HDMI by adapter VS native HDMI

poruka: 4
|
čitano: 1.716
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

naravno da je bolje imati nativni HDMI od adaptera. No što me zanima?

Probao sam oba standarda i nisam primjetio nikakvu razliku u kvaliteti videa. no što je sa zvukom ako imam HDMI kabel koji je u grafičku (DVI) prikopčan adapterom HDMI-DVI?

koliko ja znam DVI ne prenosi HD audio. A ne vjerujem ni da onaj mali HDMI adapter zapravo pretvara DVI signal u HDMI. On samo omogućava da se konektori fizički spoje, jel?

Sorry ako je tema na krivom podforumu (a vjerojatno je :) ) i molim da se prebaci  tamo gdje treba.

Hvala

Ultimate Intelligence Project
16 godina
odjavljen

HDMI = DVI + HD zvuk. Nema razlike u standardu za video. ATI grafičke imaju u DVI konektor ugrađen i zvuk, pa DVI postaje identičan HDMI, osim po fizičkom obliku konektora. Svaki konektor unosi gubitak, ali kako je DVI/HDMI digitalan, to može imati utjecaj samo kod graničnih duljina kabela.

Ako nema zvuka na DVI, a uređaj na kojeg spajaš podržava optički ili koaksijalni S/P-dif opet imaš jednaku kvalitetu.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 15:30 (MrBlc).
16 godina
neaktivan
RE: HDMI by adapter VS native HDMI

Dobro ali konkretno kod mene - imam 8800GTX nVidia. nema HDMI. Ima 2x DVI. Spojim TV i karticu HDMI kablom s tim da u grafičku ulazi preko DVI adaptera.Tako spojeno; PC na TVu - slika izgleda odlično. No zvuk i dalje ide preko računala i nije HD. morao bih spojiti činčevima zvučnu karticu sa TVom no onda bih stalno morao prespajati kad hoću zvučnike-kad hoću TV, jel?

Ultimate Intelligence Project
16 godina
odjavljen

Na toj ploči možeš koristiti bilo koji jack kao stereo izlaz, pa i više njih istovremeno, tako da ne moraš prebacivat kabel. Čak i da ne podržava to, mogao bi s lupežom.

Sad gledam na netu, neke nVidia kartice također imaju zvuk na DVI izlazu. Provjeri ima li tvoja. Ako ima, moraš spojiti SPDIF kabel s matične na grafičku te nabaviti DVI -> HDMI adaptor koji podržava zvuk na tvojoj grafičkoj.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice