Samo kaj u jugi je sve bilo naše (gamad kasnije pokrala i upropastila), i samo smo napravili...MI, a ne "oni". Ako smo prije, možemo i sad...onda smo bili u većem škripcu, sad nas samo koče samo vladajući majmuni, nema hladnog rata, dugogodišnjih posljedica WWII, trpanja više zemalja koje ne trpe jedna drugu u jednu zajednicu, i opet se sve napravilo i sve se moglo. U kombinatu Moslavina, bile su saborske plaće, moja pokojna baka radila u Okiu za plaću koja je bila 4 puta veća, sve do privatizacije.
Tak da sve više manje kaj je oko nas, napravilo se u onoj "zajednici"...BEZ europe i nesposobnjakovića koji će nam dirigirati kaj i kak moramo, da bi oni mogli pokrasti ovo još kaj je ostalo. Živim u kući koja se napravila u ono vrijeme, dok ja u ovo, radim duplo više nego moji onda, a temelji čekaju da cigla sama skoči na njih.
Dosadni ste više s tom Pljugoslavijom.
Tko se imalo razumije u ekonomiju i tko zna podatke, zna da je ondašnja Yuga još 1982 bankrotirala zbog nerealnih "plata" u tim kombinatima, Pikovima i zadrugama.
Država je dizala vani kredite, zidala stanove, dijelila kredite za gradnju kuća koji nisu imali valutnu klauzulu pa se za tri godine rata s 300 DM za kredit kuće pretvorio u 3 DM.............. i t d
Pola firmi je loše poslovalo a "lični dohotci" su se nemilice povećavali, bile su i trinaeste plaće itd... i onda dođe Marković, makne 6 nula i evo ti rješenja inflacije.
To ne opravdava poslijeratne lopove nikako.
Hm..baš i ne.
Onda su sve države skupa imale DUPLO MANJI vanjski dug, nego sada mi sami. Tak da to možeš objesiti mačku o rep.
@ segregator, upravo to, ali Hrvatska od samostalnosti duplo više se zadužila, u duplo manje vremena. Ovi pljuvatori su djeca plavaca, kojima paše ovo sve dok su na vlasti.
Tko god kaže da se živjelo u mraku nabijem ga, i onoga ko nam je upalio ovo svjetlo.
EDIT:
JEDNO PITANJE!!!
Želim kratak i jednostavan odgovor, jer je pitanje jednostavno.
Po čemu je onda bilo toliko lošije, po čemu nam je sad bolje i to s EU? Onda su bile veće plaće, bolje društvo, uredno zakonodavstvo i oni koja ga provode, manje cijene, posla u izobilju, minimalan uvoz, maksimalan izvoz.
Neka mi netko odgovori zašto smo onda bili u mraku, a sad smo u "napretku", po čemu je sada bolje? Ja ne vidim...bolje je samo ovima koji kradu.