EU kratko i jednostavno !? zaključana tema

poruka: 427
|
čitano: 44.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
EU kratko i jednostavno !?

A gle ono, u Jugi nismo imali traperice i Chevrolet, ali si znao da ćeš ako se obrazuješ i radiš dobit stan od firme/države i da nemaš straha jer ćeš dobiti i veći ako ti treba. Danas znaš da radom nikad nećeš kupit stan, a ako se odlučiš na kredit od 30 godina u velikoj si opasnosti da unutar tih 30 godina izgubiš posao i banka ti uzme stan, a ti završiš s obitelji kao beskućnih u pučkoj kuhinji.

To je osnovna i činjenična razlika. Tada su svi imali najviše kante Fiću i Stojku, a malo bogatiji su išli u Trst po zapadnjačke proizvode. Danas većina preživljava u debelim dugovima stranim bankama, živi u sivoj zoni radeći na crno i moli boga da u firmi izdrži i ne dobije otkaz. Mali broj privatnika uspijeva poslovati da preživi, a jako mali broj, oko 200 zlatnih obitelji ima u vlasništvu otprilike sve.

To su činjenice i žao mi je ako to nekog ljuti i razočarava, ali meni je od naziva nacionalnosti na dokumentima ipak važnije kako živim. Bio netko Hrvat, Srbin, Rus ili Amer, ako je siromašan, siromašan je, ako skuplja plastične boce za novac, skuplja ih. Glad i bolest ne pitaju dokumente - svi su im isti.

Nacionalnost, države i slična sranja su umjetne podjele koje u praksi nemaju smisla. Nažalost, proći će stotine godina dok vjera, nacionalizam i etnicizam umru kao razlozi sukoba i podjela, ali dobar je znak da polako i sigurno umiru. Različitost, nacionalnost i vjera uz ostala tradicionalna i kulturna bogatstva - da, kao oblik kontrole i ograničenja - ne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 12:15 (naxeem).
16 godina
neaktivan
Re: EU kratko i jednostavno !?
dturko kaže...

ja sam PROTIV ulaska. Umjesto da Vlada brine o drzavi, ona brine o ulasku u EU(hrpi prevaranata). Mi Istrijani smo izgubili more zbog Kosorke...

Btw, kako cemo uci u EU kada nam premijerka nezna pricat engleski? {#}

Jedina stvar koju u ovome zamjeram premijerki je to što ne uzme prevodioca, nema u tome ništa sramotno to je pametna odluka da se stručnim ljudima prepusti taj dio posla, mislim da ju nitko zbog toga ne bi kritizirao, a opet nit obmanjivao po tiskovinama isl. jer njezino je da vodi državu, a to dal zna i koliko neki strani jezik je manje više ne bitno, i ne znaći apsolutno ništa, jer do sada smo imali gospodina dr. sa perfektnim znanjem jezika pa eto gdje nas je to dovelo. 

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 12:12 (woodgamesfx).
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

A gle ono, u Jugi nismo imali traperice i Chevrolet, ali si znao da ćeš ako se obrazuješ i radiš dobit stan od firme/države i da nemaš straha jer ćeš dobiti i veći ako ti treba. Danas znaš da radom nikad nećeš kupit stan, a ako se odlučiš na kredit od 30 godina u velikoj si opasnosti da unutar tih 30 godina izgubiš posao i banka ti uzme stan, a ti završiš s obitelji kao beskućnih u pučkoj kuhinji.

To je osnovna i činjenična razlika. Tada su svi imali najviše kante Fiću i Stojku, a malo bogatiji su išli u Trst po zapadnjačke proizvode. Danas većina preživljava u debelim dugovima stranim bankama, živi u sivoj zoni radeći na crno i moli boga da u firmi izdrži i ne dobije otkaz. Mali broj privatnika uspijeva poslovati da preživi, a jako mali broj, oko 200 zlatnih obitelji ima u vlasništvu otprilike sve.

To su činjenice i žao mi je ako to nekog ljuti i razočarava, ali meni je od naziva nacionalnosti na dokumentima ipak važnije kako živim. Bio netko Hrvat, Srbin, Rus ili Amer, ako je siromašan, siromašan je, ako skuplja plastične boce za novac, skuplja ih. Glad i bolest ne pitaju dokumente - svi su im isti.

Nacionalnost, države i slična sranja su umjetne podjele koje u praksi nemaju smisla. Nažalost, proći će stotine godina dok vjera, nacionalizam i etnicizam umru, ali dobar je znak da polako i sigurno umiru. Različitost uz ostala tradicionalna i kulturna bogatstva - da, kao oblik kontrole i ograničenja - ne.

NAXEEM-A ZA PREDSJEDNIKA! :P

a sada ozbiljno. Što se tiče ulaska u uniju dobro je što:

-neće biti carine prema EU zemljama

-lakše će biti naći posao u EU zemljama

loše je što:

-ćemo ovisiti o EU (a EU baš i nije briga za malu zemllju kao Hrv)

-što će hrpa malih poduzetnika i seljaka nestati

I ne sviđa mi se sve veća povezanost sa zapadom i kako ta povezanost raste, tako i naši dugovi i dužničko ropstvo rastu, a mi od toga nemamo nikakve koristi. ni kao narod ni kao država... :(

ovo je samo moje mišljenje koje je proizašlo iz moje ne baš najpametnije glave. shvatite ga tako...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

A gle ono, u Jugi nismo imali traperice i Chevrolet, ali si znao da ćeš ako se obrazuješ i radiš dobit stan od firme/države i da nemaš straha jer ćeš dobiti i veći ako ti treba. Danas znaš da radom nikad nećeš kupit stan, a ako se odlučiš na kredit od 30 godina u velikoj si opasnosti da unutar tih 30 godina izgubiš posao i banka ti uzme stan, a ti završiš s obitelji kao beskućnih u pučk

Ti si kao i Doxy,pišeš o nečemu o čemu pojma nemaš,stanovi su se dijelili dok nije došla stabilizacija,lako za odjeću kao što ti kažeš,jel su ti poznate nestašice deterđenata,kave,

struje,benzina.Jel ti znaš šta je inflacija,kada sam dobio plaću brzo sam na crno morao promjeniti u devize jer bi na kraju mjeseca imao 20% manje,pa si tokom mjeseca po malo

razmjenjivao i tako sa prijateljima vrtio isti novac u krug,hehe,dobro znam da ste mlađi pa ne znate.

16 godina
max1919 kaže...

Jedva čekaju da hrvati nagrnu na njihova radna mjesta,a ovo da neče bit carine je nevažno jer ne prosperira se od trgovine i uvoza nego od proizvodnje i izvoza.Možemo cilu evropu držat za jaja kakve resurse imamo,eto samo proglasimo zerp i da vidiš kako će se italija borit za nas.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
naxeem kaže...

Nacionalnost, države i slična sranja su umjetne podjele koje u praksi nemaju smisla. Nažalost, proći će stotine godina dok vjera, nacionalizam i etnicizam umru, ali dobar je znak da polako i sigurno umiru. Različitost uz ostala tradicionalna i kulturna bogatstva - da, kao oblik kontrole i ograničenja - ne.

NAXEEM-A ZA PREDSJEDNIKA! :P

loše je što:

-ćemo ovisiti o EU (a EU baš i nije briga za malu zemllju kao Hrv)

-što će hrpa malih poduzetnika i seljaka nestati

I ne sviđa mi se sve veća povezanost sa zapadom i kako ta povezanost raste, tako i naši dugovi i dužničko ropstvo rastu, a mi od toga nemamo nikakve koristi. ni kao narod ni kao država... :(

ovo je samo moje mišljenje koje je proizašlo iz moje ne baš najpametnije glave. shvatite ga tako...

GLUPOSTI !

u globalu mi smo jako labilan narod koji se je iz socijalističko - komunističkog sustava  transformirao u služnjičko-potrošačko društvo, nije nama zapad na silu uvaljivao kredite niti nas silo da živimo 2 do 3 puta uber svojih mogučnosti. 

Zar je neophodno kupovat mobitel za 8K kuna, zar je neophodno uzimat kredit na stan na pazite ovo : na 30 i više godina sa deviznom klauzulom !!!!!! , a plaća ti se obračunava na umjetnoj valuti i krhkom gospodarstvu, zar je neophodno dizat potošačke nenamjenske kredite za ljetovanje, zar je neophodno kupovat marku i model auta netom što dođe na tržište i tako X razloga i činjenica koji dokazuju kakovi smo mi ljudi majmuni !

Nit je kriv zapad nit HDZ nit dragi bog što ne znamo razmišljat svojom glavom.

Ovo ti je kao i droga, netko proba i kaže meni to ne treba, netko proba i postane ovisnik, što reć da je problem u drogi ili čovjeku ? 

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Jedva čekaju da hrvati nagrnu na njihova radna mjesta,a ovo da neče bit carine je nevažno jer ne prosperira se od trgovine i uvoza nego od proizvodnje i izvoza.Možemo cilu evropu držat za jaja kakve resurse imamo,eto samo proglasimo zerp i da vidiš kako će se italija borit za nas.

ma to je glupost

svih hrvata ima manje od 4 miliona (jedan smo od najmanjih naroda u EU)

od toga je 1.5 milijuna radno sposobnih

Sam London ima 8 milijuna stanovnika

što mi možemo njima probleme napraviti?

pa više problema imaju sa kinezima, indijcima i afrikancima koji se dosele u EU

i da HDZ nije radio muljaže da putovnicama kad su kriminalcima u bosni poklanjali (prodavali) RH putovnice danas ne bi morali tražiti vize za USA i večinu drugih zemalja. ali kako su se naš vrli domoljubi pobrinuli da muđahedini i dileri droga dobiju naše putovnice onda nema šanse da bez viza uđemo u gro zemalja van EU

17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Zar je neophodno uzimat kredit na stan na pazite ovo : na 30 i više godina sa deviznom klauzulom

A gdje ćeš živjeti? Ilegalno u auto-kampu u šatoru? Naravno da jest i naravno da je HDZ kriv što su uvjeti nemogući. HDZ je kriv za pljačku, za nepostojanje pravosuđa, za uvjete u gospodarstvu. Nije kriva ni Juga ni rat ni Zapad - isključivo HDZ i njegovi glasači.

17 godina
neaktivan
Nije nužno Nax. Odnosno, ne bi bilo nužno da je naše društvo uređeno kako treba.

U Engleskoj ćeš svoju prvu nekretninu kupiti/imati kad si već debelo u 5. desetljeću života.
A ni ne trgaju se ljudi baš da kupe nekretninu ako ne moraju, jer su savršeno sretni u unajmljenim prostorima.

Naravno, to mora biti uređeno i regulirano ugovorima.

No poanta je ta da nije nužno biti u kreditu i imati nekretninu, samo bi trebalo to sve urediti. Nadam se da bi s EU moglo doći takvo uređenje.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
Darky kaže...

što mi možemo njima probleme napraviti?

pa više problema imaju sa kinezima, indijcima i afrikancima koji se dosele u EU

i da HDZ nije radio muljaže da putovnicama kad su kriminalcima u bosni poklanjali (prodavali) RH putovnice danas ne bi morali tražiti vize za USA i večinu drugih zemalja. ali kako su se naš vrli domoljubi pobrinuli da muđahedini i dileri droga dobiju naše putovnice onda nema šanse da bez viza uđemo u gro zemalja van EU

Kad jednom dođeš na loš glas teško se oprat.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 13:01 (dery).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Nije nužno Nax. Odnosno, ne bi bilo nužno da je naše društvo uređeno kako treba.

U Engleskoj ćeš svoju prvu nekretninu kupiti/imati kad si već debelo u 5. desetljeću života.
A ni ne trgaju se ljudi baš da kupe nekretninu ako ne moraju, jer su savršeno sretni u unajmljenim prostorima.

Naravno, to mora biti uređeno i regulirano ugovorima.

No poanta je ta da nije nužno biti u kreditu i imati nekretninu, samo bi trebalo to sve urediti. Nadam se da bi s EU moglo doći takvo uređenje.

Engleskoj? WTF LOL?! Mi živimo u Hrvatskoj, prosječna plaća je 650 eura (realno 450 eura jer se prosjek računa s Tedeschijevom od 233,000/mj.), a stanarina za dvosobni stan 400 eura. Živi se s 250 eura. ROFL?

Daj molim te nemoj. U Hrvatskoj bez da se ubijaš od posla ne možeš živjeti bez tuđe pomoći.

17 godina
neaktivan
Zato sam i napisao da se nadam da će se s ulaskom u EU stvari mijenjati na bolje.

Prijatelj u Norwichu unajmljuje 4-sobnu kuću za manje od 300€.

To je ono što sam htio reći, samo je pitanje uređenja kompletne situacije.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
Danny_HR kaže...
Zato sam i napisao da se nadam da će se s ulaskom u EU stvari mijenjati na bolje.

Prijatelj u Norwichu unajmljuje 4-sobnu kuću za manje od 300€.

To je ono što sam htio reći, samo je pitanje uređenja kompletne situacije.

Prijatelj je u Heidelbergu unajmljivao jednosobni nenamješten stan za 800€ mjesečno

A prijatelj te mulja, cijene su 3-4 puta veće

http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/Norwich.html?minBedrooms=4&maxBedrooms=4

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 13:29 (segregator).
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
woodgamesfx kaže...

Zar je neophodno uzimat kredit na stan na pazite ovo : na 30 i više godina sa deviznom klauzulom

A gdje ćeš živjeti? Ilegalno u auto-kampu u šatoru? Naravno da jest i naravno da je HDZ kriv što su uvjeti nemogući. HDZ je kriv za pljačku, za nepostojanje pravosuđa, za uvjete u gospodarstvu. Nije kriva ni Juga ni rat ni Zapad - isključivo HDZ i njegovi glasači.

Da ljudi nisu uzimali kredite ko obmanuti nebi bi nit cjene stanova bile kao u europi !? , a da ne pričamo o kamatama na kredite PLUS valutna klauzula ! 

Čitao sam da je cjena izrade stana od oko 700 do 800 Eura po kvardatu, a prodaja je bila od 2000 na više eura za kvadrat stana u zlatno doba dizanja kredita !!!!!!!

U Švedskoj i bilo gdje u uniji je fer zarada oko 20% s obzirom na uloženo a kod nas je koliko to onda !? 

Ako je ovo istina što sam čuo onda nismo za drugo nego da nađemo velikom šamana i da nas svaki dan omađija s babskim ku**em !!!!!! 

15 godina
protjeran
naxeem kaže...

mislis li da je postojao bolji izbor u vremenu kad je HDZ biran?

mislis li da bi taj drugi izbor bio, na kraju bolji za Hrvatsku?

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
17 godina
woodgamesfx kaže...
Ne možete cjelu organizaciju nazvat lopovskom, ja znam neke HDZovce koji su pošteni i časni ljudi, naravno znam i one druge, ali opet ne možemo sve nazvat lopovima isl.

Ja mogu. Vrlo lako.

Zna se kakva je HDZ organizacija, i svatko tko je svjesno i svojom voljom clan te zlocinacke organizacije je dio svega toga.

Ako netko u HDZ-u ima drugacija misljenja, neka osnuje svoju stranku ili neka ode u jednu od drugih, manje zlocinackih stranaka.

Ako ne otide, jedini logicni razlog ostanka jest profiterstvo, jer buduci da je HDZ na vlasti, kao clan HDZ-a si lijepo podmazan.

Ili ga mozda pere nostalgija za Tudmanom, najvecim zlocincem ikad?

- Psiho246
15 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

OBRAZLOZI !!!!!!!!!!!!

15 godina
protjeran
Tebi tuđman najveći zločinac ikad? Pa jesi li ti normalan?
ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ja mogu. Vrlo lako.

Zna se kakva je HDZ organizacija, i svatko tko je svjesno i svojom voljom clan te zlocinacke organizacije je dio svega toga.

Ako netko u HDZ-u ima drugacija misljenja, neka osnuje svoju stranku ili neka ode u jednu od drugih, manje zlocinackih stranaka.

Ako ne otide, jedini logicni razlog ostanka jest profiterstvo, jer buduci da je HDZ na vlasti, kao clan HDZ-a si lijepo podmazan.

Moj jedan jako dobar prijatelj je član HDZ-a i znam da je pošten čovjek i znam da nije okrao nikoga i ništa, a na relativno je visokoj funkciji u HDZ-u, znam da to nije odgovor na ništa ali mi je dužnost zaštiti prijatelja i slične ljude od prozivanja da su kriminalci. 

17 godina
gjurki kaže...

Sta imam obrazlagat?

Covjek koji je znao dobro govoriti, derati se i mahati rukama, ali i pokrasti pola drzave i pobiti masu srpskih civila te prodati BiH.

Ne razumijem koji dio nije jasan? Pa nemojmo se praviti glupi, cak je i njegova zena lopovcina koja je krala iz onog nekog fonda za pomoc djeci ili sto vec.

Sanader i sva ekipa koja je krala, Zagorec i sve ostalo, su bili na tim pozicijama jer ih je Tudman tamo stavio. On je odgovoran za ovakvo stanje danas.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
gjurki kaže...

Danas kažu protiv tebe, riječi pune zavisti ,za života šutjeli su, glasa nisu podigli!!
JUDINI SINOVI!!  

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
15 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Sta imam obrazlagat?

Covjek koji je znao dobro govoriti, derati se i mahati rukama, ali i pokrasti pola drzave i pobiti masu srpskih civila te prodati BiH.

Ne razumijem koji dio nije jasan? Pa nemojmo se praviti glupi, cak je i njegova zena lopovcina koja je krala iz onog nekog fonda za pomoc djeci ili sto vec.

Sanader i sva ekipa koja je krala, Zagorec i sve ostalo, su bili na tim pozicijama jer ih je Tudman tamo stavio. On je odgovoran za ovakvo stanje danas.

imas ikakav dokaz da je ovo istina?kakav link,ista slicno?

15 godina
protjeran
E psiho psiho vidi se da si neki sdp komunist , jugosimpatizer. Da nije bilo tuđmana nebi bilo hrvatske. Da se nešto postigne treba žrtva.
17 godina
gjurki kaže...
E psiho psiho vidi se da si neki sdp komunist , jugosimpatizer. Da nije bilo tuđmana nebi bilo hrvatske. Da se nešto postigne treba žrtva.

Da, ja sam povampireni jugoslaven i treba me u Jasenovac jelda?

Daj molim te, pa kolko godina imas...

- Psiho246
17 godina

Otišli ste vi daleko u offtopic, vlast u RH je izabrana demokratskom voljom njenih građana i ne vidim razloga da se raspravlja o tome. Na sljedećim izborima kaznite one koji nisu zadovoljili vaše želje i riješena stvar. U bosni postoji jedna uzrečica koja kaže: 'Sjaše Kurta da uzjaše Murta', tako je i sa vlasti, nikakve drastične promjene se neće dogoditi bez obzira tko je na vlasti. Svako treba da se brine o sebi, da radi i zaradi za život.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
16 godina
neaktivan
gjurki kaže...

To se ne slažem nit sa jednim djelom tvog posta.

Nit je bitno dal je korisnik to što kažeš da je, nit je istina da bez Tuđmana nebi bilo Hrvatske, a nit su potrebne žrtve da bi se postiglo bilo što.

15 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
gjurki kaže...

Da, ja sam povampireni jugoslaven i treba me u Jasenovac jelda?

Daj molim te, pa kolko godina imas...

Pa tako se ponašaš koda jesi. Još reci a su naši generali zločinci i da su krali ovo ono, možeš slobodno otić živjet kod svima "dragih" nam susjeda.

16 godina
odjavljen

Sretan Dan mladosti ljudi.

15 godina
protjeran

joj sto me nervira ovaj jakovp.

jel tebi nesto smeta? reci,nemoj skupljati u sebi(dobit ces sijede)

EDIT:valjda si naslutio moje namjere,pa si komentira na brzinu.e jakove,jakove

EDIT_2:

@psiho i nax.kulturno je kad vas netko nesto pita da odgovorite.iako neznate odgovor,ljepo je priznat

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 14:25 (Toni93).
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Da ljudi nisu uzimali kredite ko obmanuti nebi bi nit cjene stanova bile kao u europi !? , a da ne pričamo o kamatama na kredite PLUS valutna klauzula ! 

Čitao sam da je cjena izrade stana od oko 700 do 800 Eura po kvardatu, a prodaja je bila od 2000 na više eura za kvadrat stana u zlatno doba dizanja kredita !

Bila? Cijena u ST je od 2-4k.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice