplaćuje kaznu, a njemu ne mogu ništa. Uzor?

Ponavljam, Kerum je tipična plemenska pojava, kombinacija testosterona i iskrenosti, gorila koji je bio sposoban probiti se u društvu koje se zaglupljuje. A on nije posljednja loša ocjena našeg stanja koju smo dobili, bit će ih još.

Netko mi reče da Rusi istražuju mogućnost slanja ljudi na Mars, u jednome smjeru, jeftinije im je, pa će ekipa tamo istraživati i dočekati smrt. Tražit će dragovoljce... Ide tko samnom?

Me a skeptic? I hope you have a proof!
17 godina
neaktivan
RE: Nedjeljom u 2 - Kerum
Latin je odličan novinar i primjer kako se vode emisije. Govore gosti, a ne on.
Problem Latina i Latinice je što ne paše nekim grupama.
Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Latin je odličan novinar i primjer kako se vode emisije. Govore gosti, a ne on.
Problem Latina i Latinice je što ne paše nekim grupama.

Ali on dovede goste tako da u vecini budu oni s kojima se on slaze... Kao kad je pricao o stetnosti igara na primjer, i doveo 10 ljudi koji su protiv igara, i jednog koji je kao bio za igre, ali nije bas bio pricljiv... Ili kada je ono pricao o ljudima s karizmom i posto je emisija podjeljena u 2 dijela, u prvo dijelu je nekih 10-15 minuta govorio o Papi Ivanu Pavlu II. i onda je cijeli drugi dio (malo manje od sat vremena) govorio o Tosi Proeskom. Mislim stvarno WTF!?

Nothing is true, everything is permitted...
16 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

@naxeem

Primjetija san da govoris o kerumu skoro kao o nekom svecu, ali nije on bas takav niti je posten koliko se cini da je...  Slažem se s tobom u nekim stvarima, odnosno da mu nije cilj popljackat split jer ima dovoljno para itd. Spomenija si da je 100% posteno steka svoje bogatstvo, lovom koju je zaradija u iraku, ali nije bas tako, nije on to sve steka sam samcat, pomogla mu je i tadašnja lopovska drzava pod tuđmanom, jer je omogucilo kerumu da kupuje tvrtke (potencijalno građevinsko zemljiste) koje su (pod utjecajem vlasti) propale, kao naprimjer tvrtku Diokom, cije su kancelarije i postrojenja bile na mjestu danasnjeg Jokera! I malo je sumnjivo da od jednog ducana u garazi zaradi toliko novaca da ih otvori masu na brzinu... Neke stvari sta je obeca napravit (i vec napravija) mi se sviđaju,kao npr. besplatne knjige za osnovnoskolce (iako ja nespadan u tu grupu...) i otvaranje vrtica, a neki projekti mi ne zvuce bas razumno, kao npr. produljenje/proširenje rive ispod hotela marjan, ocito je da to radi zbog sebe iako neznan zasto jer tamo smrdi ajme majko (matejuška), i most do kaštela (meni vise triba do skole busen 8 ili 17, nego ovima iz kaštela sta idu 37 iz štafilića! WTF?).

BTW, Stankovic je ocito planirao "ocrnit" keruma, sto je djelomicno i uspio, ali je pritom ocrnio i sebe,nesvjesno ofc.

Zašto sarma ne leti??
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 16:47 (Fowix).
17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum
Normal's overrated!
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...

ne radi index...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 18:21 (Assassin).
17 godina
neaktivan

Fowix, daleko od toga. Nije Kerum nikakav svetac ni savršenko, dapače nije ni najbolji materijal za gradonačelnika. Ali, bitno je naglasiti da je gradonačelnik tu zbog grada i da je primarno ono što gradu treba.
Split se od sredine osamdesetih raspada, suši, trune, hrđa. Opća centralizacija dodatno je ukopala Split u močvarni mulj koji je zatrpan pod Poljudom, a vlast sustavno uništavala sve što se uništiti da, pa čak i kroz projekte naizgled od gradske koristi poput Rive. Svi poslovi u gradu namješaju se, cijene su ogromne, mulja se s kooperantima, rješava zaliha, spašavaju privatni novčanici. Godinama Split nema vrtića (npr.) a sredstava i mogućnosti se ima, koje su nažalost namijenjene privatnim računima. Grad otkupljuje zemljišta po suludim cijenama, dobit se privatno dijeli. Kontrolira se gradnja, kontrolira se sve da bi se održale umjetno visoke cijene i ogroman profit.
Kerum je napokon nešto izgradio - Joker. Zaposleni ljudi, dostupni sadržaji, ugodno okruženje.
Hoće li on ubrzati neke svoje poslove? Sigurno. Svatko bi. Hoće li zaraditi kao i inače? Hoće, ali za razliku od ovih drugih, koristi od njegove zarade imaju i grad i građani.
Ja od ničega što su prošle vlasti radile nemam apsolutno ništa, a od čak i Kerumovih privatnih projekata imam, a direktno me ne plaća. Zamisli.
Prošla vlast je u odlasku spominjala stotine milijuna u gradskoj kasi, a ispalo je laž, kao i sve što su radili sklapavši poslove s mafijašima poput Žderića i drugih.

Malo je tužno da jedan seljak, neobrazovan ima više sposobnosti i sluha od prepuhanih imena i ličnosti koje u svom svom bijesu zbog uništenih poslova (a vjeruj Marasović ga mislim prvi mrzi iz dna duše zbog toga) mislim kuju urote i kroz medije ga pokušavaju srušiti.
Kerum je na opasnom terenu. Svojim odlučnim "ne" suludim ugovorima zakočio je mnoge mafijaške poslove. On je biznismen (tj. njegova 'ekipa iz sjene') i zna kako se vodi firma, a Grad to jest.
Malo mi je ljigavo da se čak i njegova humanitarna akcija pokušala ocrniti kao neki privatni bonus, a naivna želja da ubrza "vrtiće" s puno sreće je dočekana od njegovih protivnika tj. plaćenih novinara.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2009 23:36 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Šteta što je Stanković pokazao koliko je loš novinar ovim intervjuom. Dugo nisam gledao tako tendeciozan i neprofesionalan pristup.
Nasuprot tome, koliko god nepismen, Kerum je pokazao da stvari radi od srca, a istovremeno zna dovoljno o ekonomiji da ne bulazni gluposti, ali i da nije uvježbani ljigavi političar.

A gledaj ja bi isto imao 60 milja na računu da radnicima dam 2 tisuće kuna a robu prodajem za 70% više nego ju kupim.

On je Lopov i ništa  drugo.

A da je seljačina   o tome bi se dalo...

What makes a good soldier, Is it his heart, or his maind?
17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

ja samo gledam ove kaj kazu da pogoduje sebi....

alo, ljudi, a vi si ne bi...

licemjerstvo...

samo, eto, niste u mogucnosti pa sami sebi stvarate iluziju da vi SIGURNO NISTE TAKVI, I DA TO NIKADA NE BI NAPRAVILI...Izlanuo se

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
Ovisi kako I u kakvim si uvjetima odgojen.
On je seljak a seljaci su tupi za osjećaje prema drugima!
What makes a good soldier, Is it his heart, or his maind?
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
naxeem kaže...
Šteta što je Stanković pokazao koliko je loš novinar ovim intervjuom. Dugo nisam gledao tako tendeciozan i neprofesionalan pristup.
Nasuprot tome, koliko god nepismen, Kerum je pokazao da stvari radi od srca, a istovremeno zna dovoljno o ekonomiji da ne bulazni gluposti, ali i da nije uvježbani ljigavi političar.

A gledaj ja bi isto imao 60 milja na računu da radnicima dam 2 tisuće kuna a robu prodajem za 70% više nego ju kupim.

pa, ako je to tako, zasto ti nikome ne dajes tih 2 000 kn, i zasto nemas tih 60 000 000 kn na racunu....

mislim, nije da ga branim, jebe se meni za njega, ko i njemu za mene, al daj se malo zapitajte, da niste malo zavidni...

budite ambiciozni, p anesto napravite do sebe, i sve bu OK....Smijeh

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
Nedjeljom u 2 - Kerum

Samo da kazem kako bas ne volim Stankovica... On se zeli dokazat, ali bas nije odabrao pravac na kojem lezi... On x puta spetlja sam sebe. Gledao sam jednom kada je ugostio Hrvata koji je u nekoj svjetskoj ekoloskoj organizaciji. Taj covjek je tako visoko obrazovan, snalazljiv s rijecnikom pa je koristio rijeci i fraze koje Stankovic uopce nije hvatao. Ko da je Stankovic htio izvuc nesto lose o tom covjeku i javno to prikazat, ovaj se nije dao isprovocirat i uopce se nije obazirao na Stankoviceve cake. Ne volim Stankovica jer se olako usudi podbadati ljude koji su daleko obrazovaniji i kolegijalniji od njega. Po meni on si malo previse slobode uzima u svojoj emisiji. Najbolje mi je bilo kad je ugostio Let 3 :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 21:52 (Batista).
17 godina
neaktivan
unknown kaže...

unknown kaže...
Ovisi kako I u kakvim si uvjetima odgojen.
On je seljak a seljaci su tupi za osjećaje prema drugima!

Nemoj vrijeđati seljake. Oni svima uzgajaju kruh.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2009 23:36 (naxeem).
16 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

Koliko ste vi slova potrosili na ova dva seljaka, strasno nesto. Nisu vrijedni naseg pisanja, razmisljanja i definitivno ne svađanja. Svatko je svoje rekao, nitko nece ovog drugog razuvjerit i promijeniti mu stajaliste. Okanite se đavoljeg posla ;D ^^

“Let’s put a smile on that face!” xfire - gabrielgraysylar
17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

kad smo već oko Nedeljom u 2 ček tis šit

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah My fall will be for you My love will be in you If you be the one to cut me I`ll bleed forever
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 22:32 (sk8 4 life).
16 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...

kad smo već oko Nedeljom u 2 ček tis šit https://www.youtube.com/watch?v=XIUOT0qZHAY        

da, da ovo s let 3 je bilo brutalno. Idemo pucati lol

Stvarno su kraljevi ^^

“Let’s put a smile on that face!” xfire - gabrielgraysylar
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
naxeem kaže...

Jel te ljude netko tjera da rade za tu placu? Ne, ne tjera ih nitko i bas zato je Stankovic ispo glup u ovoj emisiji, jer stalno govori o moralu i usporedjuje radnike sa egipatskim robovima (WTF?!), a ne shvaca da je ta placa njihov osobni izbor, i da nema Keruma, ili bi radili za manju placu, ili bi bili nezaposleni, jer da imaju mogucnost raditi za vecu placu, nebi radili kod Keruma. Cijena radnika je poznata za svaku drzavu, i takva je kakva je, a Kerum nije Caritas da daje ljudima novc zato sto ih voli, nego je poslovni covjek koji ono sto kupi placa onoliko koliko to na trzistu kosta (u ovom slucaju to je radna snaga). I sto je najbitnije, onaj koji to prodaje je pristao na tu cijenu (radnik) sto znaci da se ne radi o kradji, nego o trgovanju. Jednom kad shvatite da ljudska radna snaga nije nista drugo nego "sirovina" koju poslodavac kupuje. Da tako ne razmislja, nebi nista u zivotu postigao. Jednom kad zaradi prvi milijun, tek onda se moze poceti baviti svim dobrotvornim akcijama i cime sve ne (kao sto Kerum i radi), ali opet dobrotvorni rad treba strogo odjeliti od poslovanja firme.

16 godina
neaktivan
Batista kaže...

Samo da kazem kako bas ne volim Stankovica... On se zeli dokazat..........

ma i ja mu stalno pronalazim mane i greške,ali da ga nema trebalo bi ga izmislit..
valjda se slažeš da nemamo neki izbor..
imaš latina i njega..
zahvaljujući stankoviću vidjeli smo sjajnog zbutegu,đikića,radmana,kulića itd..
tašt je,preemotivno angažiran..ali bez njega bi medijski prostor bio puno siromašniji i jadniji..

17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
unknown kaže...
naxeem kaže...

na mom otoku Kerum ima najniže cjene...btw baš zato što svi misle da je neobrazovana seljačina ja mu skidam kapu jer intelektualci rade za sicu a on tzv. budala se kupa u milijunima.

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
17 godina
Nedjeljom u 2 - Kerum

Nakon što sam pogledao cijeli video, žao mi je Keruma. Njegove izjave nisu opravdane, očito je da je primitivan. Ustvari najbolje mi ide opis koji je netko dao (naxeem mislim), on je dijete. Nema zle namjere ali nije mu mjesto tu gdje je, jer očito ne može paziti što govori.

Inače, cijela situacija s rasizmom me podsjetila na ono što se nedavno dogodilo između hrvatskih (konkretno iz Zadra) i srpskih maturanata u Češkoj, gdje je došlo do malo guranja. Doslovno. U medijima je preneseno kao da su se ubijali na cesti. Jest da su djeca, i nije tu bilo neke pretjerano zle namjere (više nepromišljenosti), ali u trenutnom rasističkom idiotizmu koji vlada Balkanom takve stvari loše prolaze.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...

Nakon što sam pogledao cijeli video, žao mi je Keruma. Njegove izjave nisu opravdane, očito je da je primitivan. Ustvari najbolje mi ide opis koji je netko dao (naxeem mislim), on je dijete. Nema zle namjere ali nije mu mjesto tu gdje je, jer očito ne može paziti što govori.

Inače, cijela situacija s rasizmom me podsjetila na ono što se nedavno dogodilo između hrvatskih (konkretno iz Zadra) i srpskih maturanata u Češkoj, gdje je došlo do malo guranja. Doslovno. U medijima je preneseno kao da su se ubijali na cesti. Jest da su djeca, i nije tu bilo neke pretjerano zle namjere (više nepromišljenosti), ali u trenutnom rasističkom idiotizmu koji vlada Balkanom takve stvari loše prolaze.

mržnja prema četniku nije rasizam...Viče

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

sad cu biti offtopic....

ali, rasizam je, bar kak su mene ucili, netrepeljivoti mrznja prema drugoj rasi....

dns se rasizam koristi i za seksizam, i spolnu diskriminaciju, diskriminaciju na nacionalnoj osnovi....

daj se naučite lingvistici malo...Izlanuo se

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
Nedjeljom u 2 - Kerum

@sk8 pogledaj video pa onda komentiraj.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
16 godina
neaktivan

Da, to bi bio šovinizam..

17 godina
Nedjeljom u 2 - Kerum

Svi sad uvatili pljuvat po Kerumu ko da je zadnji cigan. Kakve veze ima što čovik nije završio faks il ne zna mazat oči i muljat ljudima? Ne može mi niko dokazat da je lošiji od bilo koga iz Sdp-a, Hdz-a i društva, pa ti ljudi se godinama školuju za muljanje i zaobilaženje odgovora i premazuju svim mastima. Gledan onaj sabor danas, pa ono je cirkus od odgovaranja na pitanja!!! Ako nekoga nešto pitan rađe bi da mi odgovori direktno što sam ga pitao nego da mi počme neke generičke odgovore bacat koje je morao naštrebat ili ko malo dite uvrijeđeno kaže da neće na to odgovorit.

Ako ništa, neće primat mito, ni će krast iz proračuna jer ima i više nego dovoljno. Želi čovik da ga se po nečemu pamti pa će probati i nešto postići, sagraditi, urediti, a ne cijeli mandat sakrivat "rođake" i stranačke kolege po gradskoj upravi i otvarat fantomske firme za pranje državnog novca.

Da li će uspit il ne niko ne može znat, al (još jedanput) gori od ovih levih i desnih ne može bit

Nukem 'till they glow, then shoot 'em in the dark!
16 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

Ovaj, nevezano za Keruma jer stvarno se ne zelim petljati u politiku koju ne razumijem - siguran sam da Splicani (jesu li Splicani ili sam fulao grad?) to znaju bolje od ikoga jer zive s njime i poznaju ga iz gradskih predaja a ne iz medija.

Zelim samo napomenuti - ne MOGU VJEROVATI da jos uvijek u hrvatskoj vrijedi ovaj izborni mentalitet: "Ma on je vec bogat/Ma on se vec nakrao, pa nece vise!"

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

Neće on klasično krast. Eventualno će sebi ubrzat odobravanje pokojeg projekta, ali njemu je primarni cilj da se u povijest Grada njegovo prezime stavi kao +.

16 godina
neaktivan

M-dipl.@ Prvo sam ti dao thumbup, a sad ću malo 'pljuvati':-)

Mada više manje stoji što govoriš, ne shvaćaš da su svi oni takvi ili barem većinom. Vrlo malo je poštenih ljudi u politici koji se vode idealima, i radnik u pilani ima previše prstiju za to nabrojati.. Samo je pitanje kako tko prezentira sebe i koliko je pametan i domišljat u svojem poslu. A većina su bili bokci prije 10-15 g., a sada su gospoda s manirima i posjedima na elitnim predjelima, počevši s odbjeglim premijerom pa nadalje..

Općenito, čim imaš želju vladati nečime ili nekomu, to zapravo upućuje na duševni poremećaj, a još kad u trećem licu govore o sebi, to je čisti ego trip.. Ja i moj lik i djelo.. A takvi su svi ili velika većina..

I problem je zapravo koga izabrati, normalni ljudi se niti ne guraju u takve pozicije jer su normalni, a ovih manijaka na ego tripu k'o salate. I možeš birati samo manje zlo..

Nisam u Splitu, pa ne znam točnu situaciju, ali mogu to preslikati na Zagreb, gdje Bandić ima mali milion afera, ali brate mili i radi. I sad ti biraj; hoćeš onog koji krade i radi, ili onog koji samo krade? (malo sam to metaforično pojednostavio, ali to je to odprilike) A mislim da bi slična situacija mogla biti i u Splitu, i daj bože da i radi nešto za grad taj Kerum (pokazati će vrijeme), jer postoji i opcija da će samo krasti..

16 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

..uh,evo praskozorje je u našem hrvatistanu i u mom bandićgradu i šta vidim?
..počela se pisat istina,a to teško prolazi igdje,pa neće ni tu..
..samo ću se osvrnuti na ovu kvalifikaciju stankovića da koketira s SDP-om,zašto je to loše?
..zašto je netko ko je ljevičar nužno komunist ,zašto ne bi bio jednostavno humanist?

nisam njegov apologet.. niti smatram da je savršen,dapače nek je pun mana..da se svatko može "ogledati" u njemu..
..ali nije mi jasno kako netko ne prihvaća činjenicu da je taj čovjek jedan od rijetkih koji može/smije raditi takve emisije i to na državnoj televiziji..
..da je on postao svojevrsna institucija dokaz je i ova rasprava,sav dnevni tisak i portali daju bar kratki osvrt na njegove emisije..
..već sam rekao da je tašt i teško kontrolira emocije,pa nek je i to..ljudski je..
..nebrojeno puta sam ukazivao na njegove propuste u razgovoru s frendovima,ali ja sam sretan da postoji,i uz latina je jedan od rijetkih,koji svijetle u ovom našem balkanskom mraku..

..o kerumu ne bi više,jer ja manjeviše sve rečeno..u svakoj uljuđenoj zemlji bi nakon onih srbofobnih izjava nestao s političke pozornice..
..da je pametan to bi pričao u krugu svoje obitelji i eventualno u birtiji,a ne ovako javno pred par miliona ljudi..
..meni on liči na nekog ko lovi ribu s dinamitom,a u švedskoj se i za gradnju kuće bez građevinske dozvole završava u ludnici..barem na pregledu..

..

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 8:55 (seneka).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
bed kaže...

m_dipl.

ti si naivan....

ja si dam ruku pod sjekiru ak svi s ovog foruma, kad bi dosli na takvu nekakvu vlast, da bi se pokvarili i poceli sebi pogodovati...dam ruku u vatru...

mozda ne u početku, ali ubrzo...tak da...

a nis drugo necu komentirati vise, svaki put sam sebe zaustavim, jer nemam volje razmisljati o njima, ko ih jeb*e, ja njih ne zanimam, niti oni mene...

Psssssst Zecovi spavaju
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice